Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.068 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Seyit Yeyden PvdA Helmond RotterdamVoormalig wethouder Seyit Yeyden (46) is benoemd tot voorzitter van de deelgemeente Feijenoord in Rotterdam. Tot op heden wordt die post ingenomen door PvdA-partijgenote Dagmar Oudshoorn. Voor zover bekend wordt Yeyden deze maand nog benoemd. Door deze benoeming zal Yeyden terugtreden als fractievoorzitter van de PvdA in de Helmondse gemeenteraad.
Rotterdam is onderverdeeld in 14 deelgemeenten. De deelgemeente Feijenoord ligt in Rotterdam-Zuid, aan de oevers van de (Nieuwe) Maas en telt ca. 70.000 inwoners. Feijenoord herbergt grote bedrijven als Unilever en Hunter Douglas en bekende plekken als de Afrikaandermarkt, tuindorp Vreewijk, de Kop van Zuid en natuurlijk een deel van de Rotterdamse havens.
PvdA, GroenLinks en CDA hebben in de deelgemeente Feijenoord sinds de laatste verkiezingen een meerderheid van 14 van de 25 deelraadszetels.

12 reacties:

Jammer dat u weggaat en daarmee uw vriendelijkheid en glimlach. Succes in Rotterdam.

Beantwoorden

Heel veel succes in het Rotterdamse, ook hier gaat het lukken voor U

Net zoals in het Helmondse

succes

jolanda

Beantwoorden

Succes in Rotterdam.

Jammer dat de keuze niet voor de gementeraadsverkiezingen is gemaakt. Kan me voorstellen dat een aantal van de 1.482 kiezers toch wel enigszins teleurgesteld zal zijn na een vertrek binnen een maand.

Beantwoorden

Dat denk ik ook Ad.

Beantwoorden

Ik gun de man zijn carrière, maar Ad maakt wel een punt natuurlijk. Zou eigenlijk verboden moeten zijn, al was het maar dat het verboden wordt door de eigen partij.
Anderzijds is Yeyden natuurlijk de vijfde (?) prominente Pvda-er die in Helmond opstapt. Dus het kan ook zijn dat hem gevraagd of verzocht is weg te gaan.

Beantwoorden

@Ad, @Djanga, @Johan
Misschien is het niet helemaal goed maar elke politicus zoekt naar hoger op en grijpt de kans als die er is. Net als in het bedrijfsleven en het voetbal.

Beantwoorden

Dat is nu net wat zo jammer is Astrid. We hebben geen zakenpoliticus nodig, maar volksvertegenwoordigers.
Mensen die praten voor diegene die op hen gestemd hebben.
Maar goed ik ben geen politicus, mischien zijn er dingen die ik over het hoofd zie.

Beantwoorden

Natuurlijk ken ik niet alle persoonlijke overwegingen welke hebben geleid tot dit besluit, ik denk echter dat ik deze beslissing niet genomen zou hebben.
Een aantal lezers zullen zijn beslissing niet alleen zien als kiezersbedrog maar wederom als een bevestiging dat de Pvda een partij is die gehecht is aan het pluche en de “beloning” die daarbij hoort. Een partij die weliswaar in de naam het woord ‘arbeid’ voert, maar die in werkelijkheid geen kompas kent en waar het “good old boys” netwerk nog steeds haar diensten bewijst. Nee, in de huidige situatie had Yeyden samen met Boetzkes het voortouw moeten nemen. Twee ervaren bestuurders die samen met een grote, redelijk nieuwe fractie een voorbeeld hadden kunnen zijn om te bewijzen dat het belang van Helmond en haar inwoners ook gediend had kunnen worden vanuit een stevige oppositie. Verschillen en persoonlijke voorkeur aan de kant zetten in het algemeen belang!
Maar nee, het lijkt erop dat de Pvda wederom persoonlijk belang laat preveleren en geen blijk geeft van broodnodige consistentie. De echte machthebbers in onze stad vinden dit alleen maar prima en de arbeider…..die schiet er echt niets mee op. Tja, Kok was ook ooit een prima vakbondsman.

Beantwoorden

Gisteren werd Seyit Yeyden benoemd als voorzitter van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord in Rotterdam. Hieronder de foto's toen hij daarmee werd gefeliciteerd (door Jimmy Smet) en de staatsiefoto van het voltalige dagelijks bestuur met hun secretaris.

Beantwoorden

Kunnen we nu voor de overige rooie rakkers ook een plekje vinden ver weg van onze stad.

Beantwoorden

Weg met de rooie kliek.

Beantwoorden

Pfff volgens mij zou kees van langen een 10 delige soap kunnen produceren over de PVDA in helmond..

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *