Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.126 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

‘Confettiachtig en carnavalesk’ is hoe de onderkant van de Luchtbrug de komende carnavalsdagen is ‘aangelicht’. De eerste van een serie lichtprogramma’s van kunstenaar Har Hollands.
De bedoeling van de gemeente is om dit stukje centrum op te leuken met wisselende lichtshows, aangepast aan de seizoenen of actualiteit. Voor tijdens de vierdaagse, het WK voetballen, Koninginnedag, het kasteel van Sinterklaas en oud- en nieuwjaar staan nu al speciale lichtshows klaar. De wethouders Yeyden en Houthooft mochten zojuist de lichtknop symbolisch bedienen.
“De dynamische seizoensgebonden en thematische lichtprogramma’s die worden getoond leveren mooie beelden op” en “spectaculair bewegend lichtkunstwerk”, waren de woorden in de persuitnodiging van de gemeente Helmond.
Hieronder 4 van de bovengenoemde lichtshows. Oordeel zelf:

Luchtbrug Helmond

9 reacties:

Had de carnavalsfoto er maar op gezet.

Beantwoorden

Had men het geld dat dit gekost heeft niet beter kunnen besteden?

Beantwoorden

@J.E. Mulder,
Vast wel, Zorg en Welzijn en het Armoedebeleid kunnen best nog wat aanvulling gebruiken

Beantwoorden

Het is wel mooi om te zien natuurlijk, maar zoals J.E. Mulder als zegt hadden ze het geld beter anders kunnen besteden. Daar komt nog bij dat het weer onnodig veel energie verspild. En dat in een tijd waarin wordt opgeroepen om energie te besparen.

Beantwoorden

Wat n poeha!
Wat lichtjes onder een viaduct en het moet onder de noemer kunst aan alle kanten gepromoot worden. Is dit bedoelt als compensatie voor het verdwijnen van veel bomen en struiken of om die lelijke rijen geparkeerd blik in het zonnetje zetten? Dat heet dan ook nog 'kwaliteitsimpuls'. Het moet niet gekker worden.
Lampen moeten net als groen onderhouden worden dus daar zal de winst niet in zitten. Ik vind het nogal armoedig om hiermee zo hoog van de toren te blazen. Leuke lampjes: oké. Beetje verlichting: nog beter. Maar zelfs de lichsjows met de bekende vloeistofdia's uit de jaren zestig hebben meer indruk op me gemaakt. Het zal best kunst zijn maar hoe snel ben je hierop uitgekeken? En de hamvraag: wat heb 't gekost? Of is het alleen maar een verkiezingsstunt?

Beantwoorden

Op alle vragen of het geld niet anders besteed had kunnen worden…. JA! Maar dat is niet gebeurd PUNT! Ik geniet, samen met veel Helmonders van de nieuwe uitstraling die onze Luchtbrug heeft gekregen en nog gaat krijgen. Van een decenia lange doorn in het oog verwordt het zo toch tot een mooi stukje Helmond. Zeker met die mooie vernieuwde Kasteeltuin erbij, ik vind dat een hele goede keuze.
En voor Jean Cat…… Hoe erg in het nauw zit jij eigenlijk, je bent over alles op deze web-log negatief. Jij moet welhaast een oude Helmonder zijn…..

Beantwoorden

@lieke:
De eerste van de 4 foto’s (linksboven) is de carnavalsfoto die jij waarschijnlijk bedoelt. De omschrijving door de gemeente van dat lichtprogramma: “banen van bonte 'Keiebijters'-kleuren bewegen over de brug. Confetti wordt gestrooid en waait weg”.

@Noud:
Naar aanleiding van je opmerking inzake energie: de duurzame verlichting wordt mede van -groene- stroom voorzien door de nog te plaatsen Quiet Revolution-windturbines bij de Traversebrug, aldus de gemeente.

Beantwoorden

Is echt niks hoor, kwam er net langs.

Beantwoorden

Het is mooi om te zien, maar wat een onzin zeg! Zoals er al meer zeggen.. dat geld hadden ze beter ergens anders aan kunnen besteden!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *