Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.068 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
24reacties

“Het is beslist niet normaal als je 33 ratten door je tuin hebt lopen. Op 1 dag heb ik er 9 uit de klemmen gehaald.” Dat zegt Martien Verbakel uit de Van der Brugghenstraat in Stiphout. “De oorzaak is een buurman, die zijn duiven en kippen overmatig voert en de ratten bovendien onderdak geeft! Nota bene in zijn eigen huis! Ik heb met een zaklamp door zijn voordeur gekeken. De ratten zitten me letterlijk aan te kijken! Heel Stiphout kent die man… een eenzame man die aan het vervuilen is….”

Een aantal van de ratten die Martien Verbakel bij zijn huis ving en daarna vereeuwigde

Verbakel heeft niets tegen de buurman. In tegendeel: “Die man moet geholpen worden. Het is een man van een jaar of 60, erg solitair, die vereenzaamd en vervuild. De ratten lopen door zijn kamers, vreten de vloerbedekking, meubelen en alles aan. Ze schijten alles onder en je vergaat van de stank. En wat in zijn huis en tuin loopt, komt dus ook bij zijn buren. Bij mij vooral via de schuurtjes die onder 1 kap gedeeld worden. Complete rattennesten kwamen uit het plafond toen ik dat liet vervangen omdat de hele isolatie was aangevreten. Behalve een gezondheidsrisico is dit vooral een sociaal probleem. Daarom heb ik overal aan de bel getrokken en de publiciteit gezocht.”
Zijn boosheid richt zich vooral op woningbouwvereniging Compaen, de verhuurder van buurmans huis. Deze naar eigen zeggen klantgerichte organisatie bezit zo’n 3500 woningen in vooral Mierlo-Hout en Mierlo. Compaen is niet echt scheutig met informatie. “Compaen reageerde niet op onze meldingen. Al 3 of 4 jaar niet. Die heeft al die tijd de boot afgehouden. Ik verwijt ze dat ze pas in actie komen als de gemeente en wijkbewoners zich ermee gaan bemoeien.”
Over de gemeente heeft Verbakel niets dan lof: “De gemeente reageerde meteen. Stuurde iemand en deed onderzoek.” Al die kanalen inschakelen heeft uiteindelijk wel een positief gevolg gehad. Recent zijn mensen van de gemeente, Compaen, politie en GGD of maatschappelijk werk samen op bezoek gegaan in de Van der Brugghenstraat. Daar werd geconstateerd dat de man inderdaad de bron van de rattenplaag is. Meteen werden vallen gezet en dat begint resultaten af te werpen. De overlast van de ratten is aan het verminderen. De hulp voor de buurman vergt echter een langere adem.
Bij de woningbouwvereniging blijkt vanwege de vakantie tot en met half augustus niemand beschikbaar om tekst en uitleg te geven.

24 reacties:

Martien een zeer goed stuk maar wat doet Compaan die al zolang niks deden maar dat is ook bekend bij de gemeente word is tijd dat Compaan word aangepakt door de gemeente.
je weet nog wel dat een medewerkster van Compaan daar binnen was geweest en tegen jullie zei het valt wel mee terwijl heel de straat weet en bijna heel stiphout dat het op de hoek niet goed is maar ja zolang we geen problemen hebben bij Compaan doen we maar net of onze neus bloed zo werken hun al langer problemen niet herkennen en gewoon voorruit schuiven

Beantwoorden

Hebben we al een brief over gehad maar lekker gore foto’s zeg.

Beantwoorden

@Toon de Greef op donderdag 3 augustus 2017 om 19:17:

Echt he…..bleeehhhh, hopelijk snel over. Opletten met de kindjes buiten voorlopig????

Beantwoorden

Tja en dan zeggen ze dat ze in stiphout geen kattemeppers zijn.. waar zijn de katten dan..?? ratteplaag..

Beantwoorden

Ik heb nog geen rat gezien

Beantwoorden
José van der Heijden

Wat goed van je Martien om hiermee openlijk naar buiten te treden, echt belachelijk wat jullie hebben moeten doorstaan zowel van de overlast van de ratten als het psychisch er aan onderdoor gaan, alleen al om het feit dat er nauwelijks naar jullie geluisterd werd, fijn dat er nu eindelijk aan gewerkt wordt en dat ook jullie buurman de hulp krijgt die hij nodig heeft, succes met alles

Beantwoorden

Was het niet slimmer eerder de gemeente in te schakelen? Want volgens mij is dat de juiste weg.

Beantwoorden

De gemeente heeft na iedere melding correct gereageerd door de ongediertebestrijder te sturen. pas na het vangen van 9 zwarte ratten in een weekend en het melden van de aanwezigheid in huis van de ratten, is er “garen op de klos” gekomen. dat had men juist moeten voorkomen…

Beantwoorden

Er zijn meerdere delen van Stiphout waar ratten zitten. Twee jaar geleden bij ons in de straat ook diverse gevangen. Dit zijn er wel heel veel. Krijg er de kriebels van ????????

Beantwoorden

IIIEEEKKKK????????????

Beantwoorden

Wist ik al maand geleden dat daar veel ratten bij de mensen op de plaats zaten….

Beantwoorden

die man heeft al 2 jaar geen duiven en kippen meer weer een raar verhaal zat bij onze club maar heeft alles opgeruimd dussssssssssss

Beantwoorden

Gerum

Beantwoorden
Michelle Verachtert

Hier sluipen ze zelfs in de tuin om het schildpadvoer uit het water te vissen

Beantwoorden

Hier binnen een week langsgekomen en klemmen gezet

Beantwoorden

Er wonen toch alleen maar raten in Stiphout… ????

Beantwoorden

@Paul Heinemans op vrijdag 4 augustus 2017 om 08:11:

Nou nou

Beantwoorden

Láát aangepakt… Na al 3 jaar klachten binnen krijgen kun je dát wel zeggen ja… Láát aangepakt!!

Beantwoorden

Ratten zitten écht niet alleen in Stiphout, maar overal wel in Helmond. De grootste reden is dat er overal voor die beesten wel voedsel te vinden is en zo komen er steeds meer. Je ziet ze ’s avonds wel eens de straat oversteken of dicht tegen de huizen aan weghollen.

Woonpartners heeft een tijd geleden een brief gestuurd aan de bewoners van de flats bij de Van Speijklaan bij het kanaal met het verzoek geen eten meer naar beneden te gooien i.v.m. ratten die er zitten (en ik kan je zeggen dat ze er zitten).

En dacht je nu werkelijk dat dit de bewoners ook maar iets kan schelen. Geen ene moer! Ze gooien nog steeds voedsel naar beneden en dus moeten ze niet verwonderd zijn als er een moment komt dat je ook voortaan overdag die beesten rond de flats ziet lopen! En dan moet je ze eens horen……!!

Beantwoorden

@Paul Heinemans op vrijdag 4 augustus 2017 om 08:11:
Men heeft het over ratten Paul

Beantwoorden

@jvan dijk op donderdag 3 augustus 2017 om 23:09:

de duiven kan hij wel 2 jaar niet meer hebben maar als je niks opruimt dan blijft de rotzooi wel mooi liggen ben jij nog binnen wezen kijken.
een hele tijd terug wilde ze nieuwe pannen op het huis leggen de pannenleggers ze begonnen maar zijn gelijk weer gestopt was zeer vies daar tegen het dakbeschot niet te harden.

Beantwoorden

@jvan dijk op donderdag 3 augustus 2017 om 23:09:

de laatste duiventil is pas in januari 2017 gesloopt. Tot op dat moment hebben er ook duiven gezeten. dat is pas 8 maanden geleden…
dusssssss….

Beantwoorden

@Martien op vrijdag 4 augustus 2017 om 23:33:

Januari 2017 is toch bijna 2 jaar geleden. 🙂 🙂 Sommige praten hier als duiven zonder kop 🙂 🙂
Goed dat je die ratten in de media bracht. Hopelijk had jij en de buurt wat ???? ???? voor de stank! Want die uitwerpselen kunnen zeker op warme dagen goed stinken. Hopelijk zijn ze snel voorgoed weg want zeer onhygiënisch.

😉 😉 Dat waren dus andere ratten dan in deze film.

Beantwoorden

Leuk om te zien dat het Eindhovens Dagblad ons bericht vanavond ook heeft overgenomen, zie http://www.ed.nl/helmond/rattenplaag-in-stiphout-lijkt-beteugeld~ab6572e0.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *