Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.073 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

“Stiphout is de wijk die als eerste, na de wijken Rijpelberg en Brouwhuis, wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk van Breedband Helmond.” Dit besluit volgt op een interessepeiling in september, waarbij het aantal aanmeldingen in Stiphout het hoogste bleek, zo maakte het bedrijf vanochtend bekend. “Als minimaal de helft van die wijk meedoet en zich aanmeld voor een abonnement kunnen we overgaan tot de aanleg van het glasvezelnetwerk in Stiphout. Bij aanleg zal dit in het voorjaar van 2018 van start gaan waarbij juli 2018 de streefdatum is voor oplevering.” 
Eigenaar Patrique Dankers reageert verheugd: “De aanleg in Stiphout voelt als een natuurlijke uitbreiding van ons netwerk. Deze wijk ligt als het ware in de achtertuin van ons bedrijf. Dichter bij onze gebruikers kunnen we niet staan.”
De glasvezelaanbieder biedt vanaf vandaag alle Stiphoutenaren de mogelijkheid  zich in te schrijven voor een aansluiting op hun glasvezelnetwerk. Gezien de vele gemelde problemen bij Ziggo in ook die wijk zouden dat veel aanmeldingen kunnen worden.
In de Dorpsstraat (in het aanliggende pand van Bertje Manders) opent Breedband Helmond volgende week zaterdag een informatiecentrum. Daar is het mogelijk kennis te maken met de diensten op het glasvezelnetwerk en vragen te stellen over bijvoorbeeld de overstap.

In een reactie hieronder staat een update.

15 reacties:

Helmond noord ook graag…

Beantwoorden

Helmond oost ???

Beantwoorden

Gefeliciteerd Stippunt.
Ik zou er bijna naar willen gaan verhuizen door dat klote Ziggo.

Beantwoorden

Rest van helmond ook aub

Beantwoorden

Och, wat zullen ze in het Helmondse Stiphout blij zijn 🙂

Beantwoorden

Stiphout Is toch geen Helmond volgens de bewoners.

Beantwoorden

@Wilbert Verkoelen op zaterdag 30 september 2017 om 15:12:

Jawel hoor!????

Beantwoorden

Is zware troep zwaar ontevreden ❌

Beantwoorden

Eerste hindernis is genomen. Nu de tweede, veel hogere: De HELFT van de wijk moet een abonnement nemen. Dat zie ik nog niet gebeuren. Ik ben bang dat we voorlopig nog wel even aan Ziggo vastzitten.

Beantwoorden

Geluksvogels daar in Stiphout!
Maar ik hoorde ook dat die inwoners zich ook echt hebben ingezet om het te winnen. Dus een verdiende ???? voor jullie.

Beantwoorden

Proficiat de aanhouder die wint en de afwachtende andere wijken hebben het nakijken en @ egidius dit abonnement is zelfs NA proefperiode altijd voordeliger dan Ziggo ZELFS zeer zeker als je het omslaat per genoten tijdsduur zonder storingen

Beantwoorden

Dikke zever Stiphout hoord toch niet bij Helmond als je de inwoners moet geloven. Eerst Helmond zelf dat de zooi er omheen

Beantwoorden

Update 1:
Stiphout krijgt deze zomer glasvezel
Vanaf plusminus de zomer kunnen Stiphoutenaren via het glasvezelnetwerk internetten en digitaal televisie kijken. Na Brouwhuis en de Rijpelberg gaat Breedband Helmond ook in die wijk het netwerk aanleggen en hun diensten aanbieden. Later vanmiddag komt dat bedrijf volgens een woordvoerder met een persbericht met mogelijk meer informatie.
Sinds 30 september gaven voldoende wijkbewoners zich daarvoor op onder meer via de website en in het informatiecentrum aan de Dorpsstraat. Op een informatieavond bij het Multifunctioneel Centrum (de Smed) in oktober werd deze uitgebreide presentatie (pdf) gegeven.

Beantwoorden

Wat was mijn vriendin blij toen ik ze net belde want nu kan ze eindelijk weg bij Ziggo. ????. Weer een tevreden Helmonder. 🙂

Beantwoorden

Update 2 (met het volledige persbericht van Breedband Helmond):
Breedband Helmond legt glasvezel in Stiphout
De campagne voor glasvezel in de Helmondse wijk Stiphout is door de inwoners zeer goed ontvangen. Dat blijkt uit het uitzonderlijk hoge percentage Stiphoutenaren die voor de glasvezeldiensten van Breedband Helmond gekozen hebben. Iets meer dan de helft van de inwoners heeft een abonnement afgenomen op het betrouwbare glasvezelnetwerk van Breedband Helmond. “Stiphout heeft een duidelijk signaal afgegeven dat er behoefte is aan stabiele en hoogwaardige glasvezeldiensten.” merkt eigenaar Patrique Dankers op.
De interesse voor de diensten van Breedband Helmond was vanaf dag één zeer hoog. “Op de dag dat het informatiecentrum in Stiphout open ging was al duidelijk dat de animo erg hoog was. Met 8 medewerkers moesten we doorwerken om alle vragen en inschrijvingen op te vangen. Dat was voor ons het eerste signaal dat het een mooie campagne beloofde te worden.” aldus eigenaar Patrique Dankers.
Commercieel directeur Martijn de Koning vult aan: “Met ruim 200 bezoekers op onze informatieavond in de Smed hebben we een grote groep bewoners kunnen informeren en enthousiasmeren. De saamhorigheid in Stiphout heeft in onze ogen echt het verschil gemaakt. Niet alleen hebben wij de bewoners enthousiast gemaakt, maar de bewoners hebben elkaar vooral gestimuleerd om zich aan te melden.”
Vooral de laatste week zijn er veel inschrijvingen binnen gekomen bij de Helmondse provider. “De laatste week is alles op alles gezet om het benodigde percentage te halen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. We zijn er ontzettend trots op dat de meerderheid van Stiphout niet alleen voor glasvezel, maar ook voor Breedband Helmond als provider heeft gekozen.” zegt Patrique Dankers.
Door het grote succes in Stiphout biedt Breedband Helmond inwoners die zich alsnog in willen schrijven de mogelijkheid om dat te doen zonder bijbetaling van de éénmalige aanlegkosten van €250,00. Iedereen die zich vóór 1 december 2017 alsnog aanmeldt kan zonder meerprijs lid worden van Breedband Helmond. Na 1 december 2017 wordt er €250,00 gerekend voor de aanleg van het glasvezel tot in de woning. Aanleg kan uitsluitend in combinatie met een abonnement bij Breedband Helmond.
Vandaag wordt een begin gemaakt met fase twee van de uitbreiding naar Stiphout. De eerste stap is het ontwerp van het glasvezelnetwerk. Tevens wordt het vergunningen traject opgestart. Wij verwachten begin 2018bewoners verder te kunnen informeren over de planning.
Doelstelling is om rond 1 juli 2018 actieve verbindingen op te kunnen leveren.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *