Buiten is het 11 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.513 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Hans Donkers“Ik vind dat er meer begrip moet zijn als een portier een keer een klap geeft.” Dat zei Hans Donkers, directeur van het Helmondse bedrijf Network Protection, dinsdagavond in het tv-programma De week van Filemon.
De overheid denkt daar anders over weet Donkers. Want als een portier een keer een tik uitdeelt als mensen in een café vechten, dan hebben ze daar geen begrip voor. Dan vragen ze of je niet weg kon lopen, een collega roepen of de politie bellen. Geen optie volgens hem. “Weglopen doen we nooit, als je wegloopt ben je klaar. Want dan ben je bang. Je bent daar toch uiteindelijk voor de beveiliging en bescherming van de gasten.”
Bijna alle portiers en uitsmijters bij horecagelegenheden en evenementen in Helmond werken voor Donkers. Zelf begon hij al als 15-jarige met portierswerk.
Hoe tevreden zijn we eigenlijk over de horecaportiers die aan de deur hier in Helmond staan? Zijn ze klantvriendelijk? Geeft een portier aan de deur je een veilig idee als stapper? Zag je ooit Helmondse portiers te ver gaan? Houden ze zich aan de afgesproken Regels voor Toelatingsbeleid Horeca Helmond (pdf)?
Hoewel portiers in bijvoorbeeld Eindhoven het nieuws wel halen, hoor je over Helmond weinig tot niks. Doen onze portiers het zo goed? Dat zou mooi zijn. Of klopt ’t wat Hans Donkers 10 jaar geleden al zei ‘De portier doet het nooit goed’.

10 reacties:

Die klappen uitdelen doen de portiers met regelmaat hoor, alleen blijft dat in Helmond wat meer onder de pet (van oom agent). Slechte zaak. Ik begrijp wel dat weinig jongens daarvan aangifte doen bij de politie, want je komt er daarna ineens nergens meer in. Het café heeft ineens pasjes volgens de portier of is vol of het is een besloten avond of …

Beantwoorden

Waar is de tijd gebleven dat we ons insmijters noemde,hoe meer en gezelliger het binnen was,hoe meer tip we ophaalden als we onze gasten weer een goede thuiskomst wensten en tot de volgende keer,standaart afscheid was,Jas niet vergeten?Vrouw of man niet vergeten? Portier niet vergeten,stonden alleen aan een deur met vijfhonderd man binnen,geen oortjes of andere middelen,en ja ook toen massa s alcohol.En ja een corrigerent tikje,daar hoorde je niemand over klagen,je had het wel verdiend,en als je ee roes had uitgeslapen en aan de deur stond werd je even toegesproken of je je gedragen kon en was je weer welkom.

Beantwoorden

@Kobutan op zaterdag 26 januari 2013 om 18:11:

Helemaal met je eens.
Dat Hans Donkers in heel Helmond de portiers levert is niet zo vreemd. Als een halve ambetenaar van de gemeente beslist hij mee of je veiligheidsplan goed is. Kies je niet voor zijn portiers dan heb je een zware pijp te roken. Daar kwamen de organistoren van Impact al eens achter. Hun festival zou niet doorgaan als er geen bewakers van Hans Donkers stonden. Die waren wel veel duurder, maar zonder hen geen feestje. Met de duurdere bewaking bijna ook geen feestje, want er was al een ander ingehuurd en dat extra geld was er eigenlijk niet. Niet fris dus!

Beantwoorden

Hoezo,vanuit welke hoedanigheid beslist de Hr Donkers mee over veiligheidsplannen.is dat niet zaak van politie ism Burgemeester? Halve ambtenaar,wil dat zeggen dat hij op de loonlijst staat bij de Gemeente?

Beantwoorden

@Jan op zondag 27 januari 2013 om 16:19:

Mag ik hier eens wat meer feitelijke info over ontvangen? (Email: [email protected]) Ik onderzoek als journalist de rol van de gemeente (cq. oud-burgemeester Jacobs) in allerlei vergunningkwesties.

Beantwoorden

@karel op zondag 27 januari 2013 om 19:56 Klopt Karel,echter je vergeet het OM vlgns mij betreft het Mevr Vrijhoeven,gebeisofficier van Justitie

Beantwoorden

Vroeger konde nog wel eens een keer een tik uitdelen in de kroeg, en ook een paar tikken ontvangen van een portier. Je gaf hem de dag erna een hand en toen was het goed.

Nu is dat tikken mishandelen geworden en gebruiken portiers buiten proportioneel geweld. Aan de ene kant opgedragen vanwege de verharding van de maatschappij en aan de andere kant te laten gelden wie er nu echt de baas is. Het respect voor deze mannen is ook ver te zoeken tegenwoordig, maar dat is geheel wederzijds

Beantwoorden

@Sjors van Beek op zondag 27 januari 2013 om 23:12:

Er zal niemand reageren,velen zijn bang voor deze man die bovendien ook nog innige banden met sommigen binnen de Gemeente Helmond heeft.

Beantwoorden

@Sjors van Beek op zondag 27 januari 2013 om 23:12:

Een beetje uitleggende wat Willem zegt en ik bedoel het in alle goede en ik vertel dit omdat je niet uit Helmond komt en jij de situatie hier niet zo goed kent. Ik wil je graag de tip geven niet achter die Hans Donkers aan te gaan!!! Een duister figuur met veel lijntjes en sterke jongens die je beter niet voor de voeten loopt. Het verbaasde me al dat Weblog Helmond er iets over schreef.

Beantwoorden

@Ronald op woensdag 30 januari 2013 om 00:15:

Pfff,echt veiliger ga je je er zo niet voelen in deze stad.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *