Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.183 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
32reacties

– PRIMEUR –
“Zojuist door een of andere beul beschoten met luchtbuks. Kogeltje in mijn kin.” Dat liet PvdA-raadslid Mohammed Chahim zojuist via Twitter weten. De schutter schoot minimaal 3 keer in zijn richting, 2 kogeltjes gingen tegen het glas en 1 keer werd Mohammed op hoek van de Heistraat en Pistoriusstraat in zijn gezicht getroffen.

Hij denkt beschoten te zijn vanuit het flatgebouw tegenover pizzeria Bella Amica op de Heistraat. Hij heeft geen idee wie de schutter is. Behalve wat je op zijn foto ziet, valt het allemaal wel mee aldus Mohammed. Hij is inmiddels behandeld aan zijn wond en de politie is langs geweest.

In de reacties hieronder staan updates.

32 reacties:

Echt niet normaal, groot onderzoek starten meteen!

Beantwoorden

Oeiii, moet niet gekker worden, het MOET veilig zijn voor iedereen.

Beantwoorden

Ik veroordeel dit geweld en ook dat geweld waar ik geen weet van heb…

Beantwoorden

Krijgen we nu weer de rel dat de Heistraat een oorlogsgebied lijkt? Of word er in een oorlogsgebied niet geschoten?

Beantwoorden

Goede manier van politiek ongenoegen kenbaar te maken.

Beantwoorden

Update 1:
Wijkagent Maikel van Dijk roept iedereen die informatie heeft met betrekking tot dit incident, op om te bellen met 0900 – 8844 of (voor anonieme meldingen) 0800- 7000.

Beantwoorden

Update 2:
Zojuist laat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond weten geschrokt te zijn door het feit dat raadslid Mohammed Chahim is geraakt door een kogeltje uit een luchtbuks. Hij raakte hierdoor lichtgewond aan zijn kin en heeft zich daaraan laten behandelen. Inmiddels heeft hij aangifte gedaan bij de politie, die de zaak verder onderzoekt.
Het college hoopt dat het politieonderzoek snel duidelijkheid oplevert over motieven. Burgemeester Blanksma-Van den Heuvel heeft in een persoonlijk gesprek met de heer Chahim namens het college haar steun betuigd.

Beantwoorden

Wat ik mij afvraag is of het een gerichte actie is geweest (daar twijfel ik wel aan), of dat het een willekeurige actie is geweest. Als Mohammed een willekeurig slachtoffer is, dan is het de vraag of er al eerder geschoten is.

Natuurlijk is het in alle gevallen ongewenst.

Beantwoorden

waren de 9mm’s op

Beantwoorden

Natuurlijk is dit een willekeurige actie.
Die laatste reactie van Arjen zou ik verwijderen als ik moderator was.

Beantwoorden

Ongehoord dat zoiets plaats vindt.

Beantwoorden

Zoiets mag natuurlijk nooit, of het nu wel of niet willekeurig was. Wild-west taferelen kunnen we missen als kiespijn. En dit is ook nog op een druk punt, je moet er niet aan denken wat er nog meer had kunnen gebeuren. Verder zou ook ik de reactie van @arjen maar verwijderen. Vrijheid van reactie is een goed ding, maar er zijn grenzen. Dit vraagt niet om “leuke”reacties.

Beantwoorden

Het ergste is, dat er met een buks schijnbaar op het hoofd gericht is.
Dit had ernstigere consequenties kunnen hebben.

Beantwoorden

@Erik op zaterdag 16 maart 2013 om 00:38:

Ook dat is allerminst zeker. Natuurlijk is dat niet uitgesloten, maar het kan ook een gewoon “los” schot of schoten zijn geweest. Maar dan nog is het risico natuurlijk groot dat je iets (of iemand) raakt als je schiet.

Zonder dader zullen we dat echter niet weten.

Beantwoorden

@arjen op vrijdag 15 maart 2013 om 20:46:
Dat dit soort opmerkingen op deze website kenbaar kunnen worden gemaakt,zegt vooral veel over deze website.Walgelijk en schaamteloos.Deze website kijk ik nooit meer!

Beantwoorden

Gaan we nu net doen of dit het 1ste incident in de Heistraat is?

Beantwoorden

Het kan en mag niet uitmaken op wie er geschoten is. Dit mag gewoon niet gebeuren. Ik wens Mohammed Chaim veel sterkte en hoop dat de dader uiteindelijk gepakt gaat worden. Sommige reacties hier op de weblog zijn echt ongepast.

Beantwoorden

@LAP Top op zaterdag 16 maart 2013 om 10:23:

Precies! Hopelijk mag jouw reactie blijven staan van eric. Volgens mij slaat die opmerkingt trouwens op dat pistool dat toen gevonden werd bij de Heistraat en zei Jacobs daarna niet dat de Heistraat de veiligste straat van Helmond zou worden?
Maar vreselijk is het, dat is zeker. Stond ook al in de Telegraaf.

Beantwoorden

Ik ben blij dat wij op tijd zijn verhuisd, ik heb al eerder incidenten aangegeven, waarop ze niets deden. Ik heb nog contact met de mensen uit die omgeving, er wordt gewoon niets gedaan, in die wijk! Zo jammer.
Ik hoop dat met alles goed gaat met de heer Chahim, en dat er nu eindelijk iets gedaan wordt, in de binnenstad. Want dit is zeker niet normaal meer. en politie, treed aub toch wat harder op!

Beantwoorden

@ Ronald
Nee dat bedoelde ik niet (anders schrijf ik dat zelf wel)
De problemen daar en in de Bieb en Zwembad zijn toch bekend.
Het enige wat de verantwoordelijke doen is boos worden als benoemd wordt de er geen passende maatregelen zijn (worden) genomen.

Beantwoorden

@ LAPTop

Hou toch op met dat suggestieve gezwets of leer anders eerst eens behoorlijk te formuleren.
Sterkte Mo.

Beantwoorden

Blijkbaar grijpt de webmaster niet in, en kiest de Weblog er voor de spreekbuis voor dit soort lieden te zijn. kogels van 9 mm zijn dodelijk webmaster. En als de schrijver iets anders bedoeld, moet hij dat er bij vermelden. Jammer, ik vond de weblog `juist weer beter worden. Ik weet nog niet of ik eric’s voorbeeld volg, maar denk er wel hard over. We moeten sterk staan tegen dit soort mensen, die menen dat vrijheid van meningsuiting hetzelfde is als ik mag zeggen wat ik wil.

Beantwoorden

Weblog reacties even accoderen door moderator voordat ze geplaatst worden.

Beantwoorden

iedereen doet net of dit groot nieuws is.
maar dat je s’avonds niet door de heisstraat kan fietsen,
daar lees je nooit niks van.
…straat

Beantwoorden

Een aantal reageerders vindt dat de reactie “waren de 9mm’s op” van arjen gisteravond om om 20.46 uur verwijderd moet worden.
In het algemeen vinden wij van de weblog dat er veel (niet alles) on topic op de weblog gezegd moet kunnen worden. Bij twijfel laten we een reactie staan. Immers, niet iedereen begrijpt altijd wat een ander bedoelt, niet elke reageerder heeft de gave van het woord, ieder vogeltje zingt nog altijd zoals het gebekt is en niet iedereen geeft altijd het hele verhaal. Dat alles maakt de weblog ook tot een mooie plek, vinden wij.

Als je een volgende keer een (in jouw ogen) echt foute reactie op de weblog ziet staan, kun je (zoals al vaker gezegd) het beste meteen een mailtje sturen naar [email protected] met de reactietekst of reactielink en een (korte) uitleg. Gelukkig doen sommige dat, want ook wij zien niet altijd alles. Per mail is het snelste en als een ‘verkeerde’ reactie dan verwijderd wordt, zal vrijwel niemand die gelezen hebben, laat staan erop gereageerd hebben. Door de reacties hierboven op de reactie van arjen zag iedereen die inmiddels juist wel.

En nu het hier aan de orde komt, zou het mooi zijn als 1 van jullie in concept een duidelijk objectief niet-Noord-Koreaans reageer-reglement dat op de weblog is toegespitst is, wil schrijven en naar ons mailt. Dat kunnen wij dan voorleggen aan de webloglezers die daar in een apart log hun mening over mogen geven.
Vervolgens moet er dan iemand komen die dat plusminus 24 uur per dag wil gaan handhaven. Met alle spamreacties erbij ‘a hell of a job’. Maar je voegt dan wel de daad bij het woord en je helpt de weblog beter te worden. Want als de weblog beter kan, dan moet dat ook.

En dan nu de reactie van arjen. Het wordt in dit log toch al besproken, daarom is het het beste dat iedereen in de reacties hieronder reageert. In dit geval zijn wij dus benieuwd wat de redenen zijn dat zijn reactie écht niet kan.
Hoewel de weblog er eerder niets over hoorde, zou het zomaar kunnen dat dat sloeg op dat pistool dat gevonden zou zijn. Vanwege bijvoorbeeld dat soort informatie biedt de weblog graag de ruimte aan reageerders. We zijn benieuwd naar jullie reacties hieronder.

Beantwoorden

@Adrie op zaterdag 16 maart 2013 om 14:39:

Je bedoelt neem ik aan zoals ed.nl dat doet en dat reacties er dan soms een halve dag later op staan (of niet). Dan haal je de snelheid eruit vinden wij en kun je veel moeilijker op elkaar reageren. Zie ook onze uitgebreide bovenstaande reactie. Verder even geen commentaar van ons op de rest.

Beantwoorden

Is dit belangrijk nieuws.
In de binnen stad gebeuren ergere dingen maar daar hoor je niets over omdat het over een bepaalde groep buitenlandse personen gaat.
Omdat hij een moslim is word het alleen maar aangedikt om ze zielig te maken.

Beantwoorden

juist ja
kijken hoeveel commentaar jij hierop krijgt evil666

Beantwoorden

Ik vrees dat ik me moet aansluiten bij Mina en Evil666. Maar daar mag niets over gezegd worden, natuurlijk.

Beantwoorden

@ De Textielbaron

Zo te zien bestaan er ook zielige columnisten. Als je over deze kwestie wat meer dan de gebruikelijke onzin te melden hebt kom er dan mee en laat dat niet over aan je Venlose roerganger of wat blatende geiten uit diens gevolg .

Beantwoorden

Maar de vraag blijft wie is de kwade genius die het in zijn hoofd haalt om iemand te beschieten met een buks? Dat vind ik als Helmonder ongepast.

Beantwoorden

Ten eerste is het natuurlijk te triest voor woorden dat dit is gebeurd. Dat moet gezegd worden.

De Heistraat en omgeving is sinds jaren een broeinest van ellende en ik kan me niet voorstellen dat dit het enige incident is. De gemeente kan nog zo veel geld in deze buurt steken; het zal nooit iets worden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *