58reacties

Overvolle ochtendtreinen naar Eindhoven

toekomst of oplossing?Sinds september zijn de ochtendtreinen richting Eindhoven weer overvol. Dat blijkt onder meer uit vele tweets daarover. Vooral de Intercity van 07.50 uur blijkt een ramp te zijn.
Een korte bloemlezing uit de vele meldingen. Zo twitterde Bram van Oosterhout ‏op 3 september “Trein Helmond-Eindhoven overvol, dan maar boete riskeren en eerste klas reizen. Mensen zijn net sardientjes, zelfs in de eerste klas zijn alle stoelen + staanplaatsen vol.” Onder meer Thijs merkte 6 dagen later dat hij en 150 andere reizigers niet eens mee konden omdat de trein van 07.50 uur vol was. Op 30 september weigerde de machinist te vertrekken twitterde Niels. De vluchtweg was geblokkeerd omdat de trein afgeladen was met reizigers.

Gisteren stapte Michiel van Geel om 07.57 uur in Brouwhuis op de trein en meldde “Graag doorlopen de gangpaden in” wordt al vanaf station Helmond omgeroepen… Het staat al vol, @ns_online zet die langere trein eens in.”
Over het algemeen reageert de NS keurig op dergelijke tweets en laat weten het doorgeven o.i.d. In de ‘Wekelijkse analyse van de druktemeldingen’ van de NS staat de Intercity van Venlo (via Helmond) naar Eindhoven vrijwel elke keer. Sinds maandag zegt de NS 3 rijtuigen te hebben toegevoegd aan deze trein die om 07.50 uur Helmond aandoet, aldus reizigersorganisatie Rover.
“Wat is het tegenwoordig toch mooi aankomen op het station van Helmond” vond wethouder Paul Smeulders gisterochtend. Maar vertrekken blijkt dus een stuk lastiger. We zijn benieuwd hoe het dadelijk op NS-station Helmond verloopt.

In de reacties hieronder staan updates.