Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.175 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

De gemeente had vorige week een gesprek met de manager van kickbokser Nieky Holzken om te bekijken hoe er goede afspraken kunnen worden gemaakt om deze wereldkampioen in het zonnetje te zetten. De wijze waarop dat zal gebeuren is nog niet duidelijk.
Michael Rieter, fractievoorzitter Helder Helmond, vindt de kickboksprestatie van 21 december vorig jaar in Japan een huldiging meer dan waard. “Nicky Holzken is daarmee een van de belangrijke Helmondse ambassadeurs die Helmond internationaal! positief op de kaart zet!” aldus Michael. Hij stelde daarom vragen over het huldigen van Helmondse (wereld)kampioenen aan het college van burgemeester en wethouders  Daarop gaf het college vandaag de volgende antwoorden (die deels ook ‘n mogelijke huldiging van Holzken betreffen). 

 1. Vraag: Is er een protocol waarin geregeld is hoe wij met Helmondse kampioenen (Nationaal, Europees, Wereld en/of Olympisch) omgaan? Wij kunnen ons voorstellen dat er daarnaast ook een stuk maatwerk zal moeten zijn!
  Antwoord: Bij het huldigen van kampioenen is maatwerk nodig, in samenwerking met verenigingen, sporters, sportbonden en andere belanghebbenden. Zonder de medewerking van de sportverenigingen is het onmogelijk om alle kampioenen in beeld te hebben. Immers, niet alle sporters melden zich bij ons bij het behalen van een prestatie. In 2011 zijn de ‘nadere regels subsidie jubileumactiviteiten en bijzondere prestaties Helmond 2011 vastgesteld door uw raad. Wij besteden bij kampioenschappen altijd aandacht aan de geleverde prestaties en sturen een felicitatiebrief aan de sporters. Daarnaast worden alle kampioenen gehuldigd op het jaarlijkse Helmondse sportgala. In 2012 is er een (besloten) ontvangst geweest van de twee Olympische sporters die een zilveren medaille hadden gewonnen.
 2. Vraag: Waarom vindt het jaarlijkse sportgala zo vroeg plaats dat kampioenen van december (en wellicht zelfs al een (deel) van november?) niet meer mee kunnen dingen naar een formele ereprijs? In het geval van Nicky Holzken zou het wel eens kunnen zijn dat hij (weer) Helmonds sportman van het jaar was geworden! Zou het te overwegen zijn om het sportgala voortaan in februari te houden?
  Antwoord: Het Helmondse sportgala vindt al zo’n 25 jaar plaats in de maand januari en wij zien geen reden om dit te verschuiven. Hierin volgen wij ook bijvoorbeeld de lijn van het Nationale Sportgala en tevens Brabantse gala dat jaarlijks georganiseerd worden in de maand december. Het organisatiecomité is maanden bezig om een programma neer te zetten. Wij zullen bekijken of de termijn van aanmelden van kampioenen verschoven kan worden van oktober naar november. Valt een prestatie buiten de indieningstermijn, wordt deze meegeteld voor het volgende gala.
 3. Vraag: Waarom is er niet meteen al direct na 21 december, bijvoorbeeld maandag 23 december, een felicitatie gestuurd?
  Antwoord: Het bericht bereikte ons op 25 december 2013. Direct na het kerstreces, op 2 januari 2014, hebben wij een felicitatiebrief gestuurd.
 4. Vraag: Moet de gemeente Helmond in het geval van sportkampioenen in ieder geval een communicatieprocedure hebben waarin in ieder geval de lokale, regionale en landelijke media worden geïnformeerd dat Helmond weer een kampioen rijker is?
  Antwoord: De gemeente heeft geen rol in het bekendmaken van prestaties van Helmonders in de media. Dit is voorbehouden aan de sporter of de vereniging of organisatie die de prijs uitvaardigt. Wanneer de gemeente zelf prijzen of onderscheidingen uitreikt zorgen we natuurlijk wel voor bekendmaking. En uiteraard reageren we zo snel mogelijk op het moment dat wij horen dat een Helmonder een bijzondere prestatie heeft geleverd, zoals bij vraag 1 aangegeven.

13 reacties:

Een beetje dun van de gemeente hoor. Dat had toch al lang moeten gebeuren met zo’n Helmondse held! Is al een maand geleden.
Toen dat restaurant Isa’s Trattoria een wedstrijdje op RTL won omdat het van de zes of acht het minst slechte restaurant was, toen werd die wel gehuldigd voor ruim vijfduizend man bij een kasteeltuinconcert. Dan verdient Nieky Holzken het toch zeker!!!
En let op dat restaurant sloot een jaar later alweer de deuren. Nieky gaat door!

Beantwoorden

Ophef om niks. Er zijn wel meer ernstigere zaken om je als politieke partij druk over te maken…

Beantwoorden

Het mag eens tijd worden dat de gemeente iets gaat doen! Ik vind die felicitatie al laat, maar goed, dat kan ik nog begrijpen. Maar dat de familie en vrienden van Nieky onderhand moeten smeken of er erkend mag worden dat hij zo’n grote prestatie heeft geleverd dat kan gewoon niet! Helmond wil zichzelf op de kaart zetten.. nou, dan moeten ze er ook wat voor doen!

Beantwoorden

zoals Hein zegt!

Beantwoorden

Nieky Holzken gehuldigd tijdens wedstrijd Helmond Sport – Excelsior
Kickbokser Nieky Holzen wordt vrijdag 31 januari op bijzondere wijze gehuldigd voor het winnen van het wereldkampioenschap Glory Welterweight 77 kg. 2013. Hij behaalde deze titel eind december. De huldiging vindt plaats in het Lavans Stadion in Helmond, in de rust van de wedstrijd Helmond Sport-SBV Excelsior. De wedstrijd gaat om 20.00 uur van start.
Speciaal voor de fans van Nieky Holzken worden door Helmond Sport vakken gereserveerd. Kaarten zijn online te koop via http://www.helmondsport.nl/kaartverkoop. Vanaf maandag zijn de kaarten ook te koop bij de Administratie van Helmond Sport. De kaarten kosten € 11,00 en zijn tot en met aanstaande donderdag te koop.
De organisatie van de huldiging is een samenwerking tussen Helmond Sport, de gemeente Helmond en de Diamond Foundation. Dit is de stichting van de overleden kickbokser Ramon Dekkers. Hij was trainer van Nieky Holzken.

Beantwoorden

Gelukkig!

Beantwoorden

Goed dat er een huldiging komt, maar betalen voor huldiging is een beetje krom toch?

Beantwoorden

Nou mag het tijd worden dat hij gehuldigd wordt, maar vind het eigenlijk absurd dat het tijdens een voetbalwedstrijd gedaan moet worden… in de pauze(!!!) en dat er betaald moet worden.. Klinkt een beetje als ‘we moeten er snel vanaf en willen er niks speciaal voor organiseren.’ Ik zou dan 33 euro kwijt zijn om naar zijn huldiging te gaan en dan ook nog een wedstrijd te moeten volgen die ik niet wil zien…

Beantwoorden

zo is ook weer gebeurd, nu over tot orde van de dag…..

Beantwoorden

Ben trots op jezelf Nieky en proficiat met je titel!
Kan mezelf herinneren dat er wel eens een heel dorp werd versiert en afgezet
als er bvb een wielrenner een gouden plak had gewonnen!
Ja als je dan nu moet smeken om wat aandacht, echt belachelijk!
En zoals eerder gezegd er nog voor betalen ook als fan om te komen kijken, tussen een lullig voetbal wedstrijdje in de pauze even huldigen.
Nou sorry maar dan zou het voor mij al niet meer nodig zijn!
Ik zou het nog niet eens meer willen en ging lekker feesten met mijn fans/familie/vrienden en regelde zelf wel een feest voor de mensen.
Tenslotte genoeg mensen om je heen die wel een goede party kunnen verzorgen.

Groetjes en veel succes!

Beantwoorden

kickbokser… en volgende week in beton gegoten in een kanaal

Beantwoorden

En opnieuw wereldkampioen geworden zaterdag. Maar geen vermelding op de weblog!!

Beantwoorden

@Ria van Aerle op maandag 18 april 2016 om 13:19:

Het klopt dat daarover geen bericht op de weblog stond. Helaas heeft de weblog niet voldoende medewerkers om over al het belangrijke Helmondse nieuws te berichten. Gelukkig maakte jij er nu melding van zodat iedereen het nu ook op de weblog kan lezen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *