Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 84.105 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

terrasje Helmond kanaal

Het zonnetje liet zich al weer enkele dagen zien. Terrasjes-weer dus! Gelukkig hebben we veel terrasjes in onze stad. Niets lekkerder dan daar neerploffen en snel je drankje krijgen.
Maar dan ontstaan soms de ergernissen. Vaak over de bediening. De ene ober stuurt je chagrijnig door naar zijn collega, die nergens te bekennen is. Heb je eindelijk besteld, dan is het lang wachten geblazen. En dan maar hopen dat je de juiste bestelling krijgt, dat je biertje goed koud of je koffie niet lauw is en de volle asbakken worden geleegd. Of je krijgt je drankjes juist van die ene ober met die leuke glimlach. Of van de knappe serveerster die jullie grote groep niet in 1 keer kan bedienen maar begrijpt dat de 3 kinderen bij de eerste ronde alvast hun Fristi moeten krijgen.
Maar ook aspecten als het uitzicht, de prijzen, de stoelen, de terrasverwarming en de muziek (soms ook die van de buren) tellen natuurlijk mee.
Wat zijn jouw Helmondse terras-ervaringen? Welk terras in de stad wil jij in het zonnetje zetten en waar ga jij nooit meer in het zonnetje zitten?

12 reacties:

Mooiste plek is natuurlijk de Bank. Daar zie je alles en en iedereen voorbijkomen over de brug en de Veestraat
Jammer dat het personeel weinig oog heeft voor klanten die willen bestellen. Niet dat het druk was, er zaten maar een stuk of tien tafeltjes.

Beantwoorden

Het terrasje op de Waterengel da’s pas fijn.
En dan naar die maffe Hellemonders kijken op d’n oever.

Beantwoorden

Ja, vaak zit ik dan toch bij De Bank, mooi op dat hoekje tussen de Veestraat en HavenPlein, leuk mensen kijken met een drankje. Prima te vertoefen.

Beantwoorden

Bij Zien zit je ook fijn; de koffie is het lekkerste bij de bibliotheek, maar daar zit je wel in doodse stilte… Maar dat past dan wel weer een beetje bij de bieb

Beantwoorden

De Bank heet inderdaad het mooiste terrasplekje van Helmond. Helaas lijkt het alsof ze daardoor zijn gaan veronderstellen dat bediening dan niet meer belangrijk is, het personeel niet meer op hoeft te letten en het eten best bagger mag zijn. En dan bedoel ik echt slecht!
Schoon servies is trouwens ook niet hun ding. Mooi plekje, slecht restaurant.

Beantwoorden

Inderdaad is het terras bij de Bank de beste plaats maar het leukste is het altijd bij Cafe Franske een paar meter verder.
Altijd goede en vrolijke bediening, en wat het belangrijkste is: zij zijn vaak open terwijl de andere cafes gesloten zijn.

Beantwoorden

Heerlijk hier bij de Engel op de markt, binnenkort Lokaal 42 erbij. Helemaal leuk.

Beantwoorden

Zat bij het pakhuis bediening viel tegen 1 persoon voor een heel terras dat is te weinig veel mensen zijn weer weggegaan zonder te bestellen. Kost ze op deze manier klanten.

Beantwoorden

Was niet gemakkelijk drie stoeltjes te bemachtigen. God wat was het druk.

Beantwoorden

We zaten afgelopen donderdag bij ’t pakhuis in Helmond op de vlonder, was 1 bediening voor de hele vlonder en ons zag ze niet, we hebben daar niks besteld (en dat konden we dus ook niet :-s). We vonden dit erg slecht en wisten meteen waarom de vlonder zo leeg was :-s

Uiteindelijk zijn we van de vlonder af gegaan en zijn we dichterbij ’t pakhuis gaan zitten, daar was de (andere) bediening stukken beter!.

Beantwoorden

@Rudy

Met dichterbij bedoel je toch niet van de vlonder naar het reguliere terras van het Pakhuis. Na zo’n flater ben je hopelijk toch wel op het terras gaan zitten van een andere uitbater…

Beantwoorden

Drink liever thuis de koffie daar is de koffie tenminste te drinken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *