Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.302 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Op 30 juni had de gemeente Helmond 672 ambtenaren in dienst. Dat is relatief weinig als je dat afzet tegen de landelijke cijfers.
Van iedereen met zo’n dienstverband bij onze gemeente wonen er 386 buiten onze stad en is 55% een vrouw. Zij hebben opgeteld 594 voltijdbanen (op basis van een 36-urige werkweek) oftewel full time equivalenten (fte’s).
Doordat er voor 28 fte’s vacatures zijn, is de Helmondse gemeentelijke organisatie onderbezet. Vorig jaar werden er 79 mensen aangenomen en werd er van 52 afscheid genomen.
In het eerste half jaar bedroeg het ziekteverzuimpercentage 4,3% en 5,0% over heel 2018. Lager dan het landelijk gemeentelijke gemiddelde van 5,8%.
Helmonders dienden vorig jaar 130 klachten in tegen gedragingen van een Helmondse gemeenteambtenaar (zie het Jaarverslag klachten 2017-2018 (pdf). Al deze voorgaande cijfertjes werden verstrekt door de gemeente.
Per 1000 inwoners had Helmond 6,5 (= 594/91) fte’s. Dat is relatief weinig als je dat vergelijke met het landelijk gemiddelde in gemeenten tussen de 50.000 en 100.000 inwoners. Want uit de Personeelsmonitor van 2018 (pdf) blijkt 7,6 fte per 1000 het landelijke gemiddelde te zijn. 
In het eerste half jaar realiseerden inhuurkrachten (zoals gedetacheerden en uitzendkrachten) 126,3 fte’s per week  bij onze gemeente. Dit naast de eerder genoemde 594 ambtenaren-fte’s. Als je de inhuur-uren afzet tegen de totaal gewerkte uren, dan kom je op een inhuurpercentage van 18%. Omdat inhuren vaak duurder is, werd vorig jaar 23% van de totale personeelskosten uitgegeven aan inhuur. Meer dan bij andere Nederlandse gemeenten. Ter vergelijk: bij gemeenten van vergelijkbare grootte was dat laatste percentage 18%, gemiddeld binnen bij alle gemeenten was dit 20%. 

In de reacties hieronder staat een update.

10 reacties:

55% vrouw? Ah daarom duurt alles zo lang.

Beantwoorden

mijn ervaring; die 126 inhuur medewerkers doen net zoveel als de 594 vaste medewerkers

Beantwoorden

Er zijn nog 5 wachtenden voor u,…. Na 15 minuten, u bent eerst volgende! Dan krijg je de intro weer te horen,…… En zijn er weer 5 wachtenden voor je!!!! Hoezo???? Dienstbaar??? En,….. Wij zijn ervoor de burger!!! Bij de gemeente zitten ze er vooral voor zichzelf. Allemaal, Smoesjes, babbeltjes en verhaaltjes.

Beantwoorden

Update:
Ambtenaren van de gemeente Helmond beantwoorden op tijd hun e-mail
Net als vorig jaar voldeed de gemeente Helmond aan de e-mailgedragslijn voor overheden door een eenvoudige vraag binnen 2 dagen te beantwoorden. Dit jaar voldeed 86% van alle 355 gemeenten aan deze gedragslijn, vorig jaar was dat slechts 62%. Dat blijkt uit het onderzoek naar de bereikbaarheid van gemeenten per e-mail door Wij Verdienen Beter dat zij voor het vijfde jaar op rij deden.
Alle Nederlandse gemeenten werden voor het onderzoek benaderd door mystery-burger Kaya van den Eijnden. Er zijn zowel veel mannen als vrouwen die Kaya als voornaam hebben. Net als bij veel andere gemeenten maakte 1 van onze honderden gemeenteambtenaren daarmee een fout(je). Het niet gebruiken van een genderneutrale aanhef bleek de enige fout en daarmee kregen ze van de onderzoekers het oordeel ‘goed’.

Beantwoorden

Haha laat me niet lachen!!! Nou als ze de telefonische klachten ook zo snel zouden doen. Raken persoonlijke vertrouwelijke informatie kwijt!!! Tot 2 keer toe Gemeente Helmond

Beantwoorden

Haha humor maar terugbellen nav klacht dat doen ze niet????????

Beantwoorden

Dit is zeker een grapje.

Beantwoorden

Mooi niet!

Beantwoorden

Onlangs was ik volgens afspraak bij het stadskantoor, Toen ik de naam noemde van de medewerker deelde de receptionist mee: “Die werkt hier niet”. Aanwezigheid is dus voldoende.

Beantwoorden

Nooit geweten dat er zoveel ambtenaren bij de gemeente Helmond werken.
Wel jammer dat de meeste van die ambtenaren niet in Helmond wonen want die weten dan ook niet zo goed wat er speelt in Helmond. 🙁 Wel weer goed dat de Helmondse ambtenaren minder in de ziektewet zitten dan de rest van Nederland. Vaak is dat cijfer een goede indicatie van de sfeer in een bedrijf en het scheelt veel kosten. 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *