Buiten is het 1 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.789 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
32reacties

archiefplaatjeJawel, je leest het goed. Als je wilt kun je bij het Energiehuis Helmond een gratis zakje bloembollenmix met 80 bollen ophalen.
En als gratis niet genoeg reden voor je is: je helpt daarmee ook nog eens bij het bestrijden van de eikenprocessierups. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bepaalde bloemen de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aantrekken, zoals de gaas- en sluipvlieg en de koolmees. Voor de Helmonders die de overlast van de eikenprocessierups in onze stad nog niet kennen, raden we aan hier eens te gaan lezen.
Die gratis bollen plant je vóór de Kerst in je (voor)tuin (indien mogelijk in de buurt van eikenbomen). In het voorjaar zorgen de bloemen dan voor meer variatie in beplanting, insecten en vogels. Deze ‘biodiversiteit’ is belangrijk voor de natuur en het verminderen van grote insectenplagen.
Is je interesse gewekt in dit cadeautje van de gemeente? Zolang de voorraad strekt, kun je tegen inlevering van de onderstaande uitgeknipte bon je gratis bloembollen ophalen. Plaats van handeling is het Energiehuis Helmond op de Torenstraat (tussen de bieb en de AH XL). Op de bon staan de afhaaldagen en -tijden. Heb je geen printer? Geen nood: deze week staat die uitknipbon ook op de Infopagina van de gemeente in de Traverse en Weekblad De Loop.

In een reactie hieronder staan updates.

32 reacties:

Ik kan de bon niet uitknippen op mijn tablet wat nu.

Beantwoorden

Super!!

Beantwoorden

@Van doorne op woensdag 30 oktober 2019 om 13:40:

De cursus begrijpend lezen opnieuw doen en daarna hier terugkomen. 🙂

Beantwoorden

Heb de bon uitgeknipt met n heggeschaar!! Anders lukte het niet ???? #wievergoednumijnfoon ????

Beantwoorden
Hanny van den Broek

Nu hopen dat ze niet uit amsterdam komen daar komt maar bietje van uit ????????

Beantwoorden

Dat is leuk en vrolijk

Beantwoorden

Wat een bijzonder leuke en goede aktie. TOP! Fleurt alles van op!

Beantwoorden

Wij krijgen nooit een Traverse op de Rijpelberg en heb geen printer

Beantwoorden

@Van doorne op woensdag 30 oktober 2019 om 13:40:

Gewoon je tablet in zijn geheel inleveren.

Beantwoorden

Voor elke hellemonder?? er staat op de bon–zolang de voorraad strekt!! 90.581×80=7246048.naar de bollen naar die prachtige bollen

Beantwoorden

Hulde voor wie deze zeer sympathieke actie heeft verzonnen bij de gemeente! Collegaatje hier op mijn werk is er maar jaloers op. 🙂

Beantwoorden

me printer staat op print stand 80 bloembollen wil ik wel
in me tuin whahahaha

Beantwoorden

Update 1:
Let op: er zijn slechts 500 zakjes met 80 gratis bloembollen en OP = OP
Vanaf vanmiddag 13.00 uur kun je 4 dagdelen een zakje met 80 gratis bloembollen ophalen bij het Energiehuis op de Torenstraat. Deze weggeefactie van de gemeente duurt zolang de voorraad strekt. OP = OP, wie het eerst komt, wie het eerst maalt, etc.
Gisteren bevestigde de woordvoerster van de gemeente dat er in totaal 500 zakken werden ingekocht voor deze sympathieke actie. Of dat aantal echter voldoende is voor alle belangstellenden tot en met volgende week donderdag? Wie het weet mag het zeggen.
De geboren en getogen Helmonder van het weblogteam gaat in ieder geval vanmiddag al. 🙂 In het kader van “Je weet meer als je ook De weblog van Helmond leest” deze update. Daarmee ben jij in ieder geval ook door de weblogredactie gewaarschuwd.
Er is ook goed nieuws voor enkele reageerders hierboven. De gemeente meldde uitdrukkelijk dat je de bon ook gewoon als screenshot op je telefoon mag laten zien. Ook dan krijg je die 80 bloembollen gratis mee. Als ze er nog zijn tenminste. 🙂

Voor de volledigheid, de ophaaldagen/tijden zijn:
• donderdag 7 november van 13.00 – 17.00 uur
• vrijdag 8 november van 13.00 – 17.00 uur
• zaterdag 9 november van 10.00 – 17.00 uur
• donderdag 14 november van 13.00 – 17.00 uur

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 7 november 2019 om 05:55:

Ik heb ff snel mijn schema voor vandaag omgegooid en mijn lieve schoonzus geappt 🙂

Beantwoorden

Ik zou ze ook graag willen maar heb geen bon en weet ook niemand die de bon heeft of niet gebruikt hoe kan ik ze dan bemachtigen

Beantwoorden

@Sascha op donderdag 7 november 2019 om 07:32:

Het is nog vroeg 😉 hè Sascha. Je mag de bon vanmiddag ook als screenshot op je telefoon laten zien. Lees update 1 straks nog maar eens rustig door.

Beantwoorden

Beantwoorden

Wat een leuke actie!
Ik word alleen zo moe van die mensen die dan toch weer zeuren en alleen maar commentaar kunnen geven:
@Vandoorne: ook voor jou hebben ze een oplossing. Jij mag de bon uit de Traverse of De Loop knippen.
@Leijten: Traverse heeft een oplage van >80.000 stuks. Moet raar lopen als je er niet eentje kunt bemschtigen… Daarnaast zijn er nog andere opties. Denk in mogelijkheden!
@Sascha: beetje zielig, maar de bon hangt zelfs aan dit bericht… dus ook voor jou als eenzaam persoon een oplossing.
Al met al een erg mooie fleurige, kleurrijke actie van de gemeente Helmond. Net als die krokussen die overal in Helmond oppoppen in het voorjaar.

En voor de negatievelingen (door jullie blijft Helmond dat negatieve imago houden): denk in mogelijkheden, niet in problemen. Wordt het leven een stuk aangenamer door.

Beantwoorden

De discussie platslaan en de mensen die terechte kritiek hebben te bestempelen als negatievelingen, draagt natuurlijk niet bij aan discussie en inkeer over waar het hieraan schort.

Dit is slechts een druppel op de gloeiende plaat. Hier bestrijd je natuurijk de processierups niet mee.

De drempels:
1. Je bent ‘verplicht’ een bon te hebben.
2. Er zijn slechts 4 ophaaldagen op tijdstippen tijdens kantoor uren.
3. Je moet ze ophalen. Mensen zijn liever lui dan moe.
4. Het zijn slechts 500 tassen met 80 bloembollen op 90.000 inwoners.

Ik heb eerder dit jaar contact gehad over de bestrijding van de processierups, dat wekte bij mij weinig vertrouwen.

Beantwoorden

Heb ze net opgehaald!????

Beantwoorden

Nou, wij stonden er gisteren al voor niks met de tweeling. Waren ze net een uur open op de 2e dag. Dus niks geen bloembollen

Beantwoorden

Update 2:
Voor wie voor niks kwam: donderdag zijn er 350 extra zakjes bloembollen
Vrijdagmiddag waren de zakjes met 80 gratis bloembollen na een uur al op bij het Energiehuis op de Torenstraat. Dat weten we omdat Linda van Duren dat in haar reactie hierboven meldde. Helaas kon de weblogredactie dat die middag niet meer checken. Dat kwam deels omdat onze contactpersoon bij de gemeente de telefoon niet opnam en deels omdat de redactie die middag best druk was door een schietpartij in de Rijpelberg waardoor 1 van ons, geen tijd had te gaan (zie update 1).
Maar we hebben ook goed nieuws: donderdag hebben ze op de Torenstraat weer 350 zakjes bloembollen. Die heeft de gemeente extra besteld nadat ze die op vrijdag en zaterdag niet konden leveren. Gistermiddag kregen we de bevestiging van onze contactpersoon van de gemeente:

Door de enorme belangstelling, hebben er helaas ook mensen mis gegrepen. We hebben daarom besloten om 350 extra zakjes bloembollen te bestellen. Deze zijn op donderdag 14 november tegen inlevering van de bon, tussen 13.00 en 17.00 u op te halen bij Energiehuis Helmond. Let op: dit is de laatste ophaaldag | 1 zakje per persoon | reserveren is niet mogelijk | OP = OP!

Kortom: zolang deze nieuwe voorraad strekt… Hoe laat zullen die op zijn? Wie het donderdag als eerste weet, mag het zeggen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 12 november 2019 om 09:00:

Als het maar gratis is ????????????

Beantwoorden

Zul je zien dat ik en tig anderen donderdag weer voor niks komen en er weer zo’n lullig briefje op de deur hangt. 🙁
Ik snap dat het gratis is en je een gegeven paard niet in de bek mag kijken Erwin. Maar hopelijk snapt de gemeente Helmond dat je niet vier uitdeeldagen kunt hebben en er op minimaal twee niet kan leveren. #IetsMinderEnthousiastNu

Beantwoorden

Tja, als iets gratis is in Helmond dan kom je nogal eens voor niks.

Beantwoorden

Ik heb mijn waardebon al verscheurd, geen interesse meer.
350 zakjes, lachertje.

Beantwoorden
Karin van der Werff

@José op dinsdag 12 november 2019 om 10:01:

Je kunt het Energiehuis ook vanaf 13.00 uur bellen onder 0492-792 144 om te vragen of er nog zakken zijn. Dat advies gaf de woordvoerster van de gemeente in reactie op deze lotgenoot.

Beantwoorden

Inwoners van de rijpel zouden ze thuis gestuurd moeten krijgen vanuit de gemeente

Beantwoorden

Om 13.30 uur heeft een teamlid zijn zak bloembollen opgehaald. Er waren toen niet veel zakken meer wist de aardige uitdeeldame te melden….

Beantwoorden

Ik heb die bon weggegooid. Helaas.

Beantwoorden

@Toon van Elssen op zondag 17 november 2019 om 22:19:

Een ???? als troost. Dat kan de beste overkomen: mijn vrouw deed hetzelfde. 🙂

Beantwoorden

Update 3:
De gemeente deelde in totaal bijna 1000 zakjes bloembollenmix uit. Behalve zand zitten er in iedere zak narcissen, krokussen, blauwdruifjes en anemonen. Behoor je bij die 1000 Helmonders, dan is het gemeentelijk advies de bollen zo snel mogelijk maar zeker vóór de Kerst buiten te planten op plusminus 10 cm diepte.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *