Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.608 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
20reacties

Maandag begint de gemeente met een Grondstoffen Inleverpunt (GRIP) in alle wijken. Helmonders kunnen daar gratis verschillende afvalsoorten kwijt waarvoor zij anders naar de milieustraat zouden moeten. Het GRIP reist een week lang door de stad en staat elke dag op verschillende plekken in de buurt. De tweede ronde staat gepland in juni en de derde ronde in november van dit jaar.
Dit inleverpunt is bedoeld om inwoners te helpen bij het scheiden van afval. “Uit bewonersonderzoeken komt naar voren dat de afstand naar de milieustraat inwoners tegenhoudt om hun afval goed te scheiden. Vaak gaat het om kleine hoeveelheden afval die naar de milieustraat moeten. Door de afstand naar de milieustraat belanden deze in de restafvalcontainer of in een vuilniszak en dat is niet de bedoeling,” zo laat de gemeente weten.
Bij het GRIP kunnen Helmonders de volgende afvalsoorten kwijt:

  • metalen;
  • kleine hoeveelheden hout en puin;
  • lampen;
  • piepschuim;
  • batterijen en kleine accu’s;
  • textiel;
  • harde kunststoffen;
  • frituurvet;
  • elektrische apparaten;
  • hol en vlak glas.

Per huishouden mag maximaal 1 volle boodschappentas worden gebracht. Een bezoek aan het GRIP is gratis en alleen voor Helmondse particulieren. Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van hun afvalstoffen. Daarnaast is het GRIP ook een informatiepunt waar je terecht kunt met vragen over afval scheiden. 
Het GRIP staat van maandag 19 april tot en met vrijdag 23 april elke dag op verschillende plekken in de stad. Klik hier (pdf) voor het hele rondreisschema voor 2021. Je kunt dit schema ook terugvinden in de AfvalApp. Onder de tegel Afval en dan GRIP staat meer informatie. De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store.

20 reacties:

Goede move van de gemeente!

Beantwoorden

Nou nou wel 1 hele boodschappentas per huishouden. Dat schiet lekker op, NOT. Maak die milieustraat gratis, dan wordt er misschien niet zoveel gedumpt en zeker nu voor restafval extra moet worden betaald.

Beantwoorden

Een wasmachine past bij mij niet in een boodschappen tas 🤔🤷‍♀️

Beantwoorden

1 boodschappentasje?
Dus moetne we alle metaal , aparaten en batterijen maar weer gewoon in de toch al betaalde grijze container proppen ?
Wat is er op tegen dat iemand (huishouden) meer dan een tasje aanbied, bv een oude TV. Of moet ie daarvoor in de auto naar de betaalde millieustraat,daar in de file staan, en dan zelf de rotzooi daar nog eens verdelen..
Gewoon een ent stukje terrein aanbieden met betaald werk voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt….
Nu moet ik gespaard oud ijzer aan een bulgaarse zigeuner meegeven .Ook hout afval is irritant; het zou groen moeten zijn maar alle chemische zooi in NL maakt hout giftig. Zorg daar dan voor, maar ik ga geen balken in stukjes hakken om 1 boodschappentas houtstukjes aan te bieden..dat is net 1 paaltje.

Dus ,idee is goed,maar alweer te betuttelend beperkt .

Beantwoorden

Hout en puin. En één boodschappentas. Is goed over nagedacht.

Beantwoorden

Mooi initiatief van de gemeente! Maar helaas gaat de groep mensen die standaard altijd alles afzeikt ook hierop weer lekker los…. ik vraag me altijd af of dat nou oplucht….

Beantwoorden

Goed initiatief van de gemeente Helmond! Ben er blij mee!

Beantwoorden

Ik ben er wel blij mee!
Heb wel wat liggen wat weg moet, maar niet zo veel dat ik er voor naar de mileustraat ga!

Beantwoorden

Is 1 boodschappentas per keer, of per jaar ?

Wat is de overweging geweest om dit niet wat flinker in te zetten ?

Is er überhaupt wel iets overwogen ?

Zijn buurtbewoners, burgers, gewone mensen, gebruikers van deze faciliteit, gevraagd om hun mening?

Beantwoorden

Word toch de berm vrees ik, man man, valt mee dat het geen volle boterhamzakje is wat je mag aanbieden.

Beantwoorden

Ik vind dit top. Nu hoef je niet voor ‘niets’. naar de milieustraat. Juist dat je nu kleine hoeveelheden hier kwijt kan maakt dat er goed afval gescheiden wordt.

Beantwoorden

Ben er blij mee. Heb altijd wel piepschuim, stukken hout of electrische apparaten die het niet meer doen. In de grijze container zit het zo vol.
Prima initiatief.

Beantwoorden

Gelukkig doe ik mijn boodschappen in een boodschappentas van 4 kuub

Beantwoorden

Ik heb hier nog wat matrassen een oude fauteuil en nog wat zooi, waar kan ik daarvoor zeer grote bigshoppers halen… zet anders gewoon wat containers in de straten zodat de mensen echt hun rotzooi kwijt kunnen..

Beantwoorden

Een volle boodschappentas . . Voor hout en puin . . .🤔😂

Beantwoorden

Verf in spuitbussen ook??

Beantwoorden

Slecht idee. het inleveren is gratis maar dat moet uiteindelijk wel betaald worden. De kosten zijn al gestegen, deze zullen alleen maar blijven stijgen. Ook is de milieustraat duurder geworden, daar kan ik ook niet gratis een tasje met spullen neerzetten. ik begrijp wellicht de intentie ivm het verminderen van zwerfafval, maar dit is niet de goede weg. als je veel afval hebt moet je gewoon betalen, kip en klaar.

Beantwoorden

Alles inleveren en betalen bij de mileustraat en vandaar gaat veel na de kringloop laat die kassa maar RINKELEN!!

Beantwoorden

Tijden ook heerlijk logisch over nagedacht… Wat voor de mensen die gewoon werken tijdens de inzameling? Wederom is het idee goed alleen is de uitwerking weer bar slecht!

Beantwoorden

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *