Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.175 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
165reacties

— — — — — —
Voor het log over Wooniezie klik hier.
— — — — — —

Huren in Helmond

Dat Huren in Helmond een hot item is, is een open deur. Onderwerpen te over, denk eens aan de leegstand, het juiste aantal woningzoekenden, bewoners die uit hun woning moeten vanwege sloop, zijn er wel voldoende huurwoningen van een bepaald soort in Helmond en bouwen we niet te veel appartementen (bijvoorbeeld op Suytkade).

We zijn benieuwd naar wat je vindt van:

  • de hoogte van de huidige huren voor zowel de zittende als nieuwe huurders? Die laatste moeten soms wel 100 euro meer betalen dan de huurder die er voorheen zat.
  • het streven om de huren aan te passen, hetgeen in veel gevallen hogere huren tot gevolg heeft?
  • het 1 jaar oude verhuursysteem Huren in Helmond? Een systeem via internet waar iedereen zijn of haar huurwensen kenbaar mag maken maar waar desondanks in het laatste kwartaal 1573 keer een aangeboden woning niet werd geaccepteerd?

Kortom maak je bevindingen hier kenbaar, ventileer jouw mening wat goed of slecht is op het huurgebied in Helmond.
Of stel de vragen waar je mee zit. Omdat we zelf intensief gebruik maken van het nieuwe verhuursysteem in Helmond, hebben we daar behoorlijk wat kennis over opgedaan. Als je specifieke vragen daarover hebt, geven wij, daar waar mogelijk, graag antwoord daarop. Al blijven de woningbouwcorporaties in feite natuurlijk het eerste aanspreekpunt.

165 reacties:

Na het laten vallen van enige opties waar ik ver achteraan stond sta ik na het nodige “gewinkel” nu op een 13e, 20e en 31 e plaats in de wachtrij. Verder heb ik 2 opties genomen op een nieuwbouwproject.
Als hier voor meer inschrijvers zijn dan woningen beschikbaar zijn wordt er geloot.
Dus in mijn geval zit er nu schot in de zaak.

Beantwoorden

Wat betreft dat eerste punt: veel mensen blijven daarom ook zitten in hun huurhuis. Als ze naar een ander huurhuis willen dan moeten ze altijd veel meer voor dezelfde kwaliteit gaan betalen. Naar een betere woning wordt dan dus vaak onbetaalbaar.
Of dat computersysteem om de huurwoningen te verdelen nu zo'n ontdekking is? Ikzelf heb er niets mee van doen gehad, gelukkig maar, maar ik hoor er maar weinig positiefs en veel negatiefs over.

Beantwoorden

@Johan: Met betrekking op huurwoningen is er nog steeds een puntensysteem van toepassing die de kwalitiet van de woning weergeeft. De zittende huurders zitten gemiddeld op 55 a 65% van de huurwaarde.
De corporaties hebben onderling afgesproken dat dit percentage omhoog moet. Zit je in een woning waar heel veel vraag naar is dan gaat de huur voor nieuwe bewoners extra snel omhoog.
De negatieve publiciteit wordt veroorzaakt dat het systeem nog aan alle kanten aangepast moest en moet worden.

Beantwoorden

@ik vraag mij af waarom hureninhelmond niet voor een goed draaiend systeem.zoals dat in de Randstad draait,gekozen heeft.Zie naar http://www.woningnet.nl
Daar worden alleen de woningen aangeboden die leeg staan of op korte termijn leeg komen. Een zittende huurder met de langste woonduur,krijgt als eerste de woning. Het is dan wel zaak dat ,net als bijvoorbeeld in Amsterdam, ALLE woningbouwverenigingen (dus in het geval van Helmond ook Volksbelang)meedoen.

Beantwoorden

@J.E.Mulder:
Het door jou genoemde systeem heeft als nadeel dat Helmonders die buiten Helmond zijn gaan wonen en op een gegeven moment terug willen naar Helmond nooit aan de beurt komen.
Bij Huren in Helmond kun je zelf uit Amerika opties nemen als je tenminste je inschrijfgeld betaald hebt.
Als je aan de beurt bent en je voldoet aan de voorwaarden maak het niet uit of je uit Honoloeloe of Aarle-Rixtel komt.

Beantwoorden

@Peter W: hopelijk zijn die Helmonders die van buiten Helmond terug willen keren zo vermogend geworden dat zij een huis kunnen kopen….

Beantwoorden

@Peter W; mensen die terug willen naar Helmond hebben altijd de mogelijkheid tot woningruil.

Beantwoorden

@J.E. Mulder: Volgens mij zijn het uitzonderingen waarover wij praten zoals het kopen van een huis en woningruil.
Overigens als men genegen is om meer dan 600 a 700 euro huur te betalen is de keuze nog groot genoeg in Helmond en is er geen sprake van wachttijd.

Beantwoorden

@J.E. Mulder | 7-11-06 om 0:00
Misschien wisten ze hier in Helmond niet dat ze in de Randstad al zo’n systeem hadden. En als ze het niet weten, kunnen ze er ook niet voor kiezen.

@Peter W | 7-11-06 om 0:12
Zou Amsterdan of Den Haag nooit mensen hebben die van buiten de stad daar in een huurwoning (willen) gaan wonen?

Beantwoorden

@Pieter: de meeste Woningbouwverenigingen zijn aangesloten bij Aedes, de overkoepelende organisatie van Woningbouwverenigingen. Ik neem aan dat ok Woonpartners,Wocom en Compaen daarbij aangesloten zijn en wel degelijk van het systeem op de hoogte zijn.

Beantwoorden

ikzelf vind het een nadeel dat de klusters zo klein zijn … en dan bedoel ik dus …. je hebt in de binnenstad een aantal straten die nog goed bewoonbaar zijn en als je daar al wilt wonen heb je dus 10 mogelijkheden nodig want ze zetten maar anderhalve blok in een cluster…

ik heb geen problemen met een woning zoeken .. ik blijf voorlopig nog wel zitten, maar ik zit wel met 2 kinderen die dus een woning willen hebben en als je dan ziet wat voor weinig mogelijkheden ze hebben…..
er staat ergens in de binnenstad al vanaf febr. een woning leeg .. is ooit eens aangeboden maar nog steeds niet bewoond.. je kunt nu dus ook niet meer naar de woningbouw om evt om dat huis te doen…
het is/wordt toegewezen maar u moet wachten tot u aan de beurt bent … tja lekker als je dan op de 68e plaats staat en er zijn maar 7 huizen in dat rijtje woningen … pfffff ….

nou hoorde ik dus laatst ook … er staat een vrouwke van ruim boven de 60 al tijden ingeschreven en die kreeg nou bericht binnen ze kon alleen ingeschreven blijven staan als ze 10 euro zou betalen .. terwijl ze dus bij aanmelding al die 25 euro betaald heeft …. waar dat weer op slaat is mij een raadsel ….

Beantwoorden

@Angie: Iedereen die ingeschreven staat moet jaarlijks verlengingskosten betalen.
Huren in Helmond is begonnen met 10 euro te vragen. Toen werd dit zonder verdere mededeling verhoogd naar 15 euro en is nu weer teruggebracht naar 10 euro. Betaal je deze verlengingskosten niet op tijd dan vervalt je inschrijving. Iedereen wordt tijdig via de site en een brief gewaarschuwd om voor een bepaalde datum deze kosten betaald te hebben.

Je kunt maar 5 opties nemen en die zou ik dan nemen in die clusters waar je lijkt het eerste aan de beurt te zijn.
Aan het einde van het 2e kwartaal stonden er in Helmond in totaal 917 woningen voor korte of langere tijd leeg. Dit komt vaak voor omdat er zoveel woningen geweigerd worden.
Een andere mogelijkheid is om de speciale aanbiedingen in de gaten te houden op de site.
Hiervoor telt de inschrijvingsduur niet want die het eerste reageert die ook aan de voorwaarden voldoet krijgt de woning.

Beantwoorden

speciale aanbiedingen???? nog niet gezien … enne je kunt toch ook helemaal niet zien waar je het eerste aan de beurt zou zijn … en zou je dan een huis laten vervallen als je 5 opties hebt om te zien of je elders eerder aan de beurt bent dan begin je weer achteraan bij dat vorige huis … dus een mooi k*tsysteem eigenlijk …. vind ik dan

Beantwoorden

@Angie: De speciale aanbiedingen staan op de homepage van de site aan de rechterkant.
Telkens als jij de site opent krijg je 1 ander huis te zien. Onder dat ene huis kun je aanklikken _bekijk alle woningen_ dan krijg je alle aanbiedingen te zien.

Als je al 5 opties genomen hebt laat je er 1 vervallen waar de wachtrij het grootst is. Met deze optie ga je de andere clusters af om te kijken waar de wachtrijen het kortst zijn. Zodoende kun je 1 of meerdere opties dan ruilen. Og je gaat naar de corporatie ddie kijkt voor jou in het systeem waar je vermoedelijk het eerste aan de beurt bent. Dan loop je minder risico om weer helemaal achteraan te moeten aansluiten.

Beantwoorden

Het schiet op bij Huren in Helmond.
Net gekeken en ik sta nu op een 12e, 19e en 28e plaats in de wachtrij.

Beantwoorden

Stond ik in het begin van de week nog op een 31e plaats in de wachtrij heb ik gisteren een brief gekregen dat ik met nog 3 anderen mogen gaan kijken naar een andere woning. De duur van de inschrijving van ons 4 bepaalt wie het eerst aan de beurt is om ja of nee te zeggen. DIt in het kader van de vele afwijzingen en de lange duur dat woningen soms leeg staan.

Beantwoorden

In navolging van het hier bovenstaande bericht kan ik nu vertellen dat wij de enigste van de 4 aangeschrevenen waren die zijn wezen kijken. De woning viel bij ons dusdanig in de smaak dat wij ja gezegd hebben en als alles goed gaat volgende week een nieuw huurcontract kunnen gaan tekenen.

Beantwoorden

@Peter, gefeliciteert jonge, eindelijk is het gelukt na vele teleurstellingen.

Dan komt er zo een drukke tijd voor je aan.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Peter! Fijn!

Ik sta 17e en 18e en verwacht daarmee ook binnenkort een aanbod.

Gelukkig heb ik me ingeschreven toen het systeem nog vrij nieuw was en niet iedereen dit al had gedaan. Laatst wisselde ik een optie en nu sta ik daarmee op plaats 114. Hoppa.
Het leuke van dit systeem is dat je je jezelf heel gericht in kunt schrijven. Het nadeel is dat je niet urgent kunt zijn. Er zouden ook wachttijden bij de opties gezet worden, maar tot op heden is dat nog niet gebeurd. Dat is best jammer.

Beantwoorden

Ow ja, over die huurprijzen: belachelijk! Ik heb zoëven gekeken naar de speciale aanbiedingen waar Peter naar verwees. Het spijt me geweldig maar wie kan/gaat er nou ruim 800 euro betalen voor een huurwoning? Per maand!
Misschien is dat een extreem hoge huur, maar ik vind de huurprijzen zeker niet laag! Het is toch vreemd als kopen goedkoper wordt dan huren…

Beantwoorden

@Tasjabeest: De plaatsing van vermoedelijke wachttijden is al zo’n 4 keer toegezegd.
Dit jaar gaat dit niet meer gebeuren.
De verwachting is dat er nog al wat mensen de verlengingsbijdrage niet gaan betalen.
De wachttijden bij veel minder optienemers wordt dan natuurlijk helemaal anders.
Mensen die niet op tijd de verlengingsbijdrage betalen worden van de lijst afgevoerd.

De speciale aanbiedingen zijn die woningen waar helemaal niemand meer een optie op heeft.
Vaak zijn dit dan ook de extreme duurdere woningen of een woning met gebreken.
Als deze woningen te lang leeg staan gaan ze kijken of ze wel verhuurd kunnen worden na enige aanpassingen, bouwkundig of in huurprijs.

Beantwoorden

@Peter W. Wat fijn dat je een woning naar je wens aangeboden hebt gekregen !
Zijn wij je dan ook kwijt in Noord ?

Mag ik uit het bovenstaande concluderen dat er eindelijk een zuivering van de wachtlijsten plaats aan het vinden is ?

Beantwoorden

@Angelique: Wij verhuizen naar het centrum.
Dit betekent dus wel dat ik op termijn mijn vrijwilligerswerk in Noord los moet laten.
Maar ik werk alles netjes af voordat ik iets overdraag.

Gezien het grote aantal weigeringen zuivert het systeem zich zelf. Bij 2 weigeringen sluit je helemaal achteraan.

Beantwoorden

Fijn voor je Peter en succes met de verhuizing!

Beantwoorden

Hoe is het mogelijk dat huizen zo lang leeg staan.Hoornstr. 6 maanden
Klaroenpad 3 maanden a 500 euro.

Beantwoorden

De meeste mensen die volgens de computer aan de beurt zijn om dat ze het langste staan ingeschreven( veel al van voor de tijd al dat het nieuwe systeem werd ingevoerd) weigeren een woning omdat ze nog niet willen verhuizen. Hierdoor wordt de leegstaande woning een flink aantal malen aangeboden waar veel tijd mee gemoeid is.
De laatste tijd worden er tot 10 personen aangeschreven voor 1 woning om de leegstand te beperken. Overigens die het langste staat ingeschreven van de 10 heeft de eerste keus enz. enz.

Beantwoorden

oh jeee peter komt dichter in de buurt wonen hier :)……

tjonge ist gedaan met de rust hahaha

Beantwoorden

tja v.d. Horst daar ben ik ook al mee naar de woningbouw geweest … in de zuiderstraat als sinds februari 2 huizen leeg …. mooie nieuwe huizen en tot aan vorige week dus nog geen nieuwe huurder …. en als je dat dan gaat navragen tja dan hebben ze net die woning weer aangeboden … pffff mooie zooi hoor …. maar goed ook daar stond zoonlief voor ingeschreven op plaats 68 voor 7 luttele huisjes …. dus dat schiet voorlopig nog niet op …. 🙁 en zo zijn er veel en veel meer huizen … jaaaaa die huizen die over een 2 jaar afgebroken moeten worden … daar mogen assielzoekers in voorlopig …. en ik discrimineer niet maaruh waarom zij eerder dan wij ????

Beantwoorden

Je kan heel simpel zeggen, tsja, had je ‘m er maar niet in moeten hangen, maar nu een huurwoning met twee slaapkamers waar vier kinderen ingepropt moeten worden en de oudste voortgezet onderwijs doet, plus twee volwassenen en dan nog niet eens voorrang krijgen voor een grotere woning. M’n broek zakt er vanaf met zo’n beleid. Groter in ruil voor een kleinere starterswoning blijkt dus ook in Helmond NIET te kunnen.

Beantwoorden

Ten eerste leuke website.

Ik kwam hier terecht omdat ik en mijn gezin naar helmond willen verhuizen,i.v.m werk van mijn man.
Ook wij hebben ons ingeschreven en we staan sinds gisteren als eerste in de wachtrij,omdat we pas 3 weken ingeschreven staan vinden we dit best vreemd.
Nu vragen we ons af of dit soms een extreem slechte buurt is,het betreft een huis op Binderseind.

Beantwoorden

@Moontje
Voor zover ik weet is het geen slechte buurt waar dat huis op Binderseind staat.

Beantwoorden

@moontjepoontje: Als jullie op de 1e plaats staan voor cluster 51000023 na pas 3 weken ingeschreven te staan is het niet zo verwonderlijk. Dit cluster betreft namelijk maar 1 huis. Als de huidige bewoners geen plannen hebben om te gaan verhuizen kunnen jullie nog heel lang op de 1e plaats blijven staan. Zijn er wel vooruitzichten dat de huidige bewoners vertrekken dan is het naar mijn inziens nog niet zo verkeerd wonen daar zo heel dicht tegen het centrum aan.

Beantwoorden

Bedankt voor de reacties.

Dus dat er een cluster staat wil nog niet zeggen dat er woningen vrij zijn?

haha wij waren al helemaal verheugd.

maar goed de buurt is dus niks mis mee?
En dat er niemand dat cluster als optie neemt komt dus ws doordat het maar 1 huis is en je mischien wel jaren wacht?

Beantwoorden

@moontjepoontje: Alle woningen van de deelnemende corporaties zijn in clusters verdeeld en als je een optie neemt moet je op je beurt wachten.
Alleen woningen die op Huren in Helmond als speciale aanbieding worden gepresenteerd zijn direct beschikbaar voor alle ingeschrevenen. Dit is op dit moment het appartement aan de Paterslaan.
Je mag wel maximaal 5 opties nemen.
Als je eerst bepaalt waar je eventueel zou willen wonen kun je op zoek gaan naar een cluster met veel woningen en een plaats in de wachtrij dicht bij nummer 1.
Ik zou zeggen succes met het maken van je keuzes.

Beantwoorden

Ja van de 5 opties heb ik begrepen,ik heb gezocht op wachttijd en zo clusters genomen waar ik eigenlijk al vrij hoog in de wachtrij sta,plaats 17,34,55,66.
alleen had ik dus begrepen dat er alleen clusters stonden waar ook werkelijk huizen te huur stonden,maar dit is alles wat er is aan huurwoningen dus?
Bedankt voor de informatie!

Beantwoorden

@moontjepoontje: Ja de clusters geven alles aan wat er aan huurwoningen zijn bij de 3 deelnemende corporaties. Verder zijn er clusters waar mensen tussen 2 en 300 staan in de wachtrij. Deze komen dus de eerste 10 jaren niet aan de beurt normaal gesproken.
Verder zijn er meer dan 400 clusters en heeft Woonpartners eigenaar van de woning aan het Binderseind alleen al meer dan 7500 woningen in het bestand zitten.

Beantwoorden

bedankt voor de informatie Peter,we hebben geen ontzettende haast,maar de benzinekosten van elke dag bijna 200 km worden met de dag minder leuk.

Beantwoorden

Uhm, ik had na drie maanden keuze uit 5 woningen… dus kan wel redelijk snel

Beantwoorden

Hallo,

Heeft het zin je in te schrijven bij hureninhelmond.nl als je partner over 2 jaar afgestudeerd is en je dan dus een huis zou kunnen gaan kopen? Wij willen het liefst over een maand of 3 een betaalbare (a 400 euro) woning in Helmond.

Beantwoorden

@Rianne: Als je het financieel er voor over hebt om voor 2 jaar een huis aan te kleden heeft het natuurlijk zin om je in te schrijven.
Je zoekt dan naar clusters waar je zou willen wonen met korte wachtrijen.
Ook staan er regelmatig speciale aanbiedingen op de site waar iedereen die ingeschreven staat op kan reageren en waar geen wachtrijen mee gemoeid zijn en je dus vlug aan de beurt kunt zijn met snel te reageren. Kijk nu ook maar eens naar een aantal aanbiedingen van dit moment.

Beantwoorden

Hartelijk dank voor je reactie Peter.

De vraag is meer of we wel binnen die tijd aan de beurt komen (het liefst dus zo snel mogelijk). Ik woon momenteel nog thuis en zie het echt niet zitten hier nog 2 jaar te wonen. Als het niet goed gaat is 2 jaar erg lang 😉
In Eindhoven moet je minstens 6 jaar ingeschreven staan voor je ergens voor in aanmerking komt, vandaar mijn vraag of het wel nut heeft..

Verder kan een wachtrij wel kort zijn maar als er in die cluster maar 17 woningen bijvoorbeeld beschikbaar zijn is het nog niet gunstig lijkt me? Dan kun je beter lager in de wachtrij staan bij een cluster die veel meer woningen bevat. Of zie ik dat verkeerd?

Beantwoorden

Hm en nu ik zit te kijken op de site zie ik helemaal geen speciale aanbiedingen eigenlijk?

Beantwoorden

Rianne, ik heb net ook even voor jou gekeken maar er staan op dit moment wel speciale aanbiedingen (rechts op de Home-pagina) waarbij er 1 bij zit die onder jouw gewenst huurbedrag zit. Succes!

Beantwoorden

Ik voel me een ukkel nou! Het staat er gewoon op 😀 Ik zit te zoeken naar een tab ‘aanbiedingen’ of iets dergelijks 😀

Dankjewel hoor Angelique! En hier kun je gewoon op reageren? Wie het eerst komt principe? Geen wachttijden?

Beantwoorden

@Rianne: Als je ingeschreven staat bij huren in Helmond kun je reageren op de speciale aanbiedingen. Hierbij hoef je geen optie genomen te hebben op dat cluster.
Speciale aanbiedingen blijven wel enige dagen vermeld staan op de site tot dat er voldoende mensen gereageerd hebben en men weer begint met de toewijzingen. Dus hoe eerder je je interesse kenbaar maakt hoe eerder de woning wordt toegewezen.
In veel gevallen worden bij een speciale aanbiedingen meerdere mensen gelijktijdig uitgenodigd om zo een speciale aanbieding te komen bekijken. De mensen die het eerst gereageerd hebben mogen het eerst ja of nee zeggen en bij nee is de volgende aan de beurt en zo verder. Het niet accepteren van een speciale aanbieding heeft verder geen gevolgen voor de plaats in de wachtrij van andere clusters.
In Helmond stonden op 31 december 2006 1016 woningen leeg dus hier is geen sprake van lange wachttijden als men geen al te specifieke wensen heeft.

Beantwoorden

Nogmaals hartelijk dank voor de uitgebreide reactie Peter! Wij hebben gereageerd!

Beantwoorden

Goed, ik heb geen vraag maar wil graag even spuien zoals men dat in de volksmond noemt..
Ook ik sta ingeschreven al een tijdje lang en ben zelfs voor een urgentie in aanmerking gekomen (scheiding met alle gevolgen van dien) Volksbelang is de enige urgentieverstrekker in Helmond dus Volksbelang heeft het heel druk..en urgent is op deze manier niet meer urgent!! Maar nou komt ie er staan zoveel huurhuizen leeg in Helmond omdat ze geweigerd worden, hoe zou dat nou komen…maar als je er dan voor belt omdat jij er wel wil wonen ( tja je hebt geen keus) en wordt minder kritisch laten we maar zeggen. Dan wordt je van het kastje naar de muur gestuurd want er zijn dan technische problemen met zo’n huis (let wel sommige huizen staan dan al zo’n half jaar leeg.) Vervolgens als ik dan aanbied dat ik er wel wil wonen dat de technische problemen dan in tussen tijd verholpen kunnen worden …beide partijen worden geholpen!!! moet men zich helaas aan de procedure houden. Hoe krom kan een systeem zijn???…Zo dat lucht op!!! O ja, die speciale aanbiedingen ook een leuk systeem,
iedereen mag reageren 5 werkdagen lang maar de 1e krijgt hem wat ik ook heel logisch vind..dan heb je toch geen 5 werkdagen nodig?? het zou handiger zijn om 5 reactie’s als insteek te nemen zo kun je het e.e.a heel wat sneller afhandelen en zitten de mensen die allemaal gereageerd hebben niet zo lang in spanning!!

Beantwoorden

@Petra S.: Als je niet meer zo kritisch bent ga je toch verschillende clusters langs bij Huren in Helmond. Je neemt een optie en als je dan aan het einde van de procedure ziet dat de wachtrij te lang is laat je die optie weer vervallen en schrijf je weer in voor een ander cluster net zo lang tot je iets tegenkomt met geen of een hele korte wachtrij.

Wat betreft de speciale aanbiedingen hebben wij ook al aangegeven dat dit klantvriendelijker mocht zijn.

De term technische problemen met een woning komt de laatste tijd ook meer bovendrijven.
Wij zullen eens proberen hier meer informatie over te krijgen wat voor technische problemen dit zijn.

De lange leegstand van huizen door wie wordt dat uiteindelijk betaald?
Juist ja door alle zittende huurders.

Er is nog wel keuze genoeg in het duurdere huursegment.

Succes verder met het op korte termijn vinden van een geschikte woning.

Beantwoorden

Peter W., technische problemen… ?
Voor mij helemaal nieuw! Wat weet jij ervan?

Beantwoorden

@Angelique: De term technische problemen was ook tot deze week helemaal nieuw voor mij. Ik ben op de hoogte van nog 1 geval waar de woning al maanden leegstaat en enige tijd terug is toegewezen en waar de mensen zitten te wachten op ondertekening van het huurcontract wat niet zou gaan wegens technische problemen van de woning??????
Als er technische problemen zijn aan een woning worden deze toch meteen verholpen als de woning vrijkomt en niet pas nadat een woning is toegewezen.

Beantwoorden

Ook wij hebben een flat aangeboden gekregen in het centrum van Helmond.
Wij helemaal blij alles meteen afgehandeld met Woonpartners,We kunnen zo beginnen dachten we toen nog.
We zijn nu bijna een maand verder als toen we de woning geaccepteerd hadden,de flat is nu na een half jaar leeggestaan ineens technisch niet in orde. Ze kunnen ons ineens niets meer vertellen hoe lang het nog gaat duren,voordat we de sleutels krijgen.een week een maand.
We zijn dit niet gewend van Woonpartners op emails en ingesproken berichtjes op de telefoon reageren ze maar gewoon niet.
Wat is er daar aan de hand.we snappen dit niet meer.
Willen ze graag leegstand we hebben er zo nog geen zin meer in

Beantwoorden

@Petra S. Angelique en Fam. Baumans:
Ik heb inmiddels actie ondernomen om wat meer duidelijkheid te krijgen inzake de technische problemen.
Ik weet alleen niet of ik op korte termijn deze duidelijkheid krijg?
Er schijnen ook nogal wat medewerkers met vakantie te zijn.

Beantwoorden

Graag zou ik willen reageren op het advies van Peter W. Wat die optie’s betreft daar was ik zelf ook al achter, (toch bedankt voor het advies, had ik het niet geweten dan had ik er veel aan gehad!) Op deze manier kwam ik er wel achter dat waar er niet ( die ben ik niet tegengekomen) of nauwelijks wachtrijen zijn, de buurt ook veel te wensen overlaat…ik kan het me niet meer permiteren om kritisch te zijn (heeft me overigens veel moeite gekost,
het gevoel van terug naar af zal ik maar zeggen) Maar je zal wel moeten want je hebt keihard gezegd gewoon een woning nodig!!Toch stel ik 1 basis voorwaarde; veiligheid!
En van daaruit rust voor mij en mijn dochter…nog even volhouden met wachten dus.
Nogmaals bedankt voor de reactie’s voor een ieder van jullie die gereageerd heeft.

Beantwoorden

Ik heb ook ongeveer 5 weken geleden een woning in het centrum van Helmond geaccepteerd, heb meteen alle benodigde stukken aangeleverd want dat moet binnen 3 of 4 dagen. Tot op heden heb ik ook niks gehoord, heb al diverse malen gebeld maar krijg geen antwoord. Het enige antwoord wat is krijg is “wij weten ook niet hoe lang het duurt”. Het feit dat je al ruim 5 weken op een woning wacht is op zich nog niet eens zo erg, maar dat niemand binnen Woonpartners aan kan geven waarom het zo lang moet duren vind ik echt niet normaal. Ik weet ook echt niet wat ik eraan kan doen…

Beantwoorden

@Rudie: Advies is om telefonisch een onderhoud aan te vragen. Je moet dan aangeven waar het betrekking op heeft.
Ze kunnen dan niet maken om in dat onderhoud geen goed antwoord te hebben.

Zoals ik het hoor fluisteren is de organisatie binnen Woonpartners in januari drastisch door elkaar gehusseld. Dit zou weer tot gevolg hebben dat er nogal wat ziekmeldingen zijn. Het werken met de nodige uitzendkrachten heeft ook zijn negatieve aspecten. Tel daarbij op de vakantiegangers en de vele parttimers en de opgelopen achterstand wordt steeds groter.
Voor alle duidelijkheid deze lezing van waarom alles zo lang moet duren is (nog) niet bevestigd door de leiding van Woonpartners.

Beantwoorden

@ Peter W. Ik ben vandaag langsgeweest en heb zo’n klachtenformulier ingeleverd die je van hun site kunt halen. Ik word morgen teruggebeld door diegene met wie ik de woning heb bezichtigd. Maar ik weet nu al dat ik morgen weer hetzelfde hoor als vandaag en alle andere keren. Er is een achterstand bij de onderhoud afdeling en zij geven door wanneer een woning kan worden aangeboden. En waarom dat zo lang duurt kan niemand aangeven en als gewone huurder kun je ook geen contact opnemen met deze mensen. En het schijnt nogal moeilijk te zijn voor WP om zelf contact met die onderhoudsafdeling op te nemen….. Dus tot op heden geen schot in de zaak en ik heb ook niet het idee dat dat snel gaat gebeuren.

Beantwoorden

@Rudie: Moed blijven houden. Mij is een soortgelijke kwestie bekend als die van jou.
24 april leveren ze het formulier ondertekend in dat ze de woning accepteren.
Morgen krijgen ze de sleutel uitgereikt.

Beantwoorden

@Peter W Misschien heeft mijn klacht geholpen, heb vandaag gehoord dat ik dinsdag de sleutel krijg hoihoi!!!

Beantwoorden

Proficiat Rudie !!

Beantwoorden

@Rudie: Je ziet de aanhouders zijn de winnaars. Proficiat en je zult je de komende tijd niet hoeven te vervelen denk ik zo.
In het concept Woonvisie 2007 – 2015 van de gemeente Helmond staat dat gezien de ervaringen van het afgelopen 1,5 jaar met de toewijzingssystemen aanleiding zijn om te evalueren en daar waar nodig bijstellingen moeten plaatsvinden.

Beantwoorden

Rudie, proficiat en veel woonplezier in je nieuwe woning.

Beantwoorden

Ik huur via VB&T en ben daarover met een heel stel bewoners van mijn flat ontevreden.
Reden? Zomaar wat klachten (en dan sla ik er nog flink wat over): onderhoud doen ze nauwelijks, reparaties krijg je pas gedaan als je ze maar blijft bellen, al bijna 4 jaar wordt beloofd dat iedereen een nieuwe verwarmingsketel krijgt, ondertussen loopt bij mij elke 2 maanden het water weg (naar?) zodat ik dat steeds mag bijvullen en staat er minimaal eens per week een verwarmingsmonteur van Sankomij voor de deur bij iemand in de flat, de servicekosten die we te veel betaalden, betalen ze niet terug binnen de door henzelf afgesproken termijn (vorig jaar pas maanden erna, nu al weer enkele weken te laat en vandaag nog niet binnen). Balen.

Beantwoorden

@Pieter: Als er meerdere huurders ontevreden zijn kunnen jullie een bewonersgroep opstarten.
Als deze dan namens alle bewoners aan de bel trekt zet dat waarschijnlijk meer zoden aan de dijk.
Verder is er de mogelijkheid, ook als individuele bewoner, advies in te winnen bij het PHB (platform Helmondse bewonersorganisaties). Deze hebben elke donderdagmorgen een gratis inloopspreekuur in de Kluisstraat op nummer 16.

Beantwoorden

Ik heb erg goede ervaringen met woonpartners, toen ik een jaar geleden mezelf aanmeldde op die site had ik niet de verwachting zo snel te verhuizen. Woonde in juni 2006 al 5 jaar in een ‘studentenhuis’ op de tolpost (einde van de Heistraat) en studeerde die maand af, dus ik mezelf inschrijven voor meerdere plekken in het centrum…. Half november 2006 kreeg ik al de sleutel en woon nu dus al een maand of 8 boven de bibliotheek op de Markt. Dat dus geregeld binnen 6 maanden, wachtlijst dus niet lang. Duidelijke site ook.
En in die 8 maanden nog geen gezeik gehad met Woonpartners, hoewel ik bij het handtekeningen zetten op hun kantoor wel mijn twijfels kreeg toen er 2 dames daar stonden te schelden over de gang van zaken. Ach ik heb nog nergens last van…

Beantwoorden

Ja maar Perry, Ik heb last van je…. Je maakt zo’n herrie altijd maar n beetje over straat schreeuwen…. niet normaal 😛

Beantwoorden

Wat is dat toch vreemd krijg je een woning toegewezen moet je weken wachten op de sleutel. Dit overkwam een nichtje van mij.Als reden werd opgegeven er moest nog iets aan he plafond worden gedaan.Maar er was niks aan de plek gedaan toen ze eindelijk de sleutel kreeg. Kennis van mij idem wacht nu al weken op de sleutel. Tja en dan staat er in de krant dat woonpartners zoveel huur niet kan innen door leegstand. Tja hoe zou dat toch komen als je iedere woning weken leeg laat staan…. tel uit je winst woonpartners.
Misschien toch eens intern kijken wat er mis is???????

Beantwoorden

Ja, een kennis van mij heeft ook een woning toegewezen gekregen, moet ze eerst binnen 3 dagen accepteren om vervolgens gewoon niets meer te horen, dus je kunt je huur niet opzeggen, je kunt geen verhuizing regelen het is toch knap lastig als je geen datum krijgt van Woonpartners ruim van te voren.
Mensen achter mij zijn bij een woning wezen kijken vervolgens krijgen ze het niet omdat ze niet als eerste op de lijst staan, maar dat laat woonpartners niet weten, neeeee hier komen ze achter doordat ze na 14 dgn. zelf bellen en de redelijk onbeleefde receptie juf zegt dan dat ze daar niet aan kunnen beginnen om iedereen op de hoogte te stellen. Dus je wordt met een man of tien opgeroepn voor een huis, als je niet gaat wordt dat gezien als een weigering en vervolgens hoor je alleen maar iets als je het toegewezen krijgt niet als je het niet krijgt.
Zo kan ik nog wel even doorgaan want het stikt van dit soort verhalen, vele mensen voelen zich zeer slecht behandelt door Woonpartners en als je dan aan het kranten bericht denkt van even geleden waar de vermelding stond dat Woonpartners een huurderving heeft van zo’n €750000,- tja, dat vind ik dan niet zo verwonderlijk ten eerste al omdat veel mensen de sleutel pas na 6 weken krijgen en waarom? dat weet niemand. Volgens mij moet er daar een paar anderen personen het beleid gaan aanpassen, beter voor Woonpartnes en beter voor ons.
Want de huurverhoging zal deze leegstandkosten toch gedeeltelijk moeten opvangen.
Het vervelende is dat Woonpartners in een machts positie zit en daar ook wel degelijk misbruik van maakt in mijn ogen, ten koste van zo velen.
Wij kunnen klagen wat we willen, maar we komen toch niet verder dan de juf aan de receptie die meestal op een onvriendelijke manier de mensen afwimpeld.

Beantwoorden

Helemaal met bovenstaande eens. Wat een gedoe zeg. Je hoort het overal rond je heen en de huizen staan maar leeg. Ga maar eens door Helmond rijden. Je schrikt van de hoeveelheid leegstand. En Woonpartners maar klagen over de huurderving. Niet zo verwonderlijk als je mensen 6 weken laat wachten op de sleutel…. tel uit je winst… en dat is er niet een . Ik heb het inmiddels al van diverse mensen gehoord.

Bovendien werkt het systeem van huren in Helmond niet goed. Men kan nu maar op 5 clusters inschrijven. Komt er toevallig elders een woning vrij die je ook zou willen… pech gehad. Denk eens na en doe zoals vele gemeenten publiceer alle vrij gekomen woningen op internet en in een krantje. Iedereen kan zich aanmelden voor een woning . Wie het langst staat ingeschreven krijgt deze. Eerlijker kan het niet en zal de hoeveelheid leegstand zeker verminderen.

Beantwoorden

Ja, Jan dat is een goed idee, laat ze op internet laten weten wat vrij staat dan kan iedereen reageren en de mensen boven aan de lijst krijgen dan het huis.
Dit doen ze in veel plaatsen.
Ik hoorde dat ze aan het reorganiseren zijn bij Woonpartners sinds het begin van het jaar, maar dan toch wel van de regen in de drup.
Ik heb weer van diverse mensen hetzelfde verhaal te horen gekregen, maar die durven het hier niet neer te zetten, bang voor Woonpartners, dat ze dan helemaal geen huis meer krijgen.

Beantwoorden

Huren in Helmond gaat op de schop!!! Zie eindhovens dagblad

Beantwoorden

@Tim
Grappig stukje in de krant. Want eigenlijk is het dus juist een heel goed woonruimteverdeelsysteem. Alleen jammer dat het in Helmond moest worden gebruikt. Jammer dat er hier in Helmond een andere situatie op de huurwoningmarkt bestaat dan waarvoor het systeem is gemaakt.
Je zult maar verantwoordelijk zijn voor de aanschaf van dat systeem. Met die persoon heb ik te doen. Ik hoop maar dat die persoon een computernerd is die niets van doen heeft/had met huurhuizen in Helmond. Want het gebrek aan kennis heeft behalve de aanschafkosten dus veel meer gekost door de effecten van het systeem. Vele tonnen weer in het Helmondse gootje. Ik ben benieuwd of dat bedrag ooit bekend wordt gemaakt. Maar dat zal wel niet.
Ik heb trouwens ook medelijden met diegene die er mee moesten werken als ik dat hier allemaal zo lees.

Beantwoorden

Ja het heeft vele euro’s gekost dat systeem die de huurders moeten ophoesten. En het kost nog vele tien duizenden euro’s omdat woningen die al toegewezen zijn onnodig lang leegstaan. Meneer de Wilde moet ook eens intern kijken wat er mis is. Als je een woning krijgt toegewezen moet je weken wachten op de sleutel. Tja wie betaald dat allemaal? Is toch te gek ik heb vandaag iemand gehoord die acht weken moest wachten op de sleutel terwijl de flat allang leeg stond. Dus drie maanden geen huur inkomsten van die flat. Is dat nu nodig vraag ik mij af?

Beantwoorden

Gemeente wanneer doen jullie eens iets, met name aan dat enorme lange wachten op de sleutels????? Het gaat per slot van zake ook om gemeenschapsgeld

Beantwoorden

In het jaarverslag van Woonpartners kun je lezen dat de huurderving in 2006 739.692 euro bedraagt. Dit is zonder de huurderving wegens sloop en herstructurering en verkoop.
Dit bedraagt nogmaals 262.581 euro.
Dit alles is helaas niet helemaal in de hand te houden gezien de keuze voor een nieuw systeem (huren in Helmond) en de noodzakelijkheid tot.
In mei heb ik via via al vragen gesteld hoe het kan dat Woonpartners zelf zo ver achterloopt met het verstrekken van huurcontracten daar waar mensen al geruime tijd hebben aangegeven een woning te accepteren. Door een misverstand binnen de directie is hier, tot op dit moment,
geen antwoord op gegeven. Dat er iets goed fout zit kun je opmaken uit het stuk vandaag in de ED dat het hele systeem op de helling zou staan. Echter aan het genoemd makelaarsysteem wat huren in Helmond moet vervangen kleven net zoveel nadelen aan. Dat het om gemeeenschapsgeld gaat maakt het voor de zittende huurders die dit allemaal moeten betalen des te erger. Iemand een idee wat het uitwerken en invoeren van het systeem Huren in Helmond gekost heeft?????

Wordt zeker vervolg en wij houden u op de hoogte.

Beantwoorden

Ik heb van het begin af aan gepleit voor het systeem om lege woningen op de site te plaatsen.Diegene met de langste woonduur komt als eerste in aanmerking voor een leegstaande woning. Dit systeem wordt in verscheidene steden met succes toegepast. Zie http://www.woningnet.nl

Beantwoorden

@janus:
Heeft de gemeente iets met dit alles te maken dan? Ik dacht altijd dat het “gewoon” iets tussen huurders en verhuurder was. Marktwerking en zo.

Beantwoorden

Waarom hebben ze dat vele geld niet in een systeem gestoken dat werkt, in Arnhem werkt het perfect, ze kunnen ook een krantje krijgen i.p.v. verplicht op internet te kijken het is toch belachelijk dat het alleen via internet kan er zijn nog genoeg mensen die echt niet met de computer om kunnen gaan en die mensen moeten dan weer hulp inschakelen om het via internet te regelen en natuurlijk niet voor één keer maar voor meerdere keren want je moet steeds weer gaan kijken. Dit is sowieso al ronduit belachelijk we kunnen nu wel in het digitale tijdperk zitten maar we moeten ook in de realiteit blijven denken en anticiperen: dat betekend!! herkennen van situaties en verhoudingen; je levert dan gelijk een betere ontwikkeling voor de woningbouwverenigingen als wel voor de mensen die een woning zoeken.
Anticiperen doe je allereerst door adequaat verbanden te leggen tussen situaties in het verleden, heden, en de toekomst maar wel met een realistische kijk, dat hebben ze bij Woonpartners nagelaten in mijn ogen hebben niet ze goed ingespeeld op vraag en aanbod, als ze de tijd hadden genomen dan was er misschien een beter plan ontwikkeld dat op een lang termijn bruikbaar was geweest en b.v. hun oor beter te luisteren hadden gelegd bij andere gemeenten.
Een persoon met een goed analytisch vermogen had van te voren al kunnen zeggen dat "Huren in Helmond" niet zou werken o.a. omdat in "Huren in Helmond" geen aanpassingsvermogen is ingebouwd de medewerkers zijn afhankelijk van het bedrijf die deze site heeft gemaakt, dus iedere aanpassing die er gedaan moet worden loopt via dat bedrijf en kost weer erg veel geld, want geloof maar dat dat uurloon enorm is die kosten moeten ook opgebracht worden o.a. via de huurprijs.
De grote leegstand wat kost dat wel niet ! , de sleutel, die de meeste mensen pas krijgen na 6 weken wat kost dat wel niet ! . Mijns inziens werkt het onderling ook niet bij Woonpartners alle afdelingen zijn volgens mij niet goed op elkaar afgestemd daardoor duurt alles ook te lang.
Nou gaat "Huren in Helmond" op de schop aldus "De Wilde" te lezen in het ED dus een hoop geld over de balk gegooid.
Hier staat ook nog dat ze in het nieuwe systeem een vrije woning gaan aanbieden en wie het eerste reageert krijgt dan de woning, net alsof dat beter is? zeer oneerlijk dus de woningen aanbieden is goed, maar de mensen die reageren en ook boven aan de wachtlijst staan hebben recht op de woning, niet degene die het eerste reageert maar onderaan staat, hiermee slaat Woonpartners weer door naar de andere kant, is er nu niemand die een beetje kan nadenken daar bij Woonpartners???
"Volksbelang" zal nu wel in z'n vuistje lachen.

Beantwoorden

je krijgt snel een huis als je een groot huis achterlaat en naar een kleiner gaat
dan worden ze wel snel heb een huis met 4 slaapkamers woningbouw kwam zelf vragen of ik geen ander wilde nu een kleiner wonen hier met 2 personen nog maar had net alles opgeknapt

Beantwoorden

Eens met Solveg er is een hoop mis met name bij woonpartners. De directie heeft blijkbaar niet alles goed in de hand. Het lijkt me toch eenvoudig om te zorgen dat mensen de sleutel binnen een a twee weken hebben.

De directie heeft het over leegstand echter ik ken al drie mensen die zelf zijn gaan vragen om een woning die al langere tijd leeg stond. Echter ze krijgen deze niet. Onder het mom deze is al verhuurd. Eh … dus niet want twee maanden later nog steeds leeg.Geen wonder dat er zoveel leegstand is. Geef de mensen die duidelijk om een woning komen vragen wat ze willen als deze toch leeg staat.
Nee u moet naar huren in helmond wordt er dan gezegd. hahahahaha tja het werkt dus echt niet.
Weet de directie wel wat er allemaal speelt??? Ik denk het niet. Misschien toch eens goed intern kijken wat er allemaal mis is.

Ik had het over gemeenschapsgeld. Tja dat is immers zo. Hierdoor worden de huren onnodig hoger en brengt met zich mee dat er meer huursubsidie ( indien van toepassing) moet worden uitgekeerd. En ja dat is toch echt gemeenschapsgeld.
Dus ik vind dat de gemeentebestuur zich hier weleens zou moeten gaan bemoeien.

Beantwoorden

Ik ben het roerend met jullie kritieken eens, alleen vraag ik me wel af of dat aan het systeem ligt en niet aan WP zelf…
Ook ik heb ruim 6 weken gewacht voordat ik de sleutel kreeg zonder bericht van woonpartners of wie dan ook, totdat ik een klachtenbrief heb ingediend, toen had ik twee dagen later de sleutel… Ik hoop voor iedereen die gaat huren dat ze niet zo lang hoeven te wachten.. veel succes!

Beantwoorden

Naar aanleiding van het artikel in het ED staat het onderstaande te lezen op de site van Woonpartners zelf:
De evaluatie van Huren in Helmond wijst uit welke delen van het systeem niet goed functioneren en welke aanpassingen gewenst zijn. Hoe het werkelijk wordt bepalen de partijen eind dit jaar op basis van de conclusies en aanbevelingen van de evaluatie.

Beantwoorden

Ben benieuwd hoe dat afloopt. Hoewel men wel zal zeggen dat dit een leerproces is.

Beantwoorden

Hoe het afloopt!! Als Woonpartners slim is vragen ze ook eens aan Helmonders…nee geen bestuurders… hoe die dit zien. Misschien is dat een verhelderende blik op een aantal zaken.

Beantwoorden

Ik zit met smart al weken te wachten op een sleutel voor een woning die mij inmiddels is toegewezen en al 6 weken leegstaat. Iemand enig idee hoe ik aan die sleutel kom????? Wie heeft een goed idee??? bellen helpt niks.. helaas je wordt afgewimpeld

Beantwoorden

Het enigste wat je kan doen.. is afwachten.. ben ik bang. Mijn buurvrouw moest ook heel lang wachten op haar sleutel. Heb je trouwens ook al geprobeerd te mailen?

Beantwoorden

bellen,mailen,faxen niks helpt.
Wat mij nog het meeste stoort dat de krant aldoor hele stukken van meneer de Wilde zet maar niks over het slechte functioneren van Woonpartners.Zetten ze in de krant we missen zoveel huurinkomsten. Ja niks gek als je iedere woning ( die al is toegewezen) onnodig maanden leeg laat staan.

Beantwoorden

Na diverse eerdere toezeggingen is nu de vermoedelijke wachttijd bij alle clusters te zien op de site http://www.hureninhelmond.nl
Er kunnen geen rechten aan deze informatie worden ontleend omdat het slechts indicaties zijn. Ben benieuwd hoe dit in de praktijk uitpakt.

Helaas heb ik nog steeds geen antwoord op mijn vraag die ik al in mei van dit jaar gesteld heb waarom het in sommige gevallen zo lang moet duren als mensen getekend hebben dat ze een woning accepteren en het het moment dat ze de sleutel krijgen. Naar het lijkt is het heel moeilijk om een goed antwoord hier op te kunnen of willen te geven.

Beantwoorden

Ik heb 12-10 een woning geaccepteerd. Alles wat er nog moest gebeuren is in de badkamer verf van de tegels af halen. Ik heb nu nog steeds niets gehoord. Als je dit zelf doet is het 2 dagen werk, nog niet eens, en zij doen er nu al bijna een maand over!!! En erg vervelend dat je telkens hetzelfde antwoord krijgt, wij weten het niet, als we iets weten hoort u het meteen.Is het geen idee om eerst de woning technisch gereed te maken en dan de persoon te laten kijken?Dat ze de sleutel dezelfde dag nog kunnen krijgen?

Beantwoorden

@Femke

Ook ik heb lang gewacht voordat ik de sleutels kreeg na acceptatie, ongeveer een week of 6-7. Maar ik adviseer je om een klachtenbrief te schrijven en deze af te geven bij WP. Heb ik ook gedaan en twee dagen later kreeg ik bericht wanneer ik de sleutel zou krijgen…. Succes!

Beantwoorden

mij geboort datum is 18-10-1984 in Somalia.
ik ben op zoek nar huis. ikben asiel zoeker in nederland daarom ben ik op zoek naar huis

Beantwoorden
ismail mahamud gurey

@ismail mahamud gurey:
Huizen genoeg in Helmond, maar als je je in wilt schrijven voor een huurhuis, kun je het beste naar http://www.hureninhelmond.nl gaan.

Beantwoorden

als je snel een woning wilt en je bent alleen of met je partner dan kun je ook kijken bij interveste. deze bieden sloopwoningen aan tegen lage kosten. 95 euro als je alleen woont en 65 per persoon als je met zijn 2e gaat wonen. het nadeel is wel dat je niet weet wanneer je eruit moet er word wel een richtlijn aangegeven maar daar kun je niet vanuit gaan. ik zit nu inmiddels al 2 jaar in een antikraak woning en dat bevalt prima en het ziet er naar uit dat wel er nog wel even kunnen blijven zitten.

Beantwoorden

In geval van sloop krijgt een gezin met 2 kinderen een huis aangeboden met 6 slaapkamers.het gezin met meerdere kinderen krijgt een veel kleiner huis aangeboden,gaat daar niet mee accoord,dient een klacht in en krijgt er vervlolgens niets meer van te horen.Gaat vervolgens toch maar kleiner wonen en maakt het er het beste van.Woningbouw sloopt het oude huis en nog steeds 18 maanden later is er niks nieuws gebouwd,ze zijn nog niet bezig met huizen bouwen.Wij wilden terug na 2 jaar,dan was het klaar.

Beantwoorden

Ik begrijp het hele hureninhelmond niet. Je kunt je maar inschrijven voor max. 5 opties. Als je nu gewoon kon inschrijven op b.v. huren tot max 314,– no matter waar, dan zou je misschien veel eerder iets toegewezen kunnen krijgen. Nu sta je meer dan 9 maanden te wachten en je nummer in de wachtrij wil maar niet onder de 20 komen, terwijl in de krant staat dat er zoveel leegstand is.

Beantwoorden

@Maris: Sinds 16 oktober 2007 staat er bij de clusters een vermoedelijke wachttijd bij.
Als je nu 5 opties neemt op clusters waar van wordt aangegeven dat de wachttijd korter is dan 1 jaar ben je binnen 1 jaar zeker ergens aan de beurt.

Beantwoorden

Wel Peter W., de inschrijving is van 01.06.2007 gestart op nr. 41 en nu 8 maanden verder op nr. 19. Dat zijn 2,75 punten per maand. Nog 4 maanden te gaan dan ga je het volgens mij niet redden van nr. 19 naar nr.1 en dat allemaal ingeschreven op clusters met een wachttijd tot 1 jaar.
Ik ben benieuwd of er voor 01.06.2008 een aanbod komt.

Beantwoorden

maris.. dat zegt niet zoveel hoor..
ik stond op nummer 10 ofzo.. en toch kreeg ik een huis.

Beantwoorden

hey ik wilde me ook inschrijven in helmond maar ik kom zelf niet uit helmond vandaan kan iemand mij vertellen wat goede buurten zijn?

groeten sebas

Beantwoorden

@Sebastian,
Tja, dat ligt er natuurlijk een beetje aan wat je zoekt en hoe snel je woonruimte wil hebben.
Wat voor de één een goede buurt is, zou een ander niet willen leven.
Het beste is om eens in de door jou gewenste buurten te gaan kijken en daar met wat mensen te praten.
Veel succes.

Beantwoorden

@sebastian:
Wellicht kun je iets beter definiëren wat jij onder een goede buurt verstaat. Zodoende is het gemakkelijker je de goede kant op te sturen.
Misschien is dit log (getiteld Betere buurten?) zinvol om te lezen.

Beantwoorden

@ad
thnx voor je berichtje ik heb morgen een afspraak met een begeleider die toevallig uit helmond komt dus die zou me helpen erbij

@de weblog van helmond
wat ik een goede buurt vind is weinig overlast en criminaliteit en wat groenvoorzieningen in de buurt zodat ik wat kan sporten of met de hond kan wandelen

groetjes

Beantwoorden

@Sebastian,
Let dan wel goed op de speciale hondenuitlaatplaatsen, anders kan het een flinke boete opleveren als je de hond los laat lopen.

Beantwoorden

Beste mensen,
Kan iemand mij vertellen wat voor mogelijkheden ik heb om binnen afzienbare tijd aan een betaalbare huurwonig te komen voor mij en mijn dochter?
Ik sta sinds december 2005 ingeschreven bij hureninhelmond.nl. In die tijd was er voor mij geen dringende behoefte aan een woning, en dacht ik nog jaren samen te zijn met mijn partner, dus heb ik mij ingeschreven voor woningen waar wij met zijn drietjes zouden willen wonen. Nu ben ik sinds augustus 2007 niet meer samen met mijn partner en dus naarstig op zoek naar een kleine woning voor mij en mijn dochter. Toen heb ik een aantal opties veranderd, waarbij ik dus onderaan de lijst kwam. Momenteel woon ik in bij mijn ouders, maar dat is natuurlijk verre van ideaal. Particulier huren is veel te duur en dus geen optie. Op een brief die ik naar Compaen gestuurd heb, kreeg ik als reactie dat ze niets voor mij kunnen doen en dat ik gewoon moet wachten, maar ik wacht nu al bijna 8 maanden! Heeft iemand een tip? Ik ben echt de wanhoop nabij!

Beantwoorden

@Jelle: Onderhoud aanvragen bij Woonpartners. Zij hebben de meeste woningen in Helmond. Situatie uitleggen en zij kunnen adviseren welke opties te nemen waar je vlug aan de beurt bent. Alleen heeft Woonpartners geen woningen in Mierlo-Hout. Dit gezien je brief naar Compaen.

Beantwoorden

Dag Jelle,

Inderdaad kan je het beste doen wat Peter W. voorstelt en dat is je inschrijven voor die opties die je bevallen, te betalen zijn en waarvan de wachttijd niet zo lang is. En daarbij kan Woonpartners je helpen. Maar je zult dan nog steeds via hureninHelmond op je beurt moeten wachten.

En als je via Volksbelang een huis wilt huren dan moet je je daar afzonderlijk voor inschrijven want zij doen niet mee aan hureninHelmond.

Als je op de website van Volksbelang kijkt dan zie je wat voor huizen ze in hun bestand hebben maar ook bij hen kan je dan het beste een bezoekje aan de balie brengen om te vragen naar wachttijd e.d.

Heel veel succes en hopelijk hoef je niet meer zo lang te wachten.

Beantwoorden

hoi allemaal.

moet toch even mijn verhaal kwijt.

mijn partner en ik staan sinst 3 maanden letterlijk op straat door interveste.(geadviseerd door woonpartners)
die waren erachter gekomen dat ik onverwachts maar welkom zwanger was geworden en moesten we eruit.met excuus het huis word gesloopt maar nu wel iemand anders daarin laten wonen!
we staan al ruim een jaar ingeschreven overal voor een huurwoning in helmond.
en denk je nou echt dat ik met mijn 27 weken zwangerschap een huis aangeboden krijg. echt niet maar wel 20000 woningen beschikbaar stellen per direct voor vluchtelingen.
word schijt ziek van dit rechtsysteem in nl.
dacht dat eigen volk eerst maar geholpen moest worden.
we zijn nu gedwongen om een huis te kopen op korte termijn.
ik moest dit gewoon even kwijt omdat geen enkele wooningorganisatie iets kan betekenen voor ons ondanks het advies van 2 artsen dat wij per direct een woning nodig hebben.
ziek word ik ervan want het slaat toch nergens op dat je een aankomend gezin op straat slaat staan.
en helaas zijn de contacten met fam. niet zo goed dat we daar opgevangen kunnen worden.
slapen we dan op een zolderetage bij 2 vrijgezelle kerels in huis.
fijn dank je helmond!!!!!!!!

Beantwoorden

Sandra, dat is balen. Maar zaten jullie daar anti-kraak?

Beantwoorden

@Sandra: Als jullie ingeschreven staan bij HureninHelmond moet je de site in de gaten houden. Regelmatig staan er speciale aanbiedingen op waarvoor geen wachttijden gelden en wie het eerst komt het eerst aan de beurt is. Vaak zijn dit wel de huurwoningen in het duurdere segment maar als jullie een huis overwegen te kopen is het bovenstaande ook een mogelijkheid.
Nu staat er al enige dagen een appartement gelegen aan de M. Vermeulenstraat (het filmhuis)als speciale aanbieding te huur.

Beantwoorden

elke dag kijken op de site is dat genoeg. heb zelfs keertje 2e gestaan en die mensen op de 1e plek wijgeren en de 3e word uitgenodigs en wij niet.(was een foutje in de administratie) ja fuck… terwijl wij 2e stonden.

Beantwoorden

HELMOND – huren in Helmond gaat op de schop. Het Helmondse woonruimteverdeelsysteem wordt op een aantal punten ingrijpend aangepast.

De drie woningbouwcorporaties achter Huren in Helmond – Woonpartners, Wocom en Compaen – hebben dat gezamenlijk bekend gemaakt.

In Helmond staan bijna 7000 mensen als woningzoekende ingeschreven. Uit onderzoek blijkt dat zij overwegend positief oordelen 0ver de ruim twee jaar geleden ingevoerde website Huren in Helmond.

Op die site kunnen mensen zich inschrijven voor clusters van de woningen die deze drie Helmondse corporaties te huur aanbieden. Volksbelang, die vierde Helmondse corporatie, hanteert een eigen systeem.

Maar behalve tevredenheid over het systeem is er ook kritiek op Huren In Helmond.

Zo biedt het systeem te weinig mogelijkheden voor mensen die snel een woning nodig hebben. Ook wie op zoek is naar een specifieke woning kan met Huren in Helmond onvoldoende uit te voeten.

Op die punten wordt het Helmondse woonruimteverdeelsysteem de komende tijd aangepast. Er komt een aparte onderdeel voor urgente woningzoekenden. Ook komt er een onderdeel bij waarin mensen via loting kunnen meedingen naar woningen waar veel vraag naar is. (Bron: ED.)

Beantwoorden

Ik sta al 1jaar ingeschreven, met 4 opties zit ik op plaats, 16,19,6 en 16 dat WEKEN lang. Ik vind scandalijg dat er geen urgentie lijst is, ik word er misselijk van als ik hoort dat mensen een aanbod hebben gekregen en dat wijgeren of als mensen alleen maar verhuisen om een paar meter dichter bij hun werk te wonen.

Ik leef nou 1 jaar met mijn zoon van 3 jaar in een huis die ik met een zieke man deel (badkamer en keuken) alleen mijn zoon heeft een eigen slaapkamer, ik slaap achter een gordijn … er word regelmatig spullen van mijn keuken gestolen en ik als alleenstaande moeder durf niets te zeggen tegen een man die 2meter hoog is en met een tumor in zijn hersens die hem wellens raar maakt. In de nacht moet ik mijn zoon op sluiten omdat zijn kamer direct op de gang geeft waar deze man langs moet gaan om naar zijn deel van het huis te komen (vaak dronken). Vaak ben ik bij WP geweest huilend, en ik krijg ieder keer het zelfde antwoord: DER ZIJN GEEN URGENTIE LIJSTEN

Beantwoorden

@Antraxia: Leg je problemen is voor aan het Maatschappelijk werk. Deze hebben een sleutel van de “winkel” en kunnen je dus wel met voorrang aan een huis helpen als zij dit noodzakelijk achten.

Neem ook nog een 5e optie in overleg met WP of een andere corporatie. Zij weten in welke clusters je wel snel aan de beurt kunt zijn.

Overigens stonden er volgens opgave van de gemeente Helmond op 31 maart 2008 942 woningen leeg in Helmond.

Beantwoorden

Ik ben al naar een maatchaapelijk werkster gegaan en het enigste wat hun hebben is medelije, blijkbaar ben ik niet urgent genoeg omdat ik niet met dood bedreigd woord. Ik heb gisteren een 5optie genomen, ik ben wel 10 keer naar WP geweest en iedere keer vraag ik in welke kluster ik het best als optie nemen en iedere keer zeg die bimbo aan de balie dat ze het niet weet en dat ze niets kan doen.

Beantwoorden

@antraxiae: Je hoeft niet naar Woonpartners te gaan.
Bij Compaen of Wocom kunnen ze je ook helpen.

Beantwoorden

Bij Compaen weerd er een brief gestuurd van mij oma vlak voor dat ze weg ging, ik heb het antwoord gekregen dat ze mij niet kunnen helpen omdat ik momenteel niet verhuurt via hureninhelmond maar bij een particulieer.

Beantwoorden

@ antraxiae: Onderstaand stukje staat in de spelregels. Dat je van een particulier huurt heeft er helemaal niets mee te maken. Ze moeten je helpen als je bij Huren in Helmond staat ingeschreven.

Voor advies en ondersteuning staan de medewerkers van Woonpartners, woCom en Compaen voor u klaar.

Beantwoorden

Via via hoorde ik dat een huis leegstond. En wat al maanden niet verhuurd werd. Ik belde naar WoCom, met de vraag of ik er dan misschien in zou kunnen. (Ik sta inmiddels al dik 1.5 jaar ingeschreven voor woningen die normaal 1 jaar wachttijd zouden hebben) Maar omdat ik me niet op deze woning had ingeschreven was dat GEEN OPTIE.
En tot op de dag van vandaag staat het huisje nog steeds leeg. Terwijl er allang iemand in had kunnen zitten. En ik maar wachten… BELACHELIJK!

Beantwoorden

@Ilse: Eerst moet de wachtrij afgewerkt worden voor de mensen die wel een optie op dit cluster hebben genomen.
Dit gaat tegenwoordig een stuk sneller door dat er nu meerdere mensen tegelijkertijd worden uitgenodigd om te komen kijken.
Mocht er niemand van iedereen die een optie heeft genomen op dit cluster het huis willen dan wordt het automatisch een speciale aanbieding.
Diegene die dan het eerst reageert en aan de voorwaarden voldoet krijgt dan de woning toegewezen.

Beantwoorden

wij hebben 2x een woning toegewezen,die we graag wilden.maar dan blijkt dat de huur te hoog is,en we geen huurgewenning krijgen. weet je hoe erg dat is als je weerals no.140 in derij staat.balen is dat.aan de balie zeiden ze bij die opsie ben je eerde aan de buurt. bij de andere opsie staan we als 50ste het kan wel weer een jaar duuren.
laat ik over volksbelang maat zwijgen.
alles naar gunst en geld.wacht al jaren.groetjes

Beantwoorden

je ‘schrijft’ je toch in voor een woning? Dan kijk je toch ook in welke huurcategorie je zoekt… en als je door je eigen fout je gewilde woning niet kunt krijgen moet je niet de woningbouwvereniging de schuld geven! Ik had zo een woning, binnen mijn budget want daar SCHRIJF JE JE VOOR IN!!!!

Beantwoorden

dehuurcategorie was goed,als we met drie personen waren geweest. maar we zijn maar met twee personen. zodoende.
je moet het maar allemaal weten.
wees maar blij dat je het zelf allemaal zo goed weet.

Beantwoorden

Na vanaf begin 2002 ingeschreven gestaan te hebben, gooiden we onze inschrijvingstijd van 6 jaar overboord, medio 2008.
Wat we vroegen kregen we niet( een flat in Helmond-Noord waar we nu ook wonen), en wat we niet wilde hebben daar gooiden ze ons mee om de oren de laatste maanden.(de binnenstad moest leeg, vandaar)
2 Jaar geleden hebben we onze woning ouderen-proof gemaakt, maar een flat-of appartement was ons zeer welkom geweest, nu blijven we maar zitten in ons huis met 4 slaapkamers voor 2 personen, de onkosten die we gemaakt hebben, moeten eerst terugverwoont worden in een bepaald aantal jaren.Ze zoeken het maar uit bij W.P. we hebben altijd gezegd, we móeten niet, alleen als we ergens anders iets naar ónze zin krijgen, dat bepaald dus niet iemand anders voor ons. Wij willen in Helm.Noord wonen en nergens anders met een betaalbare huur, net als nu.

Beantwoorden

@hazelwood: De planetenflats in Helmond Noord zijn zeer gewild en daardoor zijn de wachtrijen erg lang. Ook is er weinig verloop. Als je zo graag in deze flats in Helmond Noord wilt wonen had ik mijn opties voor deze woningen laten staan. Behoudens de jaarlijkse verlengingsbijdrage kost dit niets en er komt een tijd dat je wel aan de beurt bent. Wij wilden zelf eerst ook alleen maar daar wonen maar hebben tenslotte voor een appartement in het Centrum gekozen. Tot op dit moment hebben wij daar nog steeds geen spijt van.

Beantwoorden

als iemand graag wil gaan verhuizen,
op http://www.woningruil. nl staan een aantal woningen waar je misschien wel kunt slagen.

Beantwoorden

is honoloeloe bewoond?

Beantwoorden

We kregen toendertijd 2x een flat in Helmond Noord aangeboden, maar puntje bij paaltje kregen we het niet, we moesten meer gaan verwonen gezien ons inkomen. Ja, ja, zit je goed en wel in een duurdere flat b.v.2 jr. krijg je pensioen en zak je naar beneden gezien datzelfde inkomen, snappen ze dat nou niet ? Dat kun je wel 10x uitleggen, ik ga niet op een houtje zitten bijten alleen voor een duurdere huur ! Ik doe er hier 2 maanden mee, voor dáár 1 maand ! We zitten onze tijd hier uit en gaan dan maar rechtstreeks naar de Ameide-flat, lekker in de stad !

Beantwoorden

@Peter, gefeliciteerd! Eindelijk is het gelukt. Veel succes. Gr, Michael

Beantwoorden

Voor Helmonders die stoppen met huren en overstappen naar een eerste eigen woning, het onderstaande persbericht van de gemeente Helmond:

Gemeente Helmond reikt 50e starterslening uit
Donderdag 4 december a.s. geeft Wethouder Stienen van Stedelijke Ontwikkeling, Volkshuisvesting en Grondzaken de 50e starterslening uit. De gemeentelijke starterslening is een aantrekkelijke aanvullende hypotheek die de Helmondse woningmarkt beter bereikbaar maakt voor starters. De lening wordt om 12.30 uur in Grand Café Toff aan de Markt 22 feestelijk uitgegeven aan de heer Brouwers en mevrouw Szydlowska.
In Helmond hebben starters de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen voor de aankoop van een huis. Afhankelijk van hun inkomen en een aantal andere voorwaarden, kunnen starters maximaal 20% van de koopsom inclusief verwervingskosten tot een maximum van € 36.500 lenen.
Voordeel van de starterslening is dat er de eerste drie jaar geen rente verschuldigd is, bovendien hoeft in deze periode geen aflossing worden gedaan. Na het derde jaar wordt de rente aangepast en vastgesteld tot en met het 15e jaar. Extra aflossingen op de starterslening zijn altijd en zonder boete mogelijk. Bij verkoop van de woning wordt de restantschuld in één keer afgelost. De afsluitprovisie bedraagt 1,5% over de hoofdsom van de lening. De looptijd van de lening is dertig jaar, tenzij de lening lager is dan € 10.000.
Aan de starterslening is een aantal voorwaarden verbonden. Ten eerste is de lening in principe beschikbaar voor iedereen met een lager inkomen die in Helmond een huis wil kopen. Daarnaast zijn de prijs van de woning en het inkomen van de aanvrager bepalend of en in welke mate iemand in aanmerking komt voor een lening. Voor uitgebreide informatie kunnen geïnteresseerden informatie opvragen via de Stadswinkel of http://www.helmond.nl.

Beantwoorden

Nou hier ben ik weer en nog steeds geen woning, van mijn huurbaas moet ik en de buurman boven het huis uit omdat zijn zoon erin gaat wonen. ik zit dus op straat,mijn zoon mag bij familie in het buiteland terug maar toch bedankt wp en volksbelang ik sta al 2 jaar ingeschreven en geen een aanbod heb ik gehad, in een jaar ben ik van 3 plaatsen verschoven of zo begin het echt beu te zijn van hun manieren van doen. ik begrijp niet hoe je opties kan nemen op huizen die al bewoont zijn dat slaat echt nergens op en bij volksbelang weet ik niet en kan ik niets weten, geen optie te nemen en der staan misschien wel zo een paar duizend mensen voor mij. ik weet niet meer wat ik moet doen, op een optie stond ik nummer vier 2 maanden geleden haden ze het over groepbezichtegin en 3 dagen geleden is de flat toegewezen dus iemand gaat erin en ik heb niets van een groepbesichting kunnen zien.

Beantwoorden

Hallo,
Hoe lang hebben jullie ingeschreven gestaan en op welke plaats stonden jullie voordat jullie een aanbod kregen?
Zelf sta ik 13 maanden ingeschreven en heb laatst 1 aanbod gehad toen ik op plaats 19 stond.
Ben benieuwd hoe dat bij anderen zit 🙂

Beantwoorden

Ik sta op 10 feb al 2 jaar ingeschreven.
en heb nog helemaal niks.
dit terwijl ik mij heb ingeschreven op huizen met een wachttijd tot een jaar.

Beantwoorden

Wat slecht! Ik heb er 1 met wachttijd tot een jaar de rest 1 tot 3 jaar en dat aanbod was er een met een wachttijd van 1 tot 3 jaar. Het staat trouwens nog steeds leeg na 3 weken :s Sta je wel een beetje vooraan in de wachtrij of ook niet?

Beantwoorden

Moeten wachten op een andere woning is een gegeven, maar waarom elk jaar opnieuw 10 euro te betalen om op de lijst te blijven geeft ook te denken.
Gertie

Beantwoorden

Neuzen bij college van B&W en woningcorporaties dezelfde kant op
Het college van B&W van de gemeente Helmond en de vier Helmondse woningcorporaties, te weten woCom, Woonpartners, Volksbelang en Compaen, hebben eenzelfde visie op wonen in Helmond.
Deze gezamenlijke visie draagt enorm bij aan het realiseren van de Woonopgave in Helmond.
De partijen hebben gezamenlijk afspraken gemaakt om de woonopgave te realiseren. De afspraken hebben betrekking op een breed vlak binnen het gebied van het wonen. Enkele afspraken zijn:
– het bouwen van 675 nieuwbouw-huurwoningen in de periode van 2008 tot en met 2010;
– het bouwen van 145 sociale koopwoningen tot 1 januari 2012;
– het te koop aanbieden van 500 huurwoningen door de vier corporaties samen, in de periode tot en met 2010.
Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over:
– het (ver)bouwen van woningen waar senioren langer zelfstandig kunnen blijven wonen;
– het bouwen van woningen voor kwetsbaardere groepen in de samenleving;
– de kwaliteit van de woningvoorraad;
– het betrekken van bewoners bij het beleid o.a. op het gebied van woonruimteverdeling;
– de leefbaarheid van wijken en buurten.
Om de eensgezindheid in de visie te onderstrepen en om de afspraken meer kracht bij te zetten, hebben de gemeente Helmond en de corporaties vorige week hun handtekening gezet onder een groot aantal afspraken die ze met elkaar hebben gemaakt.
Deze afspraken moeten ertoe bijdragen om Helmond een volwaardigere stad te laten worden, waardoor de inwoners van de stad en de inwoners uit de regio nog beter kunnen worden bediend.
De looptijd van het convenant waarin de afspraken zijn opgenomen heeft een periode 8 jaar (2008 tot 2015).
Voor de periode 2008 tot en met 2010 gaat het over concrete afspraken. Voor de periode daarna is sprake van meer richtinggevende afspraken.
De gemeente heeft haar doelstellingen op het gebied van woningbouw opgeschreven in de Woonvisie 2007-2015. Die van de verschillende woningbouwcorporaties staan in hun ondernemingsplannen. De gemeente en de corporaties hebben de individuele doelstellingen van iedere partij met elkaar vergeleken. Daaruit blijkt dat er veel onderwerpen zijn die de partijen met elkaar verbindt. Daarom is besloten om de bestaande prestatieafspraken over woningbouw nu al te herzien. Dat is twee jaar eerder dan gepland. Die bestaande afspraken zijn vastgelegd in het "Convenant 2004". De nieuwe afspraken die nu zijn gemaakt, zijn vastgelegd in "Prestatieafspraken 2008-2015".
De prestatieafspraken zijn niet vrijblijvend. Partijen kunnen elkaar aanspreken op gemaakte afspraken en ook van elkaar eisen afspraken na te komen. De afspraken zijn geformuleerd aan de hand van de prestatievelden uit het Besluit Beheer Sociale Huursector.
Deze prestatievelden zijn:
1. Zorgdragen voor huisvesting van de doelgroep van beleid (de mensen die huren in Helmond)
2. Het bewaken van de kwaliteit van de woongelegenheden.
3. Het betrekken van bewoners bij het beleid en beheer.
4. Het voeren van een financieel beleid gericht op de continuïteit van de instelling.
5. Een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van buurten en wijken.
6. Invulling geven aan wonen en zorg.

Beantwoorden

Hallo,

Als je een woning geweigerd hebt, krijg je daar dan een brief over ter bevestiging? Of komt het bij je opties te staan op de site, hoe gaat dat in z’n werk?

Bedankt, groetjes.

Beantwoorden

@ikke: Nee je krijgt geen brief. De computer houdt dit bij. Bij een volgende weigering in het zelfde cluster kom je automatisch op de laatste plaats in de wachtrij te staan van dit cluster.

Beantwoorden

hallo.
peter w. ik ken je niet
maar vind het wel erg lief van je ,
dat je elke keer probeerd iemand te helpen
door een goed berichje te plaatsen
zodat ze er hoopelijk wat aan hebben.
groetjes.

Beantwoorden

@vis: bedankt voor de mooie woorden.
Wie Peter W is kun je lezen als je op de Catwalk of Fame Peter W aanklikt.
Hier na ben ik zelfs medewerker geworden van de Weblog van Helmond. Daarnaast ben ik secretaris van een bewonerscommissie,lid van een huurdersraad en heb ik als lid van het Platform Helmondse Bewonersorganisaties ook de nodige bemoeienissen gehad, en nog steeds, met Huren in Helmond. Van uit dit alles probeer ik de bezoekers van dit weblog met vragen over Huren in Helmond zo goed mogelijk van advies te voorzien. Al blijft Huren in Helmond wel de eerst aan te spreken instantie waar de vragen eigenlijk aan gesteld moeten worden.

Beantwoorden

Bedankt! Tijdens het bekijken van een woning zei mevrouw van woonpartners namelijk dat ik wel een brief zou krijgen bij weigering :s
Maar na ruim een maand nog niets gehad.
Gr.

Beantwoorden

hallo

wij staan pas sinds paar weken ingeschreven
en staan bij een cluster op plaats 19
hebben we dan tog een goede kans ondanks dat we niett lang staan ingeschreven ?

Beantwoorden

@Amina: als je aan de beurt bent in een cluster doet er het niet toe of je lang of kort staat ingeschreven.

Beantwoorden

Veranderingen bij Huren in Helmond.
Nieuw is dat je nu meerdere keren mag weigeren zonder dat je naar de laatste plaats in het cluster wordt terug gezet.
Ook is het nu mogelijk om langer en meerdere malen de “parkeerstand” te gebruiken om geen woning toegewezen te krijgen als het voor jou niet uitkomt.

Beantwoorden

Zelfhulpgroep Vermoeide Held(inn)en regio Helmond

Bestemd voor:
Vrouwen en mannen vanaf ongeveer 40 jaar die, meestal door ontslag of ziekte, abrupt hun actieve sociale en maatschappelijke leven in rook hebben zien opgaan. Mensen die altijd keihard gewerkt hebben en zich voor dat werk meer dan 100% hebben ingezet. Daarbij vaak hun gezin, vrienden en vooral zichzelf vergetend. Ze zijn altijd plichtsgetrouw, nauwgezet en eerzuchtig geweest. Vrouwen en mannen die meestal met een eigenwaardeproble-matiek kampen (bijvoorbeeld "Wie niets presteert, is niets waard") en door dit alles toch (te) lang op hun tenen hebben gelopen. Veel voorkomende klachten bij hen zijn: angst, depressie, apathie, slapeloosheid, gevoelens van minder-waardigheid en machteloosheid. Ook hebben zij vaak gelijktijdig een scala aan lichamelijke klachten. Meestal verkeren zij in een strijdrelatie of conflictsituatie met thuis, werkgever en/of Arbo-, bedrijf- of verzekeringsarts. Door hun psychische ziekte zijn deze mensen alleen komen te staan. In het ergste geval zijn ze daardoor zelfs hun gezin, goede baan en alle sociale contacten verloren. De werkelijkheid is voor hen onbegrijpelijk geworden.

Doel van de zelfhulpgroep is:
De "Vermoeide Helden en/of Heldinnen", een gestructureerde, betrouwbare en anonieme mogelijkheid bieden met een kleine groep lotgenoten van gedachten te wisselen over persoonlijke ervaringen. Al pratend met lotgenoten over wat hen "overkomen is", kunnen zij anders gaan denken over werken en gaan inzien dat werken slechts één van de dingen in het leven is waaraan je plezier kunt beleven. Zo kunnen zij nieuwe zin aan hun leven geven, zich heroriënteren op hun bestaan en van daaruit mogelijk weer kleur aan hun toekomst geven. Te midden van een 8-tal lotgenoten kan de ervaren levensproblematiek gemakke-lijker en drempelloos worden besproken, erkend en herkend. Op een informele wijze kan men zo met elkaar tot posi-tieve wederzijdse beïnvloeding komen. Actief deelnemend kan men via deze zelfhulpgroep het gevoel van eigen-waarde weer opkrikken of herwinnen!
Informatie en aanmelding:
Als u informatie over deze vorm van zelfhulp en/of de plaats van samenkomst wilt of een nader kennismakingsgesprek wenst met de begeleiding, dan kunt u contact opnemen met Stichting Zelfhulpnetwerk via onderstaande contactgegevens.

STICHTING ZELFHULPNETWERK ZUIDOOST-BRABANT
Kronehoefstraat 21-29, 5612 HK EINDHOVEN
tel: 040-2118328
fax: 040-2116452
email: [email protected]
website: http://www.zelfhulpnetwerk.nl

Dependance:
Molenstraat 74A, 5701 KH HELMOND
tel: 0492-476062
email: [email protected]
[email protected]
[email protected]

Website: http://www.vermoeideheldengroep.nl

Beantwoorden

Ik heb een probleem ik woon op dit moment in Turkije en moet met spoed terug naar nederland wegens medische behandelingen. Vooral eerst pijnbehandelingen dan therapie en operaties Ik heb me dus ook ingeschreven en uitgezocht waar ik zo kort mogelijk moet wachten, 68e plaats,72e plaats 96e plaats en hoger. maar dit kan dan toch ook nog eindeloos duren of lijkt dat maar???

Beantwoorden

@Jolanda: Hou de speciale aanbiedingen op de site Huren in Helmond in de gaten.
Als je daar als eerste op reageert en je voldoet aan de voorwaarden krijg je het meteen toegewezen. Nu staat er al enige dagen een appartement aan de Torenstraat op als speciale aanbieding.

Beantwoorden

1 Site voor koop- en huurwoningen in Helmond
Een site waarop zowel huur- als koopwoningen staan en waar ook transacties kunnen worden gedaan. Daarmee willen de gemeente Helmond, makelaars, projectontwikkelaars en corporaties het makkelijker maken om passende woonruimte in Helmond te vinden. Eén site waarop zowel huur- als koopwoningen staan, is nieuw in Nederland.
De Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) ondersteunt het project dat eind mei 2009 van start is gegaan. Anne-Jo Visser, programmaregisseur Wonen en Markt bij SEV: 'Via deze site kunnen mensen onder andere op woonbuurt zoeken. Ook is er een mogelijkheid om vergunningen bij de gemeente aan te vragen.'
Volgens Ger de Wilde, algemeen directeur bij Woonpartners Helmond, biedt het virtuele woonplein woningzoekenden de gelegenheid om bij woningen terecht te komen waar ze in eerste instantie niet naar op zoek waren.
Een database registreert de zoekpatronen en de woonwensen van bezoekers aan het virtuele woonplein en geeft aan of het systeem werkt in alle woningmarktgebieden. De site, die nog geen naam heeft, gaat aan het einde van 2009 de lucht in.

Bron: Aedes

Beantwoorden

Beste mensen

Ik heb een vraag voor jullie. Ik sta dan wel niet ingeschreven voor Helmond, maar voor Mierlo. Wat is hier ongeveer de wachttijd voor de mensen? Ik sta sinds eind oktober ingeschreven en ben begonnen op positie 88. Nu, 10 maanden later, sta ik op plaats 29. Het wil dus niet echt vlotten. De andere positie die als eerste in aanmerking zou komen is plaats nummer 42.

Per wanneer zou je een aanbod kunnen verwachten? Op welke positie zou je dan ongeveer moeten staan? En hoe lang schatten julie nog dat ik zou moeten wachten? Ik heb namelijk zo’n gevoel dat ik al 5 maanden rondsukkel rond positie 30, ben zelfs enkele keren weer gestegen in de wachtrij….

Hopelijk kan iemand mijn vragen beantwoorden.

Groetjes Danny

Beantwoorden

@Danny: Zoals de logtitel boven al aangeeft heeft alles hier betrekking op het systeem Huren in Helmond. Omdat ik hierin wordt gezien als de “deskundige” verzorg ik meestal de antwoorden. Nu heb ik helemaal geen kennis van hoe het in Mierlo geregeld is dus kan ik niet op jouw vraag antwoorden. Als het systeem enigszins vergelijkbaar is met Helmond vind ik dat jouw stijging in 10 maanden van 88 naar 29 wel heel aardig opschiet en ben je wellicht zeer binnenkort wel aan de beurt.

Beantwoorden

Hoi Peter

Compaen heeft hetzelfde regelingssysteem als in Helmond als ik dat zo lees. Heb vanochtend ook even gebeld en ze willen echt NIETS zeggen over de tijd. Zou een half jaar kunnen zijn, maar ook 2 jaar bij wijze van. Ook wilden ze niet zeggen wanneer ik een aanbod zou kunnen krijgen, want dit hangt allemaal af het aantal beschikbare woningen. Dat cluster waar ik op 29 sta heeft 47 woningen, dus als indicicatie zou ik haast zeggen dat het nog een jaar zou duren. Maar ik ben in de afgelopen 4 a 5 maanden nog maar 5 a 10 plaatsen gezakt. Het ging heel snel, tot nu dan laten we maar zeggen…

Maar goed, ik denk dus dat het afwachten is?!

Groetjes Danny

Beantwoorden

Goede dag,

Wij zijn een gezin van 3 personen waarvan de 4e in maart op komst.
Wij staan ingeschreven voor helmond oost.
Op dit moment zijn wij woonachtig in een flat in helmond oost.
Meerdere malen zijn wij al bij woonpartners geweest om te vragen voor een andere woning omdat we al meer als 3 jaar staan ingeschreven.
Als antwoord krijg je dan je moet maar wachten tot je aan de beurt bent.
Ook een leerkracht van de basisschool waar mijn dochter op zit heeft contact gehad met woonpartners omdat het voor het kind goed is een goede ontwikkeling op te bouwen, maar helaas ook zei heeft niets van woonpartners vernomen.
Ook hebben we de verloskundige praktijk om advies gevraagd omdat wij niet voldoende ruimte hebben om 2 kinderen in een flat te plaatsen met 2 miniscule slaapkamers.

Helaas zijn er mensen die voor een flat in aanmerking komen maar vervolgens als alleenstaande een eensgezins woning krijgen.
Kunt u mij daar een verklaring voor geven en wat zou ik ermee kunnen doen.

Beantwoorden

@Marco: Op dit moment bepaalt de computer nog steeds wanneer je aan de beurt bent voor 1 van je genomen opties.
Omdat door de recessie er minder mensen verhuizn duurt het nu allemaal langer en kan ook de wooncorporatie het niet meer inschatten.
Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat het maatschappelijk werk jullie situatie als urgent ziet.
Deze hebben de mogelijkheid om te winkelen voor elke 3e woning die vrij komt in een cluster.

Het systeem wordt overigens aangepast en er komt een lotingsmodule bij waar ook urgentiegevallen in mee kunnen doen.

Beantwoorden

Ja ook wij staan al meer dan een jaar ingeschreven maar komen maar niet niet omhoog op die rotlijst.

Ik vind het systeem ronduit knudde omdat het idd puur op nummer gaat. En dat er hele delen van Helmond niet bij staan. Als je het dan doet doe het dan ook goed!!!

Dat verklaard waarschijnlijk ook woonpartners een heel afrikaans gezin boven mijn hoofd in de flat heeft geplaatst.
Je kan daar amper met zij tweeen wonen laat staan met kinderen erbij.

Je hebt weinig keus als midden dertiger die graag met haar partner een eengezinswoning wil gaan betrekken. Zeker niet in de pronto en daar wil ik niet eens een keuze maar gewoon een huis!

Susanne

Beantwoorden

Heeft iemand enig iedee hoe het op dit moment gesteld is met het huren in Helmond?
Wij staan nu bijna 1 jaar ingeschreven en staan ingeschreven voor de Beisterveldse Broek voor een eensgezinswoning.
En zijner in Helmond nog particuliere opties om te huren?

M.v.g. Upke

Beantwoorden

Wat een drama zeg!!!!
Ik sta al ruim 2 jaar ingeschreven, en binnen nu en 3 maanden sta ik met mijn 3 kids op straat. Ik heb altijd netjes op mijn beurt gewacht want HET systeem deugde, volgens hun dan. Nou ik was dus weer te goede trouw. Maar mijn situatie is dermate ellendig dat ik vroeg of ik voor 2 maandjes in een flatje van kennissen kon zitten want hun zaten toch in een verhuizing maar nee hoor geen pardon, ok jammer dacht ik nog.Nu kreeg ik te horen dat er een moeder was die ging scheiden en met haar 2 kids meteen via een bevriende medewerkster van woonpartners een huis aangeboden kreeg. so ik was pissig meteen weer gebeld maar nee hoor dat kon niet en blablabla. Je word er zo moedeloss van, ikzelf red het wel maar je kids die hebben wat meer stabiliteit nodig en elke keer van hot naar her is een drama voor de kleintjes. maar oh wat een begrip daar vanuit dr bureautjes…… bahbah

Beantwoorden

@ Claudia,
Ik weet er alles van, die bevriende medewerkers…..Wij zitten ook te wachten op een huis, we zijn al een gezin met 2 kids, de derde is opkomst, ben nu 23 weken zwanger, maar urgentie bestaat niet meer.
We zitten nu in een huis met maar twee slaapkamers, en ze doen er niets aan! Want we moeten gewoon wachten op ons beurt, het is te ongelooflijk voor woorden! Ik kan er niet van slapen, omdat ik maar steeds zit te denken hoe we het gaan oplossen, want een ledikant naast ons bed, past niet.
En wij staan al 5 jaar ingeschreven!

Beantwoorden

Het lijkt nog steeds op de jaren 1960- 1970 !!! Er is nog geen stéék veranderd, vriendjespolitiek blijft schijnbaar eeuwig en altijd bestaan. Als je dat ter sprake brengt zeggen ze keihard dat het zo niet is, en geven JOUW het gevoel dat je verkeerd zit, maar niet écht nee !!! Hou maar eens een onderzoek met echte, en geen zweverige vragen over dit soort onderwerpen van woningtoewijziging. De meeste mensen zullen er niet positief over zijn, alleen natuurlijk diegene die het dichts bij het vuur zitten wat de verdeling betreft !
LUISTEREN naar de mensen, volgens mij weten ze niet wat dat woord inhoudt bij woning corporaties en in de politiek.
Bouw BETAALBARE seniorenwoningen, dan kunnen wij plaats maken (we hebben 4 slaapkamers) voor bovenstaande gevallen die nu lang moeten wachten, tóch ??? Of krijg ik weer als antwoord, U ziet dat verkeerd !
Mooie dooddoener als antwoord dan, en alles blijft bij hetzelfde. vr.gr.

Beantwoorden

Het schiet inderdaad niet op met hureninhelmond.
Ik stond een jaar terug op nr.4 met 3 passieve voor me, het duurt niet lang meer denk je dan, not
Intussentijd zijn er 4 huizen vrijgekomen.

Nr.1 ging naar de winkel
Nr.2 Ingeschevene ineens niet meer pasief
(2 dagen ervoor nog wel)
Nr.3 Bijzondere verhuring
Nr.4 Winkel.

Ik verwacht op deze manier binnen 2 jaar wel een huis te hebben,
maar voor de mensen die bijvoorbeeld op nr.25 of hoger staan zie ik in dit leven geen huis meer krijgen in die clusters.

Beantwoorden

wat een ellende die nieuwe site…..
kan weer opnieuw beginnen … *zucht*

Beantwoorden

Ik had verwacht dat het weblog van Helmond wel een artikel over het nieuwe
hureninhelmond cq wooniezie onder de aandacht zou brengen.
Lijkt me een goed discussiepunt
voor mensen die jaren in de wachtrij stonden en nu terug bij af zijn.

Beantwoorden

@Erik:
Jouw verwachting is geheel terecht, bedankt voor de tip. Komende week verschijnt er een nieuw log over Wooniezie.nl

Beantwoorden

Het zou mooi zijn als er een log over komt.
Hoewel ik begrijp dat het oude systeem niet meer werkte, een nieuwe ingeschrevene zou nergens een cluster meer vinden waar hij onder de 80-ste zou komen…..
Maar voor mensen die al vier jaar ( of langer) wachten moer er een voorrangs regheling komen.

Beantwoorden

Ik heb gehoord dat iedereen zijn inschrijftijd behoudt. Dus als je al jaren bij Huren in Helmond was ingeschreven, dan neem je die tijd gewoon mee. En de meeste huizen gaan via Aanbodmodel en daar wordt toegewezen op basis van inschrijftijd. Dus sta je al lang ingeschreven, dan maak je een goede kans. En als je nog niet lang ingeschreven staat, dan kun je als je snel bent via Direct te Huur en Loting snel aan een huis komen. Is wel een verandering met Huren in Helmond, daar moest je opties nemen en maar gewoon lang afwachten. Nu moet je steeds zelf reageren maar heb je wel meer kans geloof ik.

Beantwoorden

@Erik (en voor alle andere bezoekers):
Zoals beloofd, het log over de nieuwe Wooniezie-website is nu in de lucht en staat hier.

Omdat Huren in Helmond niet meer bestaat, sloten we de mogelijkheid om bij dit log te reageren. Zodoende worden alle reacties over Wooniezie bij dat nieuwe log geplaatst, dat is wel zo overzichtelijk.

Beantwoorden

Ik woon in Helmond, ik heb n eengezinswoning. Ik wil heel graag naar Eindhoven, woensel(!). Wie wil met me ruilen. Of kent iemand die wil ruilen? Driehoeksruil ook mogelijk! Hoor graag van jullie…. Bedankt!

Beantwoorden

wie wil ruilen van huis 4 slaap kamers de reden is ik hep 3 kinderen en 1 hond en ik woon zelf nu in de Wilma de eerste faas en mijn kinderen willen een achter tuin waar ik nu woon is een groot balkon en ik hep een behoorlijk zolder wie wil ruilen als het kan met een acher tuin paertement groetje als je in tressen hept bel me dan 0492-387456

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *