Buiten is het 1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.511 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Het college van B&W overweegt om prijsacties in de horeca en bij detailhandel in Helmond tegen te gaan. Dat laat zij weten in antwoord op vragen van het CDA. Die partij stelde vragen na een actie van café Frendz aan de Steenweg. Bezoekers konden daar in maart van 22.00 en 03.00 uur voor 15 euro onbeperkt bier, wijn en fris drinken.
Het CDA heeft begrip dat horecaondernemers met acties klanten aan zich proberen te binden. Maar volgens de partij strookt die actie (voor over het algemeen jeugdige bezoekers) niet met het uitgangspunt dat alcoholgebruik onder jongeren moet worden beperkt. Frendz bagatelliseerde het probleem destijds, iedereen zou goed in de gaten gehouden worden.
Sinds de Drank- en Horecawet (DHW) is gewijzigd, heeft de gemeente de mogelijkheid om prijsacties aan te pakken. Bij de wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), waarover in het najaar de gemeenteraad moet beslissen, zal een regeling rondom de prijsacties onderzocht worden. Op dat moment komen in ieder geval de verplichte bepalingen rondom de alcoholverstrekking bij de sportverenigingen en wijkgebouwen in de APV.

Wij betreuren het dat door stuntprijzen en happy hours de alcoholinname door de jeugd wordt verhoogd. Uit onderzoek blijkt dat jongeren die zoveel drinken dat ze letterlijk even van de wereld zijn een volledig schoolniveau aan capaciteit inleveren. Was je voorheen een Vwo-leerling? Na een dergelijke alcoholinname word je een Havo-leerling?

aldus het college van burgemeester en wethouders.
Uit de politiegegevens tijdens de duur van de prijsactie is niet gebleken dat de prijsactie bij Frendz tot een toename van geweldsdelicten heeft geleid.
De 6 Peelgemeenten gaan volgende week woensdag het handhavingsbeleid voor de Drank- en Horecawet afstemmen. De landelijk voorgestelde verhoging van de leeftijdsgrens van 16 naar 18 jaar (en de controle daarop) wordt dan meegenomen. Voor het verhogen van de leeftijdsgrens voor alcoholverstrekking (naar verwachting op 1 januari 2014) zal er in het vierde kwartaal van 2013 een communicatie campagne gestart worden.

12 reacties:

Hoewel vaak truttig, is dit wel een goed punt van het CDA.

Beantwoorden

Of symboolpolitiek ???

Beantwoorden

“De jeugd….de jeugd”: jong geleerd is door oud voorgedaan…..

Beantwoorden

Als ze maar niet de kosten van de taxi declareren moet dat kunnen 🙂

Beantwoorden

De ChristenUnie zou het college van harte steunen!

Beantwoorden

Beter in de kroeg als ergens anders indrinken… dat geeft meer overlast…nu is er nog zicht op.

Beantwoorden

In het verleden is al vaker gebleken dat het stunten met de prijs van drank n de horeca tot problemen leidt. Vaak niet in de kroeg die de stuntprijzen hanteert, maar wel in de omliggende zaken.
Zo was er een jaar of tien geleden wekelijks een lady’s night bij De Vlinder. Vrouwen kregen dan voor 10 Eurocent een drankje. De actie gold dan tot middernacht. Na middernacht gingen veel van die vrouwen dan, vaak dronken, nog op stap in andere kroegen, en maakten daar onder invloed van alcohol problemen, en/of kotsten de boel onder.
Dit is dus iets wat we niet terug moeten of willen hebben in de horeaca.

Beantwoorden

Happy Brouwer fotoshop WvdB

Beantwoorden

Complete onzin, typisch iets voor een geloofs partij betuttelend en ondernemers om zeep helpen. Het probleem ligt bij de ouders die hun kroost nooit met drank heeft leren omgaan, geen happy hour ? Voor 15 euro kun je zeker 24 flesjes bier achterover gieten voordat je op stap gaat…. Dus wat voor nut heeft dit weer ? Dr wordt gewoon thuis ingezopen omdat de prijzen in de horeca voor niemand meer te betalen zijn vooral niet voor jeugd…

Beantwoorden

Inderdaad gaat het zoals Joep zegt: thuis inzuipen en op stap. De happy hour tijd is een laatste strohalm van de horeca om nog enigszins wat volk te lokken. Gaan de prijzen nog verder omhoog door de brouwers dan gaan mensen niet meer naar het café maar blijven ze allen thuis, gezellig rondom een vuurtje of BBQ of men gaat ergens in het bos wat drinken….of …..alternatieven genoeg te bedenken.

Beantwoorden
The happy hour one

Grappig, geen happy hours dadelijk meer maar de cafées mogen wel voortaan een uur langer open blijven in het weekend.

Beantwoorden

Eerst vind men het bier te duur in de horeca, dan komt er eens een actie en word die weer verboden… Betutteling ten top…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *