Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.356 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
121reacties

Helmond krijgt een kindervoedselbank. Vanaf zondag 13 december kunnen ouders daar terecht voor babyvoeding of fruit en schooldrinken voor oudere kinderen.Tot op heden hebben zich al 53 kinderen hiervoor aangemeld. De kindervoedselbank zit aan de Evertsenstraat 19 (het voormalige pand van de Stadsradio) in Helmond-Oost.
Het idee ontstond toen Marijke Garib, voorzitter van de stichting Durf jij, ouders tegenkwam die bij gebrek aan geld hun baby suikerwater gaven in plaats van babyvoeding. “Als je maar 40 euro per week hebt, is babyvoeding erg duur, vertelt Garib, die zich al jaren inzet voor mensen die met weinig geld rond moeten komen.
De Bakelse heeft na contacten via een maatschappelijke stage, een aantal jongeren tussen 15 en 17 jaar bereid gevonden deze kar te trekken. Wat een heel werk is, want het jongerenbestuur probeert ook zoveel mogelijk terug te doen voor sponsors. “Want we moeten af van de weggeefcultuur,”vindt Marijke Garib. “Armoede is een probleem van ons allemaal, van de hele maatschappij.”
Daarom zoekt de kindervoedselbank ook samenwerking met bestaande voedselbanken, de Super Sociaal, de stichting Leergeld, GGD en anderen die zich bezig houden met armoede. En niet te vergeten met jongeren die zich actief inzetten voor leeftijdgenoten en de deur uitgaan om kinderen te helpen gezond te eten. De kindervoedselbank is vorige maand in Helmond voorzichtig begonnen, met de bedoeling voor de hele regio te gaan werken.
Ook door op scholen fruit uit te delen, te zorgen voor een gezond ontbijt en soortgelijke acties willen de initiatiefnemers iets doen aan de gezondheid van kinderen die in armoede leven. Andere activiteiten zijn het opknappen van kinderkamers voor kinderen die vaak niet veel meer hebben dan een matras op de grond en het organiseren van verjaardagsfeestjes voor kinderen die door geldgebrek soms al jarenlang geen feestje meer hebben kunnen geven. Daarnaast verzorgt het J&J bestuur het kinderprogramma tijdens activiteiten die Stichting ‘Durf Jij’ organiseert rondom de feestdagen. Ook een cursus om jongere beter te leren omgaan met geld staat op het programma.

In de reacties hieronder staan updates.

121 reacties:

Fijn dat zoiets bestaat maar het is toch triest van de overheid dat het zo ver moet komen.

Beantwoorden

Jammer voor een zo rijk land als Nederland.

Beantwoorden

Schandalig dat zoiets nodig is

Beantwoorden
Gery van der Linden

Triest als het echt nodig blijkt. Ik heb stille hoop van niet.

Beantwoorden

Nederland heeft het mooi voor elkaar! Diep en diep triest dit!

Beantwoorden

te triest voor woorden dat het zo ver moet komen.. ik schaam me dat ik Nederlander ben..

Beantwoorden

Het is erg triest dit, maar het speelt al jaren en word totaal genegeerd door de politiek.
Helaas staat hier geen mooi buffet klaar met 300 vrijwilligers.
Ik wil mij graag aanmelden als vrijwilliger, maar het is mij niet duidelijk als het alleen om jonger gaat.

Beantwoorden

Idd, schandalig

Beantwoorden

Klasse van deze stichting.Maar wat een triestigheid dat dit moet.Geopend door een wethouder uit Deurne.Onze locale lintenknippers.Waar waren zij?

Beantwoorden

Mensen stuur alle vvd en pvda stemmers nog ff een bedankje en denk zelf wat beter na voordat je dat stembriefje inkleurt

Beantwoorden

En dan is er toch weer een zeur die over de paar dagen hulp aan een paar vluchtelingen moet beginnen.

Wordt toch eens volwassen en stop met het ‘appels & peren vergelijken’.

Beantwoorden

Als ik kijk hoe en wat de kartrekker achter deze organisatie presteert zie ik een mooi mens die altijd voor anderen klaar staat. Dat geldt ook voor de rest van het team. Durf Jij verdient brede steun.

Beantwoorden
Jean Pierre Poppeliers

Prachtige reacties hier van een stel debielen. Niemand die het raar vind dat de moeder suikerwater geeft aan haar kind? Ik wil wel meer info over deze zaak en dan zal ik weleens berekenen waarop de ouders kunnen bezuinigen.

Beantwoorden

Lijkt een goed initiatief. Ook van Stichting Durf Jij. Genoeg mensen die extra hulp kunnen gebruiken.

Maar ik zet grote vraagtekens bij ‘ouders’ die zeggen suikerwater ipv babyvoeding van nog geen 1 euro per stuk (gemiddeld 2 per dag nodig) of bij geen borstvoeding melk van nog geen 10 euro per week!

Dat is nog geen 24 euro per week, en als je meerdere kinderen hebt ontvang je daarvoor ook meer kinderbijslag en kindgebonden budget (DAT IS VOOR JE KIND, NIET VOOR JOU).

En heb je dan nog niet genoeg over, dan gooi je als ouder alles eruit, tv, internet, alcohol, sigaretten, huisdieren, noem het maar op.

Maar je maakt me niet wijs dat je je kind geen bed kunt geven omdat je daarvoor niet het geld hebt. Niet in dit land.

Die kinderen horen uit huis geplaatst te worden, want dat is gewoon verwaarlozing, heeft niet met geld te maken maar alles met de ouders. Want zeg nog zelf wie eet er eerst jij of je kind. Precies.

Beantwoorden

Is misschien wel erg maar zo is het nu eenmaal gesteld hier in Nederland
En geloof niet dat het minder gaat worden helaas

Beantwoorden

@Patrick op woensdag 2 december 2015 om 21:33:

Dus jij weet wat er precies gespeeld heeft? Knap van je dat je je oordeel over die vrouw klaar hebt op basis van eenzijdige berichtgeving.
Geen wonder dat het zo’n harteloos land geworden is dankzij gasten zoals jij.

Precies

Beantwoorden

Waren die er ook al voor dat de Euro werd ingevoerd???
Wat zijn we toch beet genomen door de “hoge” heren

Aike

Beantwoorden

Heropvoeden van de ouders…of beter gezegd van onze Maatschappij : het is natuurlijk weer makkelijker om een voedselbank op te zetten, dan naar de mensen te gaan en erop wijzen dat hun leefgewoontes drastisch aangepast moeten worden. Niet alleen moeders, maar ook jongeren en andere groeperingen hebben heel weinig te spenderen : die moeten ook keuzes maken tussen sigaretten, drank, chips, abonnementen, internet wel of niet , uitgaan, enzovoort…….Als ik kijk naar een land zoals Indonesië, waar ik al jaren vertoef, dan heb je dit soort problemen in groter vorm : maar men zoekt naar werk/geld, men drinkt niet en heeft geen internet…..de regering hier helpt ook mee,door sigaretten en benzine goedkoop te maken…..En het is echt geen Appels met peren vergelijken, want de moraal van een kind opvoeden en de eerste levensbehoeften is overal gelijk….

Beantwoorden

@ron op donderdag 3 december 2015 om 09:25:

Ik begrijp niet goed wat je wilt zeggen. Aan de ene kant zouden mensen beter met geld moeten omgaan, dan was dit probleem er niet. Aan de andere kant gaan de mensen in Indonesië veel beter met hun geld om, en daar is het probleem veel groter. Dat komt op mij tegenstrijdig over.

Beantwoorden

Hahahahhaha ja als het allemaal goed geregeld is wel….. laat je zelf niets wijsmaken

Beantwoorden

@Rosanne Van Dooren op donderdag 3 december 2015 om 12:53:

Nee hoor ik niet

Beantwoorden

Alleen zo jammer dat m.garib het organiseert heb nog nooit zon achterlijk mens meegemaakt

Beantwoorden

Ron,

Daar heb je een groot punt.

Als ik zie wat de meeste kids met sinterklaas willen/krijgen, dan stijgt mij dat de pet te boven. Gelukkig heb ik ze niet, dus da’s lekker voordelig. Maar met een Smartphone van 400 euro kijken ze al alsof dat niet duurder kan, merk kleding, merkschoenen, ga zo maar met die verwende kinderen. Natuurlijk zijn er bij die helemaal niks hebben, maar ik betwijfel toch of in werkelijkheid een kindervoedselbank nodig is. Het is Ron, zoals je zegt: Heropvoeden van de ouders…of beter gezegd van onze maatschappij. Velen, ook ouders hoor zijn niet meer tevreden…………………………………….

Beantwoorden

de grootste oplichster het het op geet en het gekke gemeenten helmond trap in de leugen van dat wijf

Beantwoorden

@Aike Martens,
Nee kindervoedselbanken waren er niet vóór de invoering van de euro nee…armoede daarentegen was er wél voor de invoering. Om de euro dit te verwijten is nogal debiel. Vroeger had je ook een hoop mensen die in geldnood zaten, alleen was het minder kenbaar doordat sociale media nog vrijwel niet bestond. In dat opzicht is het goed dat er nu juist wel kindervoedselbanken zijn. Maar wat ik kwalijk vind is dat mensen dit verkeerd opvatten. Alsof armoede iets van alleen deze tijd is. Alsof het niet in andere geavanceerde, rijke westerse landen bestaat; Nederland is niet de enige hierin. Het kan bovendien ook andere motieven hebben. Mogelijk kunnen ouders de hele dag genieten van een uitkering terwijl ze beter aan het werk kunnen, of mogelijk geven ze een groot deel van hun inkomen uit aan de verkeerde doeleinden, waardoor een maandelijks tekort ontstaan aan geld. Ook hier moet aan gedacht worden. Het is nogal eenzijdig en makkelijk om de regering in alle negatieve aspecten te verwijten. Hoewel ik het eens ben dat de regering ook een hoop verkeerd doet en beter in kan zetten om de armoede te bestrijden.

Beantwoorden

Als je niet voor jezelf kan zorgen moet je geen kinderen nemen. Kan me niet voorstellen dat met alle toeslagen/uitkeringen/subsidies geen geld over hebt om eten voor je kind te kopen. Of je moet kleiner gaan wonen, de auto de deur uitdoen. werk zoeken, niet meer kopen op credit.

Beantwoorden

@Marijke Garib

“Want we moeten af van de weggeefcultuur,” Dat klinkt als VVD retoriek.

@Twan Peters op donderdag 3 december 2015 om 18:06:

De kinderen in kwestie willen alleen maar voedsel in hun buikje. Dan ben je toch niet verwend?

@Ruud op vrijdag 4 december 2015 om 11:28:

Juist met een laag inkomen ben je tegenwoordig (net als vroeger) bijna verplicht om kinderen te nemen. Anders blijf je in onze participatiemaatschappij op latere leeftijd mogelijk verstoken van goede zorg.

Beantwoorden

Goed idee,alleen niet met iemand als Marijke Garib aan het hoofd want dan zitten de gezinnen dadelijk nog verder in de problemen,jammer dat gemeente Helmond hier dus aan mee werkt, ik zou zeggen :mensen houd je kinderen bij Marijke uit de buurt en blijf zelf uit de buurt,bescherm gewoon je eigen gezin en gemeente Helmond: triest dat jullie hier aan mee werken, een gewaarschuwd mens telt voor twee maar als je er niets mee doet zijn jullie straks mede verantwoordelijk voor de ellende die er zal komen!

Beantwoorden

Er zeggen er hier nu al twee dat de gemeente Helmond die kindervoedselbank subsidieert of helpt of zoiets.
Maar ik kan dat nergens op hun website vinden bij http://www.durfjij.info/sponsor/sponsoren of elders. Vraagje: kijk ik er zo langs en waar kan ik dat evt. wel vinden?

Beantwoorden

Nou dat verhaal van die suikerwater vind ik toch echt te ver gaan!
Dan heb je je prioriteiten misschien niet goed gesteld.
Je kind gaat voor, voor alles.
Desnoods steel je eten! Of lenen van iemand of je verkoopt je tv.!

Wel een goed initiatief maar het zou niet nodig moeten zijn!!
Een betere begeleiding voor ouders om van bijna niks iets te kunnen maken,
handvatten aangeven, doelstellingen, skills leren.
Jezelf ontwikkelen! Groente tuintjes.
Etc.

Beantwoorden

@Diana H op zondag 6 december 2015 om 19:28:

“Desnoods steel je eten! Of lenen van iemand of je verkoopt je tv.!”

Stelen mag wel, een kindervoedselbank mag niet?

Lenen lost niks op, want je moet het op een later moment teruggeven. En je televisie verkopen is ook geen structurele oplossing, want dat kan maar één keer. En ik vraag me af of deze mensen wel een televisie hebben om te kunnen verkopen, want 40 euro per week lijkt mij daar te weinig voor.

Beantwoorden

Beantwoorden

Echte schande!

Dat betekent nu al dat de jongsten van hun kinderklanten geen eten meer krijgen! Een huurcontract stelt ook niet veel meer voor blijkbaar. Dank je wel verhuurder Woonpartners. #NOT
Alle energie gaat nu natuurlijk zitten in het terugkrijgen van hun pand en niet in het binnenhalen van eten, wat ze zo goed doen. Gelukkig hoef ik geen gebruik te maken van hun diensten, maar dit moet Helmond weten! Dit kan en mag niet.

Beantwoorden

Dit is echt geen schande hoor Lieke als je de achtergrond kent en dan vooral het bestuur van deze oplichters praktijk zou je het wel begrijpen . Ik vind het idd ook wel heel erg jammer voor de kinderen hoor daar gaat het niet om maar ook wij zitten hier al een dik half jaar te wachten op een kamertje voor onze zoon die ze zouden gaan realiseren nou ik zal je vertellen er zit nog spijker in de muur .
Dus ik zeg Jammer voor de kinderen maar zeker terecht voor dit bestuur

Beantwoorden

@jos op dinsdag 24 mei 2016 om 07:59:

Hadden ze een grote huurachterstand of zo??

Beantwoorden

Duidelijk verhaal weer waarom dat het stopt???

Beantwoorden

Hoi Wilco, zou je je reactie willen toelichten? Als ik ook sommige andere mensen hierover lees, is de situatie genuanceerder dan nu in media wordt getoond.
Grtjes, Jeanne

Beantwoorden

Hoi Jos, zou je je reactie willen toelichten? Als ik ook sommige andere mensen hierover lees, is de situatie genuanceerder dan nu in media wordt getoond.
Grtjes, Jeanne

Beantwoorden

Verrassend….. ze moeten maar niet luisteren

Beantwoorden

@Wilco Anja Beks op donderdag 3 december 2015 om 21:09:

Hoe kan ik met u contact opnemen ?

Beantwoorden

Boontje komt na loontje ze krijgt wat ze verdiend

Beantwoorden

Ze krijgt wat ze verdiend mensen als leugenaar weg zetten en nu komt boontje na zijn loontje je krijgt wat je verdiend..

Beantwoorden

Bij ‘kindervoedselbank’ moest ik meteen aan vette hap, zakken chips, snoep en energie drankjes denken.

Beantwoorden

mvr schriks, het verhaal is inderdaad anders dan hoe garib iedereen wil laten geloven! hoe kan ik met u in contact komen?

Beantwoorden

@Jeanne Schriks op dinsdag 24 mei 2016 om 10:31:

hoe duidelijk wil of moet je het hebben dan

Beantwoorden

Tja

Beantwoorden

Ik blijf zeggen dat het erg is voor de kinderen. Punt uit. Wat ze zelf doen of hebben gedaan dat interesseert mij helemaal niks.

Beantwoorden

Kan iemand misschien uitleggen wat de achtergronden zijn en wat er dan in de media over hun staat? Ik dacht dat het gewoon een mooi initiatief met gratis eten voor arme kinderen was. 🙁

Beantwoorden

Mvr garib is gewoon eem grote oplichte betaald haar rekeningen niet en maakt overal een zooitje van.

Beantwoorden

Erg voor de kinderen maar mvr garib moet gestopt worden

Beantwoorden

nou ja dan leg ik et hier maar even uit hoor maakt mij niets uit .
Door gebeurte nissen binnen ons gezin moet er iets gedaan worden in huis . Het creeren van een extra slaapkamer voor onze zoon .hierdoor is de stichting durf jij benaderd door onze gezins hulp van jeugd en gezin te helmond . Ze zijn hier geweest hoor wel een keer of drie zelfs met de woningbouw . tekeningen maten etc etc alles moest ze weten en we hebben alles doorgestuurd . Nou zijn we in totaal al een maand of 8 verder en er is nog steeds niets maar dan ook niets gedaan . Als onze hulp beld word dat niet geaccepteerd want ja dan trekt ze de stekker er uit want ze wil niet onder druk gezet worden .
Nu heb ik hun een week of 2 geleden een boze mail gestuurd dat ik het niet accepteer dat mijn kinderen aan het lijntje worden gehouden voor haar een reden me uit de groep te zetten . nu ik hier op heb gereageerd belt mevr Marijke dus wel even zelf naar onze ambulante om haar mede te delen dat als ik mijn bericht niet verwijder ze naar een advocaat stapt en me voor het gerecht sleept .
Nou dat word dan lachen want ik haal niets weg dat kan ze wel vergeten maar dit is dus haar praktijk werken mensen alles beloven en niets nakomen en geef je tegengas om het zo maar uit te drukken dan word madame boos want dat kan ze niet verdragen . dat heb ik dus wel weer begrepen van een andere stichting die ze in haar nek heeft hangen . dus wil je nog maar weten spreek me dan maar prive aan .

Beantwoorden

Ik heb zelf ook in het bestuur gezeten bij de stichting ben opgestapt omdat ook wij aan het lijntje worden gehouden door marijke garib ze beloofd van alles maar komt niks na wanneer je haar tegen spreekt wil ze niks meer met je te maken hebben en laat ze andere bestuursleden het oplossen. Toen ik melde dat ik ging opstappen heeft ze me gechanteerd en vervolgens overal geblokkeerd ook bellen heeft geen nut ze neemt niet op. Ze heeft zulke mooie praatjes maar maakt niks waar. Inmiddels zijn er al ongeveer 15 bestuursleden opgestapt ieder met een eigen reden. Daarnaast komen er continue aanmaningen omdat ze gewoon haar rekeningen niet betaald.

Beantwoorden

Helemaal mee eens ik ber er ook ingetrapt nu staat ze op straat gelukkig ben ik er vanaf

Beantwoorden

Maar goed dat je mevrouw garib zelf niet kent dat zou het verhaal een stuk duidelijker maken is gewoon een grote oplichter

Beantwoorden

Duidelijke uitleg, nu snap ik de best wel heftige reacties.
Toch zonde! Ik zag op de Evertsestraat zondags vaak veel jonge moeders staan.

Beantwoorden

Recente correspondentie inzake het pand van de Stichting Durf jij?
De bovenstaande ‘#Kindervoedselbank op straat gezet’-reactie maandagavond van Lieke en de reacties daarop, leidde de weblog-redactie naar het volgende:
Vorige week plaatste de Stichting Durf jij? op hun Twitter-account onderstaande correspondentie inzake het door hen gebruikte pand aan de Evertsenstraat 19. Hieronder 3 delen uit brieven (klik je daarop, dan zie je de betreffende tweet) in hun volgorde van plaatsing:

Nummer 1:
van de Stichting Durf jij? aan Woonpartners:

Nummer 2:
van deurwaarder Van Seggelenen & Partners aan de Stichting Durf jij?:

Nummer 3:
van deurwaarder Van Seggelenen & Partners aan de Stichting Durf jij?:

De weblog heeft sinds maandagmiddag meerdere keren geprobeerd een reactie van de Stichting Durf jij? te krijgen. Dat is ons helaas niet gelukt. Wellicht willen zij die nu hieronder wel gaan geven…

Beantwoorden

Tenzij iedereen hier liegt (en dat geloof ik echt niet hoor!) is dit dus oplichting over de rug van kinderen waarvan de ouders te weinig geld hebben.
Kan het lager?
Ik ben bang van wel!
Op hun Twitter staat ook nog dat ze aangifte van verduistering hebben gedaan. Valse aangifte doen is strafbaar en wordt door de politie en het OM graag gewaardeerd met vervolging. Dus dit krijgt nog een flink staartje voor de zittende bestuursleden van die stichting.

Beantwoorden

Beste S,

Ik zal contact opnemen met de weblog.

Grt, Jeanne

Beantwoorden

We hebben in Helmond meerdere van dit soort initiatieven. Zou mooi zijn als die met elkaar zouden afstemmen over dit, mogelijke, probleem.

Beantwoorden

Iets zegt me dat als het ED of de Weblog dieper gaat graven er n beerput opengaat.

Beantwoorden

@NN op woensdag 25 mei 2016 om 10:31:

Mocht je meer weten, dan zou het heel fijn zijn als jij dat in een reactie hieronder liet weten. Met zijn allen weten we nu eenmaal veel en veel meer dan die plusminus 5 goed bedoelende Helmond-journalisten van het ED en de weblog. Dat is ons in de afgelopen 11 jaar regelmatig heel duidelijk geworden.

Dat verzoek geldt natuurlijk voor een ieder die hierover meer informatie heeft.

Beantwoorden

er zal zeker een beerput opengaan. veel mensen die weten hoe ze is. maar nog nergens hun verhaal hebben kunnen doen! wil mijn verhaal ook doen maar ben benieuwd wat er mee gedaan wordt.. als er echt werk van gemaakt wordt ken ik met ij nog minstens tien mensen met ongelofelijk maar waargebeurde verhalen. ik neem aan dat jullie mijn email adres kunnen zien.

Beantwoorden

Marijke Garib een beetje dom of een oplichtster? Ik weet het niet, ik ken ze niet. Haar idee sloeg in ieder geval aan als ik die foto zo zie.
Hoe dan ook, jammer dat zoiets moois, zo moet eindigen. 🙁

Beantwoorden

Wellicht was het aantrekken van Fons Jacobs als adviseur niet zo’n goed idee.

Beantwoorden

@S. op woensdag 25 mei 2016 om 13:00:

Als jij jouw verhaal hieronder in de reacties plaatst, kunnen andere Helmonders dat lezen, erop reageren en er werk van maken.
De teamleden van de weblog kunnen inderdaad (als enige) het ingevulde mailadres zien. Het bewijs daarvan heb jij sinds gistermiddag 13.16 uur in jouw mailbox. 😉

Beantwoorden

Wil iemand het adres of telefoonnummer geven waar Marijke Garib bereikbaar is? We willen graag enkele achterstallige vorderingen bij haar innen!

Beantwoorden
namens een schuldeiser

Ze woont al jaren in onze buurt, werkt niet, kan een auto rijden enz. Naar mijn mening heeft ze jaren lekker kunnen leven van de stichting. Ze heeft trouwens al met iedereen in de buurt problemen gehad.

Beantwoorden

De helling 18 in Bakel

Beantwoorden

Hoi ik krijg er ook nog geld van 75 euro aan kilometers vergoeding

Beantwoorden

Hoi ik heb ook voor haar veel gedaan tot ik om kilometer geld ging vragen waneer ik dat terug zou krijgen tot me spijt heb ik dit nog steeds niet ook hier weet oud burgemeester fons Jacobs van af en heeft me toe gezegd dat hij er voor zou zorgen dat ik het zou krijgen nu hij met marijke gestopt is ken ik weer naar die centen fluiten ook hebben veel mensen me gewaarschuwd voor marijke uit Helmond Gemert Bakel ooirschot en zelfs mensen er buiten blijkt dat ze al heel wat jaartjes actief is er zijn zelfs verslagen van vergaderingen om marijke te stoppen ook wij zijn daar mee bezig geweest maar zij weet mensen heel goed te manipuleren ook fons Jacobs en woning bouw hebben we over marijke in gelicht jammer dat ze nu niks laten weten dat we in het gelijk hebben gestaan voor meer info mag je altijd aankloppen vrg Johan

Beantwoorden

Dit pand was geschonken voor onbepaalde tijd gas water en elektra werd betaald door een zekere winnie vrouwtje met goed lopende bedrijf zij komt uit stiphout

Beantwoorden

Boontje komt om der loontje zo zie je maar de waarheid komt altijd boven

Beantwoorden
Liesbeth Van Schijndel

Net goed, krijg je ervan als je iedereen naait.

Beantwoorden

ja als je dat wil doen gaat meneer ons jacobs dreigen dat je niks slechts mag zeggen over de stichting want anders krijg je een boete en nu meneer fons jacobs je eigen proberen uit te lullen schijnheilige hond wat jij bent

Beantwoorden

Het grote Marijke Garib-interview
De weblog had gisteravond een interview met de veel besproken Marijke Garib. Zij is de voorzitter van Stichting Durf jij? en daarmee betrokken bij de kindervoedselbank.
Hieronder het volledige interview dat we bij haar thuis opnamen. In 64 minuten vertelt zij openhartig haar verhaal en reageert ze op een aantal reacties die hierboven staan.

Hieronder staan 12 schermafbeeldingen van mailtjes die Marijke ons vandaag toestuurde, ter ondersteuning van haar verhaal hierboven.

Beantwoorden

@jos op dinsdag 24 mei 2016 om 19:57:

Heksje
Ja Jos ik had het jullie gezegd maar wilde mij niet geloven hoe die werkt. Maar ja nu zie je maar weer dat ik gelijk had.

Beantwoorden

Leugen op leugen iedereen heeft een stoornis behalve zij zelf pathologische leugenaar dat is ze

Beantwoorden

Heb hem na 2 min al uit gezetzogenaamd kinder kamers op knappen, mensen aan het lijntje houden dat is wat ze doet!

Beantwoorden

@W op zaterdag 28 mei 2016 om 20:48:

Dat is dan eerlijk gezegd niet zo slim van je, want dan weet je ook niet wat zij zei over jouw reactie op @W op dinsdag 24 mei 2016 om 20:40:

Beantwoorden

Ik heb de perfecte tip voor jou !!

Stop met de stichting .. of draag het over naar iemand die er wel egt achter staat en zich wel inzet voor kinderen ..

Je denkt alleen aan jezelf en verder aan niks .. er zit een goede reden achter waarom niemand met je wilt samenwerken en en alles verdwijnt(je steelt het van je zelf en stopt het in je eigen zak) zoals die buizen, laptop en naaimachine 😪

Kusjes verkopen, je benen spreiden liegen en manipuleren dat zijn de dingen wat je het beste doet !!

Beantwoorden

Verwijderd door de weblogredactie

Beantwoorden

Wij weten al dat ze allemaal leugens verteld dus waarom dat filmpje helemaal afkijken ze schakelt jeugdzorg in voor mensen die haar tegenspraak geeft

Beantwoorden

Weet niet wie dit verslag heeft gedaan kijk maar uit ze durft gerust te zeggen dat je met haar aan het flirten was

Beantwoorden

Vraag me eigen af hoeveel vijanden deze mevrouw al heeft de reacties hier boven zeggen toch al genoeg

Beantwoorden

@jan ik zL hem alsnog gaan kijken

Beantwoorden

Zo zie je maar weer dat we toch gelijk hadden

En met mooie praatjes mensen lokt en het dan niet na komt

En als me er dan iets van zegt maak je haar stichting zwart

Bij deze Marijke bedankt en op pleuren nou!

Beantwoorden

Waauw. Top vrouw hoor. Ben blij dat zij dit doet en voor de kindertjes op komt. Topwijf snap niet waar al die haat reacties vandaan komen maar deze dame is echt!!! En niet zo fake als alle kontenkruipers die jaloers zijn op wat ze doet !!!!

Beantwoorden

Heb zojuist het filmpje bekeken, ze zoekt een journalist die de waarheid verteld, nou ik zie de reacties hier en heb ook het ED gelezen en die mensen hebben de waarheid verteld, dat weet ik voor 100% zeker. Daarnaast zijn er volgens m r. Garib weinig kosten +/- 1000 per jaar dat kan wel kloppen, maar iedere euro die je niet betaald is te veel. Dat er geen aanmaningen komen klopt niet ik wacht namelijk ook nog op mijn geld. Reageren doe je niet, dus aub marijkedoe wat je in je filmpje zegt en sta mensen te woord.

Beantwoorden

Jammer dat ze mij niet onder ogen durft te komen en weg vlug uit haar huis om dat ik netjes gezegd heb dat ik ff naar Bakel zou komen wat denk je mevrouw was er niet meer iemand uit de straat zij ook die is net weg pppffff ze wist dat ik onder weg was wilde toch ff verhaal halen over dat koper en de kabels weet dat je er mij mee bedoeld maar sorry moet mijn eerste ding nog weg halen in mijn leven ben geen dief van iemand zijn spullen maar geloof me jij ken mijn naam zuiveren weet dat je dit ook leest dus bij deze vind voor die kabels die ik netjes verwijderd goed gebeurd hebt ik heb inderdaad 75 euro gezegd maar ben benieuwd waar je er 750 of 1000 hebt gekregen was dat echt voor die kabels of heb je er meer voor gedaan maar beloof je dat voor je mijn naam gezuiverd hebt niet van me af bent ga er heel graag mee naar politie toe

Beantwoorden

Wat ik als buitenstaander zie is aan de ene kant een Garib die op een nette manier inhoudelijk en uitgebreid haar kant van het verhaal doet en aan de andere kant enkele anonieme reageerders die haar zonder inhoudelijk te worden op een erg nare manier uitschelden. Wat mij betreft mag de Weblog van Helmond hier wel wat strenger modereren!

Beantwoorden

Toppie toch mensen die zich inzetten voor kinderen echt geweldig. Ga hier mee door en laat al die haters achter je. De gene die je echt kunnen weten wel beter. Kop op en ga door.

Beantwoorden

Haters je weet niet wat je zegt het is een super doel maar de kapitein op het schip beschuldigd iedereen terwijl ze de grootste dief is

Beantwoorden

Als ze zich toch zo inzet word het tijd dat ze de waarheid gaat vertellen die hongerlijer de mensen manipuleren en gebruiker daar is ze goed in

Beantwoorden

Komt goed heb haar telefonisch gesproken mijn belofte kom ik na geloof mij maar die vieze loeder ik weet zeker dat ze dit leest

Beantwoorden

Sorry Jeffrey maar je zit er echt naast maar ik heb haar met rust gelaten maar nu ze mij beschuldigd van diefstal gaat erg ver en zal nu rusten tot de waarheid boven tafel is ik wil niet de kinderen benadelen super goed doel alleen met verkeerde persoon aan het roer die ook in mijn relatie heeft gestookt dat ik verliefd op haar was bang sorry ze is nog te vies om vast te pakken

Beantwoorden

Weblog van.helmond voor verivieerbaar bewijs waar mvr garib om vraagt kunt u mij mailen zelf heb ik.al meerdere malen met haar contact gezocht dit is niet mogelijk

Beantwoorden

Dat snap ik dat ze voor jou niet bereikbaar is webloghemond dat is ze voor niemand die tegen haar leugens bedrog en manipulatie is ze leeft haar eigen wereld erg genoeg gebruikt ze haar zoons ook

Beantwoorden

Ik snap niet dat de Weblog niet beter modereert en eventueel het geheel verwijdert. Verder zal ik er maar geen woorden over vuil maken. Het is beneden alle peil!!

Beantwoorden

Ik ben het met je eens !! Iemand die iets voor die arme zieltjes doet en dan zo naar beneden worden gehaald is smerig zei doet het en de mensen die der uit schelde anoniem allemaal nie

Beantwoorden

Luister waar maken jullie je druk om !! Ze doet dit voor de kinderen en wat doen jullie nemen jullie het initatief om voor anderen kinderen die het minder hebben op te komen wat ze verder doet maakt niet uit maar weet wel jullie hebben allemaal het zelfde verhaal is dit niet in kaart gezegd wel erg verdacht hoor hoe jullie doen en handelen die vrouw bedreigen om thuis op te zoeken. ? Waar is jullie respect ??? Beetje ruzie lopen maken via het internet en onrust stokken let gewoon op je eigen dingen 😉

Beantwoorden

Hoezo punt uit lees hoeveel mensen tegen haar is als het er 1 was zou ik het ook niet geloven maar ik ken er al heel veel meer dan 1 zouden dat dan allemaal leugenaars zijn en ik ook nou ik in iedergeval niet

Beantwoorden

Ik vind het vreemd dat de reacties die slecht spreken niet met conrete dingen komen en zelfs hun eigen namen niet durven plaatsen. Ik zelf heb ooit wat geholpen met de kindervoedselbank ( klein beetje maar) maar afgezien dat de organisatie en aanspreekpunten beter kunnen, is de intentie en de middelen goed ingezet dus ik ben zo benieuwd naar de mensen hun negatieve reacties en waarom ze die niet volledig durven vertellen. Dat begrijp ik niet. Marijke vind ik wel positief in het feit dat ze hier met open vizier de interviewer te woord staat. Dat zouden meer mensen moeten doen.

Beantwoorden
Joos van Stiphout

Ik bedreigd haar niet en ik ga aan de deur om mijn eigen verhaal dat ze dan zoon lef heeft om mij ook te woord te staan in plaats mij ergens van te beschuldigen in een interview en zeker wil ik niet dat de kinderen die het nodig hebben te benadelen heb er heel wat kilometer voor gereden om te zorgen voor de spullen van de kerst in ben je daar geweest om dan praat ik nog ff verder ik ben de persoon die de dj geregeld heeft ook en ook de persoon die de zangers en zangeressen geregeld heeft toen had ik al een conflict met marijke en nee heb de stekker er niet uit getrokken maar gewoon door laten gaan voor de mensen een goede kerst te bezorgen dus ik wil bij deze gewoon ff zeggen dat ze na moet denken voor dat ze zoon interview doet wie de bal kaatst ken hem terug verwachte ik zeg nog 1 ding ik ben geen dief ik wil daar wel mee samen met marijke naar de politie gaan

Beantwoorden

Top dat ze dit doet voor anderen ❤️

Beantwoorden
Marieke van Duren

ten eerste indd heel veel lef van haar om een interview te geven.. maar ja om alle verkeerde redenen. want zelfs nu verteld ze de helft waarvan daar de helft van weer is verdraaid!! babyvoeding is daar nooit geweest. en het verhaal over babies die suikerwater krijgen gebruikt ze ook al vanaf 2007!! daarbij zijn er genoeg andere stichtingen in helmond waar je wel geholpen wordt en serieus genomen wordt. en het eeuwig terugkerend verwijt over haar “gestolen project”. ze zegt dat iedereen haar kan aanspreken wat ook weer gelul is! ze blokkeert je en/of neemt niet op. voor de ingehuurde of nog ontwetende die hier reageren.. daar krijgen jullie nog wel spijt van.. geen verifieeerbaar bewijs?? dat is er genoeg! kinder kamers opknAppen? ze krijgt spullen gesponsord die ze ergens anders voor gebruikt! goed voor de kindjes? ten koste van hun ouders die tegen haar in gaan en niet in haar geloven! vrijwilligers die niet in kaders kunnen werken? omdat van ze wordt gevraagd hun eigen gezin op de tweede plek te zetten!! geen aanmaning? er is bewijs van niet betaade rekeningen van haar kerst-in. ze schakelt jeugdzorg in die zelf niet meer in haar geloven na.alle valse meldingen. wethouder van helmond geloofde ook niet in haar die ontwetende van deurne werd dan maar voor de opening gebruikt. en zo kunnen we allemaal nog weken doorgaan!! ergens hoop ik dat een ander het overneemt want een goed plan is het wel.

Beantwoorden

Nou ga is wat anders hier doen klik op vind ik leuk als je van mening bent dat kindervoedsel bank moet blijven bestaan maar zonder marijke

Beantwoorden

Als je niet weet hoe zij is dan ook geen reactie plaatsen ze is nog erger dan een gemene slang
En idd ik ben ook bij haar aan de deur geweest maar mevrouw maakt zich vlug uit de voeten wie is er dan fout volgens mij zij ik heb telefonisch contact gehad lees je dit marijke ik kom mijn belofte na geloof mij maar jij gaat geen mooi weer spelen over kinderzieltjes kinderkamers beloven aan mensen en nooit je afspraak naar komen
Stichting durf jij is een hele mooie initiatief maar jij hoort niet aan de top te staan jij praat elke vrijwilliger die er voor je gelopen hebben zwart omdat ze er achter kwamen hoe jijzelf was op 1 dag was je al je vrijwilligers kwijt
Ik weet dat je dit leest dus kom maar met de waarheid naar buiten

Beantwoorden

Sommige mensen durven niet met eigen naam te reageren omdat mevrouw garib hun bedreigd met jeugdzorg en mka zo erg is ze dus ik reageer met mijn eigenste naam want ik heb geen schrik van haar

Beantwoorden

Dat is verder jou probleem ik vind haar een top vrouw en top in wat ze doet !!

Beantwoorden
Marieke van Duren

Nog steeds wat een reactie kijk hoe jullie dot oplossen met een hoop sorres !! Echt volwassen zeg jullie lijken welnpubers die zijn zin niet krijgen. Deze mevrouw doet het goed ze denkt niet aan zichzelfm maar aan anderen anders had ze dit nooit gedaan.

Beantwoorden

Dat u als weblog deze leugenaar een uur de tijd geeft haar kwats te vertellen is stuitend.Waarom niet de mensen benadert die ook wat in ED te vertellen hadden?

Beantwoorden

Dit is echt van de zotte dat dit weer door de gewone mens gedaan moet worden!
zeker gezien de kinderen die er zelf niets aan kunnen doen, nee help de vluchtelingen maar die gaan eerst voor, belachelijk gewoon.

Hier moet echt eens een eind aan komen, wel praten over de welvaart van Nederland en het bijdragen aan koste voor het buitenland maar onze kinderen die toekomst gaan bepalen krijgen geen kans om zich gewoon fatsoenlijk te kunnen ontwikkelen.

Schande Nederland, ik schaam me dood dat ik Nederlander ben!!!

Beantwoorden

Verbijsterend dat De Weblog een podium biedt aan al deze haatzaaierij richting mevrouw Garib. De beweringen worden niet gestaafd, niemand wordt concreet, er wordt verhaal gehaald aan haar deur omdat zij mensen valselijk zou beschuldigen. Maar wat is er waar van alle beschuldigingen aan het adres van mevrouw Garib? Zij zou een oplichtster zijn, een dievegge en zelfs nog ergere dingen? Ga dan met concrete bewijzen naar de politie, zou ik zeggen, in plaats van de weblog te bevlekken met dit ongefundeerd geroeptoeter, scheldkanonnades, racistische opmerkingen en wat dies meer zij. De Weblog lijkt ervan te smullen en stookt het vuurtje nog wat verder op. Walgelijk!

Beantwoorden

Haatzaaiers Nee hoor is gewoon de waarheid het is een super initiatief maar de verkeerde persoon leid het das het probleem dat alleenstaande moeders de dupe zijn bij haar want haar WIL is WET ze durft wel een interview af te geven maar gedupeerden mensen daar loopt ze een straat voor om jeugdzorg en mka meldingen te maken daar heeft heeft ze wel tijd voor
MARIJKE zeg nou is eindelijk de waarheid

Beantwoorden

@W op zaterdag 28 mei 2016 om 21:57:

Dat geeft je toch een andere kijk op het geheel vind ik. Ik vind het in ieder geval moedig van haar dat ze zo reageert en ook toegeeft dat ze fouten heeft gemaakt.

Beantwoorden

ik vraag me een ding af ze word met naam en toenaam genoemd maar degene die reageren doen het alleen met puntjes of halve namen, als het dan zo is heb ook de lef om te reageren met je eigen naam

Beantwoorden

Wat wel waarheid is;ze zet zich hele dagen in voor anderen, weet jongeren enthousiast te krijgen als vrijwilliger, haalt overal voedsel en spullen vandaan, gaat door ondanks tegenslagen en kritiek en dit alles om armoede aan te pakken. Wie doet dit haar na? Juist, niemand! Respect dat Marijke doorgaat waar iedereen zou opgeven. En dat allemaal vrijwillig en belangeloos.

Beantwoorden

Het is een grote leugenachtige trien. Er zou een kinderkamer gerealiseerd worden voor een gezin dat moet nu nog gebeuren. Haar stichting moet op 1 komen ipv je gezin. Als je tegenspraak hebt stuurt ze de politie op je af en beticht ze je van dingen die ze zelf doet. Maar karma is met haar bezig alles komt goed.

Beantwoorden

Heel mooi initiatief. Gewoon doorzetten!

Beantwoorden

Eigen zak vullen daar is ze zeker goed en in andere mensen beschuldigen 😂 ze zelf de grootste dief ze is bijna nergens meer welkom met der loze beloftes
Mensen manipuleren om vrijwilliger te worden en daarna allerlei instanties in schakelen als ze weerwoord krijgt
SUPER INITIATIEF MAAR MET DE VERKEERDE AAN DE TOP
Zo zie je de waarheid komt altijd boven
Fons Jacobs is niet voor niets gestopt met haar en woonpartners zal zo ook haar reden hebben
😂 😂 😂 boontje komt om der loontje
Hoop voor sommige mensen dat ze haar vlug door hebben
EEN GEWAARSCHUWD MENS TELD VOOR TWEE

Beantwoorden

Beste weblog
Ik wil wat zeggen ik heb in het verleden wat negatieve dingen over de kindervoedselbank helmond gezegt .als allereerst mijn excuses hiervoor voor .
ik heb mijn mee laten slepen door andere
Wat niet goed is ik ben zelf ziek heb kanker en wil graag rust en hoop dat ze mijn weer kennen vergeten daarom zet ik hier wat op
Erica

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *