Buiten is het 28 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.258 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

VVV logo bibliotheek HelmondDe dienstverlening van de Helmondse VVV blijft voorlopig in stand. Dat laat het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de leden van de gemeenteraad weten.
Begin februari werd bekend dat het SRE stopt met de subsidie aan de Regio VVV Zuidoost-Brabant. Groot ongenoegen bij de gemeenten in Zuidoost-Brabant over het (niet) functioneren was daarvan de reden. De Regio VVV liet daarop weten als gevolg daarvan in september failliet te zullen gaan en zegde het personeel per 1 juli collectief ontslag aan. Een andere Regio-VVV (Meijerij/Noordoost-Brabant) heeft inmiddels enkele basistaken voor de rest van dit jaar overgenomen.
In Helmond blijft de VVV-dienstverlening toch ‘gewoon’ in stand omdat die wordt uitgevoerd door de Bibliotheek Helmond-Peel. De Helmondse VVV functioneert als een agentschap, waarbij de VVV-dienstverlening wordt uitgevoerd door een derde partij, de bieb. Zij ontvangt daarvoor een maandelijkse subsidie van de gemeente Helmond. In juridische zin maakt de VVV Helmond geen onderdeel uit van de Regio VVV. De bibliotheek is een zelfstandig rechtspersoon met eigen personeel dat zorgt voor de uitvoering van de VVV-dienstverlening. Ook de inventaris en het assortiment zijn eigendom van de bibliotheek.
Formeel is er voor de uitvoering van de VVV-dienstverlening in Helmond een exploitatieovereenkomst tussen bibliotheek en de Regio VVV. Mocht de Regio VVV ophouden te bestaan dan zal de Helmondse VVV-dienstverlening voorlopig (in ieder geval tot eind dit jaar) op de huidige wijze worden voortgezet, aldus het College. Althans, zo lang de bieb zelf niet failliet gaat natuurlijk.
De verantwoordelijke wethouders van de Peelgemeenten (Deurne, Asten, Someren, Laarbeek, Gemert-Bakel en Helmond) hebben al enkele keren overlegd over de acute problematiek omtrent de lokale VVV’s. Zij bezinnen zich over een structurele oplossing en een eventuele samenwerking in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *