Buiten is het 8 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.183 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
18reacties

Op de Mierloseweg 317 (in Mierlo-Hout aan de overzijde van Bloemenboetiek Nicole op zo’n 100 meter van de spoor) vond zojuist een overval op Horloger Juwelier Van den Aker plaats. De 4 daders gebruikten daarbij een vuurwapen. Naar verluidt stormden 2 daders de winkel binnen. Ondertussen bleven 2 daders met een zwart geblindeerde helm buiten op een matzwarte scooter rondjes rijden om de boel in de gaten te houden.
De 4 jonge daders zijn gevlucht richting Kanaaldijk/spoor/kanaal op 2 scooters, 1 daarvan is die matzwarte scooter met 2 ronde achterlichten. Zij hadden 2 tassen bij zich. Heb je tips, bel dan 0800-0011, de politie laat uitdrukkelijk weten NIET zelf te handelen.
De onderstaande foto werd gemaakt door Harrie Grijseels.

In de reacties staan updates.

18 reacties:

Goh, eerst Engelseweg en nu dit weer? Mogelijk verband?
Laffe daad! Dan ben je echt ver gezakt…..

Beantwoorden

Bij de overval zijn geen gewonden gevallen, maar er werd veel vernield. Tot op dit moment zijn de daders (die ook met messen dreigden) nog niet gepakt. Maar het hele voorval binnen en buiten is op camera vastgelegd, dus ….
Hieronder 4 extra foto’s die Harrie Grijseels vanmiddag maakte:

Beantwoorden

Laat me raden het waren lichtgetinten of zwarten.

Beantwoorden

“Lafhartige overval op juwelier Van den Aker! Hardwerkende ondernemer/personeel/klanten de dupe! Overvallers MOETEN gepakt worden!” laat Henny Gehem, Wijkagent in Helmond-West via Twitter weten.

Beantwoorden

Wat vreselijk. Ik wens alle getroffenen veel sterkte. Laat je niet klein krijgen.
Ik hoop dat de daders snel gepakt worden. Bah!

Beantwoorden

Ik zal al even raden wat ze krijgen na mijn relaas: moeilijke jeugd, vader en moeder nooit thuis. Met 3 jaar al een sleutel om hun hals.
geen normen en waarden, geen enkele sociale vaardigheid thuis. Kijk, het probleem is en zijn de ouders zelf, van welke afkomst dan ook. Ik kan het nog steeds niet bevatten dat zulke mensen kinderen nemen, nog erger, ze MOGEN krijgen. Overal heb je een bewijs of vergunning voor nodig in dit land, maar kinderen maken en baren kan iedere onverlaat die er niet capabel voor zijn om ze op te voeden zoals het hoort. De exsessen worden steeds groter in dit land, onschuldige en ook hardwerkende mensen werden en worden hier in toenemende mate de dupe van. Wat krijgen deze jongelui als ze gepakt worden, een taakstraf? En de slachtoffers en steeds meer nabestaanden na dodelijke afloop, zoals zo vaak hebben voor het leven een eeuwig trauma. Het wordt toch echt de hoogste tijd dat de overheid bij voordeur naar binnen gaat om de ouders van dit tuig aan te pakken.Die gasten zijn in mijn ogen bedorven zaad die buiten de maatschappij geplaatst dienen te worden, e.v.t. met hun ouders erbij. Daar zijn ze in feite al 25 jaar te laat mee. Ik moet je zeggen, als je dit dagelijks allemaal ziet en leest, dan is de maatschappij in goed 25 jaar afgedaald naar de kelders van de waanzin………..met geen enkel respect meer voor een ander en zijn spullen. Als dit zo doorgaat, dan wordt het in Nederland niet meer leefbaar, eigenlijk is het dat al op veel plaatsen……….

Beantwoorden

Bullshit!
Hebzucht, afgunst, jaloezie, gemakzucht, diefstal, moord en doodslag zijn terug te voeren naar de tijd dat wij nog op 4 poten liepen.

Ben het wel eens met wat je zegt over strafmaat. Het gaat er dus om wat wij, als maatschappij, daaraan doen. Aan die overtredingen en misdaden.
In sommige landen hakken ze je hand af, en “markeren” ze je voorhoofd. Openbare terechtstelling, wordt ook gedaan. Dan hebben wij het altijd over “achterlijke culturen”, maar feit is dat de strafmaat wel meehelpt. Ben ik 15 jaar van mijn leven kwijt als ik gepakt wordt voor het beroven van een juwelier, of 9 maanden? Of kappen ze m’n hand af?
Maakt de beslissing een stuk anders.

Beantwoorden

Getuigen gezocht van overval op juwelier
De politie is op zoek naar getuigen in verband met een overval op een juwelier aan de Mierloseweg afgelopen zaterdag.
Rond 15.45 uur kreeg de politie een melding dat drie mannen in donkere kleding de zaak binnenkwamen. Met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, een mes en een hamer zouden zij personeel en klanten bedreigd hebben. In de zaak werden vitrines kapot geslagen. Een vierde verdachte stond buiten de zaak, vermoedelijk op de uitkijk. Een nog onbekende buit werd vervolgens in een tas gestopt, waarna de verdachten er op twee scooters vandoor gingen. Zondagochtend rond 8.15 uur werd aan de rand van het kanaal bij het Piet van Bokhovenpad een tweetal scooters aangetroffen. De politie houdt er rekening mee dat deze bij de overval zijn gebruikt, onderzoekt de zaak en heeft inmiddels met verschillende getuigen gesproken. Getuigen met wie de politie nog niet heeft gesproken, bijvoorbeeld mensen die gezien hebben dat de scooters na de overval bij het kanaal zijn achtergebleven, worden gevraagd om contact op te nemen met de recherche in Helmond op het nummer 0900-8844. Anoniem kan ook: 0800-7000.

Beantwoorden

In verband met deze overval worden er opnamen gemaakt voor de uitzending van Bureau Brabant van aanstaande maandag op Omroep Brabant. Dat liet Henri van Vonderen, de wijkagent in Mierlo-Hout, weten.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 13 december 2012 om 13:23:

Een hele fotoreportage van Mario over de televisie-opnames vandaag http://www.mierlohoutenaar.nl/bureaubrabant/

Beantwoorden

Nieuwe aanknopingspunten en bewakingsbeelden
Bureau Brabant besteedde vanavond voor de tweede keer aandacht aan de overval op deze juwelier aan de Mierloseweg vorig jaar. Ook bij Opsporing Verzocht van de AVRO kwam dat aan de orde.
Met de informatie die het onderzoeksteam van de politie uit de eerdere uitzending kreeg, is zij aan de slag gegaan en heeft nieuwe aanknopingspunten en bewakingsbeelden in deze zaak:

Beantwoorden

Eerste verdachte overval juwelier aangehouden
Een 19-jarige man is maandagmorgen van zijn bed gelicht in Handel omdat hij verdacht wordt van een overval in Helmond op 10 november 2012.
Op zaterdag 10 november om 15.45 uur kreeg de politie een melding dat drie mannen in donkere kleding een juwelier aan de Mierloseweg binnenkwamen. Met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, een mes en een hamer zouden zij personeel en klanten bedreigd hebben. In de zaak werden vitrines kapot geslagen. Een vierde verdachte stond buiten de zaak, vermoedelijk op de uitkijk. Een nog onbekende buit werd vervolgens in een tas gestopt, waarna de verdachten er op twee scooters vandoor gingen. Zondagochtend rond 8.15 uur werd aan de rand van het kanaal bij het Piet van Bokhovenpad een tweetal scooters aangetroffen. De politie houdt er rekening mee dat deze bij de overval zijn gebruikt. Er is een onderzoek gestart. Er waren bij de overval camerabeelden gemaakt en die zijn in een uitzending van Bureau Brabant getoond. Daar kwamen meerdere tips over binnen. Die tips en het rechercheonderzoek hebben geresulteerd in de aanhouding van vanmorgen van de 19-jarige verdachte. Zijn betrokkenheid bij de overval wordt onderzocht. De politie hoopt de andere verdachten spoedig aan te kunnen houden.

Beantwoorden

Verdachte nummer 2 en 3 aangehouden
De politie heeft dinsdagochtend een 18-jarige en een 19-jarige man uit Gemert aangehouden in hun woonplaats. De twee worden er van verdacht betrokken te zijn bij een overval op een juwelier aan de Mierloseweg op zaterdag 10 november 2012. De twee zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.
Die zaterdag, rond 15.45 uur, kwam een aantal verdachten de juwelierszaak binnen en bedreigden personeel en klanten met een vuurwapen gelijkend voorwerp, een mes en een hamer. De daders gingen er op twee scooters vandoor.

Beantwoorden

Brandweer en politie zoeken ‘spullen’ in het nieuwe kanaal
De brandweer en politie zijn in het nieuwe kanaal naar “spullen/dingen” aan het zoeken die verband houden met de overval op Juwelier Van den Aker. Zie hierboven voor meer informatie over deze overval in november.
Ze zijn/waren vanmiddag met duikers en een bootje aan het zoeken ter hoogte van de fietsbrug Bloemvelderbrug (tussen Helmond-Noord en Dierdonk). Wat er precies gezocht wordt kon/wilde de politiewoordvoerder nog niet zeggen.
Harrie Grijseels zag ze bezig en maakte onderstaande foto.

Beantwoorden

In aanvulling op bovenstaand bericht:
Harrie Grijseels maakte nog 4 extra foto’s van de zoekactie van de politie in samenwerking met de brandweer.

Beantwoorden

Vorige week vrijdag:

Beantwoorden

Waar gaat dit heen, beoefen je gewoon je beroep.
Probeer je als rechtgeaarde gewapende overvaller aan de kost te komen…….schieten ze terug zeg!
Dat zeiden ze niet tijdens de opleiding…

Beantwoorden

Celstraffen voor overvallers van juwelier aan de Mierloseweg
​De rechtbank Oost-Brabant heeft een 21-jarige man uit Oss veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden voor onder meer het plegen van een gewapende overval op een juwelier. Een nu 20-jarige man uit Gemert krijgt twaalf maanden jeugddetentie voor zijn rol daarbij.
De rechtbank veroordeelde ook 4 andere mannen voor het verkopen van de buit die tijdens de overval werd meegenomen. Het gaat om mannen uit Helmond (21 en 23 jaar), Handel (21) en Gemert (21). Ze krijgen allemaal een celstraf van 180 dagen, waarvan een deel voorwaardelijk uiteenlopend van zeventig tot negentig dagen. De 21-jarige Helmonder krijgt bovendien een werkstraf van 100 uur voor twee woninginbraken in Aarle-Rixtel en Helmond, die hij pleegde toen hij nog minderjarig was.
De twee overvallers gingen samen met een derde onbekende dader in november 2012 een juwelier in Helmond binnen. Een vierde overvaller stond buiten op wacht. 1 Van de overvallers die naar binnen ging bedreigde de aanwezigen met een vuurwapen, een ander deed dit met een mes. De derde sloeg met een hamer vitrines stuk. Tijdens de overval werden de aanwezigen gedwongen op de grond te gaan liggen met hun gezicht naar de vloer. Een klant die later binnenkwam, moest in de glasscherven gaan liggen. De daders haalden uiteindelijk sieraden weg ter waarde van zo’n 57.000 euro. Zie ook de foto’s, video en andere informatie boven dit bericht.
De rechtbank hield er bij het bepalen van de straf voor de 2 overvallers rekening mee dat een gewelddadige overval voor de slachtoffers een bijzonder traumatische ervaring is waar zij nog jarenlang last van kunnen hebben. Bovendien leidt zo’n overval tot een onveilig en angstig gevoel in de samenleving. De mannen trokken zich daar niets van aan en besloten op een gewelddadige manier snel aan geld te willen komen.
De zes mannen maakten zich in wisselende samenstelling ook nog schuldig aan diefstal van een scooter in Duitsland, een poging tot inbraak in een woning in Gemert en bezit van gestolen kentekenplaten.

De volledige uitspraken van de rechtbank staan hier, hier en hier. Daarin onder meer de aangifte van het slachtoffer en de verhalen van diverse getuigen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *