Buiten is het -1 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.337 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

Vanaf maandag voert aannemer Rasenberg, in opdracht van gemeente, werkzaamheden uit in de Henri Dunanttunnel. In deze tunnel (het kruispunt van de Deurneseweg met de Wethouder van Wellaan en Lage Dijk) worden de voegovergangen vervangen en wordt het wegdek hersteld.
Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, is het werk opgedeeld in 4 fasen. Hierdoor kan het kruispunt steeds gedeeltelijk open blijven voor het verkeer. Tijdens de eerste fase wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag, de overige 3 fasen zijn in een weekend.
De werkzaamheden zijn als volgt ingedeeld:
Fase 1: maandag 27 augustus (07.00 uur) t/m vrijdag 31 augustus (16.00 uur). Vervangen voegen in de Wethouder van Wellaan. Verkeer van en naar de Wethouder van Wellaan wordt omgeleid via de Azalealaan en Burgemeester van Houtlaan. De Deurneseweg en Lage Dijk blijven normaal open voor het verkeer.
Fase 2: vrijdag 7 september (18.00 uur) tot maandag 10 september (06.00 uur)
Fase 3: vrijdag 14 september (18.00 uur) tot maandag 17 september (06.00 uur)
Fase 4: vrijdag 21 september (18.00 uur) tot maandag 24 september (06.00 uur)

Tijdens de werkzaamheden in de weekenden wordt er continue gewerkt. Dan is op de Deurneseweg in beide richtingen 1 rijstrook afgesloten. De Lage Dijk is dan ook afgesloten tussen de Deurneseweg en Churchilllaan. De winkels en bedrijven aan de winkelboulevard Engelseweg en bedrijventerrein Hoogeind zijn dan bereikbaar via de Churchilllaan.
De weersomstandigheden zijn sterk van invloed op de werkzaamheden. Bij het aanbrengen van de nieuwe voegen, heeft de aannemer een droge ondergrond nodig.

De Henri Dunanttunnel (voor de meeste Helmonders ook wel bekend als ‘de badkuip’) kent al een flinke tijd problemen met de voegen tussen de asfaltplaten waardoor het water slecht wordt afgevoerd. Afgelopen winter leidde dat tot een gedeeltelijke afsluiting van dit drukke verkeerspunt gedurende anderhalve week omdat er ijsvorming was ontstaan.


Grotere kaart weergeven

9 reacties:

En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat je je banden/onderstel zowat kapot rijdt op die bulten in het wegdek.

Beantwoorden

Ga toch fietsen!

Beantwoorden

De badkuip???? Wij kennen em beter als de “pakorbak”.

Beantwoorden

@destralert op vrijdag 24 augustus 2012 om 19:43:

Die term kenden we niet. Zit er een bepaalde betekenis/achtergrond achter die naam?

Beantwoorden

@weblog:

Pakor is het bedrijf uit Ridderkerk die destijds de delitatie naden geplaatst heeft.. het is in onze branche een soort als rotgeintje.. kom zelf uit Helmond, werk met ze samen en hebben het er wel eens over… De Pakorbak….

Beantwoorden

@destralert op woensdag 29 augustus 2012 om 21:34:

Bedankt voor de uitleg.

Beantwoorden

Nu inderdaad hopen dat dit definitief opgelost wordt. Het valt me overigens wel op dat er weer op veel plaatsen tegelijkertijd aan de weg wordt getimmerd. Zo is de Mierloseweg (Combi centrum) inmiddels ook omgetoverd in een zandbak, net zoals de Hornestraat en de 2e / 3e Haagstraat….. Laten we hopen dat het resultaat het omrijden waard is!

Beantwoorden

Meer zandbakken: omgeving Evertsenstraat (daar zijn enkele straten niet bereikbaar) en een gedeeltelijke zandbak ivm met het aanleggen van een tweezijdig fietspad bij het “kasteel” op Noordende. Uiteraard nog steeds hinder bij de afslag naar McDonalds vanuit de stad, net over de brug van het kanaal. Is al een tijdje doende! Nog meer zandbakken: ja, Heeklaan (werk aan het fietspad). Nog andere meldingen? Roept U maar!!

Och en waarom niet nog meer werk aan de winkel: woensdag snoeien van bomen in de Azalealaan (waar het toch al druk was vanwege de werkzaamheden aan de Dunant-bak) en op donderdag hinder in de Trompstraat vanwege hetzelfde snoei-liedje.
Of je nu met de auto of de fiets bent, de krant van donderdag zei het al:
Slalom op weg naar werk of school!

Beantwoorden

Als helmond heeft helmond aandelen in die slopert:…werk zat hier…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *