Buiten is het 1 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.856 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
21reacties

De Rechtbank Oost-Brabant sprak gisteren het faillissement uit over B.V. v/h Fa. H. De Vries op de Vlierdensedijk. Een jaar geleden hadden zij (volgens een personeelsadvertentie) 12 medewerkers.
Dit bedrijf werd in 1929 opgericht en verhuisde aan het eind van de vorige eeuw van de Annabuurt naar het industrieterrein. De bedrijfsleiding was al 4 generaties in handen van de familie De Vries. Papierrecycling De Vries was gespecialiseerd in het ophalen en de in- en verkoop van oud papier en karton, kunststof folies, BigBags en het vernietigen van uw archiefmateriaal. Inzameling, sorteren, persen en transport van het papier deden zij in eigen beheer. Ook in Helmond kocht dit bedrijf het ingezamelde oud-papier van verenigingen met brenglocaties.

21 reacties:

Weer mensen op straat , leuk die papier bakken

Beantwoorden

Pffft wederom dankzij Gemeente Helmond met zn pappier kliko’s ????

Beantwoorden
Hanny van den Broek

Sterkte Olivier! Wie weet kun je een herstart maken.

Beantwoorden

hoezo was het Papier op ????????????

Beantwoorden

Triest om te horen dat het doek is gevallen voor een familliebedrijf dat ruim 90 jaar deel uitmaakte van de Helmondse gemeenschap. Vroeger als klein jongetje veel oud papier naar toegebracht en heb er een aardig zakcentje mee kunnen bijverdienen. Hopelijk kan er een doorstart gemaakt worden.

Beantwoorden

Dat vind ik nou erg… toevallig laatst zei ik nog tegen m’n dochter dit bedrijf zat er al toen was ik nog jong! En nou is het dus failliet ???? veel sterkte voor de familie ????

Beantwoorden

Altijd vroeger papier heen gebracht. Kreeg je geld voor

Beantwoorden

Wauw weer een stukje jeugdsentiment naar de klote 🙁 jammer ik zal de verhalen die me pa altijd vertelde over de tijd dat me broer er werkte nooit vergeten

Beantwoorden

Alles gaat weg hier in Helmond????

Beantwoorden
Francoise van Oorschot

Ja shit happens.

Beantwoorden

Broodroverij van de gemeente, met hun klikos

Beantwoorden

Triest sterkte voor alle betrokkenen

Beantwoorden

Veel sterkte voor alle betrokkenen

Beantwoorden

Kheb met Herman..maar zeker ook met zoon en personeel medelij. Dit wil niemand voor een oer Helmonds bedrijf.????????

Beantwoorden

Een begrip in Helmond is niet meer. Er was meer aan de hand, maar mede dankzij het beleid van Paul Smeulders, de wethouder van GroenLinks die zijn nieuwe oud-papierplan ondanks veel kritiek van de verenigingen doorzette. 🙁

Beantwoorden

Echt erg! sterkte voor allemaal. Ook voor opa .Hopelijk komt er een doorstart! Ook in Mierlo moest het zo nodig anders! Jammer,heel erg jammer!

Beantwoorden

Destijds heb ik in de wandelgangen diverse raadsleden erop gewezen dat ‘t voortbestaan van fa. de Vries gevaar zou lopen als ‘t onzalige idee van oud-wethouder Smeulders in praktijk zou worden gebracht!

Beantwoorden

Ho, ho. Het is heus niet (alleen) de schuld van het nieuwe gemeentelijke beleid. De oudpapiermarkt is een internationale handel en daarin is de afgelopen tijd flink de klad in gekomen, inclusief een forse prijsdaling: zie de illustratieve grafiek in: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/149948/Prijs-oud-papier-keldert-Het-kan-niet-meer-uit
Laten we maar eens rustig op het faillissementsverslag wachten, voordat iedereen begint te roeptoeteren

Beantwoorden

In elke handel fluctueren bij tijd en wijlen de prijzen evenals de beurskoersen!
De ingreep van de gemeente is onomkeerbaar en heeft bij monde van Herman de Vries(de vorige eigenaar) absoluut geen goed gedaan.

Beantwoorden

Het was weer zo, weer worden de dozen niet meer meegenomen.

Uiteraard willen we de Gemeente een handje helpen met hun zero-tolerance beleid.

Daarom de volgende tip: heeft u grote dozen , zet die buiten als het regent of gooi er een emmer water over. Dan kunt u die na 1-2 dagen heel eenvoudig in elkaar duwen en passen ze gewoon in de kliko. Kliko te vol? Weet u nog van vroeger, papier-machè??? Half emmertje water erover en binnen enkeldagen past er weer een hoop bij!!

Zegt het voort!!

Beantwoorden

Janneman Niet zo negatief. Volgens de gemeentesite kun je, als je jouw container te klein vindt, de grotere versie aanvragen. En mocht het dan nog niet lukken: er zijn 4 afleveradressen: Brenglocaties papier in Helmond • CV de Kluppels, Koeveldsestraat 16 • Fanfare Stiphout, Kloosterstraat 5 • Kringloopwinkel, Noorddijk 2 • Milieustraat, Gerstdijk 1.
En wat betreft het eigenlijke onderwerp: het faillissementsdossier is nog niet beschikbaar. Dus mogelijk meer later, zodat we de suggestie van Martin Dekkers op waarheid & werkelijkheid kunnen controleren

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *