Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.216 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
17reacties

criminaliteit in Helmond

Zojuist is bekend gemaakt dat we in Helmond plotseling 3 criminele jeugdbendes blijken te hebben. Bij de vorige inventarisatie over 2008 waren er geen!
Dat blijkt uit een inventarisatie die in september 2009 heeft plaatsgevonden en nu pas naar buiten is gekomen. In Helmond hebben we 16 hinderlijke jeugdgroepen, 3 overlastgevende jeugdgroepen en 3 criminele jeugdbendes. Bij de telling van het jaar ervoor waren dat er nog respectievelijk 18, 4 en 0. Ter vergelijking: in Eindhoven zijn er 2 criminele jeugdbendes en in heel Nederland 92.
Een criminele jeugdbende is een wat grotere groep met kansarme jongeren. Veelal laag opgeleid, werkloos en ze opereren vaak regionaal en zelfs landelijk. Drank en drugsgebruik en het bezit van een (steek- of stoot)wapen zijn gewoon bij hen. Ze plegen de zwaardere vormen van criminaliteit zoals handel in drugs, geweld en geweld met diefstal.
Een deel van deze criminele jeugdbendes zal in 2010 door de politie worden aangepakt door extra recherchecapaciteit in te zetten. De andere jeugdgroepen worden vanuit de reguliere politie-inzet aangepakt.

17 reacties:

Het nieuwe jaar begint goed. Helmond doet de naam van meest criminele dorp van Nederland helaas weer eer aan.

Beantwoorden

Het aantal groepen is met 22 dus niet veranderd.
Is natuurlijk wel de vraag of er op eenzelfde manier is gemeten.

Beantwoorden

@Ad:
In antwoord op je vraag: er is in september 2008 en 2009 op dezelfde wijze gemeten, via de zogeheten ‘Beke Ferwerda Shortlist-methodiek’.
Citaat uit de rapportage ‘Jeugdgroepen in de regio Brabant Zuid-Oost’ van 2008:
“De shortlist Beke-methodiek is ontwikkeld als operationeel indicatiemiddel. Op basis van het "buikgevoel" van de wijkagent wordt een inventarisatie gemaakt aan de hand van meerdere risico-indicatoren. Op basis van de ingevulde gegevens van het "buikgevoel" wordt de jeugdgroep gecategoriseerd.
Gezien het feit dat de gegevens van de shortlist Beke gebaseerd zijn op het "buikgevoel" van de wijkgent is het zeer wel mogelijk dat deze gegevens significant afwijken van gegevens en rapportages op basis van de feitelijke gegevens uit de concernsystemen van de regiopolitie Brabant Zuid Oost.”

Beantwoorden

Gaat toch niet zo goed in Helmond. Iets voor de burgemeester denk ik.

Beantwoorden

,n vraag hoe goed is de politie,heb ze in m,n telefoon onder de noemer koffie gezet dat geeft al aan ,hoe ik over ze denk,,veeel ???????

Beantwoorden

Lijkt me een lastig probleem. Hoe krijg je deze jongeren op het rechte pad. De knie-reactie van velen hier zal zijn door ze eens goed te disciplineren, maar juist deze jongeren hebben niets met gezag. Die zetten zich af. In de gevangenis werpen betekent alleen maar dat ze met de verkeerde personen in aanraking komen en mogelijk nieuwe criminele contacten opdoen. Er is geen makkelijke oplossing. Veel aanspreken, ondersteunen, hopen dat ze geluk hebben en hun draai weten te vinden.

Beantwoorden

Ik kan me mijn eigen jeugdjaren nog goed herinneren en ik kan je wel zeggen dat als er weer eens een vechtpartij uitbrak bij de Conbrio dan kwam de politie opdagen,werd je meegenomen naar het bureau en kreeg je daar een flinke rake klappen met de gummipees.Niemand van mijn generatie is daar slechter van geworden maar tegenwoordig moet alles met een fluwelen handschoen en zoals al eerder gezegd, zachte heelmeesters maken stinkende wonden

Beantwoorden

Misschien zijn ze gestopt met slaan omdat het blijkbaar toch niet de gewenste resultaten opleverden?

Wil je zeggen dat de huidige generatie zo hard is om dat de vorige zo soft was? Dus je bent er zelf schuldig aan, Al?

Straf jij je eigen kinderen fysiek? Of wil je dat de politie dit doet als ze zich misdragen?

Vraag ik me zo af.

Beantwoorden

nummer 1 jeugdbende is vhp(vanhoeckplein)
nummer 2 jeugdbende is hng(helmond noord)
nummer 3 jeugdbende is hwt(haagje)

Beantwoorden

Lijkt me een lastige probleem. Hoe krijg je de jongeren op de vanhoeckplein op het rechte pad.?

Beantwoorden

@Johan
De van Liemptstraat in. 😉 Die is recht genoeg.

Beantwoorden

Aan de ketting langs de snelweg rommel laten opruimen, dat werkt het beste voor dit soort gastjes.

Gezichtsverlies en financieel aansprakelijk gesteld worden is hun zwakte punt.

Beantwoorden

je kan ze ons aansprakelijk stellen zijn wij te slim voor

Beantwoorden

Moet je toch eerst eens leren schrijven, dat ziet er niet erg slim uit.

Beantwoorden

Zo is dat!!
VHP number 1 motherfuckers
HNG respect mattie's
HWT fuck jullie bitches jullie zijn niks waard!!!
kom maar naar vhp zal ej zijn dat we nummer 1 zijn;)
VHP Westside motherfuckers

Beantwoorden

Het is gewoon te erg,
VHP is een van de gevaarlijkste criminelen van heel nederland, zelfs politie kan moeilijk met de jongeren omgaan van de vhp, het is maar zo goed dat het rustig is geworden.
Henny,

Beantwoorden

Vhp is niks waard stumpers zijn het, met zijn nep amerika gangster onzin. Ben daar niet van gediend. En zo erg zijn ze ook weer niet. Het zijn gewoon kleine gefrustreerde jongetjes die op straat rond hangen. Doe een keer wat aan de echte criminelen. Mvg Arie

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *