Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.278 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Na zo’n 18 jaren geklaagd te hebben over de stank en afval na afloop van de vismarkt, vonden de omwonenden aan het Ameideplein in 2007 eindelijk een gewillig gehoor bij wethouder Yeyden. Dat zal ook wel iets te maken gehad hebben met de vele negatieve publiciteit die de wethouder in die periode over zich heen kreeg over het verlengen van de weekmarkt naar 16.00 uur.
Om te beginnen werd een proef gehouden door de brandweer die met een hogedrukstraal het wegdek schoon spoot. Die proef leek geslaagd en dus werd in opdracht van de gemeente in januari 2008 op 2 plaatsen een hoge drukaansluiting gemaakt. Daarmee kon het schoonspuiten van het wegdek door medewerkers van Sita beginnen. Probleem opgelost zou je denken.
Helaas: ondanks dat een aansluiting is aangelegd, wordt nog steeds niet echt met hoge druk gespoten. Eigenlijk wordt alleen het wegdek een beetje natgemaakt. Omwonenden hebben de gemeente hier al diverse keren over aangesproken. En de gemeente antwoordt alsmaar dat ze ‘ermee mee bezig is’.
Helmond heeft de mond vol van ‘kwaliteit’. De hele ‘operatie markt’ van Yeyden stond ook in dat kader. Maar hebben we in 2009 die kwaliteit bereikt?
De afvalbakken zijn regelmatig overvol zodat mensen gedwongen worden om hun rommel op de straat te gooien. De aanhangwagens waarmee de marktkramen worden gebracht en gehaald zijn veel mensen een doorn in het oog want deze worden tijdens de markt hers en dwers op de trottoirs neergezet. Je kunt nauwelijks bij de avalcontainers komen en bovendien worden de nodige zitbanken en fietsenrekken onbereikbaar.
Een andere bron van ergernis is het wegwaaien van rommel. Deze ligt er vaak nog tot na het weekend. Bewoners van Prinzenhof en of de Ameide is dit een doorn in het oog. Wethouder Yeyden zei in een artikel in het ED destijds dat zelfs de kleinste overlast zou worden aangepakt. De gemeente kan rond de weekmarkt dus nog steeds vooruit.

5 reacties:

Wethouder Yeyden heeft op de klankbordgroepvergadering Centrum van 2 april jl. toegezegd een rondgang op de zaterdagmarkt te willen maken samen met de mensen die de problemen aan de orde gesteld hebben.

Beantwoorden

Dan is het te hopen dat dit wel op kort termijn gaat gebeuren.

Beantwoorden

Het is ook te hopen dat Yeyden niet struikelt over die schots en scheef liggende tegels op De Markt. Het is gewoon schandalig hoe men dat karwei heeft achter gelaten.

Beantwoorden

Vandaag, zaterdag 11 april, een rondgang gemaakt met wethouder Yeyden en de voorzitter van de Wijkraad Centrum Cees van Dijk.
De wethouder heeft enige concrete toezeggingen gedaan en beloofd ook nog naar enige andere zaken te kijken.
Ik heb er dus een heel positief gevoel aan over gehouden.

Beantwoorden

Yeyden staat wel gezellig op de foto!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *