Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.153 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

vuurwerk in HelmondOm overlast terug te dringen, veroorzaakt door het afsteken van vuurwerk, zette de politie gisterenmiddag en -avond 20 agenten in die in verschillende woonwijken vuurwerkcontroles uitvoerden. Gedurende de controles werden in totaal 14 minderjarigen en een man betrapt op het afsteken van vuurwerk. De jongeren worden doorverwezen naar Bureau Halt. De volwassen persoon kreeg een bekeuring.
Op de hoek van de Antoon Derkinderenstraat en Isidoor Opsomerstraat hield de politie omstreeks 17.30 uur een 19-jarige Helmonder aan. De man had 11,5 kg aan illegaal vuurwerk bij zich. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en het vuurwerk is voor vernietiging in beslag genomen.
Afsluitend meldt het persbericht van onze politie “Vuurwerk afsteken is pas toegestaan op 31 januari, na 22.00 uur.”
Wat vinden we hiervan?

14 reacties:

Goed natuurlijk dat de politie dat controleert. Het zal het geknal dezer dagen niet uitbannen (boys will be boys), maar het houdt het tenminste een beetje in de hand.
Ik hoop dat het in de Heistraat veilig gaat met de vuurwerkverkoop. Want daar ligt 75.000 kilo.

Beantwoorden

Heel goed dat de politie heeft gecontroleerd, maar of het veel uithaalt weet ik niet.
Hier in de buurt wordt nog volop vuurwerk afgestoken, en het lijkt wel of de bommen steeds zwaarder worden. De ramen trillen nog net niet in de kozijnen.

Overigens mag, in tegenstelling tot wat in het persbericht staat, op oudejaarsdag, 31 december, vanaf 10 uur ‘s morgens tot 1 januari 2 uur ‘s nachts vuurwek worden afgestoken.

@Johan
Mij lijkt het wel érg veel, als er in de Heistraat bij El Blanco 75.000 kilo vuurwerk ligt opgeslagen.

Beantwoorden

Bewaar je vuurwerk, pas op 31 januari afsteken! 😉

Beantwoorden

Naar schatting 80 % van de gemeentelijke gele afvalbakken in Helmond is al ten prooi gevallen aan een of ander explosief.
Als je weet hoe groot de financiele schade hierdoor is, dan mag er van mij wel degelijk worden opgetreden.
Hoeveel accijns op vuurwerk wordt er eigenlijk geheven?
Wat is de schade door fijnstof en luchtverontrieniging in nieuwjaarsnacht?
Halt is leuk, maar een boete van 500 euro per overtreding is niet leuk voor de overtreder, maar wel voor de verbalisanten.
Een achteloos weggeworpen rotje dat op het dak van mijn serre uiteen spat, koste mij enkele honderden euro’s aan herstel werk.
Vuurwerk is mooi, maar het moet wel allemaal tegelijk in de lucht vliegen.

Beantwoorden

@Porcupine:
Toch staat dat echt daar bij El Blanco met koeienletters op de het houten bord erboven. Ik ben niet zo een bangerik, maar dacht, toen ik er langs kwam, ik ben blij dat ik hier niet woon. Natuurlijk hebben ze een vergunning, maar of het klopt? Ik weet het niet.

Beantwoorden

Nou na wat er in Enschede is gebeurt is het toch eigenlijk belachelijk dat zoveel kg vuurwerk in het hartje van de stad ligt.
Er zijn zoveel regeltjes omtrent vuurwerk, maar hier wordt toch maar even aan voorbijgegaan.

Beantwoorden

@Johan
Ik zag vanmiddag toen ik door de Heistraat fietste ook dat er op het bord een getal van 75.000 kilo stond.
Ik neem aan dat dit niet allemaal daar opgeslagen ligt, maar regelmatig wordt aangevuld.
In de meeste gemeentes mag men maximaal 10.000 kg opslaan. Wil men meer opslaan, dan moet er een speciale vergunning van de provincie worden aangevraagd.

Beantwoorden

Hallo iick w0on daar schuiin tegen0ver:P

en het kl0pt 75.000kiilo vuurwerk daar 0pgeslagen

en iick h0ef niie bang te siiJn want anders was dat v0riige jaar 0k gebeurt xD maarJhaa iick gaa vanmiiddag men vuurwerk daar 0phalen xD

t0t kiiJk

x Meliissa

Beantwoorden

Melissa; ik zou er toch niet helemaal gerust op zijn. Omdat er vorig jaar niets gebeurd is, wil niet zeggen dat er nu ook niets kan gebeuren. Als 75.000 kilo vuurwerk vlam vat dan zijn de gevolgen voor de omwonenden niet te overzien. Ik zou de komende 3 nachten in ieder geval niet echt rustig slapen.

Beantwoorden

Ik snap niet zo goed waarom mensen zoveel vuurwerk afstoken en de rotzooi laten liggen…..

Ruim jij de resten van jouw vuurwerk op of laat je ze liggen en waarom?

Beantwoorden

Dat er zat gebeurd is wist ik al.. Helaas kan ik de foto’s van mijn telefoon niet op mijn pc zetten, want hier in Helmond west is de brandweer behoorlijk wat keren naartoe moeten komen. Ik heb zelf foto’s gemaakt van het vuurtje wat in de 1ste Haagstraat is gestookt. Wat begon met een kastje in de fik zetten.. na een paar minuten werd er zelfs een bank en al opgegooid. Vuilnisbakken werden tot ontploffen gebracht, en bosjes stonden de laatste week van 2007 regelmatig in de brand.

Beantwoorden

waar komt dit jaar el blanco in heistraat is die gesloopt
en ze moeten vuurwerk verkope
aan kinder 15 jaar Jwz
15 jarige kindere hebbe wel verstand

Beantwoorden

El-Blanco zit voortaan op Churchillaan 145.

Beantwoorden

dankje diyas

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *