Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.356 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Sinds kort zit Combat Sports Academy (CSA) in het voormalige hoofdpostkantoor aan de Watermolenwal. De gemeente betaalt flink mee aan het nieuwe onderkomen van deze vechtsportschool. De gemeente liet het pand voor bijna 100.000 euro voor hem opknappen en de huur bedraagt slechts 20.000 euro per jaar (waar 50.000 euro de marktconforme prijs zou zijn). Omroep Brabant TV tekende dat gisteren op. Omdat er een 5-jarig huurcontract werd getekend, speelt de gemeente dus ‘mooi’ quitte. Immers 5 jaar huur is gelijk aan de opknapkosten.
“We stoppen geen geld in kickboksen” aldus wethouder Peter Tielemans. “De ondernemer betaalt een marktconforme huur.” Volgens de wethouder doet eigenaar Marco van den Broek veel goeds voor de stad. “Het feit dat een Jan van Brabant college leerlingen hier naar toe stuurt, is toch een bewijs dat hier niets, maar dan ook niets mis mee is.” daarmee reagerend op recente incidenten van criminelen bij vechtsportgala’s
Tot maart 2009 zat in het pand aan de Watermolenwal de Postbank en TNT. Omdat de grond nodig was voor de uitbreidingsplannen van het Helmondse centrum kocht de gemeente het pand en de grond destijds voor 2,1 miljoen euro. Nu, na 3,5 jaar leegstand, zit Combat Sports Academy in het pand.
Dat bedrijf heette tot 1 september Calmaro Gym en zat voorheen aan Torenstraat tegenover de AH XL. In de nieuwe gym van CSA bevind zich op de begane grond een trainingsvloer, een boksring en een echte kooi. Marco van den Broek is een succesvolle kickbokstrainer in de sport Mixed Martial Arts (MMA). Hij begeleidt onder andere de Amerikaanse UFC vechter Amir Sadollah, de uiteindelijke winnaar van het 7e The Ultimate Fighter. Een grote professionele sport in Amerika, de vechters verdienen al snel enkele tonnen per partij.

6 reacties:

Sport is goed voor geest en lichaam en dus mag de gemeente ook best coulant zijn in deze,eindelijk weer eens een duimpje omhoog voor de gemeente

Beantwoorden

Heel goed André,

Ik kan dit aleen maar toejuichen, zeker als het goede gelicenceerde vechtsporten zijn, waarvan de begeleiding en opleiding prima is. Zelf kan ik terugkijken op het 20 jaar beoefenen van de Jitz-Sen-Do vechtsport.Zelf kwam ik in aanraking in 1992 met een Sensé die dicennia lang hier in Helmond een Shotokan sportschool heeft gehad. De school heeft in meer dan 25 jaar ruim 400 leerlingen voortgebracht die zich in Karate en zelfverdedingsvormen goed konden vinden. Zij hebben nu jaren later nog steeds als volwassenen profijt aan hun opgebouwde zelfverouwen en uitstraling na vele jaren trainen. Vechtsport beoefenen doe je niet om (buiten) te vechten, maar voor je eigewaarde, zelfvertrouwen op te bouwen en vooral uitstraling. Dit laatste is vaak voldoende om mensen die je iets aan willen doen, op afstand te houden. Lukt dat niet, dan kun je je gegarandeerd verdedigen. Bij mij is het van jongs-af aan voortkgekomen uit pesterijen en minderwaardigheidscomplexen. Daarbij ook nog een groot gebrek aan zelfvertrouwen, met nooit geen verweer en je altijd maar laten afslaan. Ik moet je zeggen dat het beoefenen van een goede vechtsport zoals ik dat nu nog steeds doe, aan te raden is voor hen die een of meerdere malen in aanraking zijn gekomen met mensen, die niets goeds in zin hebben met je. Daarbij denk ik dan aan ongewild betrokken raken met lijfelijk contact, je wordt door een of meerdere onverlaten overvallen, beroofd, noem maar op. Kijk maar eens wat er dagelijks aan de hand is in een maatschappij die alsmaar erger/idioter wordt. Bij meisjes/vrouwen denk ik dan gelijk aan sexuele delicten, aangedaan door hen die vaak van heel dichtbij komen. Seksueel misbruik, aanranding, de meeste voorkomende misdrijven in dit land. Als je dit één keer is overkomen is het zelfvertrouwen in mensen totaal geknakt. De ervaring leert ons dat meisjes/vrouwen die bij ons trainden na één jaar al totaal veranderd waren. Wij beoefenen genoemde vechtsport in een besloten kring op een vaste tijd. Als jij, jong of oud ooit in aanraking bent gekomen met een delict waar je totaal geen verweer op had, lichamelijk en geestelijk, dan is dit meteen een oproep om je bij ons aan te sluiten. Het kost je heel weinig aan contributie en je leert in een groep in no-time je zelfverouwen op te vijzelen. Wat je zeker moet hebben is dicipline, mentaliteit en…..je moet een beetje pijn kunnen verdragen in de technieken die je gaat beoefenen, op de trainingen die wekelijks op woensdagavond vanaf 20.00 uur 90 minuten duren. De toegangsleeftijd is vanaf 16 jaar. Overigens, je mag gerust éen of meerdere keren komen kijken hoe onze trainingen verlopen. En nog leuker, je mag een aantal keren zelfs gratis meedoen, om daarna wellicht een beslissing te kunnen nemen. Als je interesse gewekt is kun je me voor meer nadere, vrijblijvende info mailen naar: [email protected]

Beantwoorden

Lijkt me goed dat daar nu ook eindelijk weer iemand inzit. Wordt alleen maar leger in de stad. Dat er daar nooit iemand in ging snapte ik nooit. Groot bekend gebouw midden in de stad. Mooi toch? Op deze wijze kost het eigenlijk niks, misschien ook wel een beetje anti-kraak.
De huurder Marco is een hartikke aardige man en ook helemaal geen vechterstype of zo.

Beantwoorden

Marktconforme huurprijs? Goed van de gemeente….jammer dat ze de grondprijs bij berkendonk (waar nu een lelijke zandbult ligt) wel erg hoog houden.

Beantwoorden

Video-impressie van Mixfight dag bij Combat Sports Academy in het voormalige postkantoor:

Beantwoorden

2 Filmpjes over het Golden Glory Helmond Kickboxgala afgelopen zondag in hun clubgebouw:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *