Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.175 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Parkeerautomaat HelmondKlagen over parkeren is een vast onderdeel op veel feestjes. Te duur en geen plek te vinden, zelfs niet als je een parkeervergunning hebt. Je auto parkeren is duur. En in Helmond zelfs wel heel duur. Of niet?
Volgens de gemeente valt het wel mee. Parkeren in Helmond is helemaal niet zo duur, laten ze ons weten.
Je auto in een parkeergarage zetten kost in Helmond 1,17 of 1,33 euro per uur. Tenminste in de gemeentelijke parkeergarages Boscotondo, Doorneind en City. Het P+R terrein bij het station is (voor treinreizigers) goedkoper, de particuliere Elzasgarage duurder. Parkeren bij een parkeerautomaat komt in het algemeen duurder uit, rond de 1,71 per uur.
Een ‘naheffingsaanslag ter zake van de parkeerbelasting’ (wij gewone mensen zeggen: parkeerbon) kost sinds 1 januari van dit jaar € 51,-.
Volgens een woordvoerder van de gemeente “zijn de parkeertarieven in Helmond laag vergeleken met andere steden.” Van de 5 grote steden in Brabant (Breda, Tilburg. ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Helmond), heeft Helmond het laagste parkeertarief.
Het antwoord op de vraag hoe het met de bezettingsgraad zit en wat de (gemeentelijke) garages de gemeente kosten of opleveren, moest de woordvoerder ons schuldig blijven. Bekend is echter dat de gemeente zegt elk jaar geld bij de parkeergarages te moeten doen. Dat bleek onder meer toen de parkeergarage onder de nieuwe bibliotheek uit de plannen geschrapt werd. Hoeveel de gemeente jaarlijks bij moet leggen op de parkeergarages, blijft dus vooralsnog een vraagteken.
Wel is in mei 2009 een onderzoek gedaan naar hoe tevreden Helmonders zijn over het parkeren in de stad. Daaruit blijkt dat mensen ‘minder te spreken zijn’ over de hoogte van de tarieven en is een kleine helft van de bevolking ontevreden over het aantal parkeerplaatsen in het centrum.
Van de mensen met een invalidenparkeerkaart blijkt meer dan de helft niet tevreden over het aantal plaatsen voor gehandicapten. Daarnaast horen we al jaren klachten over hoe moeilijk het is om een parkeerkaart voor invaliden te krijgen. Kortom: over parkeren in Helmond zijn we nog lang niet uitgepraat.

5 reacties:

niet alleen te duur als je wilt [betalen],zijn de automaten stuk kun je weer bellen naar de gemeente en word je onnodig aan de lijn gehouden kost ook geld ja wacht fff verbind u door heeft ze wat aan haar handen of kan ze niet schrijven ????????

Beantwoorden

Los van het feit dat de parkeertarieven tussen de 25 en 150 procent zijn verhoogd, wordt je ook nog een geconfronteerd met een minimum parkeertijd. Als je bijvoorbeeld even een winkel in wilt lopen om iets af te halen en je hebt daar 10 minuten voor nodig, ben je verplicht voor een half uur af te rekenen. Het lijkt wel een telecommunicatie bedrijf…
Dus waar je normaal 20 eurocent voor moest betalen ben je nu gewoon minimaal 90 eurocent kwijt. Als je het tenminste gepast hebt, anders is het nog meer.
Het is gewoon te belachelijk voor woorden..

Beantwoorden

Bel zoveel mogelijk naar de gemeente. heb gisteren zelf ook geklaagd, ben vandaag teruggebeld door eindverantwoordelijke van parkeren in helmond. Hij zegt zelf des te meer mensen klagen bij gemeente, des te eerder het teruggedraaid word.
De krant had afgelopen zaterdag ook al een artikel geplaatst over dit onderwerp. Deze woordvoerder van de gemeente gaf ook aan dat er geld bij gelegd moet worden bij de parkeergarages in Helmond en dat het echt geen melkkoe is wat iedereen denkt. Dus mensen klagen bij de gemeente!!!!!!!!!

Beantwoorden

Achterlijke stijgingen! Waar gaat dat heen, alles naar 5 euro?

Beantwoorden

Tja, aantal weken (of maanden) geleden is het weer gewijzigd. 1 euro per half uur.. doe je er 50 cent bij.. wordt er niet eens 1 minuut bij geteld. je moet 1, 2 of 3 euro er in doen. en dat per half uur een euro.. BELACHELIJK!!!!!!

Dus wat de gemeente zegt dat het geen melkkoe is, klopt niet helemaal..

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *