Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.243 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
24reacties

Een zorgmedewerker van Keyserinnedael is vandaag op staande voet ontslagen vanwege fysiek geweld tegen een oudere bewoonster. De Zorgboog heeft aangifte gedaan bij de politie.
De kwetsbare oudere vrouw woont op een afdeling voor psychogeriatrie (dementie) in woonzorgcentrum Keyserinnedael van de Zorgboog. Die locatie ligt in het centrum aan de Kanaaldijk Noordoost en grenst aan het Havenpark. De mishandeling heeftĀ  vanochtend vroeg plaatsgevonden. In overleg met de familie is zij voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Het lijkt erop dat de vrouw er geen letsel aan heeft overgehouden. Zowel de politie als de Zorgboog doen onderzoek naar het incident.
De Zorgboog spreekt van ‘een ernstig incident’ en is daarvan geschrokken. Henri Plagge, voorzitter raad van bestuur van de Zorgboog: “We betreuren het ten zeerste dat 1 van onze bewoners schade heeft geleden door de actie van 1 van onze eigen medewerkers.”

24 reacties:

Jetje zeg dat dit allemaal kan. Triest

Beantwoorden

Triest

Beantwoorden
Gery van der Linden-Brouwer

Schandalig

Beantwoorden
Anamari Alonso Calvo

Pffff ongelooflijk… diep en diep triest!!

Beantwoorden

Onbegrijpelijk hoe kun je zoiets doen.

Beantwoorden

Vreselijk,,,,,ik houd absoluut niet van geweld,,,,,maar deze wil ik wel SKUPPE op z,n Helmonds gezegd

Beantwoorden

vreselijk om dit te lezen

Beantwoorden
Marianne van der Velden

Tja het is niet goed te keuren alleen bepaalde bewoners kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen. Ik heb respect voor de verzorgenden die daar werken alsook in de pannenhoeve en zij kunnen ook het geduld verliezen. Nogmaals ik keur het niet goed maar je weet niet wat de bewoner gedaan heeft.

Beantwoorden
Arlette Van de Kerkhof

Heel triest

Beantwoorden
Patricia Van Den Brand

@Arlette Van de Kerkhof op maandag 14 september 2015 om 23:20:

Ja loop dan weg als het teveel wordt.

Beantwoorden
Sandra Leenders-Metsers

Zo is het Sandra, eerst je hoofd gebruiken en als het teveel wordt en je wilt je afreageren, dan koop maar een boksbal, de werkdruk en wat de bewoner ook gedaan zou hebben, mag absoluut geen excuus zijn voor dit gedrag.

Beantwoorden

Wtf

Beantwoorden

Ontslagen medewerker drukte een kussen in het gezicht
De ontslagen zorgmedewerker blijkt een kussen in het gezicht van de oudere vrouw gedrukt te hebben. Op basis van een getuigenverklaring van een andere medewerker die hem betrapte en een patiƫnt is hij toen op staande voet ontslagen.
De man werkte al 12,5 jaar bij de Zorgboog. Volgens een woordvoerder functioneerde hij goed en zijn er in die tijd nooit incidenten geweest tussen hem en de patiƫnten..

Beantwoorden

Wat triest!! Zelfs het logo van de Zorgboog kijkt er sip van.

Beantwoorden

Vraag me na het lezen van de ‘kussen techniek’ af of er niet meer bewoners op deze manier de Keyserinnedael vroegtijdig verlaten hebben…

Ɠf misschien wilde deze mevrouw niet meer leven… maar mocht niet ‘heen gaan’ want dement, en vroeg tijdens een helder moment om een laatste wens…

Beantwoorden

.wie zegt dat hij het nooit eerder heeft gedaan..die menskes zijn dement..god weet wa hij allemaal heeft uitgevreten…bah bah…gerum die menskes

Beantwoorden

Arlette hij heeft zijn poten thuis te houden in dit geval zijn kussen het zal je vader of moeder maar is zijn

Beantwoorden

In en in triest

Beantwoorden

Geen woorden voor. Te erg!!

Beantwoorden

Vind dit echt niet meer normaal dat zoiets gebeurt werk zelf ook in de zorg en okĆ© het is niet altijd even makkelijk maar om zo iets te doen gaat echt te ver het is al erg genoeg dat de mensen het niet meer weten en dan zoiets te doen kan er bij mij niet in vind het in en in triest en hoe hoog de werkdruk dan ook is blijf je nog af van een weerloze client of cliĆ«nte …

Beantwoorden

Verdachte van mishandeling hoogbejaarde patiƫnte aangehouden
De politie hield vandaag de bovengenoemde medewerker aan op verdenking van het mishandelen van een hoogbejaarde bewoonster van de instelling.
Bij de politie werd deze week aangifte gedaan van de mishandeling van een hoogbejaarde vrouw die verblijft in de zorginstelling Keyserinnedael. De vrouw is onderzocht in het ziekenhuis en liep voor zover nu bekend geen ernstig letsel op. Over de aard van de mishandeling doet de politie in dit stadium van het onderzoek geen verdere mededelingen. De verdachte zit vast op het politiebureau en wordt verhoord door de recherche.

Beantwoorden

Ik vindt het erg dat minder goede dingen zo uitgemeten worden en al het goede nooit genoemd wordt en wat voor goeds er nog gedaan zou moeten gebeuren

Beantwoorden

dit lijkt aan de orde van de dag,heb zelf ruim 20jaar gewerkt in een zorg instelling-ook op de pg gewerkt ,snap Ć¼berhaupt niet hoe zo,n verzorger dit kan doen en opstaande voet ontslag is nog het minstte wat ze hadden kunnen doen deze persoon hoort ,nooit meer in de zorg sector aan een baan tekomen,aan de schandpaal met deze persoon,wees zuinig en ga met respect-normen-waarden met deze personen om.deze persoon wil toch ook oud worden ,zoniet 1 advies hang jezelf vroeg op zijn de ouderen weer verlost van zo,n looser.

Beantwoorden

Onderzoek De Zorgboog na mishandeling met kussen: ‘Geen eerdere verdachte situaties’

HELMOND – Uit het onderzoek van zorginstelling De Zorgboog in Helmond naar de medewerker die een bewoner een kussen in het gezicht drukte zijn ‘geen eerdere verdachte situatiesā€™ naar voren gekomen. Dit laat voorzitter van de raad van bestuur, Henri Plagge, van De Zorgboog vrijdag weten aan Omroep Brabant.

In het onderzoek naar de man dat De Zorgboog zelf instelde, is de instelling drie jaar teruggegaan. Alle overlijdens in die periode in De Zorgbooglocatie Keyserinnedael in Helmond zijn naast de dienstroosters van de man gelegd. En hieruit zijn volgens Plagge ā€˜geen verdachte situaties naar voren gekomenā€™.

Blijft vastzitten
Het politie-onderzoek naar de verdachte loopt nog. De resultaten hiervan wacht de zorginstelling in Helmond verder af. De man is deze week voorgeleid en moet nog zeker veertien dagen vast blijven zitten. Dit heeft de rechter-commissaris bepaald. De man wordt verdacht van poging doodslag of zware mishandeling.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *