Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.512 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Gisteren kwam wethouder Frans Stienen in het tv-programma EenVandaag aan het woord over leegstaande kantoren en het ombouwen tot woonruimte. Dat werd door 762.000 mensen bekeken. In dat item (waarvan de opnames vorige week maandag waren) vertelde hij met name over de leegstand bij het station.
Maar niet alleen op die locatie staan in Helmond kantoorgebouwen leeg. In 2013 stond maar liefst 26% van de 177.000 m² kantoorruimte leeg staat, aldus DTZ Zadelhoff. Daarmee staan we ver boven het landelijk gemiddelde van 15,7%.
In 2009 was Helmond met 28% nog de koploper in Nederland. Vorig jaar kwam de gemeente met een kantorenbeleid (pdf). Op pagina 18 staan de speerpunten voor verdere actie.

sitestat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *