Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 86.333 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

In de Binnenstad werden vorig jaar de meeste misdrijven in onze stad gepleegd. In die wijk vond maar liefst 38% van alle geregistreerde misdaad in heel Helmond (5.734) plaats.
Een andere manier van kijken naar misdaadcijfers is per 1000 bewoners. In heel Helmond waren er 64 misdrijven per 1000 inwoners. In de binnenstad echter 154 per duizend inwoners. Waarmee de binnenstad ook met deze wijze van tellen op kop gaat. Alleen Helmond West scoorde met 71 ook boven dat Helmonds gemiddelde. De Helmondse Vinex-wijken Dierdonk en Brandevoort hadden met 20 en 25 per duizend bewoners de laagste misdaadcijfers. Landelijk blijkt de criminaliteit in Vinex-wijken de helft van het gemiddelde.
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde deze geregistreerde criminaliteitscijfers vandaag. Voor het eerst gaf zij ook de gedetailleerde informatie per buurt. De Helmondse cijfers over onder meer geweldsmisdrijven, diefstal en vernielingen werden uitgesplitst naar de 12 wijken en 44 buurten.
De weblog zette die gegevens op een rijtje in een Excel-document. Zodoende kun je zelf makkelijk opzoeken hoe jouw wijk en buurt ervoor staat.

3 reacties:

Maar vaak is het wel dat plegers elders gaan om zo hun wijk schoon te houden.

Beantwoorden

Haha ja die uit Dierdonk komen in de binnenstad jatten duhuh

Beantwoorden

Ik denk dat er met de nieuwe wijkagente veel beter gaat in Dierdonk!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *