Buiten is het 0 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.338 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

impressieMinister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken steunt het experimentele initiatief in Brainport Brandevoort Smart District. Middels die proef kunnen de toekomstige bewoners van deze slimme woonwijk minder huur betalen voor het delen van privédata. Dat antwoordde de minister op kamervragen van de Partij voor de Dieren naar aanleiding van het artikel ‘Gratis wonen. Als je mee laat kijken in je bed’ in maart in Het Financieele Dagblad.
De ‘Living Lab’-plannen in de Slimme wijk (de wijk die in 2028 klaar moet zijn) kregen behoorlijk wat kritiek vanwege de verkoop van privégegevens voor woonruimte. Als die plannen doorgaan, wordt er data verzameld via mobieltjes en sensoren in en rond het huis. Volgens Ollongren is het juist positief dat er geëxperimenteerd wordt met nieuwe datatoepassingen, als het maar binnen de grenzen van de privacywetgeving blijft.
Bovendien is het experiment niet vanuit het bedrijfsleven geïnitieerd, maar juist een samenwerking tussen overheden, wetenschap en bewoners. Pas in een later stadium zijn martkpartijen uitgenodigd. “Van de initiatiefnemers begrijp ik dat er nog geen concrete afspraken zijn vastgelegd over het delen van data,” schrijft de minister in antwoord op de 25 kamervragen (pdf). Er moet nog nader worden onderzocht in hoeverre de verzamelde gegevens op personen herleidbaar zijn.
De betrokkenheid van de aanstaande bewoners (in totaal komen er 1500 woningen) is volgens haar een belangrijke voorwaarde. “Ik vind het een positieve ontwikkeling dat er geëxperimenteerd wordt met de mogelijkheden die data bieden om te werken aan maatschappelijke opgaven en aan de kwaliteit van leven, bijvoorbeeld om wijken duurzamer en circulair te maken.”

11 reacties:

Big brother. Moet er niet aan denken, ze weten al veels te veel van je.

Beantwoorden

Tuurlijk de rijke nog rijker maken.
Doe de huur maar lager in achterstandswijken.
Maar data van pronsite heb je niks aan.
????????????????

Beantwoorden

Dan zijn ze dus blijkbaar niet zo slim als ze daaraan meedoen.

Beantwoorden

Die d66 heks moeten ze terug sturen naar zweden

Beantwoorden
Andre van der Laak

Als ze daar intrappen zijn ze mss wat rijker maar niet slimmer

Beantwoorden

Vind ik niet zo slim eerlijk gezegd, al je privé data delen

Beantwoorden
Nathaly van Huijkelom

@Andre van der Laak op maandag 17 juni 2019 om 20:07:

Inderdaad Andre.

Zeer enge ontwikkeling dit, maar veel mensen zien dit niet en denken “goh wat leuk!”.

Beantwoorden

Totdat de huurders erachter komen dat ze meer premie gaan betalen voor de levensverzekering, omdat uit hun gegevens blijkt dat ze alcohol en/of sigaretten kopen, ongezond eten, of niet naar de sportschool gaan.

Beantwoorden

@Andre van der Laak op maandag 17 juni 2019 om 20:07:

Ze doet zich voor of ze uit Zweden komt. Ondanks haar blond haar heeft ze een Indische achtergrond. Ze probeert het te verbloemen maar Zweedse achternaam en blonde haren. Er zijn nu daardoor (te) veel mensen met een Indische achtergrond in de kamer. Ik noem nu o.a. op: Ollongren, Rutte, Wilders, Klaver, Jetten en Baudet!

Beantwoorden

@Carel romel op dinsdag 18 juni 2019 om 16:01:

Wat maakt het nou uit waar de minister vandaan komt? Waar ze wel en niet naartoe wil, is veel belangrijker. En dat lees je in haar antwoorden op de Kamervragen over dit experiment.

Beantwoorden

Via Facebook leggen we onszelf al massaal bloot. Vaak zonder het in de gaten te hebben.

Het gaat hier om een particulier initiatief. Geef nieuwe initiatieven/experimenten de ruimte. Als je er niet aan wilt deelnemen blijf dan weg. Of bedenk alternatieven.
Misschien worden we allemaal, vroeg of laat, wel onderdeel van ‘het experiment’.
Of zijn we het al.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *