Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.679 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

14reacties

Jawel, ook dit jaar logeert die lieve goede Sint weer in ons kasteel. Zondag 13 november meert zijn boot met de pieten aan in de haven van Helmond. Nadat ze alle kinderen hebben begroet en de sleutel kregen, gaat het hele gezelschap naar het mooiste kasteel van Nederland. Dat goede nieuws mailde de goedheiligman ons en willen we jullie natuurlijk graag vertellen!
Na een dag uitrusten van de lange reis, mag iedereen hen vanaf dinsdag 15 november op zijn logeeradres komen bezoeken. Daar kun je onder andere de Postkamer, de Pepernotenbakkerij, zijn slaapkamer én zelfs de Pakjeskamer bezoeken. In die laatste kamer zie je dan alle cadeautjes die Sint-Nicolaas vanuit Madrid voor de lieve kinderen heeft meegebracht. Maandag 31 oktober start de eerste lotingsronde voor de kaartjes.
Zoals elk jaar is Sinterklaas ook dit jaar weer op zoek naar de hulp van honderden vrijwilligers om duizenden kinderen een geweldige tijd te bezorgen. De werkzaamheden zijn divers: van directe hulp van de Sint tot decorbouwer of gastvrouw. Vanaf aankomende vrijdag kun je jezelf als vrijwilliger aanmelden via zijn website. Donderdagavond 15 september om 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst in wijkhuis De Fonkel en ook daar kun je dan nog laten weten als je mee wilt helpen.
Hieronder een filmpje van de laatste dag dat de Sint en zijn pieterbazen vorig jaar in onze stad waren:In de reacties hieronder staan de Sinterklaas-updates. (Zodra we weer nieuwtjes hebben, komt dat in een volgende update.)

14 reacties:

Super leuk. Hopelijk kan ik ook dit jaar drie kaartjes scoren. De opa’s en oma’s worden weer ingeschakeld. 🙂

Beantwoorden

Is het plein voor het kasteel ook weer leuk ingericht met het paard van de Sint en zwarte pieten die de kinderen vermaken? Zou een goede zaak zijn voor gezinnen die het niet kunnen betalen om naar binnen te gaan.

Beantwoorden

Tsja
Iedereen wil er altijd heel graag heen.
Kaartjes zijn er nooit genoeg

Maar vrijwilligerswerk is tegenwoordig een vies woord, lijkt t wel.
Weinig besef dat zonder vrijwilligers, bijna alles wat leuk is, ophoudt met bestaan…

Beantwoorden

Ik wil graag meer informatie over vrijwilliger

Beantwoorden

Ik ga voor de derde keer vrijwilligerswerk doen, het is echt fantastisch.
Wil je vrolijke gezichtjes, lachende mensen en zelf ook plezier in je werk?? ik zou zeggen kom op dan meld je aan , je krijgt er geen spijt van!!

Beantwoorden

@Laura op zaterdag 3 september 2022 om 14:53:

“Jazeker, het plein is ook ingericht met het theater, de smulwinkel, een draaimolen, het paard en het treintje. Zie ook https://www.hetkasteelvansinterklaas.nl/het-kasteel/het-voorterrein/
Volop vermaak dus, ook als je geen kaartjes hebt kunnen bemachtigen.”

Dat liet de communicatiepiet ons zojuist vanuit het verre Madrid weten.

Beantwoorden

Met Zwarte Pieten zoals het hoort. Geweldig dat Helmond niet mee doet aan die woke onzin.

Beantwoorden

Update 1:
Sinterklaas: “Wil jij je ook eens Piet voelen?”
De FilmPiet deed zijn ding:

Beantwoorden

Hoe kan je een kaartje kopen?

Beantwoorden

Update 2:
Zondag 13 november is de intocht van Sinterklaas en zijn pieten
Hij komt, hij komt, die goede lieve Sint. Nog enkele nachtjes slapen en dan is Sinterklaas weer in Helmond. Want vanaf zondag 13 november vanaf 12.30 uur barst het feest los met dj duo Bart en Theo. Dat liet de PersPiet de weblog zojuist weten. Om ongeveer 13.00 uur meert zijn stoomboot met natuurlijk zijn pieten aan ter hoogte van het Havenpark, dat officieel het Burgemeester Geukerspark heet. Na de officiële ontvangst door de burgemeester, begint de Sint (voorafgegaan door zijn WegwijsPieten) aan de optocht door de stad richting de Markt.
Ook dit jaar loopt de optocht over het voorterrein van Het Kasteel van Sinterklaas. Vanaf 14.00 uur is Sinterklaas op de Markt en krijgen kinderen de gelegenheid om hem persoonlijk te ontmoeten. Er zijn daar dan allerlei optredens op het podium op de Markt. Van dans, zang tot muziek. Dit jaar komen ook de dj’s van Hallokids Radio er samen met alle kinderen een feestje van maken. Rond 16.00 uur neemt Sinterklaas afscheid en vertrekt hij met zijn pieten naar Het Kasteel van Sinterklaas. Een dagje uitrusten van de lange reis. Vanaf dinsdag 15 november mag iedereen komen want dan gaan de kasteeldeuren open.
De kaartjes voor Het Kasteel van Sinterklaas zijn door middel van lotingsrondes in de verkoop gegaan. Tijdens de eerste lotingsrondes zijn de meeste kaartjes al verkocht. Morgenmiddag na 16.00 uur (uiterste betaaltermijn van de eerste lotingsronde) wordt via de website en de socials van Het Kasteel van Sinterklaas bekend gemaakt of er komende maandag een tweede lotingsronde start.
Op het gratis toegankelijk voorterrein van het kasteel is van alles te beleven. Een ritje in de draaimolen, snoepen bij de Smulwinkel, op de foto met het paard van Sinterklaas, dansen op de platen van Hallokids Radio of een rondje in de Sinterklaas Express. In Het Theater van Sinterklaas vinden op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag kindervoorstellingen van Clown Frenky en toneelgroep Genesius plaats. In De Knutselclub van Sinterklaas worden er van woensdag tot en met vrijdag knutselworkshops gegeven. De benodigde kaartjes kun je via http://www.hetkasteelvansinterklaas.nl bestellen.
Het traditionele Sinterklaasfeest is zondag 20 november vanaf 18.45 tot 20.00 uur in de Stiphoutse St. Trudokerk. De Sint komt dan met veel van zijn pieten naar die kerk. Daar zijn diverse optredens en kunnen de kindjes de goedheiligman een high five geven. De gratis kaartjes bestel je ook via de webshop op http://www.hetkasteelvansinterklaas.nl.

Wil jij Sinterklaas hieronder alvast zeggen hoe fijn het is dat hij komt?
Dat vindt hij leuk om te lezen, zo vertelde hij ons vorig jaar!
In een reactie hieronder kan dat zonder inloggen of zoiets.

Beantwoorden

@Sinterklaas,
Ik hoop dat u een fijne reis hebt en veel kadootjes meebrengt.
Ik kom samen met mijn papa en mama.

Lieve groetjes van Ruben bij opa en oma

Beantwoorden

dag, iemand die weet waar ik de kaartjes kan kopen ?

Beantwoorden

@Mina op zondag 6 november 2022 om 14:11:

Zie update 2 hierboven.

Beantwoorden

Het is mij nog nooit gelukt een kaartje te bemachtigen en dat terwijl ik een trouwe inwoner van Helmond ben, geboren en getogen!!! Grote schande vind ik t! Heel Nederland heeft ‘t Sinterklaas kasteel gezien behalve ik! Wtf!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *