Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.328 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
26reacties

Omdat Kyra & Yunus na 72 uur nóg niet terecht zijn, staat dit item nu hier.
Updates zullen vanaf nu in de reacties plaatsvinden.

Woensdagmiddag 12 september:
Sinds dinsdag 11 september wordt de 13-jarige Kyra van Rijt uit Helmond vermist. Ze is van huis weggelopen. Krya zei naar school te gaan maar is daar nooit aangekomen. Thuis liet ze een briefje achter met de tekst dat ze een tijdje weg ging. Kyra werd rond 10.00 uur voor het laatst gezien.
Kyra (zie de foto’s hiernaast) is 1.60 meter, blank, heeft een stevig postuur, blauw/groene ogen, donker blond lang haar en een beugel in haarmond. Zij droeg een lange broek met grote zakken, met goudkleurige glitters, roze vest, t-shirt en lage bootsschoenen. Ze rijdt op een roze fiets, samen met de hieronder vermelde jongen.
Tevens vermist is Yunus Pandal, een 13-jarige jongen. Hij is 1.65 meter, heeft een stevig postuur, blank, grijs/blauw ogen en donker kort haar. Hij draagt een lichtblauwe spijkerbroek, zwart shirt, zwart vest met wit en rode strepen op de mouw, zwarte pet met wit embleem, zwarte bril en verplaatst zich op een zwarte omafiets.
Foto-update om 17.15 uur:
Kyra en Yunus samen op de foto:

Update woensdag om 20.40 uur: Kyra en Yunus zijn nog niet gevonden.
Update donderdag om 11.10 uur:
“Vanaf vanochtend gelijk weer volledig aan de slag met de twee vermiste tieners Yunus en Kyra. Ze zijn helaas nog steeds niet terecht.” Dat laat Johan Meeuwsen, buurtbrigadier van de politie in Helmond in de wijken Bloemenbuurt, Zeeheldenbuurt, Pronto en Winkelcentrum Straakven, zojuist weten.
Update donderdag om 13.57 uur middels het officiële politiebericht:
De 13-jarige Yunus Pandal en de 13-jarige Kyra van Rijt uit Helmond worden sinds dinsdagochtend 7.30 uur vermist.
Ze zijn beiden vertrokken vanuit hun ouderlijk huis en sindsdien ontbreekt elk spoor van het tweetal. De politie heeft het vermoeden dat de twee zich in elkaars gezelschap bevinden.
Signalement: Yunus heeft een blanke huidskleur, is 1,65 meter groot, heeft een stevig postuur en donker haar. Bij zijn vertrek droeg hij een lichtblauwe spijkerbroek, een zwart vest met rode en witte strepen op de mouw, een zwarte bril en een zwarte pet met een wit embleem. Yunus is vertrokken op een zwarte omafiets, terwijl Kyra vertrok op een roze damesfiets. Ze is blank, 1,60 meter groot en heeft een stevig postuur. Het meisje heeft lang donkerblond haar, een beugel en droeg tijdens haar verdwijning een lange broek (met grote zakken en goudkleurige glitters) en een roze vest.
Ondanks het feit dat er via social media en Burgernet al aandacht is gevraagd voor de vermissing van deze kinderen, heeft de politie geen idee waar ze verblijven en roept de hulp in van een ieder. Mensen die weten waar Yunus en Kyra nu zijn of de afgelopen dagen zijn geweest, kunnen bellen met de politie in Helmond via 0900-8844.
Update donderdag om 14.04 uur:
“Zijn er vrienden of bekende van de vermiste Yunus en/of Kyra die weten of ze deze plek in de bossen wel eens bezoeken?” Dat vraag buurtbrigadier Johan Meeuwsen. De plek op de foto hieronder is vooraan in de Bakelse Bossen, als je de ingang vanaf de Bakelsedijk bij de “waterzuivering” neemt.

Geef je tips door aan de politie op 0900 – 8844!
Wil je dat per sé niet, plaats ze dan in de reacties hieronder.

26 reacties:

Inmiddels al 72 uur vermist Yunus Pandal en Kyra van Rijt. Tot nu toe geen enkele bruikbare aanwijzing over hun verblijfplaats, zo liet buurtbrigadier Johan Meeuwsen zojuist weten

Beantwoorden

Wat verschrikkelijk voor de ouders! Heel veel sterkte!!! Hopelijk worden ze snel gevonden.

Beantwoorden

Hopelijk worden Kyra en Yunus snel gevonden!

Veel kracht toegewenst voor alle dierbaren in deze nare situatie.

Belinda Brouwers

Beantwoorden

Flyer van de vermiste minderjarige Yunus en Kyra zoals die door de ouders van Kyra is samengesteld en verspreid.
 

Voor wie het origineel wil downloaden om ook te flyeren, klik hier (pdf).

Beantwoorden

komen deze kinderen niet in aanmerking voor een amberalert?
Zijn ze daar te ‘oud’ voor?

Beantwoorden

Misschien dat ze zwanger is en dat ze in een klooster zitten verstopt?

Beantwoorden

Mischien is hier niet gepast. De roddels die verspreid worden zijn door nog niemand bevestigd. Met speculeren is niemand geholpen!

Beantwoorden

Inmiddels is er een amber alert uitgegaan voor Kyra. Ik weet helaas niet hoe dit werkt en waarom er dus geen is voor Yunus.

Beantwoorden

@Hans Gruijters op vrijdag 14 september 2012 om 19:50:

Er is inmiddels voor beiden een amber allert uitgegaan gelukkig!

Beantwoorden

Update:
De flyer die verspreid wordt door de ouders van Yunus Pandal (die de buurman van Yunus ons mailde):

Rond de klok van 18 uur stuurde het Landelijk bureau vermiste personen (KLPD) de kindervermissing van Kyra en Yunus via internet uit. Dat is geen AMBER Alert. Op dit moment is voor geen enkel vermist kind een AMBER Alert actief

Beantwoorden

Ik weet niet waar de Weblog het nieuws heeft dat er geen amber alerts zijn. Inmiddels zie ik van alle drie de kinderen een Amber Alert op hyves staan. Is dus verwarrng over.

Beantwoorden

ik kan me niet voor stellen wat de ouders mee maken op dit moment maar moet een hel zijn Heel veel kracht wil ik ze het liefste geven.Hoop dat ze snel terug zijn waar ze horen te zijn . Heel heel veel sterkte ouders

Beantwoorden

Wat vreselijk voor de ouders! Als ik zo naar ze kijk denk ik dat ze met elkaar ergens verscholen zitten. Wilden vast met elkaar gaan,maar de ouders zullen dat niet goed hebben gevonden..Klassike Allochtoon-autotochtoon geval…hoop ik..Hoop dat ze heel snel weer terug worden gevonden..Het zijn nog kindjes..

Beantwoorden

Die onzekerheid, wat vreselijk. Ik hoop dat ze snel gevonden worden.

@Hans Gruijters op zaterdag 15 september 2012 om 00:45:

Ik kijk altijd op http://www.amberalertnederland.nl en daar staat dat er geen Amber Alert is. Wie weet komt dat nog, mag onderhand wel!

Beantwoorden

Update:
Yunus en Kyra zijn nog steeds vermist, dag 5 dus. Dat liet een woordvoerder van de politie ons zojuist weten. Veel informatie wilde hij in het belang van de zoektocht naar die 2 niet kwijt, maar het lijkt er volgens hem op dat er geen misdrijf in het spel is.

Beantwoorden

Kyra en Yunus samen op de foto?
Je ziet toch zo dat het gewoon 2 aparte foto’s zijn aan elkaar gezet?

Beantwoorden

@Marius op zaterdag 15 september 2012 om 12:24:

Dat zijn inderdaad 2 aparte aan elkaar gezette foto’s die als ava / profielfoto op het twitteraccount van Yunus werd en wordt gebruikt.

Beantwoorden

@lieke, ik ga er geen strijd van maken, zo belangrijk is het in deze niet. Maar ze staan er echt op, inclusief de gebruikelijke poster. Nu maar hopen dat we geen 2 amberalerts hebben. Die van Diana is weg, terecht, want die is terug. Ik hoop dat deze 2 kinderen (want dat zijn het nog) ook vlug weer thuis zitten. Sterkte voor hun omgeving.

Beantwoorden

In en in triest. Voor de ouders, voor Yunus en Kyra! Weglopen doe je niet zo maar, of je nou oud bent of jong… Ik wens allen heel veel sterkte. Sterkte nu de kids zò gemist worden. Strekte straks, ik hoop snel, als Kyra en Yunus weer terecht zijn, Want dan begint het pas. Dan is er geduld en liefde nodig. Om te luisteren, te luisteren en te horen wat er speelt. Yunus en Kyra, ik hoop dat ook jullie dit lezen… ga terug, alsjeblieft! Wat er ook is gebeurd, wat er ook is gezegd… weg blijven lost niets op.

Beantwoorden

Kyra is een uurtje geleden in Venlo gevonden, Yunus niet.

Beantwoorden

En ook Yunus is weer terecht, zo laat de politie weten.

Beantwoorden

Gelukkig maar dat ze weer terecht zijn.

Beantwoorden

Een goede afloop gelukkig. En zoals @rienKnol al schreef, het moeilijke komt nu.

Beantwoorden

Goede afloop en ff over het wel/geen Amber alertverhaal:
Volgens mij werkt de Amber Alert op Hyves niet samen met http://www.amberalertnederland.nl , vandaar dat er zoveel onduidelijkheid over is……

Beantwoorden

Het officiële politiebericht:
Vermiste Helmondse kinderen weer terecht
Helmond, 15-09-2012 • De twee vermiste 13-jarige kinderen uit Helmond zijn weer terecht.
De jongen en het meisje waren dinsdagochtend rond 7.30 uur thuis vertrokken en sindsdien ontbrak elk spoor. Ze hebben zaterdagochtend vanuit Venlo contact opgenomen met hun ouders. Inmiddels zijn ze ongeschonden weer terug in Helmond. Het is nog niet duidelijk waar ze al die tijd zijn geweest maar van een misdrijf lijkt geen sprake.

Beantwoorden

Bedankt voor de informatie @henry.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *