Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.267 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
21reacties

De gemeente is de schots en scheef liggende tegels op diverse fietspaden recht aan het leggen. Zij kregen daarover de laatste tijd veel meldingen, Met 2 ploegen worden de herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Voor wie het niet meer weet: begin deze maand was er in Helmond Noord een  scooterongeval door zulke tegels. En dat bleek niet de enige plek met gevaarlijke stoeptegels, zoals je in de vele reacties daarop kunt lezen.
Die losliggende tegels worden mede veroorzaakt door de nu heersende droogte, zo meldde een woordvoerster van de gemeente desgevraagd. Het zandbed onder de tegels is door het gebrek aan water uitgedroogd en verliest daardoor zijn samenbindende werking. De tegels liggen daardoor minder stabiel en kunnen kantelen. Zeker op plekken waar ook boomwortels dicht onder het wegdek zitten. “Wanneer er dan met hoge snelheid overheen gereden wordt, kunnen de tegels tegen de onderkant van de fiets of brommer aankomen en schade veroorzaken. We vragen (brom)fietsers dan ook om goed op te letten en hun snelheid aan de omstandigheden aan te passen.”
Om snel actie te kunnen ondernemen vraagt de gemeente losliggende tegels te melden bij het Klantencontactcentrum via telefoonnummer 14 492 of via het formulier op de gemeentelijke website. 
Harrie Fotografie maakte foto’s op plekken waar de tegels nu weer recht liggen. 

Nieuwveld

Wethouder-Ebbenlaan-Vondellaan

Jan van Brabantlaan

Molenstraat

Vossenbeemd

21 reacties:

Dat is ook heel hard nodig

Beantwoorden

Word tijd pfff????????

Beantwoorden

Dat wordt tijd mijn kappen van de scooter zijn gewoon scheef daar door en mijn standaard ook los

Beantwoorden

Werd tijd .
Was en is nog steeds
Levensgevaarlijk met die losse onderdelen van het fietspad .
Heele onderkant scooter kapot .

Beantwoorden

Hehe werd tijd

Beantwoorden

Dat is hard werken met dit weer

Beantwoorden

Heeklaan nabij rotonde naar hondenuitlaatstrook

Beantwoorden

Werd is tijd want tis hopeloos mi dees mensen aan het bewind doe godverdmme gin fluit as wa zuipe

Beantwoorden
Willie van der Wijst

ja..er moeten eerst mensen de nek breken voor er iets woord gedaan 🙂

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

Dan kunnen ze gelijk verder bij de Zeppelinstraat… Bij de renovatiewerkzaamheden hier in de buurt is ene slimmerik, met zijn heftruck, door het gangetje naast ons huis gereden. Heel de stoep ligt los hier. Levens gevaarlijk. De buurvrouw zei er wat van… wat kreeg ze te horen; kumt goe!!! Ja ja, als je maar lang genoeg wacht.

Beantwoorden
Marianne Hellenbrand

Gelukkig …..geef die mannen een glaasje drinken…… mét deze hitte…… als je in de buurt woond…….is echt niet te doen met dit wéér

Beantwoorden

Werd tijd

Beantwoorden

Nou kan het inneens wel gemaakt worden! Mensen moeten eerst een hoop schade maken en ze nek breken

Beantwoorden

Goed dat de gemeente in actie is gekomen natuurlijk. Hopelijk gaan ze nu wel zelf inspectierondes op de fietspaden houden, zeker omdat dit probleem deze zomer alleen maar groter zal worden door de aanhoudende droogte.
Ben benieuwd of iedereen die door die tegels schade opliepen zo slim zijn om die bij de gemeente te claimen. Want de gemeente is daarvoor gewoon verantwoordelijk en heeft daar een verzekering voor.

Beantwoorden

Dat was indd hard nodig. Soms word ik in mijn scootmobiel gelanceerd…

Beantwoorden
Brechtje Kuijpers

Ligt niet alleen aan het weer, maar ook aan de te grote bomen die de gemeente Helmond overal maar laat staan. Rembrandtlaan, 3 jaar geleden al het straatwerk vernieuwd, nu alles alweer een dik jaar schots, scheef en los. Dat krijg je met bomen van bijna een meter doorsnee in een woonwijk. Paar keer gebeld, maar dan loop je weer tegen die muur aan zoals altijd als de gemeente Helmond actie moet ondernemen.

Beantwoorden

Vroeger werd om de zoveel jaar straten enz verbeterd nu zie je dat niet meer

Beantwoorden
Sylvia van den Berg

Er liggen er nog meer los/ kapot..

Beantwoorden

@Gemeente: Mooi dat jullie het nu gaan herstellen maar op het fietspad van de Bakelsedijk liggen nog steeds veel tegels los. Is al eerder aan jullie doorgegeven. Daar is vorige week een oudere vrouw lelijk gevallen, gelukkig kon ze een tijdje daarna met de fiets aan de hand verder.

Beantwoorden

Nou dat moet overal gebeuren .in de vondenlaan is straks mijn zoon en schoondochter met de scooter er onder uit gegaan. Moet er eerst je nek breken voor dat de gemeente wat er aan doet.

Beantwoorden

Op het industrieterrein bij de insteekhaven is het net een concert wat de tegels geven, het zand eronder is volledig opgedroogd, trrrrit kloep kloep tsjak, als de gemeente het pad niet afsluit gaan er dure vorderingen komen als mijn scooter total loss is, zie claim 21-7, 2018.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *