Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.485 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Videotheek ‘a la Carte’ houdt er na 33 jaar mee op. Dat liet Fannie Bos (42) vanmiddag weten. Zij stond 25 jaar aan het roer van de videotheek op de hoek van de Mierloseweg en de Calsstraat. Ze kijkt met een erg goed gevoel terug op de afgelopen 25 jaar en stopt met pijn in het hart. Ze besloot te stoppen, niet omdat het nu al moest, maar omdat ze nu nog zelf dat moment van stoppen kan bepalen, zo laat deze Helmondse dame ons met opgeheven hoofd weten. Wat Fannie hierna gaat doen, weet ze nog niet. “Eerst dit allemaal netjes afwerken.”
Daarmee komt een einde aan de laatste videotheek die Helmond nog rijk is. Het einde van een tijdperk. “Het gaat slecht met de videotheek in Nederland. De klanten blijven weg want, waarom door weer en wind naar de videotheek, als je net zo goed de laatste films van het internet kunt downloaden.” Dat was de introductie bij een EenVandaag-item 6 jaar geleden. Vorig jaar augustus waren er nog maar 35 videotheken in onze provincie. Maar Videotheek ‘a la Carte’ is er nog (even).
Eind juni sluit zij definitief haar deuren. Tenminste, als de gestarte uitverkoop van films op DVD en Blu-ray Fannie haar niet eerder los maken. “Want als de videotheek leeg is, dan sluiten we natuurlijk.” Bij de uitverkoopactie gaat 80% van haar voorraad weg onder het motto ‘Huren is houden.’

12 reacties:

ik dacht dat die allemaal weg waren, woon er ook niet in de buurt.

Beantwoorden

Fannie bos succes mop jammer xx

Beantwoorden

Philippe Claassen wat nu?!?!

Beantwoorden
Nadine Sterrenburg

Jammer, was een top videotheek

Beantwoorden
Vera van Rooijen

Neeee

Beantwoorden
Philippe Claassen

Vind ik jammer.
Hadden we dus meer moeten huren, dus

Beantwoorden
Michael Habraken

Ook in de Heistraat gestaan, want daar ken ik haar nog van. Haha

Beantwoorden
Catharien van Dijk

Jammer, was een fijne videotheek en Fannie had altijd goeie aanraders 🙂

Beantwoorden

Jammer om te zien dat er weer een tijdperk is afgesloten.
Ik heb nog meegemaakt dat er mensen op de pof films gingen huren
bij ‘a la Carte’ , Claasen en “De Kieviet”

Beantwoorden

Jammer dat ze stopt, maar goed dat ze het tijdig in ziet en kan stoppen ipv moet stoppen.
Toen ik nog in mh woonde kwam ik er vaak, nu alles via on demand etc

Beantwoorden

Succes Fannie!

Beantwoorden

Fannie, we gaan jou missen, je klets én je top adviezen. We blijven klant tot de laatste DVD. En super dat je deze beslissing voor jezelf durft te nemen. Heel benieuwd waar we je nog tegen gaan komen. X

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *