14reacties

Sint dit jaar weer Kasteel van Sinterklaas

Jawel, ook dit jaar logeert die lieve goede Sint weer in ons kasteel. Zondag 13 november meert zijn boot met de pieten aan in de haven van Helmond. Nadat ze alle kinderen hebben begroet en de sleutel kregen, gaat het hele gezelschap naar het mooiste kasteel van Nederland. Dat goede nieuws mailde de goedheiligman ons en willen we jullie natuurlijk graag vertellen!

Na een dag uitrusten van de lange reis, mag iedereen hen vanaf dinsdag 15 november op zijn logeeradres komen bezoeken. Daar kun je onder andere de Postkamer, de Pepernotenbakkerij, zijn slaapkamer én zelfs de Pakjeskamer bezoeken. In die laatste kamer zie je dan alle cadeautjes die Sint-Nicolaas vanuit Madrid voor de lieve kinderen heeft meegebracht. Maandag 31 oktober start de eerste lotingsronde voor de kaartjes.
Zoals elk jaar is Sinterklaas ook dit jaar weer op zoek naar de hulp van honderden vrijwilligers om duizenden kinderen een geweldige tijd te bezorgen. De werkzaamheden zijn divers: van directe hulp van de Sint tot decorbouwer of gastvrouw. Vanaf aankomende vrijdag kun je jezelf als vrijwilliger aanmelden via zijn website. Donderdagavond 15 september om 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst in wijkhuis De Fonkel en ook daar kun je dan nog laten weten als je mee wilt helpen.
Hieronder een filmpje van de laatste dag dat de Sint en zijn pieterbazen vorig jaar in onze stad waren:In de reacties hieronder staan de Sinterklaas-updates. (Zodra we weer nieuwtjes hebben, komt dat in een volgende update.)