Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.973 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Bij een zebrapad in het dorpje Ørje (Noorwegen) staat al bijna 2 jaar dit bijzondere verkeersbord. Daarna volgden enkele gemeenten zoals Sulphur Springs (in Texas USA) en het centrum van Ottawa, de hoofdstad van Canada:

Zij lieten zich inspireren door ‘The Ministry of Silly Walks’ van Monty Python. Een prominente inwoonster bracht ons erop dat zo’n verkeersbord in het centrum van Helmond niet zou misstaan. Al was het alléén maar vanwege de slogan “Helmond: een glimlach in Brabant.” Want: probeer maar eens niet te lachen als je ze ziet oversteken.

In de reacties hieronder een update.

4 reacties:

Uitingen van pure plagiaat opnemen in de wegenverkeerswet ? Ja hoor toe maar… waarom ook niet?

Beantwoorden

Ik zag het vorig jaar op vakantie toen ik een vriendin in Ottawa opzocht.
In de drukste winkelstraat, erg grappig, veel mensen blijven even kijken, vooral toeristen als ik.
ik dacht eerst dat het een verborgen camera-programma was. Haha.
Leuk om in Helmond te doen, je ligt in een deuk.

Beantwoorden

Helaas, Eindhoven is Helmond voor met de Silly Walks van John Cleese
Ons bovenstaand idee om in Helmond een Silly Walk-zeebrapad te maken, is inmiddels achterhaald. Sinds deze week heeft Eindhoven het Dommeltunneltje namelijk al opgeleukt met de ‘Silly Walk Eindhoven’.
Via muurschilderingen laat John Cleese je duidelijk zien hoe je zijn gekke loopjes kunt/moet maken. Dat nieuws brachten onze Dichtbij-collega’s in Eindhoven gisteren. Arno de Natris maakte de onderstaande foto’s.
Zoals je op zijn foto’s kunt zien, is het idee in Eindhoven prachtig en groots uitgevoerd. Daarom denken we dat ons ‘paar honderd euro-idee’ nu in de prullenbak moet. Als Helmond willen we immers niet de indruk wekken dat we Eindhoven kopiëren.
De muurschilderingen werden gemaakt voor het project ‘Smilefactor’. Daarmee wordt iedereen in die stad uitgedaagd de openbare ruimte op te leuken. In het kader van ‘lachen is gezond’ vindt B&W van Eindhoven namelijk dat er wel wat meer op straat gelachen mag worden. En dat is serieus, dat moge blijken uit dit ambtelijk stuk (pdf).
Gezien de vele positieve reacties zal het ook Eindhoven veel free publicity opleveren. En door de gunstige ligging van de tunnel (vlakbij het station en TU/e) zullen veel mensen dat daar even met eigen ogen willen zien.

Beantwoorden

Geweldige actie!
Life of Brian in Helmond. Nee, wacht Life opf Brain!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *