Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.296 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Het aantal door de politie geregistreerde incidenten in het uitgaansgebied in het centrum was in 2015 flink lager dan in de jaren 2012, 2013 en 2014. Zowel het totaal aantal overlastincidenten (zoals geluidsoverlast) als ook de veiligheidsincidenten (zoals mishandeling) waren vorig jaar het laagst sinds de eerste meting in 2012. Dat blijkt uit de laatste Monitor Veilig Uitgaan in Helmond (pdf).
Vorig jaar waren er 252 uitgaansgerelateerde incidenten. Mishandelingen, wildplassen en vernielingen kwamen het vaakst voor. De geluidsoverlast vanuit horecazaken is sterk afgenomen. In de bijgaande tabel staan alle cijfertjes van de afgelopen 4 jaar. 
De Steenweg en het Havengebied zijn nog altijd de deelgebieden waar de meeste incidenten plaatsvinden. Omdat het in de zomermaanden het drukste is, zijn er die periode ook de meeste incidenten.
Na de eerdere campagne Helmond Fris/NIX 18 is dit voorjaar voorlichting ontwikkeld om veilig uit te gaan:

5 reacties:

Er zitten ook geen mensen meer in de kroegen die problemen moeten veroorzaken

Beantwoorden

Inderdaad. Vergeleken met ‘mijn tijd’, zo’n 10-14 jaar geleden gaat er geen hond meer op stap hier. Een heel stuk rustiger dus.

Beantwoorden

Goede zaak, fijn dat er minder geluidsoverlast is.

Beantwoorden

Minder overlast… is ook niet gek als niemand die ik ken nog belt als er overlast te melden valt… Dat is hetzelfde als dat er minder fietsen gestolen zijn of minder winkeldiefstal, of landelijk minder criminaliteit.

De gemeente mag dit onderzoek in de prullenbak gooien. De overlast voor de bewoners is nooit afgenomen maar juist toegenomen. Mede dankzij het rook verbod en geen alcohol onder de 18 is het uitgaansleven deels naar buiten toe verschoven zodat men kan roken en drinken en de cafe’s die om die reden juist meer feesten zijn gaan organiseren in tenten en in de openlucht, zowel in de zomer- als winter maanden.

En dat neem ik de jeugd of de horeca niet kwalijk maar de regerende betuttel generatie uit Den Haag en daarboven.

Beantwoorden

@Patrick op zaterdag 10 september 2016 om 20:51:

Goede reactie. Deel je mening helemaal.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *