Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.163 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Bij de formele beëindiging van het project Kenniswijk zei directeur Frings van Kenniswijk vanochtend dat het project Kenniswijk in de regio Eindhoven is geslaagd.

We hopen maar dat het Eindhovens Dagblad dit goed heeft opgetekend,
anders zit ook De weblog van Helmond in deze zaak fout.

14 reacties:

Ik zet toch zeer mijn ?? bij dit bericht. Het heeft nogal wat gekost en volgens mij heeft het niet zo gek veel opgeleverd als vooraf gedacht. Een bijstelling van het aantal aansluitingen met -23.000 (zo’n -60%) is toch ook niet iets om trots op te zijn.
Natuurlijk weet een directeur overal een positieve kant (draai) aan te geven, maar voor mij heeft het niet zoveel toegevoegde waarde gehad.

Beantwoorden

Ik heb veel over kenniswijk gehoord, weet dat het met internet aansluitingen (?) te maken heeft maar meer ook niet …. Wie kan mij er iets over vertellen ? 😕

Beantwoorden

@Angelique:
Wellicht zijn de krant van vandaag en http://www.kenniswijk.nl mooie startpunten.

Beantwoorden

Wat een kul project was dat! Goed idee bij de opzet zo leek me, maar wat een afgang!
Veel blabla en beloftes vanaf de start tot zelfs kort geleden, maar nopes als uitkomst voor Helmonders. Ook ik trapte er destijds in want ik dacht in 2002 als ik met die Kenniswijk geen internet neem, ben ik echt gek. Gek was ik ja, omdat ik om die reden internet nam.
Het enige goede is dat er waarschijnlijk wat mensen werk hebben gehad.
Ook voor mij heeft het best wel wat werk opgeleverd, het doorlezen van al die onzin in hun nieuwsbrieven en op hun site. 😕

Beantwoorden

In de krant las ik het hele artikel, met alleen positieve meningen van geldschieters, behalve die van Helmond dan. Zou dat zijn omdat Helmond niets kreeg uit dat project?

Beantwoorden

Natuurlijk geeft die directeur er een positieve draai aan. Die wil ook weer ergens anders aan de slag. En ook de andere deelnemers geven natuurlijk niet graag toe dat ze destijds een foute beslissing namen.
Maar of het inderdaad een flop is geworden kan ik moeilijk beoordelen. Veel van die Kenniswijk heb ik niet gemerkt in ieder geval.

Beantwoorden

In de krant stond dat de kans groot is dat we binnenkort kunnen gaan internetten via breedband. Wat de gemeente met Kenniswijk ook al beloofde, zou nu wel lukken zeker? Mensen: trap er toch niet meer in! Leuk plan maar wedden dat het weer niks wordt?

Beantwoorden

@LH
Is dat niet hetzelfde project als in Eindhoven en Nuenen, onsnet? Daar werkt het volgens mij wel, hoewel die club wel wat gerommeld schijnt te hebben met subsidie.

Beantwoorden

@Ad:
Dat stond er niet bij, dacht ik. Maar een deel van Helmond zou die supersnelle verbinding al krijgen met Kenniswijk. Dat beloofde de gemeente toen al. Dus waarom de gemeente nu wel geloven?

Beantwoorden

Die LH lijkt dus gelijk te krijgen. Op 20-11-2005 schreef hij al dat het niks zou worden en vandaag het bericht in het ED dat de woningbouwcorporaties niet meer meewerken aan het plan om in de gehele stad een breedband-netwerk aan te leggen.
Beetje onzinnig dat er onderaan het artikel staat dat 67% van het Helmondse bedrijfsleven zich achter het plan schaart ook al haken de corporaties af. En daarmee zou het plan levensvatbaar zijn. Zouden die bedrijven het onrendabele deel dat de corporaties voor hun rekening zouden nemen, echt overnemen? Zulke bedrijven moeten nog geboren worden.

Beantwoorden

@Pieter
Vandaag staat weer in het ED dat in elk geval Woonpartners wel wil doorgaan met het breedband project.
Ik vraag me trouwens af of veel gezinnen in Helmond wel 50 Euro per maand kunnen of willen neertellen voor een snelle internetverbinding.

Beantwoorden

Porcupine, dat ligt er aan wat je voor die € 50,– terugkrijgt. Ik zou het op mijn gemak moeten uitzoeken maar als ik het me goed herinner hebben we het over ;

– maandbedrag voor internetverbinding
– kabelkosten TV
– ook iets met de telefoon

en dat dan voor € 50,– !! per maand.

Maar nogmaals, dit schrijf ik uit de losse pols en ik dien het dan nog na te kijken wat er allemaal in het pakket zit voor een globale prijs van € 50,– per maand.

Beantwoorden

@Angelique
Op deze pagina staat dat het voorlopig alleen om internet gaat, maar er eventueel ook diensten als TV en Internettelefonie aangeboden kunnen worden. Of er voor deze diensten extra betaald moet worden staat er niet bij, maar ik neem aan van wel.

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

@Porcupine, ik heb het nagekeken en ook bovenstaande site bekeken.
En voor zover als ik het weet, is het zo ;

Bovenstaande link is alleen bedoeld voor bedrijven en als straks bij deelname van 40% van die bedrijven alles doorgaat dan gaat men ” de markt” op voor de particulieren. En het is dan wel de bedoeling om met 1 tarief te komen voor internet, TV en telefoon. Welke tarief dat word weet ik niet maar in Nuenen kunnen ze dat totaalpakket aanbieden voor € 60,-, geloof ik.

Deze info heb ik via internet opgezocht !

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *