Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.190 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Coffeeshop Willy's Place in de Wolfstraat in HelmondBurgemeester Fons Jacobs heeft een nieuwe regel opgesteld om concrete verzoeken voor een nieuwe coffeeshop te kunnen beoordelen. Die beleidsregel biedt niet onmiddellijk de mogelijkheid voor vestiging van een tweede coffeeshop.
Want tot op dit moment zijn er nog geen 2000 leden ingeschreven bij de coffeeshop Bonne Ville aan de Wolfstraat.
Pas als Bonne Ville 1600 leden heeft, kan er een tweede coffeeshop komen. Volgens Patrick van de Pol, de exploitant van de coffeeshop aan Wolfstraat, had hij begin mei 2012 zo’n 1100 leden ingeschreven voor zijn coffeeshop.
Het aantal van 1600 is overigens geen absoluut vereiste. Mocht uit signalen blijken dat er sprake is van een enorme toename van de illegale straathandel en/of overlast, dan kan de burgemeester besluiten eerder een tweede coffeeshop te gedogen.

De burgemeester zal toekomstige vergunningaanvragen voor een coffeeshop via een  ‘Beauty contest’ vergelijken. De vergunningaanvrager met de meeste punten op de diverse onderdelen (14 in aantal), krijgt de vergunning. Mits die ondernemer aan alle eisen die gesteld zijn aan de aanvraag voldoet (zoals een positief oordeel van het Landelijk Bureau BIBOB).
Fons Jacobs ziet geen heil meer in het concreet aanwijzen van panden of gebieden voor de nieuwe coffeeshop. “Mede gelet op de opgedane ervaringen, acht ik het nodig om zoekruimte te behouden” aldus de burgemeester.

De burgemeester vindt dat (ook) Bonne Ville aan het nieuwe beleid moet voldoen. “De criteria ‘geen coffeeshops in woonwijken’ en ‘bij gevoelige objecten’ betekenen dat de coffeeshop in de Wolfstraat niet gehandhaafd kan worden. Momenteel is ook sprake van hoge parkeerdruk en het afvangen door drugshandelaren van clientèle van de coffeeshop” aldus Jacobs. Patrick van de Pol krijgt tot 1 januari 2014 de gelegenheid zelf te stoppen aan de Wolfstraat. Vindt hij een nieuwe locatie, zal hij in het bezit moeten zijn van een nieuwe exploitatievergunning.
Vanwege het nieuwe rijksbeleid moet de coffeeshop op 350 meter loopafstand liggen van de middelbare school aan de Hurksestraat. Dat is echter ± 200 meter. Daarom moet vanaf 1 januari 2014 ook om die reden Bonne Ville daar verdwijnen. Die school gaat weliswaar verhuizen, maar de planning (met ingang van schooljaar 2013/14) wordt wellicht niet gehaald. Als de school niet is verhuisd voordat de 350 meter eis in werking treedt, zal de exploitatie moeten worden gestopt. “Eventuele tijdige verhuizing vind ik de verantwoordelijkheid van de ondernemer.” aldus de burgemeester.

Dit alles staat in de uitgebreide informatie (pdf) over het ‘Maximumstelsel en criteria coffeeshops Helmond 2012’ die de gemeente zojuist verstrekte.

5 reacties:

Ik vraag me of waarom ze het de man in de Wolfstraat niet wat makkelijker kunnen maken. Laat hem ergens een leuk pandje uitzoeken op een mooie lokatie en hup met die handel. Die mensen willen ook hun brood verdienen, hij heeft een gezin ! coffeeshops zijn een legale onderneming, dus niet moeilijk doen en werk wat mee met Patrick !

Beantwoorden

Niet alleen voor Patrick, die wist waar ie aan begon, want dit is al lang voor hem aan de gang..
Hoe kan zo’n inmiddels grote stad nou zonder coffeeshop? Dan vraag je zelf toch om problemen in het illegale circuit? Denken ze nou werkelijk dat als Helmond geen shop meer heeft, de mensen braaf gaan stoppen met blowen ofzo? Ik snap die stropdassen niet hoor. Ze maken er een groter probleem van dan het hoeft te zijn… Dat ze zelf maar eens een dikke toeter roken, worden ze wat creatiever en meedenkender van misschien…

Beantwoorden

Nou Miranda, Jacobs weet nu al af en toe niet wat ie doet. Laat staan als ie een dikke toeter heeft gerookt.

Beantwoorden

Haha, das ook weer zo 🙂

Beantwoorden

Binnen minder betrouwbare kringen heb ik gehoord, dat ‘onze Fons’ een huisje heeft gekocht. Het is gelegen ver van de Helmondse woonwijken en haar gevoelige objecten.
Hij ziet er dus geen heil meer in concreet naar panden binnen Helmond te zoeken, prima stek na 1 november ver van Helmondse concurrentie.

Fons: “Pluk de dag”, mijn zegen heb je.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *