Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.175 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

“De Nieuwjaarsduik Helmond op 1 januari 2013 gaat door!”
Wellicht vraag je je af wat daar nieuw aan is, tenslotte gaan we daar toch vanuit.
Het nieuws is dat dit allerminst zeker was. Het oude bestuur zocht al een tijd nieuwe vrijwilligers en bestuursleden. Helaas zonder het gewenste resultaat. Met als jammerlijk gevolg dat de Stichting Nieuwjaarsduik Helmond bijna was opgeheven. Voorzitter Jan Schalks achtte het namelijk niet waarschijnlijk zelf de kar voor de nieuwe duik te trekken.
In mei trof hij echter een vriendenclub die zich graag wilde gaan inspannen om deze traditie voort te zetten. Gelukkig maar, want langzaam aan begon de tijd krap te worden om de Nieuwjaarsduik 2013 te organiseren. Een ‘oude bekende’ binnen de vriendenclub is Geert Blenckers (o.a. voorheen Impact en momenteel Muziekcafé Helmond). Hij en Jan Schalks voerden de eerste gesprekken. De afgelopen weken is binnen de vriendenclub vergaderd en dat leidde tot een volledig nieuw bestuur.

de muts van oud naar nieuw

De papierwinkel is inmiddels bij de Kamer van Koophandel gedeponeerd en per 1 juli is de overdracht een feit. Met trots kondigen wij nu dus al de Nieuwjaarsduik 2013 aan!
Het komende half jaar gaan we hard aan het werk om aan de vele eisen te voldoen om de duik te mogen organiseren, om voor veel vermaak te zorgen op de dag zelf en de bestaande en nieuwe sponsors enthousiast te maken.
Op 1 januari kunnen de bikkels en waaghalzen onder professionele begeleiding de duik in het koude water van Berkendonk wagen. Na een geslaagde duik zullen de deelnemers een onderscheiding ontvangen. De duikers met de meest originele uitdossing krijgen een extra prijs. Vervolgens kunnen de duikers en de andere gasten gaan genieten van een hapje, een drankje en live-muziek in de verwarmde tent. Een geslaagder begin van 2013 is bijna niet denkbaar.

Tenslotte willen we het oude bestuur onder leiding van Jan Schalks hartelijk bedanken. Voor het bestaan van de Helmondse Nieuwjaarsduik, de professionele opzet van de stichting en voor hun medewerking die de overdracht zo soepel heeft gemaakt.

Bestuur Stichting Nieuwjaarsduik Helmond
Voorzitter Marcel de Beer

oud en nieuw oefenen alvast de aanloop van de Nieuwjaarsduik 2013

8 reacties:

Goede zaak! Zou best jammer zijn als Helmond die traditie niet meer had. Alle succes met voorbereiden.

Beantwoorden

Als ex-voorzitter van de Stichting Nieuwjaarsduik Helmond wens ik het nieuwe bestuur onder aanvoering van Marcel de Beer veel succes toe met het voortzetten van de duik. Uit ervaring is dat toch een hele onderneming, maar bij hem in goede en enthousiaste handen! Afscheid nemen doet zeer, maar mijn ‘kindje’ is in goede handen.

Beantwoorden

Dank je wel voor alle steun…We gaan er met veel enthousiasme en vertrouwen tegenaan om het nieuwe jaar zo goed mogelijk in te luiden!

Wij hebben er zin in!

Liefs Carolien : Nieuw bestuurslid 😀

Beantwoorden

Dat gaat helemaal goed komen met dit bestuur! Veel succes!

Warme groet, Erica

Beantwoorden

Kijk eens aan! Onder begeleiding van Dhr de Beer en zijn trouwe volgers is Helmond verzekerd van nog vele jaren nieuwjaarsduiken! Chapeau dames en heren en succes!

Beantwoorden

Geweldig nieuws!
Muziekcafe Blijft uiteraard sponsor en wenst de nieuwe organisatie heel veel succes!
Tot 1 januari!

Beantwoorden

Ontzettend leuk en goed dat deze nieuwe ‘traditie’ gered is! Complimenten.

Beantwoorden

Het was vandaag dan eindelijk zover, de eerste nieuwjaarsduik voor het nieuwe bestuur.
En het was een groot succes. Bijna 200 duikers en rond de 800 bezoekers.
De sfeer was geweldig en we hebben er met z’n allen een top dag van gemaakt!
Op naar volgend jaar!!!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *