Buiten is het 23 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.011 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

In de buurt De Waart in het centrum is sinds 3 weken een pyromaan actief. Vannacht was het zelfs 3 maal raak: een autobrand op de Matthijs Vermeulenstraat, een autobrand op de Torenstraat en een containerbrand in De Waart. Daarmee is in 3 weken het trieste aantal beland op tenminste 8 branden: 5 keer een auto die in brand werd gestoken en 3 keer een container.
Vanwege deze veelvuldige brandstichtingen surveilleert de politie al extra in deze buurt. Maar dat kon de branden van vannacht niet voorkomen. Deze branden in het gebied achter de City Sporthal (met de straatnamen De Waart, het Waartplein, de Matthijs Vermeulenstraat en de Torenstraat) blijken telkens te ontstaan aan het eind van de avond en het begin van de nacht.

 uitgebrande auto Matthijs Vermeulenstraat Helmond

Op bovenstaande foto de uitgebrande auto op een parkeerplaats onder de woningen aan de Matthijs Vermeulenstraat. Deze autobrand ontstond vannacht kort na middernacht. De bewoners van de bovengelegen woningen moesten daardoor tijdelijk uit hun huis. Er vielen geen gewonden. De uitgebrande auto is total loss, een ernaast geparkeerde auto liep schade op en er was roetschade aan het plafon erboven. De enorme rookontwikkeling die met de brand gepaard ging zal voor de bewoners die er boven wonen nog dagen stankoverlast veroorzaken.
Opmerkelijk was dat veel bewoners die vannacht noodgedwongen op straat stonden een wat gelaten indruk maakten door “de zoveelste brand.” Maar die gelaten houding kon ook komen omdat de meesten net uit hun bed waren getrommeld. Enkele gedupeerden waren ingehouden woedend met opmerkingen in de trant van “als ik weet wie dit gedaan heeft dan ….”

6 reacties:

Heb jullie bericht met bronvermelding op site Omroep Brabant geplaatst. Politie heeft inmiddels alles bevestigd en er zijn een 27-jarige Helmonder en een 18-jarige Helmondse gearresteerd op verdenking van . . . .

Beantwoorden

@jan: Bedankt voor jouw melding.

Voor wie het even wil nalezen, het bericht op de site van Omroep Brabant.

Beantwoorden

Politie houdt twee verdachten van brandstichting aan
De politie heeft woensdagmorgen rond 2.25 uur een 27-jarige Helmonder en een 18-jarige Helmondse aangehouden op de Eva Monixweg. Het tweetal hield zich daar onder verdachte omstandigheden op bij een geparkeerde personenauto.
In Helmond Centrum en met name in de omgeving van de Waart was de afgelopen weken al vaker sprake van brandstichting. Afvalcontainers en twee keer een personenwagen waren het doelwit. Voor de politie van Helmond Centrum reden om extra in de wijk te surveilleren en gericht onderzoek te plegen. Daarbij was het nu aangehouden duo eerder al in beeld gekomen.
Afgelopen nacht was het opnieuw raak. Rond 1.50 uur kwam een melding binnen van een auto die in brand stond op de Eva Monixstraat. Die bleek in brand gestoken te zijn. Eerder in de nacht gebeurde dat ook al op de Mathijs Vermeulenstraat en de Torenstraat. Ook was er een op de grond liggende tak aangestoken op de Waart. Na deze branden zijn agenten blijven surveilleren in deze omgeving. Daarbij troffen ze het tweetal aan. Zij hielden zich onder verdachte omstandigheden op bij een personenauto.
De man en vrouw zijn daarop aangehouden en in verzekering gesteld. Op dit moment onderzoekt de recherche of zij inderdaad verantwoordelijk zijn voor de eerdere brandstichtingen

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Hopelijk kan men bewijzen vinden tegen de verdachten zodat de daders definitief gepakt zijn.
Als straf stel ik voor om alle bezittingen van de verdachten op een grote hoop te gooien en te verbranden. Dan voelen zij ook eens hoe dat is.

Beantwoorden

Echt hopen dat zie de kolereleiers pakken weetje wa da kost een nieuwe container :S Je kan gewoon niet meer slapen egt om zo kwaad over te worden!!!!

Beantwoorden

Hi weblog! Ons tv programma besteedt aandacht aan dit Helmondse duo dat wordt verdacht van diverse brandstichtingen in Helmond. Graag willen we gebruik maken van beeld en/of fotomateriaal van jullie weblog. Zou iemand me daar even op korte termijn over kunnen terugbellen aub? Tel. 020-5787795

Mvg. Joost Bouwmeester
redacteur Recht van Nederland
[email protected]remedia.nl

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *