Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.130 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
30reacties

Vanaf volgende week vrijdag is er geen geldautomaat meer in de Rijpelberg. Die Rabobank-automaat staat nu nog in de Emté supermarkt aan de Wederhof 14. Die supermarkt wordt een dag later gesloten en omgebouwd tot een Jumbo (die woensdag 14 november wordt geopend) die geen geldautomaat in haar pand wil.
Rabobank Helmond meldt dat zij de mogelijkheden onderzoekt om een nieuwe geldautomaat in de omgeving te plaatsen. Een automaat die 24 uur per dag beschikbaar is en de veiligheid van omwonenden garandeert. 
Vorig jaar mei werd hun flappentap buiten op de Wederhof 1A tijdelijk gesloten vanwege het oplopend aantal plofkraken in Nederland. De tijdelijke sluiting bleek uiteindelijk een definitieve.
De Rabobank-geldautomaat op de Overloop in Brouwhuis wordt de dichtstbijzijnde waar bewoners van de Rijpelberg 24/7 geld buiten uit de muur kunnen halen. Via de Rabo Geld Expres.kan voor 5,50 euro per geldbestelling contant geld thuis bezorgd worden. En er zijn waarschijnlijk een aantal winkels waar klanten tijdens de openingsuren extra kunnen pinnen.

30 reacties:

Rabobank Overloop gaat ook weg…vd week gepind en toen stond dat er…alleen dan nog ING binnen bij AH

Beantwoorden

Schandalig

Beantwoorden

Niet leuk schandalig

Beantwoorden

@Mariska Kollee op dinsdag 16 oktober 2018 om 15:38:

We hebben dat meteen aan Rabobank Helmond gevraagd. Hun woordvoerster liet ons weten dat die geldautomaat in Brouwhuis absoluut niet gaat verdwijnen.

Beantwoorden

Schandalig, vooral voor de wat oudere mensen die niet verder “kunnen” dan de emte????hoe wordt men afhankelijk

Beantwoorden

oohh dat is vervelend als je daar woont

Beantwoorden

@Mirella Swevels op dinsdag 16 oktober 2018 om 16:07:
@Dinie Slegers op dinsdag 16 oktober 2018 om 16:08:

Dat zat ik net ook te denken. De enige wijk zonder geldautomaat volgens mij. Ik weet niet of ze daar een wijkraad of zoiets hebben, misschien kan die er iets aan doen…
Eenmaal verdwenen met die geldautomaten, blijft meestal ook verdwenen. Dat is tenminste de ervaring die ik hoorde in Bergen op Zoom. Ze beloven dat ze nog gaan zoeken naar een nieuwe plek, maar daar hoor je dan nooit meer iets van.

Beantwoorden

En zo wordt cash langzaam, bijna ongemerkt uitgebannen, precies zoals de banken willen….

Controle geeft macht.

Beantwoorden

Ze kunnen toch zo’n mobiele unit neerzetten op elke willekeurige plaats in De Rijpel, hoe moeilijk is het?!

Beantwoorden

Dat is shit.

Beantwoorden

@John op dinsdag 16 oktober 2018 om 17:17:

Natuurlijk kunnen ze dat (als ze willen). Stond of staat er niet zo’n geval in Stiphout, schuin tegenover Il Circo, de ijssalon. Een staat er b.v. ook niet eentje pal naast de kerk van Deurne, aan de rand van de parkeerplaats aldaar?
Heb er meerdere keren geld “getankt”!

Dus hoe moeilijk is het om er eentje op de Rijpelberg te plaatsen of als het moet bij het winkelcentrum Brouwhorst. Waar een wil is, is een weg!

Beantwoorden

Een in een hokje waar je je pasje ervoor moet houden dat je naar binnen kunt om te pinnen is ook meteen een stuk veiliger

Beantwoorden

En de mensen maar dwingen om alles digitaal te betalen.. pff

Beantwoorden

Lijkt me een schone taak voor de Belangengroep Rijpelberg (wijkraad) om zich hard te maken voor een pinautomaat. Een vorige wijkraad lukte dit ook dus ik heb er alle vertrouwen in dat het nu weer lukt.

Beantwoorden

voor vragen aan hen: [email protected]

Beantwoorden

Ai ai.. dom van Jumbo Supermarkten !!

Beantwoorden

Denkende nou nooit aan mensen slecht ter been of oudere belachelijk

Beantwoorden
Helmi van der Horst

He meneer Jumbo Frits van Weert….kunt U niet watvan uw RACE-centjes opzij zetten voor een PIN automaat in de Jumbo??

Beantwoorden

Misschien moeten de bewoners van de Rijpel maar eens uit protest een week geen boodschappen in de Jumbo gaan doen..

Beantwoorden

Nou. Dan ga ik in ieder geval geen boodschappen bij de Jumbo doen.

Beantwoorden

Beste Ria, je gaat natuurlijk wel boodschappen doen bij Jumbo. Lekker dichtbij en goedkoop. Probleem is in onze wijk dat er niemand opkomt voor het belang om te kunnen pinnen in de wijk. Ik heb al eerder gesuggereerd dat de wijkraad hier voor op moet komen maar blijkbaar liggen die te slapen.

Beantwoorden

nog ff en dan hebben we hier helemaal niks meer aan deze kant….

Beantwoorden

Beste mensen ik vind het uiteraard ook niet leuk dat deze automaat verdwijnt, maar snap een beslissing van Jumbo ook beslist. We leven in een zieke maatschappij waar lieden het nodig vinden om op welke manier dan ook het geld te bemachtigen dat in de automaat zit, met alle risico’s voor omwonenden.
Zouden jullie zelf boven deze winkel willen wonen als het risico bestaat dat deze opgeblazen kan worden.
Uit eerder schrijven in de media heb ik begrepen dat Rabo nog overweegt om een automaat op de parkeerplaats te plaatsen.
En ja voor de ouderen zou ik zekere vervelend vinden als hij verdwijnt.

Beantwoorden

Ha Mensen
Ik ben het eens met Theo Happé. Als het aan mijn mening ligt, stel ik voor om de geldautomaten iedere avond te legen en de volgende dag weer te vullen.
En de automaat in de winkel, zodat het iedere nacht rustig is wat “geldverkeerd” betreft.

Beantwoorden

Ja en niet alleen de geldautomaat, maar ook het postkantoortje verdwijnt. Dus geen pakketjes, geen postzegels en geen kentekens meer op naam zetten.

Beantwoorden

Met het dalen van het voorzieningenniveau daalt op den duur ook de leefbaarheid in de wijk. Er zijn nu nog maar weinig mensen bewust hiervan maar ik verwacht wel dat volgende week bij de aanvang van de verbouwing van de EMTE de pleuris uitbreekt.
Tel hierbij ook nog eens op de zeer slechte fietspaden, het slecht onderhouden groen en de onveilige weg door de Rijpel dan kunnen we wel zeggen dat deze wijk snel berg bergafwaarts gaat.
Wie doet er wat??????

Beantwoorden

Morgen nog de laatste kans om geld te pinnen in de EMTE. Daarna is Brouwhuis de eerste mogelijkheid. Het zal er lekker druk worden. En waar gaat het postkantoor naartoe?

Beantwoorden

Zijn er al vorderingen betreft het terug brengen van een geldautomaat in de Rijpelberg?
Het is immers bijna eind maart 2019…

Beantwoorden

@Martin op zaterdag 23 maart 2019 om 11:01:

Van een Rabobank-medewerkster hoorde ik dat dat waarschijnlijk niet meer gaat gebeuren omdat er ze er vrijwel geen klachten meer over krijgen na de eerste maand en een geldautomaat dus niet echt nodig lijkt. 🙁

Beantwoorden

@Rijpelaar op zaterdag 23 maart 2019 om 22:12:

Had ik ook gehoord.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *