Buiten is het 17 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.708 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

B&W heeft besloten dat de tijdelijke camera aan het Advocaat Botsplein wordt vervangen door een permanente camera in de Heistraat. Die komt bij de kruising van de Advocaat Botsstraat en Sjef van Schaijkstraat, zie deze afbeelding. Dankzij deze verplaatsing is er toezicht op een groot deel van de Heistraat én op het Advocaat Botsplein. 
De tijdelijke camera ter hoogte van Binnendoor om toezicht te houden op het Weverspark blijft actief tot september. De camera ter hoogte van Van der Foelartstraat wordt deze maand verwijderd.
Deze 3 tijdelijke camera’s werden geplaatst vanwege structurele en langdurige overlast in de omgeving van het Weverspark en het Advocaat Botsplein en de rellen in juni vorig jaar.
“Alle acties en interventies zijn onderdeel van het programma Versterkingsplan Binnenstad-Oost. Zo zorgen wij ervoor dat de binnenstad – waar het Weverspark toe behoort – weer een fijne plek is waar veiligheid en gezelligheid bovenaan staan.” Daarmee eindigt B&W haar brief (pdf) over dit onderwerp aan de gemeenteraadsleden.

4 reacties:

Doe de zijstraten dan ook maar

Beantwoorden

Net alsof je met camera’s alle problematiek daar aanpakt, het is een zoethoudertje en een lachertje.
Gemeente Helmond moet ook eens leren van bijvoorbeeld de Kruistraat in Eindhoven, daar heeft de gemeente ook eerst de boel laten escaleren, voordat men tot besef kwam dat eigenlijk al te ver heen was.

Beantwoorden

Mooi, dan kunnen we na “Incidenten” 9 maanden op politie wachten, die dan in een heel ander seizoen oproept om mensne te herkennen van 64 bits beelden die dan geblurred of met streepjes voor ogen getoond worden.

Wat let de politie toch om zelf te posten en de daders,die genoeglijk bekend zijn, met zero tolerance beleid aan te pakken.

Doe dan een chip in de vaccins voor criminelen…zodat ze scherp in beeld gevolgd kunnen worden.

Beantwoorden

En monteer er meteen een flitspaal onder!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *