Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.535 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
39reacties

“Natuurlijk doet de PVV mee! We zouden wel gek zijn als we daar niet meedoen.” Dat antwoordde een hooggeplaatste PVV-er resoluut op de vraag of zijn partij volgend jaar meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond.
Soms val je als journalist met de neus in de boter. Tijdens een langdurende receptie viel het woordje Helmond bij een groepje waar hij naast stond. Dan spits je de oren en hoor je nog eens wat.
Even later werd de PVV-er apart aangesproken en netjes verteld dat hij met een journalist uit Helmond sprak. Of hij dat nieuws ‘for the record’ wilde bevestigen en meer wilde vertellen? Nee was het resolute antwoord, terwijl hij zichtbaar zijn eerdere loslippigheid realiseerde.
Na een prettig 1-op-1 gesprek en enkele biertjes weten we dat er zich al enkele goede kandidaten hebben aangemeld. Er werd bevestigd dat er erg secuur wordt bekeken in welke gemeenten ze in maart gaan meedoen, dat Geert Wilders daarvan de officiële aankondigingen doet en dat het een beetje dom was om als PVV-er te veel te vertellen.
Voor wie het niet meer weet: met 10.260 stemmen scoorde de PVV 20,63% van de Helmondse stemmen vorige maand bij de Kamerverkiezingen. Alleen de VVD kreeg er 233 meer. Bij 20 van de 29 Helmondse stembureaus was de partij van Wilders de grootste:

In de reacties hieronder staan updates.

39 reacties:

Succes met de kater…

Beantwoorden

Nog meer nepnieuws over Helmond

Beantwoorden

Dat 79,37% van de Helmondse stemmen NIET naar de PVV gegaan zijn blijft hiermee nog steeds een feit.
We kunnen en mogen in dit geval zelfs spreken van een overtuigende meerderheid.

Beantwoorden

Leuk of niet, logisch dat de PVV in Helmond gaat meedoen. Met de uitslag van de vorige maand kunnen ze (als dat lokaal tenminste wel mag) nu al de coalitiebesprekingen met de VVD beginnen.

Beantwoorden

Update 1:
Geert Wilders meldde zojuist via Twitter dat zijn partij volgend jaar in Helmond wil meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen:

Beantwoorden

Mooi

Beantwoorden

cv liever niet langer dan 1 A4tje… ?

Beantwoorden

Mooi zo, wat meer keus is niet verkeerd.

Beantwoorden

De naam “Helmond” zal in dat geval veranderen in “Hel”.

Beantwoorden

Dat ze mooi wegblijven.

Beantwoorden

@Jacky Pikaar op woensdag 5 april 2017 om 09:23:

Stuur maar door naar Oss zijn ze zeker welkom

Beantwoorden

Wat denken jullie, gaan er nog politici een carriereswitch maken? Maar laat ze maar komen hoor. De inwoners van Helmond krijgen het bestuur wat ze verdienen. Dus als zij ervoor kiezen om achter de grote blonde charlatan en zijn schare van lokale opportunisten aan te lopen, dan moet dat kunnen. Maar dan geen “huilie huilie” komen doen als ze de boel versteren.

Beantwoorden

Met looks van Joyce en de kracht van Geert
wordt Helmond vanaf 2018 door de PVV geregeerd.

Beantwoorden

Benieuwd of en welke hoogopgeleide Helmonders zo meteen de kieslijst sieren.

Beantwoorden

@Anton op woensdag 5 april 2017 om 08:54:

Is dat niet wat veel gevraagd?

Beantwoorden

Hoop dat ze geen mensen vinden.

Beantwoorden

Als het eventuele strafblad er ook op moet past het net…

Beantwoorden

@Michiel van Geel op woensdag 5 april 2017 om 09:41:

En zo is! Ben benieuwd hoeveel van de klagers stemmen. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in Helmond stemden minder dan de helft!!! 🙁 Dat noem ik nou een schande. Ik denk dat als de PVV volgend jaar mee doet dat dat meer meer meer wordt. 😉
Voor de thuishulp hier in Helmond is de PVV op zeker een goede partij.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op woensdag 5 april 2017 om 09:41:

Jij kent die mannen en vrouwen van de gemeenteraad wat beter denk ik. Maar ik vergat helemaal Frans Mol te noemen van de ouderpartij als overstapper naar de PVV.

Beantwoorden

Helmond wordt een PVV stad. Rij maar eens door de Heistraat dan weet je meteen weer waarom. Ik zeg begin met betaald parkeren ook in de Heistraat. de verkeersveiligheid is daar ver te zoeken.

Beantwoorden

Die man roept maar , maar heeft geen beleid .

Beantwoorden

Naar mens die Joyce Kardol, ben zelf geen fan van de PVV.

Beantwoorden

PVV is een echte autopartij, op meer verkeersveiligheid door snelheidsverlaging zou ik bij hun niet op rekenen. Verwacht eerder zaken zoals een hoofddoekjesverbod en stadmariniers

Beantwoorden

prima

Beantwoorden
Jan Patricia van Grootel

De partij noemt zich “Partij voor de Vrijheid”, maar ze is tégen de vrijheid van meningsuiting, tégen de vrijheid van godsdienst en tégen de vrijheid van onderwijs. Deze fundamentele rechten zijn verankerd in de Nederlandse Grondwet, en in het verleden hebben we deze rechten meerdere malen met geweld moeten verdedigen.

De PVV zet zich zogenaamd in voor de democratie, maar de leden moeten het niet in hun hoofd halen om het niet eens te zijn met Zijne Majesteit Geert Geblondeerd. Bij geen enkele andere partij zijn zoveel leden van gemeenteraden, Provinciale Staten, de Tweede Kamer en het Europees Parlement uit de partij gestapt of gezet als bij de PVV omdat ze het niet met Wilders eens waren.

De PVV is een partij die schreeuwt, schopt, wijst, beschuldigt, beledigt, generaliseert, discrimineert, saboteert, traineert en mensen angst aanpraat, maar niet met oplossingen komt en wegloopt als het erop aankomt. De PVV zet zichzelf met deze tactiek opzettelijk politiek buitenspel, zodat Wilders vervolgens in de media kan gaan lopen huilebalken dat hij door alle andere partijen wordt uitgesloten. Hij gedraagt zich als een klein kind dat op het schoolplein andere kinderen loopt te pesten, en als uiteindelijk niemand meer zijn vriendje wil zijn gaat hij bij de juf huilen dat niemand hem aardig vindt.

Ook in het Europees Parlement gebruikt de PVV dezelfde tactiek. De partij heeft zich met opzet niet aangesloten bij een Europese fractie, waardoor ze nagenoeg geen inbreng heeft en ze zichzelf dus buitensluit. Dit alles omdat de PVV naar eigen zeggen tegen de Europese Unie is. Desondanks strijken de PVV-Europarlementariërs en diens medewerkers een dik salaris plus riante onkostenvergoedingen op.

Meerdere ex-PVV’ers zijn inmiddels uit de school geklapt. Zij hebben expliciet duidelijk gemaakt dat Wilders helemaal niet wíl gaan regeren, ook al zegt hij van wel. Ten eerste omdat hij zich dan niet meer kan profileren als anti-establishment-partij (hij maakt er dan immers zelf deel van uit), ten tweede omdat hij dan niet meer kan roepen dat de PVV uitgesloten wordt en hij dus zijn slachtofferrol niet meer kan spelen, ten derde omdat hij heel goed weet dat de onzinnige ideeën die hij uitkraamt in strijd met de Grondwet zijn en dus politiek totaal onhaalbaar, en ten vierde omdat de PVV inhoudelijk geen ideologie, visie of beleid heeft en dus niet veel meer dan een leeg omhulsel is.

De PVV in de gemeenteraad, zitten we daar nou echt op te wachten? Ik niet in ieder geval. De PVV is voor mij net als een grote stofzuiger. Een hoop lawaai, er komt hete lucht uit, en binnenin vind je tussen een paar opgeslobberde economische standpunten van rechts en sociale standpunten van links vooral haar, stof en gruis waar niemand iets aan heeft en waar ik van moet hoesten.

Beantwoorden

Wat een democratische reacties allemaal.

Weet je waar Nederland goed in is: Internationaal zichzelf wegcijferen, nationaal elkaar de schuld te geven en lokaal elkaar niks gunnen.

Zolang dat niet veranderd is geen enkele partij of politieke kleur goed genoeg.

Beantwoorden

Welkom in helmond

Beantwoorden
Ans van Duijnhoven

Problemen die zich in Helmond voort doen passen niet zoals zijn beleid op een A4tje 😉

Beantwoorden

De partij noemt zich “Partij voor de Vrijheid”, maar ze is tégen de vrijheid van meningsuiting, tégen de vrijheid van godsdienst en tégen de vrijheid van onderwijs. Deze fundamentele rechten zijn verankerd in de Nederlandse Grondwet, en in het verleden hebben we deze rechten meerdere malen met geweld moeten verdedigen.
**Dit is onjuist; op alle punten staat de PVV juist 180 graden anders er in dan hier gesuggereerd wordt door een anti-PVV jankerd.Iedereen kan dit netjes nalezen **
De PVV zet zich zogenaamd in voor de democratie, maar de leden moeten het niet in hun hoofd halen om het niet eens te zijn met Zijne Majesteit Geert Geblondeerd.**waarom zijn haarkleur benoemen?** Bij geen enkele andere partij zijn zoveel leden van gemeenteraden, Provinciale Staten, de Tweede Kamer en het Europees Parlement uit de partij gestapt of gezet als bij de PVV omdat ze het niet met Wilders eens waren.
**Dit is zoals democratie betaamt; wanneer je met je fractie oneens bent, stap je eruit, (en behoud je je zetel) bij PVV niet anders dan andere partijen, wel relatief nieuwe snel groeiende partij vandaar hogere uitval**
De PVV is een partij die schreeuwt, schopt, wijst, beschuldigt, beledigt, generaliseert, discrimineert, saboteert, traineert en mensen angst aanpraat, maar niet met oplossingen komt en wegloopt als het erop aankomt.
** ja PVV kiest duidelijke taal en logisch gezond verstand ipv politieke correctheid en leugens en draaien.Komt daarentegen met eenvoudige houdbare oplossingen; stop islamisering massa immigratie EU Griekengeld**
De PVV zet zichzelf met deze tactiek opzettelijk politiek buitenspel, zodat Wilders vervolgens in de media kan gaan lopen huilebalken dat hij door alle andere partijen wordt uitgesloten. Hij gedraagt zich als een klein kind dat op het schoolplein andere kinderen loopt te pesten, en als uiteindelijk niemand meer zijn vriendje wil zijn gaat hij bij de juf huilen dat niemand hem aardig vindt.
** overal ter wereld afgesproken om NIET te discrimineren en haatzaaien,maar hier mag en kan het allemaal vrolijk voor dit soort snuiters.het slachtoffer is ZELF schuld..precies zoals D66 en Groenlinks het gaarne zien.Cordon sanitair=LAF en onheus**
Ook in het Europees Parlement gebruikt de PVV dezelfde tactiek. De partij heeft zich met opzet niet aangesloten bij een Europese fractie, waardoor ze nagenoeg geen inbreng heeft en ze zichzelf dus buitensluit. Dit alles omdat de PVV naar eigen zeggen tegen de Europese Unie is. Desondanks strijken de PVV-Europarlementariërs en diens medewerkers een dik salaris plus riante onkostenvergoedingen op.
** Alweer een pertinente leugen; elke alinea heeft ze; PVV neemt als enige GEEN subsidies af omdat zij daar TEGEN is! PVV heeft weldegelijk EU alliantie met andere rationele realistische partijen.**
Meerdere ex-PVV’ers zijn inmiddels uit de school geklapt. Zij hebben expliciet duidelijk gemaakt dat Wilders helemaal niet wíl gaan regeren, ook al zegt hij van wel. Ten eerste omdat hij zich dan niet meer kan profileren als anti-establishment-partij (hij maakt er dan immers zelf deel van uit), ten tweede omdat hij dan niet meer kan roepen dat de PVV uitgesloten wordt en hij dus zijn slachtofferrol niet meer kan spelen, ten derde omdat hij heel goed weet dat de onzinnige ideeën die hij uitkraamt in strijd met de Grondwet zijn en dus politiek totaal onhaalbaar, en ten vierde omdat de PVV inhoudelijk geen ideologie, visie of beleid heeft en dus niet veel meer dan een leeg omhulsel is.
** Ja mensen die uitvallen of afvallen EN negatieve anti-figuren zoals “MUS” ,die moet je een objectief oordeel laten schrijven en geloven, u mag blijkbaar liever niet zelf redelijk nadenken**
De PVV in de gemeenteraad, zitten we daar nou echt op te wachten? Ik niet in ieder geval. De PVV is voor mij net als een grote stofzuiger. Een hoop lawaai, er komt hete lucht uit, en binnenin vind je tussen een paar opgeslobberde economische standpunten van rechts en sociale standpunten van links vooral haar, stof en gruis waar niemand iets aan heeft en waar ik van moet hoesten.
** nee duidelijk niet jouw partij; maar oh wat fijn; je schrijft niks over jouw partij..lekker makkelijk negatief een andere mening afzeiken met leugens en bedrog zie boven mijn duidelijke eerlijke weerleggingen. Jij wacht er niet op; moet je ook niet, anderen weer wel, prima. Ik hoop dat je in leert zien hoe zielig en sneu maar vooral hoe jij zelf foutief bent voorgelicht en bedrogen, of geloof je echt dat je dit in alle redelijkheid zelf bedacht hebt..met zoveel 100% fouten en 180 graden verdraaide feiten en onkunde? **

Beantwoorden

@Andre Hof op zaterdag 8 april 2017 om 11:02:

Aangezien je “weerleggingen” vooral uit beledigingen bestaan en niet uit feiten ga ik hier niet op in.

Beantwoorden

@Andre Hof op zaterdag 8 april 2017 om 11:02:

Als Mus de onzin die je neer pent niet gaat weerleggen dan doe ik het wel.

“Iedereen kan dit netjes nalezen”
Waar dan? Op dat A4tje? Keer op keer zet de PVV de islam en daarmee moslims weg als iets kwaadaardigs. Afzonderen en spanningen in de samenleving vergroten, dat is het enige dat de PVV doet.

“relatief nieuwe snel groeiende partij vandaar hogere uitval”
En die uitval heeft het steeds over een dictatoriaal geleide fractie waar iedereen zich bij Geert probeert in te likken, omdat die in zijn eentje de lijst samenstelt.

“Komt daarentegen met eenvoudige houdbare oplossingen; stop islamisering massa immigratie EU Griekengeld”
Hier past maar een reactie: #HoeDan?

“het slachtoffer is ZELF schuld..precies zoals D66 en Groenlinks het gaarne zien.Cordon sanitair=LAF en onheus”
Als je fundamentele mensenrechten en de grondwet niet respecteert, dan moet je niet verwachten dat andere partijen er brood in zien om met je samen te werken. Dat heb je dan echt aan jezelf te danken.

Beantwoorden

@michiel; nounou wat ene weerlegging.

Islam is een totalitair systeem dat mensen onderdrukt. Period. Moslims zijn daarvan de grootste groep slachtoffers maar ook DADERS.
Daarom maakt de PVV altijd heel duidelijk; het gaat NIET om “moslims” maar het gaat om verderfelijke cultuur “islam “.

PVV is nog altijd groeiende zowel in diepte als breedte; dus kwantitatief alsook de broodnodige kwaliteit (terechte kritische twijfels van jou).

Hoedan? Door handhaving van internationale rechtsregels en grenzen! Het hele volkerenrecht en ook afgeleide mensenrechten zijn gebaseerd op basis spelregels en territoriale beginselen. Handhaaf die dan ook; als iedereen maar over “grenzen” stapt waarom zou je je dan nog aan bod of gebod houden ; iets waar extreemlinkse fascisten inderdaad weinig aan gelegen laten.

Strengere regels, handhaven en een migratiestop uit islamitische landen; kan gewoon, er is opvangplek genoeg in hun eigen regio; zelfde cultuur taal en gebruiken..geld is er ook in overvloed.

De EU kunnen wij ook uitstappen. Levert domweg geld op!

We kunnen ook ons teveel betaalde geld terug krijgen van de rest van de EU.Een lieve somma van 100 miljard!

Cordon is uitermate laf en tekent de wegkijk cultuur van pvda d66 groenlinks met name. Feiten worden niet onderkent en desnoods wordt er gelogen,want dat mag als je zo ideologisch superieur bent.

Beantwoorden

Update 2:
PVV doet toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond
De PVV gaat volgend jaar in 30 gemeenten meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat liet Geert Wilders zojuist weten. Uit zijn lijst van 30 gemeenten blijkt dat Helmond daar niet bijzit.

Beantwoorden

Dit zagen we al aankomen nadat die ex-PVVer in Zeeland uit de school klapte over de centralistische benadering van PVV landelijk als het op het werven van mensen aankwam. Wilders heeft duidelijk moeite met het vertrouwen van mensen en durft dus ook niets uit handen te geven. Daarmee is hij zelf de grootste sta-in-de-weg voor de professionalisering van zijn partij.

Beantwoorden

Bah bah, wat een laffe partij is die PVV!

Beantwoorden

Ben er niet rouwig om, deze partij heeft geen meerwaarde meer…

Wat wel jammer is, is dat ik niet meer kan/ga stemmen, er is geen enkele partij die bij mij past.

Alhoewel jammer?

Beantwoorden

Wat een geweldig nieuws! Dat scheelt veel ongenuanceerde proefballonnetjes oplaten, weigeren inhoudelijk zaken te onderbouwen (zonder vooroordelen en met argumenten die hout snijden) en vooral tweespalt zaaien in de Nederlandse maatschappij. Het woord demoniseren te pas en te onpas roepen, maar zelf hele volksgroepen buitenspel zetten.
Een prachtig eerste Kerstcadeau!

Beantwoorden

Mooi zo!
Nutteloze partij.

Beantwoorden

Dát is nog eens goed nieuws !!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *