Buiten is het 1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.494 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Bewoners van de Bindersestraat en Lithoyenseweg hebben grote bezwaren tegen de plannen van de gemeente met die laatste weg. Vrijwel deur voor deur hebben de bewoners een bezwaarschrift tegen de plannen ondertekend. De omwonenden hebben grote moeite het voorstel om de straat recht te trekken, verkeersremmende maatregelen te verwijderen en vooral met het verdwijnen van parkeerplaatsen. “We hebben nu al parkeerplaatsen tekort. Wat moet het dan worden wanneer ze die ook nog weghalen?” vragen initiatiefnemers Bevers en Lahlah zich af.

Helmond Lithoyenseweg

De halfronde muur van speeltuintje Kindervreugd aan de Lithoyenseweg is afgelopen zomer nog opgeknapt. In de tekeningen zoals die op 28 oktober gepresenteerd werden, wordt de halve cirkel die nu automobilisten dwingt af te remmen, recht getrokken. Daardoor verdwijnen tenminste 15 parkeerplaatsen. Door het aanleggen van stukjes stoeprand verdwijnen elders in de straat nog meer parkeerplekken.
Ook het verdwijnen van de verkeersdrempel zint de bewoners niet. “Je wordt hier gek van de vrachtwagens,” zegt 1 van hen. “Dat los je niet op met ’n 30 km-zone.”

12 reacties:

Wat moet ik nu denken van dit bericht?

Is het raar dat ik de plannen van de gemeente niet begrijp? In de eerste instantie dat men geld heeft uitgegeven om deze situatie te creëeren, en dat men het nu weer ongedaan wil doen maken???

En in 2e en ergste plaats dat de bewoners het er niet mee eens zijn en de gemeente toch door wil zetten.
Mensen wonen daar, en willen dat hun straat veilig is. Een 30km zone doet daar niets aan af behalve als er continu controle staat.
Waar mensen wonen willen ze ook hun auto parkeren, dat is toch heel normaal?
Of moet men eerst de bus pakken om bij de auto te komen?

Is dit zo moeilijk te begrijpen, of hebben we hier met egotrippers te maken die hun eigen plannen belangrijker vinden dan die van de burger. Daarbij komt ook nog dat men de huidige situatie net gemaakt heeft??

Wat is het nut van deze straat recht maken?
Mischien dat ik wat info mis, maar ik begrijp met de info die mij gegeven is echt niet waar de gemeente mee bezig is, en waarom men het recht wil maken???

Kan aan mij liggen hoor, mischien laat mijn IQ het afweten?

Beantwoorden

Wat het extra wrang maakt, is dat we in Helmond omkomen in de wijkraden, klankbordgroepen, buurtvaders en andere vormen van ‘inspraak’. Hebben die mensen hun werk niet gedaan, vraagt de gemeente hen nix of luisteren de ambtenaren niet?

Beantwoorden

Ik vraag me af wat er verkeerd is aan de straat, nu word er langzaam gereden ivm de ronding in de weg en de drempel, dat is toch de bedoeling, vooral bij een speeltuin, waar kinderen spelen en vlug de weg over schieten.

Ten tweede, overal is al een parkeer probleem, mensen die in deze straat wonen zijn blij dat ze de auto voor de deur kunne n parkeren, hoe moet dat dadelijk ??????

De gemeente maakt een leuk plan, maar vragen de bewoners niet om hun mening, waar zijn ze toch mee bezig.

Beantwoorden

Bewoners van de Lithoyenseweg en omgeving zijn ze nog steeds niet blij maar wat de gemeente wil en gaat doen wordt steeds onduidelijker…

Op woensdag 17 juni 2009 verscheen in het ED het volgende berichtje:

JAN TRAVERSE – Spelen onder ’t lover

Niet doen. Geen mooie grote bomen rooien voor de renovatie van een speelterreintje. Dat vindt Michiel Kemps van de Bindersestraat en dat vind ik ook. Michiel had me getipt:

“Jan, ga eens kijken op de Lithoijenseweg in de binnenstad. Daar ligt het speelterreintje Kindervreugd en dat staat op de nominatie om na de grote vakantie te worden opgeknapt. Ik heb tekeningen gezien en het ziet er leuk uit, maar wat mij niet aanstaat is, dat de grote bomen moeten wijken. Er komt wel vervangend groen, maar toch. Doodzonde van wat er nu staat.”

Ik ben gaan kijken en het eerste wat me (weer eens) opviel in de vernieuwde binnenstad is, dat die er nog zo akelig steriel bij ligt. Toon van de Laarstraat, P.M. Dillenstraat, To Hölscherplein, Pater Nicodémusstraat, het oogt allemaal uiterst clean. Tuurlijk, de bomen die er zijn geplant moeten zich letterlijk en figuurlijk nog ontplooien. Maar dan nog. Het voelt winderig in nieuw Helmond, het klinkt er hol en het ruikt er naar specie en vers beton.

En dan sta je ineens bij dat speelterreintje aan de Lithoijensweg. Een stukje oude binnenstad dat nu eens niet is verpauperd, maar nog de sfeer ademt van een gewone oude volkswijk. Het speelterreintje uit 1974 is goed onderhouden. Klimrek, glijbaan, schommels, bankjes: niks mis mee. Met als toegevoegde waarde: die prachtige oude bomen. Wilgen van een meter doorsnee en meer, linden van enkele tientallen meters hoog. Kerngezond op het eerste gezicht. En die zouden weg moeten voor nieuwe speeltoestellen? Waarom? Omdat ze na een regenbui te lang nadruipen? Omdat er op gezette tijden wat bloesem en blad vanaf komt? Ik kan me best voorstellen dat het speelterreintje vanwege de bomen extra onderhoud vergt. Maar is dat reden om de kinderen de lol te ontzeggen van spelen onder ’t groene lover? Lijkt me niet. Ik heb op internet gekeken op de ‘bomenkaart Helmond’ om te zien of die bomen überhaupt wel gerooid mogen worden. Raad eens: ze staan er niet eens op. De enige bomen van betekenis in de binnenstad staan niet geregistreerd op het kaartmateriaal dat verder elk grassprietje van Helmond als beschermd groen aangeeft. Dat kan natuurlijk niet!

Beantwoorden

Wij wonen in de Lithoyenseweg, dat ze de boel mooi willen maken en nieuwe bestrating aan gaan leggen vind iedereen prima! Maar blijf met je vingers van die prachtige mooie gezonde bomen af die in het voorjaar zoveel mooie bloesem geven!!! Speeltuintje is pas gerestaureerd, het zal wel te veel werk zijn om de bladeren weg te vegen….belachelijk, laat die bomen maar mooi staan…..ze zijn al oud en erg mooi, beter dan die kale bedoeling hierachter in de nieuwe kale wijk!

Beantwoorden
blijfmetjepotenvanonzebomen

Ja, en op stoepen en parkeerhavens zitten we ook niet te wachten. Net waar wel ruimte is, willen ze minder parkeerplekken maken.
Ik zou eerder denken aan eenrichtingsverkeer, schuine parkeervakken en vooral een verbod voor vrachtwagens!

Beantwoorden

Bomen wijken voor auto’s
Bouwbedrijf Van den Berk is vanochtend begonnen met het opnieuw inrichten van de Lithoyenseweg. Ondanks protesten van de bewoners, wordt de huidige speelstraat ingericht als een ‘normale’ straat met stoepen en parkeervakken. Vooral het verminderen van de parkeerruimte is de bewoners een doorn in het oog.
De straat wordt rechtgetrokken om het doorgaand verkeer de ruimte te bieden. Daardoor wordt het speeltuintje Kindervreugd aanzienlijk kleiner. Monumentale ongeveer 30 jaar oude bomen moeten daarvoor wijken. Dat gaat zoals op onderstaande foto’s te zien met duvel en geweld… Binnen een paar uur lagen alle monumentale bomen plat.

Beantwoorden

Dacht & hoopte even dat de achterste bomen bleven staan. Maar nee, ook die moesten kennelijk weg! In het jaar 2040 staan er weer mooie bomen hoop ik dan maar.

Beantwoorden

Ik snap wel meer niet van de Gemeente .Hier moeten mooie bomen weg en de straat moet recht gemaakt worden ??De Willem Prinzenstraat is onlangs naar jaren van ellende opgeknapt en daar zijn de stoepen ter hoogte van de Zonnehofstraat zo breed gemaakt dat er nu de hele dag auto,s op geparkeerd staan zo dat je niet fantsoenlijk over de stoep kunt lopen Dus de redenatie van de Gemeente wat de Lithoyenseweg beterft snap ik niet Maar het zal wel aan mij liggen???????

Beantwoorden

Ik vind het vreselijk dat die mooie oude bomen weg zijn…..de vogels met nestjes enzo!! Ik snap er ook niets van waarom ze hebben moeten wijken voor een paar parkeerpaatsen. Het is gewoon te gek voor woorden dat hier toestemming voor is gegeven!!! als bewoner van de straat heb je geen zak te zeggen ze doen hier in de gemeente helmond toch waar ze zelf zin in hebben, als t maar knaken oplevert! Ik zal er ook niet raar van opkijken dat de bewoners van de Lithoyenseweg over een tijdje zelfs een parkeerverguning moeten gaan’kopen’ aub…dank je wel.

Beantwoorden

Metarmorfose Lithoyenseweg start begin 2011
Het laatste deel van de herinrichting van de Heistraat is in voorbereiding. Het betreft het stuk van de Lithoyenseweg naar Binderseind en het stuk rondom het toekomstige winkelplein. Dat winkelplein komt op de hoek van de Heistraat met de Sjef van Schaijkstraat met ruim 1.200 m2 winkelruimten en 30 huurappartementen. Tijdens dit laatste deel van de metarmorfose wordt het aantal parkeerplaatsen uitgebreid en de verkeersveiligheid verbeterd. Daarnaast wordt de uitstraling van de straat verbeterd door het verbreden van de trottoirs en het verbeteren van de straatverlichting. De werkzaamheden starten naar verwachting begin 2011.
De Heistraat is 1 van de deelgebieden in de Helmondse Binnenstad waar een omvangrijke wijkontwikkeling plaatsvindt. Momenteel wordt vanuit diverse invalshoeken gewerkt aan een totale upgrading van de Heistraat. Het afgelopen jaar zijn er grote verbeteringen aangebracht aan zowel de uitstraling van de straat als de verkeersveiligheid.
Het tweede deel van de herinrichting van de Heistraat is sinds deze week gereed. De straat is de afgelopen maanden verfraaid met nieuwe bestrating, mooie lantaarnpalen en nieuwe fietsenrekken. Bovendien is de verkeersveiligheid verbeterd door de aanleg van verkeersdrempels.
In de rest van 2010 vinden er geen werkzaamheden plaats, waardoor de Heistraat tot en met de feestdagen weer helemaal toegankelijk is voor het verkeer. Vanaf januari 2011 wordt de Heistraat gedeeltelijk afgesloten. Tijdens deze afsluiting zijn alle winkels gewoon open en bereikbaar voor klanten via omleidingsroutes.

Beantwoorden

Dat is waar de gemeente Helmond goed in is:
Slopen slopen en nog eens slopen.
En vooral niet luisteren naar de bewoners.
Helmond verloederd ondanks de renovaties
want het word alleen maar kaler en onnatuurlijker.
Zie de markt met zijn lelijke uitzendbureau’s en lege winkels.
Zie de mooie foto’s van vroeger.

Ik ga dit jaar een mooie boom in mijn tuin zetten,
heb ik er tenminste 1 voor me zelf.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *