Buiten is het 8 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.184 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Vanmiddag rond de klok van 12 uur vond er een  ernstige mishandeling plaats op het Stationsplein. Het slachtoffer lag op de grond en de dader schopte op haar in.
Een aantal omstanders grepen in en wisten de aanvalster vrij snel bij het slachtoffer weg te krijgen, zo liet 1 van hen de weblog vanmiddag al weten. Dader en slachtoffer (beide tieners) zouden elkaar kennen. Het slachtoffer zou de dader iets “geflikt” hebben.
Het recherche team van de politie is op zoek naar getuigen van deze ernstige mishandeling en/of die deze mishandeling filmden. Was jij getuige: bel dan de afdeling Team Recherche Peeland in Helmond via telefoonnummer: 0900-8844 (referentienummer: 2015182396).

8 reacties:

Hulde aan die omstanders! Dat zijn nou helden.
Heel veel sterkte toegewenst aan het slachtoffer!

Beantwoorden

Beste Jan,

Dat is geen heldendaad maar je burgerplicht. Te vaak grijpt men een mobieltje om de scene te filmen ipv helpen.

Beantwoorden

Ik was een van die omstanders en ik ben het deels eens met Bjorn. Dit is niet meer dan normaal. Ik weet niet of iedereen even happig zou zijn geweest (mezelf incluis) als het een groepje was i.p.v. een tiener trouwens. Het is makkelijk om het juiste te doen als je zelf geen gevaar loopt. En als er tenminste iemand is die foto’s neemt of filmt, dan heeft de politie het ook gemakkelijker om de dader(s) te vinden.

Ze leken elkaar te kennen. Volgens de politie die later opbelde om de getuigenverklaring nogmaals op te nemen waren beide dames op het politiebureau en viel het gelukkig mee met de verwondingen. Ik hoop dat ze er samen uit komen en dat de dader nu begrijpt dat er bepaalde grenzen zijn waar ze niet overheen mag gaan.

Beantwoorden

@bjorn op zaterdag 15 augustus 2015 om 19:32:

Ben het niet met je eens. De politie adviseert altijd juist om niet in te grijpen. Goed gedaan Michael!

Beantwoorden

Nee Jan,

De politie grijpt niet in, doet niets en laat zichzelf in elkaar schoppen/slaan. Prima opmerking Bjorn, sta ik helemaal achter. Als mij dit zou overkomen ben ik in staat om me zelf te verdedigen, reken maar dat dit dan ook gebeurt. Ik ga niet afwachten zelf slachtoffer te worden. Ik zoek het nooit op, maar nogmaals, als het mij overkomt…..De rest laat ik hier achterwege.

Beantwoorden

Zelfs als vrouw, 50+, zou ik niet staan toekijken.
Sowieso gaat het hier om twee meisjes. Hoeveel gevaar loop je dan als je ingrijpt als omstander?
Bij een groep bontkraagjes zou ik er niet tussenvliegen, maar 112 bellen en, ja, eventueel filmen voor bewijs. Niet om op youtube te zetten.

Beantwoorden

Hoezo zijn dit helden Jan, is niet meer dan normale burgerplicht !
En titel weblog-bericht is enigszins overdreven als je spreekt over “zware” mishandeling en beide dames niet in ziekenhuis maar op politiebureau vertoefden en verwondingen meevallen volgens diezelfde politie.

Beantwoorden

@sander op zondag 16 augustus 2015 om 13:24:

Ter informatie: onze titel werd gebaseerd op de kwalificatie van de politie. Zij noemden het in hun bericht op Facebook een ernstige mishandeling. In verband met de lengte van de titel hebben we het woord Ernstige in de titel vervangen door Zware.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *