Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.416 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Kickboksen leert kinderen discipline, zelfbeheersing en doorzettingsvermogen. Maar hoe gevaarlijk zijn stoten op het hoofd van een kind tijdens een wedstrijd? In Nederland worden ruim 100 kinderkickboksgala’s gehouden.
Gisteravond besteedde het tv-programma De Vijfde Dag van de EO daar aandacht aan. Zij waren te gast bij Sjef Weber van Golden Glory Helmond. Daar leren wekelijks meer dan 100 leerlingen stoten en trappen, aanvallen en verdedigen. In de wedstrijden slaan of schoppen de leerlingen andere kinderen wel eens knock-out. Al vanaf 6 jaar gaan ze de strijd aan en mogen ze elkaar ook op het hoofd slaan. Na wedstrijden houdt Weber altijd een toespraak en vertelt wie die avond de mooiste knock-out had: “daar is elke trainer trots op.”
Zijn trainingen vindt hij nuttig. Naar eigen zeggen komen daar ook de drukste jongeren tot rust. Samen met zijn schoonzoon, wereldkampioen kickboksen, Nieky Holzken runt Sjef Weber een kickboksschool.
Oud-wereldkampioene Krista Fleming heeft een kickboksschool in Arnhem. Haar leerlingen tot 16 jaar mogen niet meedoen aan wedstrijden. Te gevaarlijk, vindt zij. Professor Dick Schwaab legt de risico’s uit van klappen op je hoofd op jonge leeftijd. Oud wereld-kampioen Fred Rovers: “ik vrees dat vandaag of morgen een kindje zal overlijden in de ring. En wat dan?”
Een Kamermeerderheid van VVD, PvdA en CDA wil dat de minister actie onderneemt, zo laten zij weten naar aanleiding van deze uitzending.

12 reacties:

Vol afgrijzen deze beelden gezien. Dat dit geaccepteerd wordt is een schandaal. Kindermishandeling.

Beantwoorden

Gruwelijk. Als het van die pittbull-honden in de ring waren geweest had het hele land op zijn kop gestaan. Hopelijk nu ook. Shame on you Sjef!

Beantwoorden

Knock out op deze leeftijd valt onder kindermishandeling met mogelijk levenslange gevolgen als gevolg van breinlittekens.
Hamvraag voor NO KIDDING Stop kindermishandeling!: wat ouders bezielt deze visie en werkwijze te accepteren en te stimuleren.
Training OK. Wedstrijden met doel knock out absoluut niet OK.

Beantwoorden

Hulde voor de sportscholen die mee werkten aan deze reportage.
Er is heel veel onwetendheid, meer nog dan onwil, en daarmee worden de enorme risico’s niet serieus genomen.
Snel nieuwe regels maken, bindend voor alle bonden!

Beantwoorden

Jammer dat ei niet laten zien hoe de trainingen worden verzorgd voor kinderen die helemaal niet aan wedstrijden mee doen.
Kickboksen is juist goed voor het zelfvertrouwen voor kinderen, Mijn dochter heeft er al veel aan gehad,en wedstrijden daar doen ze bij onze school helemaal niet aan.
Kickboksen is 60 minuten per week aan je conditie werken, prima toch!!

Beantwoorden

@Meike op donderdag 3 oktober 2013 om 21:11:

Dat is toch precies wat er wordt gezegd. Met trainen is niets mis, zolang men elkaar hierbij niet totaal tot gort slaat.

Overigens wil men in Frankrijk “miss verkiezingen” van kinderen ook verbieden. Dit wordt ook gezien als kindermishandeling. In zekere zin natuurlijk ook, maar elkaar knock-out slaan gaat toch nog even een stukje verder. Terwijl men al weet dat dit bij volwassenen al niet zo heel gezond is.

Beantwoorden

Sjefke heeft duidelijk nog een lesje te leren……

Beantwoorden

Verbod op schop tegen kinderhoofd bij het kickboksen
Geplaatst op
04 oktober 2013
Laatste update
04 oktober, 19:46
Foto’s 1 Archieffoto ANP
EINDHOVEN – De grootste kickboksafdeling van Nederland, de WFCA, heeft de wedstrijdregels voor kinderen per direct aangescherpt. Kickboksers jonger dan 15 jaar mogen in de ring niet meer naar het hoofd trappen en slaan.

Bekijk ook…
Zorgen in Kamer om kickboksende kinderen
Leden (gala’s) die de regels overtreden, kunnen door de WFCA worden uitgesloten. In de Tweede Kamer ontstond deze week zorg over jonge kickboksers naar aanleiding van een televisie-uitzending van de EO.

De Nederlandse afdeling van de World Full Contact Association (WFCA) liet aanvankelijk weten wel tot een verbod over te wíllen gaan, maar dat niet durfde omdat sporters zich dan wellicht bij een andere bond zouden voegen.

Reactie Sjef Weber van Golden Glory in Helmond

Vrijdag hebben kickboksscholen en -promotors alsnog een e-mail ontvangen met de nieuwe richtlijnen. Sjef Weber van Golden Glory in Helmond reageerde gelaten op het decreet. “Als de WFCA zegt dat het niet meer mag, dan sluit ik me daarbij aan. De bond z’n wet is Sjef z’n wet.”

Weber had een prominente rol in de uitzending van de Evangelische Omroep omdat hij een kickboksgala voor kinderen organiseerde en in 2008 de eerste was die een achtjarige jongen een contract aanbood.

Beantwoorden

Wie kickboxen (en dus ook knock-outs) als sport ziet, is niet goed bij zijn hoofd (dat kan overigens ook een causaal verband zijn).

Beantwoorden

@Ad op vrijdag 4 oktober 2013 om 01:11:

Je zou eens moeten gaan kijken hoe een training eruit ziet elkaar aan gort slaan haha ben je wel goed bij je hoofd, lol.

Beantwoorden

Watjes.

Beantwoorden

Nieky Holzken uit Helmond wint in Carré
Geplaatst op
14 oktober 2013
Laatste update
15 oktober, 00:09

AMSTERDAM – Nieky Holzken heeft maandagavond met succes zijn eerste schreden gezet in de profbokswereld.
De Helmonder, gelouterd als kickbokser, liet tijdens de Ben Bril Memorial in Koninklijk Theater Carré zien dat hij het ook alleen met zijn vuisten af kan. De 29-jarige Helmonder had weinig te duchten van Gari Abajiani uit Georgië. Vroeg in de derde ronde schakelde Holzken met een leverstoot zijn tien jaar oudere opponent uit.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *