Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.254 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
21reacties

Foto door Wim vd Broek

Bureau Berenschot acht het zeer aannemelijk dat de vertrouwelijke info door voormalig burgemeester Fons Jacobs naar de krant is gelekt. Omdat Jacobs niet wil meewerken aan een vervolgonderzoek, adviseert dit organisatieadviesbureau om een  vervolgonderzoek (dat circa 25.000 euro kost) achterwege te laten.
Dat en meer kun je lezen in het Vooronderzoek naar het lekken van vertrouwelijke informatie in de gemeente Helmond door bureau Berenschot (pdf)

In november gaf de gemeenteraad de opdracht voor het uitvoeren van een onderzoek naar de persoon of personen die vertrouwelijke informatie naar buiten had gebracht uit een bijeenkomst van het seniorenconvent en een interne evaluatiebijeenkomst van het college. Dit onderzoek is gestart met een vooronderzoek om na te gaan of betrokkenen willen meewerken aan een onderzoek en om inzicht te krijgen in de succeskans en kosten van een vervolgonderzoek.
Op dit moment wordt bovenstaand rapport gepresenteerd aan raadsleden. Voor dat onderzoek werden 24 personen geïnterviewd en kostte 11.526 euro.

21 reacties:

Wat valt die vent laag, bah bah.

Beantwoorden

Geen euro meer aan vuil maken.

Beantwoorden

Hr. Jacobs: Carpe diem.

Beantwoorden

Bij het binnen halen van deze man was al bekend wie Jacobs was en ook zijn omstredenheid. Zelf let ik altijd op, wat de ogen van mensen mij vertellen. Ik heb daarin nooit wat moois, laat staan warmte in kunnen ontdekken. De uitstraling van deze man vetelde mij altijd genoeg. Dat is dus gebleken, als je alles op een rijtje zet in de jaren dat deze griezel hier burgemeester was.

Beantwoorden

Citaat site ED
Omdat het boek uiteindelijk niet zou verschijnen, is de informatie van freelancer De Knegt bij het ED terechtgekomen, concludeert Berenschot.

Wat staat in het rapport
Omdat het boek uiteindelijk niet zou verschijnen, heeft de onderzoeksjournalist de door hem opgetekende ervaringen aan het Eindhovens Dagblad verkocht.

.

Beantwoorden

@Wim,

Is dit een gevalletje “zoek de verschillen?”

Volgens mij is het resultaat hetzelfde. De gegevens zijn in het bezit van ED en die hebben eruit gepubliceerd.

Beantwoorden

@ Ad

Voor jou meschien daarom staat er ook Wim onder

Beantwoorden

Ook in deze zaak wordt weer veel gehoord, gezien en gezwegen. De waarheid is voor iedereen weer anders. De vraag is wie daar het beste onder gedijt? In ieder geval niet de waarheid. Die zal naar alle waarschijnlijk nooit boven komen en aldus behoorlijk schaden en stinken. Lof overigens voor de verslaggeving van Berenschot.

Beantwoorden

Een ex-burgermeester die we snel moeten vergeten

Beantwoorden

-Zou die lijkenpikker van de Knecht zijn informatie ook hebben doorverkocht als dat boek was doorgegaan en hij daarvoor betaald had gekregen.
-Kocht het ED willens en wetens onwettig verkregen informatie?

Riooljournalistiek??

Beantwoorden

Het wordt nog erger:

Oud-burgemeester Helmond mogelijk vervolgd
http://sargasso.nl/oud-burgemeester-fons-jacobs-helmond-mogelijk-vervolgd/

Beantwoorden

Volgende scene in deze soap, de heer F. Jacobs ontkent alles.

Beantwoorden

@Arie op dinsdag 22 januari 2013 om 14:35:

Arie wat kraam je toch een hoop onzin uit in een paar zinnen, hier en onder andere artikelen over dhr. Jacobs.

Waarom is Peter de Knegt een lijkenpikker?
Hoezo onwettig verkregen informatie?

En waarom maak je je eigenlijk zo druk over dit onderwerp? Ben je er zelf bij betrokken of zo?

Beantwoorden

@ Sjors van Beek

Wat onzin is bepaal ik zelf. Geen koekenbakker voor nodig. Gewoon eens ingaan op mijn verwijzing naar “News of the World” en je niet steeds blijven verdedigen met banale schoolkrantjournalistiek.
Btw: Zou erg verstandig zijn je hier geetaleerde gevoeligheid ook eens op anderen te projecteren…..

Beantwoorden

Excuusbrief van oud-burgemeester Fons Jacobs over de gelekte info
Deze brief aan de gemeenteraad en het college van B&W komt vanavond aan de orde tijdens de gemeenteraadsvergadering. In die vergadering staat het vooronderzoek (pdf) naar het lekken van vertrouwelijke informatie op de agenda.

Geachte leden van de Raad,
Geachte leden van het college van B&W,
.
Met grote dankbaarheid en met een goed gevoel kijk ik terug op een in de afgelopen ruim tien jaren opgebouwde samenwerking tussen Raad, College en mijzelf. Dat heeft grote bestuurskracht opgeleverd ten dienste van onze stad en haar inwoners. Ik ben er trots op van dit bestuur deel te hebben uitgemaakt. En het is juist daarom zo spijtig dat het Eindhovens Dagblad (ED) van 27 oktober j.l. een vertekend beeld laat zien. Dat heeft mij persoonlijk diep geraakt.
.
Laat ik duidelijk zijn, ik heb in deze kwestie nooit rechtstreeks contact gezocht met het betreffende dagblad.
In 2010/2011 heb ik in vertrouwen informatie gedeeld met een auteur die op verzoek van de staatsdrukkerij en uitgeverij (Sdu) een boek zou schrijven over een zeer moeilijke periode in mijn bestuurlijke loopbaan. Vanwege diverse omstandigheden heb ik hiertoe niet besloten. Wel stel ik vast dat door mijn toedoen vertrouwelijke informatie door derden is gebruikt. Het gewraakte artikel in het ED heeft nooit mijn instemming gehad. Ik betreur het dan ook ten zeerste dat onbewerkt en niet voor publicatie geschikt materiaal mogelijk – mede onbedoeld door mijn toedoen – in handen van het ED is terecht gekomen.
.
Het spijt mij dan ook zeer dat goede persoonlijke verhoudingen daardoor zijn geschaad en dat daarmee het gemeentebestuur in een verkeerd daglicht is geplaatst. Ik zou het betreuren dat de eerder vermelde goede samenwerking met uw Raad blijvend schade zou oplopen. Aan het feit dat ik geen medewerking aan het door u ingestelde onderzoek heb willen verlenen, ligt een zeer persoonlijke reden ten grondslag, die mede ook verband houdt met de wenselijkheid ter zake objectief te worden bejegend.
Laat in ieder geval volstrekt duidelijk zijn dat ik Uw Raad altijd open en transparant tegemoet ben getreden en dat ik dat ook in de toekomst zal blijven doen.
.
Mochten er personen zijn die in het gewraakte ED-artikel zich gekwetst voelen dan betreur ik dat ten zeerste en bied ik daarvoor mijn welgemeende excuses aan.
Ik hoop dat ondanks deze recente gebeurtenissen in gezamenlijkheid blijvend gebouwd kan worden aan voortzetting van een in jaren opgebouwde goede verstandhouding.
.
Met vriendelijke groet,
Fons Jacobs

Beantwoorden

pfffff mag wat kosten allemaal….

Beantwoorden

Geachte leden van de Raad,
Geachte leden van het college van B&W

Wie heeft er nu weer gelekt ?

Beantwoorden

@LAP Top op dinsdag 5 februari 2013 om 18:50:

De persdesk van de gemeente Helmond mailde die brief van Jacobs. Dit keer dus geen gelekte informatie. 🙂

Beantwoorden

Alles wat aan volksvertegenwoordigers (grinnik) gericht is, mag je als openbaar beschouwen. Formeel dan.

Volksvertegenwoordigers die overigens volledig misplaatst hun eigen ‘vergoeding’ verhogen.

Beantwoorden

Fons Jacobs:
je bent een gore vieze marokkanen lover
jij HEBT nooit iets aan het problemen gedaan
je denkt van wel je bent naïef en dom en dat voor iemand die
een diploma heeft. je hebt niks gedaan je bent een onbenul geweest
het probleem is er nog steeds een van deze dagen gaan mensen in opstand
en slaan die hang jongeren in mekaar of hangen ze die morokkanen op aan een lantaarenpaal ik hoopt echt dat die understatement waar maakt

Beantwoorden

@mc op maandag 27 mei 2013 om 00:44:

Ik hoop dat maar weinig mensen dit soort onbenullige praatjes leuk vinden

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *