Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

116reacties

Sinds een week of 4 is de voorgevel van het bedrijf Qide Coaching op de Mierloseweg versierd met een regenboog. Maar de gemeente vindt dat maar niks. Per brief liet zij weten dat die schildering moet verdwijnen omdat er anders een boete van 2500 euro volgt.
Eric en Diënne Flohr-Kamphuis hebben in dat regenbooghuis aan de rand van het Combicentrum een praktijk opgezet om mensen zorg op maat te bieden. Hun bedrijf verricht advieswerk dat recht uit hun hart komt en ligt op het gebied van gender, werk, scholing en gezin.

Eind mei bracht vakschilder Peter van Alphen uit de nabijgelegen Eikendreef de regenboogkleuren aan op de voorgevel van het pand. Die 6 kleuren representeren de aspecten van het leven die bestemd zijn om mensen weer in hun kracht te zetten. Ieder van deze facetten correspondeert met de kleur waarin die geschreven staat.
Vorige week dinsdag lag er ineens een brief van de gemeente op de mat. Het echtpaar had namelijk geen vergunning aangevraagd voor de schildering.
In het schrijven staat dat de regenboog niet overeen komt met de vereisten rondom de welstand in de nabije omgeving. Dat was gebleken na onderzoek door de welstandscommissie. Het probleem zit hem in de kleuren die niet bij de omgeving zouden passen. Dat deel van de gevel moet daarom voor vrijdag 15 juli weer grijs of met een andere neutrale kleur overgeschilderd worden. Dit op straffe van een dwangsom (boete) van 2500 euro.
Als dit niet voor deze datum gebeurt, heeft de gemeente het recht op inning van die dwangsom binnen 1 jaar tijd. De dwangsom is gerechtvaardigd omdat er een situatie ontstaan is die niet overeenkomstig de wet is. De kleuren zijn namelijk strijdig met het huidige omgevingsplan. Bij de gemeente was gisteren niemand bereikbaar voor een toelichting.

Eric en Diënne vinden het maar raar dat hun regenboog overgeverfd moet worden. Ze vinden het juist heel erg passen in hun wijk. Op de Mierloseweg sieren immers verschillende reclameborden en logo’s de voorgevels. Ook krijgen ze er veel positieve respons aldus het stel. “Alle ondernemer in het Combicentrum zijn dolenthousiast met het resultaat. Niemand die wij spraken heeft enig bezwaar.”
Helmond is sinds 2011 een Regenboogstad en in 2017 kreeg de Veestraatbrug de regenboogkleuren en kwamen er enkele homo-voetgangerslichten met 2 mannetjes of vrouwtjes. Zie ons artikel met update destijds daarover. “Dus we dachten dat zal zo wel kunnen. De regenboog staat synoniem dat iedereen in hoop en vrijheid zichzelf mag zijn. Ook waren we actief bij Helmond Start en daar bleek dat de gemeente heel erg blij was met ons bedrijf.”
Het stel wil dat de kleuren niet overgeschilderd hoeven te worden en zijn daarom zondag deze petitie gestart. Die werd tot op dit moment 32 keer getekend. Als de petitie niet het gewenste effect sorteert, willen ze ook andere acties gaan ondernemen zoals het ophangen van posters en een handtekeningenactie op papier. Hoe die acties precies vorm gaan krijgen weten ze nog niet. Ze willen eerst het resultaat van de online-petitie afwachten.

Het echtpaar heeft Qide Coaching opgezet om mensen zorg op maat te bieden. Diënne heeft een achtergrond in het onderwijs en durft buiten de schotten te denken. Eric heeft een achtergrond in coaching. De 2 helpen mensen met levensvraagstukken op het gebied van identiteit, gender, autisme, gezin, school, werkgender, werk, school en gezin. “Ieder mens heeft recht op een eerlijke kans in het leven” vindt Eric.

In de reacties hieronder staan updates.

116 reacties:

Doe dan ook die regenboog 🌈 die geschilderd is op de veebrug weg

Beantwoorden

Ik vind het een uiterst bekrompen reactie van een gemeente dat zich regenboog gemeente noemt. Degene die hiervoor verantwoordelijk is, zou zich moeten schamen.

Beantwoorden

Voor mijn moeder’s verjaardag (7 juni) ging ik naar Vedder om wat lekkers te halen voor bij de koffie en zag ik die regenboog voor het eerst. Geweldig vond ik het en steeds als ik over de Mierloseweg fiets krijg ik goede zin. Ik dacht mural nummer zoveel, goede zaak, die mag er ook weer wezen dacht ik nog. Dat gaan we toch niet verbieden? Precies, die brug naar de stad is toch ook zo geschilderd? Mag dat dan wel? Gemeente toch! Een katastrofe!

Beantwoorden

Als je dit toestaat is het hek van de dam. Dit ziet er toch niet uit?

Beantwoorden

Ach Roland zeik niet zo

Beantwoorden

@Harry en als uw buurman dit doet?

Beantwoorden

Eric Flohr maakte gisteren ook nog dit filmpje:

Beantwoorden

Ik vind d w mooi zo met die kleuren laat gaan

Beantwoorden

Wat fijn dat de ambtenaren in onze stad zich zo bezig houden met de “echt belangrijke zaken” voor stad en haar burgers!!
[Sarcasme modus uit]

Beantwoorden

Op de mierloseweg zie je wel meer afzichtelijke reclameuitingen. Laat het toch gewoon zo.

Beantwoorden

Beantwoorden

Zo zie je maar weer dat de roverheid ver weg staat van de werkelijkheid. In hun eigen wereld zien ze alleen maar regels die gelden voor anderen.

Beantwoorden

Wanneer het niet past in de omgeving , doe dan wat aan de omgeving !
Ik vind het een top schilderwerk met voor velen een betekenis.

Beantwoorden

Ondernemers moeten opvallende dingen doen om hun bedrijfsactiviteiten voor potentiele klanten onder de aandacht te brengen. Bij aanvang van de organisatie, oktober 2021, was er nog geen regenboog-schildering op de gevel aanwezig. Nu komt er aandacht. De gemeente Helmond heeft zich geroerd.

Beantwoorden

Misschien moet welstandscommissie even pagina 8 van het ambitieakkoord lezen, over ‘werken volgens de bedoeling’ oftewel ‘doen wat nodig is’, in plaats van ‘doen wat regel is’.

Beantwoorden

De gemeente moet niet zo zeuren. Hebben zeker niets anders te doen. Het fleurt de straat op.

Beantwoorden
Margerie van Eeden -Simons

Lekker zo laten. Is een keer wat anders.

Beantwoorden

Lelijk, geen vergunning, overheen schilderen.

Beantwoorden

Woon zo wat om de hoek en zie het nu pas via fb. Dus zo storend is het niet.Vind het wel wat hebben.van mij mag het blijven fleurd tenminsten
De mierloseweg weer wat op

Beantwoorden

En de Veestraatbrug dan?
Past dat dan wel?

Beantwoorden
Nelly van Veijfeijken

Dit is een bedrijfspand waar men ook woont. Zij hebben hier aan de voorzijde van t pand een coachingsbureau en voornamelijk voor mensen die met zichzelf in de knoei zitten m.b.t. hun geaardheid… of ik t mooi vind doet er niet toe, ik vind bij wel meerdere panden de bedrijfslogo’s c.q. uitstraling te opzicht etc… Maar tis wel naïef dat ze er niet eerst een vergunning voor hebben aangevraagd ….

Beantwoorden

In iedergeval mooier dan de schilderingen die onder de luchtbrug gemaakt is en wat er op meerdere plaatsen in helmond wat men kunst noemt zijn spuuglelijk dit vrolijke de mensen op.

Beantwoorden

Ja hoor ze hebben weer wat te mauwe
Ambtenaartjes houden niet van kleur😏

Beantwoorden

Mocht een van de betreffende ondernemers meelezen: wat is werkgender?
Dat je boekhouder bent maar je voelt je timmerman?

Beantwoorden

Geen vriendjes van de burgemeester,laten ze zich druk maken over dingen die er werkelijk toe doen.

Beantwoorden
Wiljan van Wanrooij

Hij had er toch een vergunning voor gekregen,dat zei hij toen ik hem sprak. Beetje raar van welstand dan

Beantwoorden
Wallemieke van Griensven

@eric op dinsdag 21 juni 2022 om 09:17:

Top 🌈-Eric, hou vol, die komen er wel op terug als ze al die handtekeningen zien. Dat zijn er al 146 👍 ❤ De krant heeft er nu ook een stuk over, maar dat had jij dus ook al gezien 😆

Beantwoorden

Gemeente wel scherp hoor, dit mag niet maar is wel netjes fris en goed verzorgd. Als de gemeente toch op controle was lijkt het me dat ze wel meer dingen hebben gezien. Bijvoorbeeld dat de gemeente niks aan onderhoud doet aan de mierloseweg of dat door nieuwe appartementen parkeren zeer lastig is geworden ( ook door parkeren van bouwvakkers ) ik ben ook buurman ik vind het mooi en zeker niet storend, vind het onkruid wel storend en onverzorgd

Beantwoorden

Weer een staaltje kafkaiaanse bureaucratie van de gemeente Helmond . Succes Eric en Diënne…💪🏽👊🏼💕🌈🌈🌈🌈🌈🌈🍀

Beantwoorden

Nou, Roland, gefeliciteerd, ben het met jou eens.
En met kunstkenner.
Of ‘t mooi of lelijk is, doet er niet toe. Smaken verschillen. Maar er zijn regels die zijn er niet voor niets… En iedereen en zijn moeder die nou lopen miepen: waar ligt de grens dan ineens?
Dus gewoon handhaven, want anders hek van de dam, en gaan alle geprivilleerde wokers overal lopen kliederen.
De domheid of arrogantie om gewoon zonder vergunning dit te doen vind ik aanmatigend.
De reactie om petitie te starten, stuitende domheid.

Beantwoorden

Mooi zo laten fleurt geweldig op en is kwalitatief een knap stukje werk.

Beantwoorden

@Andre op dinsdag 21 juni 2022 om 17:39:

Goed idee. Handhaven gemeente Helmond. Geen nieuwe vage normen gaan toestaan. Velen hebben dan ´nieuwe´ gedachten in uitvoering.
Deze huurwoning wordt met deze veelkleurigheid een commerciele blikvanger. Dat is de opzet van de ondernemers.

De gemeente is in actie gekomen nadat meerdere omwonenden bezwaar hadden gemaakt

Wat zijn trouwens geprivilleerde wokers? Ik welk woordenboek staan die woorden?

Beantwoorden

“In het schrijven staat dat de regenboog niet overeen komt met de vereisten rondom de welstand in de nabije omgeving. [..] Het probleem zit hem in de kleuren die niet bij de omgeving zouden passen. [..] De kleuren zijn namelijk strijdig met het huidige omgevingsplan.”

Weet iemand de exacte bewoording waarmee in het huidige omgevingsplan eisen worden gesteld aan de kleuren?

Ik heb gekeken op https://www.helmond.nl/1/omgevingswet/omgevingsplan maar daar werd ik niet echt wijzer van.

Beantwoorden

van mij mag die lelijke verf ook van de vlisco af, pas totaal niet in het straatbeeld. dan liever de regenboogkleuren op de muren

Beantwoorden

Ik heb er geen problemen mee het fleurt de straat op!

Beantwoorden

Overigens is het normaliter zo dat er eerst al een aanzegging komt alvorens de wet dwangsom wordt opgelegd.

Beantwoorden

Mensen, jullie mening, of gevoel, doet er helemaal niet toe. Ook petitie niet, er zullen meer mensen jiet voor tekenen dan wel.
De wet is heel duidelijk. De regenboog is ook heel duidelijk in strijd met de regels.
Het ergste non argument is om een ander gebouw te noemen, waarvan jij vind dat het niet mooi is. Dat zijn mensen die hondenstront laten liggen, en wanneer ze aangesproken worden beginnen over kattenstront.

Beantwoorden

Doe maar lekker bescheiden. Alleen jouw mening telt.

Beantwoorden

@Andre op woensdag 22 juni 2022 om 08:58:

Als je de wet/regels zo duidelijk vindt, heb je vast wel een antwoord op mijn vraag van dinsdag 21 juni 2022 om 21:42.

Beantwoorden

Beste mensen,
Dank voor jullie meestentijds positieve reacties! Hartverwarmend!
Overigens is het pand mijn eigendom, ben ik geen huurder.
De regenboog moet blijven! Teken de petitie en deel hem!

Beantwoorden

@Diënne Flohr op woensdag 22 juni 2022 om 10:45:

Als je daar dan bedrijfsmatig aan de slag wilt gaan met de activiteiten die je aanbiedt zou je aan de gevel een aankondiging kunnen bevestigen in de zin zoals gebruikelijk is bij huisartsen en tandartsen. Laatstgenoemden vragen ook niet om aandacht met een ´regenboogschildering´.

Beantwoorden

Ik vind dit een lastige. Persoonlijk ben ik voor vrijheid blijheid en heb ik meer met de chaos zoals je die in België vindt dan met de saaie aangeharkte eenheidsworst die je in Nederland in veel wijken tegenkomt. En als je een wijk hebt met een unieke uitstraling en beeldkwaliteit zoals Brandevoort, dan ben ik juist wel weer voor handhaving.

Maar we hebben in Helmond nu eenmaal regels vastgesteld en volgens die regels is het zo dat als iets afwijkt van wat als norm is vastgesteld de welstandscommissie toetst of het nog passend is. En die oordeelt dat het niet binnen de afspraken past.

De komende jaren wordt voor alle wijken een omgevingsplan opgesteld. Dat is meteen de kans voor de inwoners om te bepalen wat volgens hen allemaal kan en mag. En dat gaat dan niet alleen om het beschilderen van je huis, maar ook bijvoorbeeld of de voorzijde van een huis na verbouwing af mag wijken van het algemene straatbeeld. Of misschien is er een bepaald stadsgezicht dat de inwoners willen beschermen/behouden. Uiteindelijk beslist de raad, maar die input wordt wel meegenomen.

Beantwoorden

Wat is werkgender?

Beantwoorden

Wat een gezeik allemaal weer !

Reed er gisteren langs en dacht: leuk ! Eindelijk eens kleur ipv die saaie grijze gevels.

En nu lees ik hier dat het niet mag. En dan ook nog eens gesteund door zo’n autistische opmerking van ene Andre.

Beantwoorden

OKAY, regels zijn regels, dat klopt. Dus in de gemeente en bijvoorbeeld in onze regering.

Zijn regels standaard zo op papier gezet om hier standaard niet van af te hoeven wijken, ook bestaat er blijkbaar niets,dat er in somige gevallen een individueel beoordeling, of uitzondering kan plaatsvinden…

NEE dat kan alleen in hun eigen vieze wereldje, met eigen belangen, dan zou ineens alles kunnen. Uitzonderingen, Zelfs wetten veranderen…..

Nee kijk eens hoe Profesioneel netjes en totaal niet storend, deze juist mooie uitstralende voorgevel het hele stuk Mierloseweg juist opfleuren..

Op pleure met hun regels, het zal wel weer met rijke vriendjes politiek te maken hebben.
Regels zijn er om met uitzondering te worden gedoogd… Nou dit is een voorbeeld, wat helemaal niet storend is, en gewoon bij het buurtplan kan behoren…

Grijze muizen zeikers zijn het Eric!

Excuses voor mijn taal gebruik, maarja het zijn gewoon een stelletje grijze muggezifters , met Hoogstwaarschijnlijk Rutte als held!

Beantwoorden

Ik vind het prachtig , zou het erg vinden als het weg moet . Succes .

Beantwoorden

@Michiel van Geel op woensdag 22 juni 2022 om 11:11:

Ik ben het er mee eens dat we nu eenmaal regels hebben vastgesteld.
Maar hier kan toch wel voor een jaar ontheffing voor worden gegeven.
Dan kunnen we volgend jaar bekijken of die ontheffing verlengt kan worden.

Beantwoorden

Update 1:
Petitie kreeg inmiddels 351 handtekeningen en reactie van de wethouder
Het bericht over het regenbooghuis zorgde met name op onze Facebook-pagina voor nogal wat reuring en de petitie kreeg inmiddels 351 handtekeningen.
We vroegen wethouder Erik de Vries een reactie naar aanleiding van alle ophef rondom de regenboogwoning. Hij liet weten dat hij eraan hecht te zeggen dat regels van welstand voor iedereen in Helmond gelden. Gevelschilderingen vallen niet onder een omgevingsplan (zoals wij abusievelijk meldden) maar onder de gemeentelijke welstandsnota. In dat 50 pagina tellende document (pdf) staat op pagina 21 bij ‘Handhaving en excessenregeling’ dat het schilderen van de voorgevel in felle en/of contrasterende kleuren niet is toegestaan. “We zien dat de schildering zeer uiteenlopende reacties oproept”, aldus de wethouder die binnenkort in gesprek gaat met de bewoners om hun kant van het verhaal te horen.
Waarom is er zo snel gecontroleerd? De verf was bij wijze van spreken nog niet droog of de welstandscommissie had op dinsdag 31 mei de beschilderde voorgevel al behandeld. “De welstandscommissie had al vrij snel een vergadering nadat de woning was beschilderd. De welstandscommissie komt elke 2 weken bij elkaar. Als er een melding binnenkomt, wordt deze in de eerstvolgende vergadering voorgelegd.”
Uit de buurt waren meerdere meldingen bij de gemeente binnen gekomen met de vraag of felle kleuren is toegestaan. Zoals gebruikelijk in dit soort situaties legt de gemeente dit dan voor aan de welstandscommissie. Die heeft de schildering beoordeeld als ‘in ernstige mate in strijd met de redelijke eisen van welstand’. Om die reden hebben de bewoners een vooraankondiging gekregen dat de gemeente voornemens is om handhavend op te treden. De bewoners kunnen hier nog een reactie op geven. Pas daarna wordt een formeel besluit genomen.

Beantwoorden

Duidelijk en helder antwoord van de gemeente. Overigens goed dat de Weblog aanvullende vragen stelt, ook om de emoties en veelvuldige aannames die er leven uit dit vraagstuk te halen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 23 juni 2022 om 08:14:

Mijn vraag van dinsdag 21 juni 2022 om 21:42 is hiermee beantwoord. Maar De Vries zal toch ook pagina 8 van het ambitieakkoord hebben gelezen, over ‘werken volgens de bedoeling’ oftewel ‘doen wat nodig is’, in plaats van ‘doen wat regel is’.

Naar de letter staat in de welstandsnota niet dat dit verboden moet worden. Er staat alleen maar als citerium “ernstige strijdigheid met redelijke eisen van welstand” en “Vaak heeft dit betrekking op: [..] toepassing van felle of contrasterende kleuren”. Er staat niet dat toepassing van felle of contrasterende kleuren per definitie een ernstige strijdigheid met redelijke eisen van welstand oplevert.

De andere voorbeelden (het afsluiten van een bouwwerk voor zijn omgeving; het ontkennen of vernietigen van architectonische bijzonderheden bij aanpassing van een bouwwerk; armoedig materiaalgebruik; ernstige verpaupering of verval van bouwwerken) gaan over verwaarlozing of beschadiging van de wijk. Dat lijkt mij inderdaad strijdig met redelijke eisen van welstand.

In het geval van felle of contrasterende kleuren ligt het minder eenduidig. Ten tijde van een voetbalkampioenschap kleuren sommige mensen hun deel van de straat fel oranje, in het kerstseizoen verschijnen er aan veel gevels objecten in allerlei kleuren die zelfs (al dan niet knipperend) licht geven, en momenteel zijn op diverse plekken de contrasterende kleuren van de Oekraïense vlag te zien. Is dat allemaal strijdig met redelijke eisen van welstand?

“Welstand” is nauw verbonden met “gezondheid”. Veel lhbti’ers worstelen met hun “anders zijn”. De regenboogvlag staat voor “Je staat niet alleen, ook jij hoort erbij” en versterkt zo het zelfvertrouwen van lhbti’ers. Het zou jammer zijn als Regenboogstad Helmond de welstand van zijn inwoners beschadigt door dit medicijn in de ban te doen.

Misschien zijn de omwonenden die hebben geklaagd zich niet bewust van de betekenis van de regenboogvlag en de positieve bijdrage aan de geestelijke gezondheid van stadgenoten die ze (gratis!) kunnen leveren door dit initiatief te steunen, of misschien moeten ze even aan het nieuwe straatbeeld wennen.

Ik ben benieuwd hoe dit zich verder ontwikkelt.

Beantwoorden

@Sander Lam
Ze kunnen ook kiezen om een vlag aan de gevel te laten wapperen. Zelfde boodschap, geen gezeik. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat de publiciteit voor de eigen onderneming ook een belangrijk doel is van de betreffende ondernemers.

Beantwoorden

@Diënne Flohr op woensdag 22 juni 2022 om 10:45:

Geweldig wat jullie proberen te bereiken. Ik ken jullie niet maar hoorde op mijn werk bij het spreekwoordelijke koffieapparaat van iemand uit de buurt wat voor fijne lieve mensen jullie zijn. Dat niet iedereen het eens is met jullie mag natuurlijk. Maar trek je niks aan van de beroeps-reaguurders, die heb je helaas altijd en overal op internet. De overgrote meerderheid staat achter jullie en vinden de regenboog prachtig, de handtekeningen onder de petitie zeggen meer dan genoeg.

Veel succes bij het gesprek met wethouder De Vries, een sociale man die het hart op de juiste plaats heeft zitten. Maar een wet-houder moet ons allemaal natuurlijk aan de wet houden… Lastig dus voor hem en jullie. Maar misschien ziet hij een een mogelijkheid om tot een vergelijk te komen. Misschien is het een idee om een paar enthousiaste Combicentrum-ondernemers bij het gesprek uit te nodigen.
Hoe dan ook: toi toi toi!

Beantwoorden

@Roland op donderdag 23 juni 2022 om 09:45:

“Goede waar verkoopt zichzelf“. Of massaal belangstelling voor het Qide Coaching-product bestaat is de vraag. Publiciteit is daarbij misschien belangrijk. Of die belangstelling er is? De nadruk ligt tot dusver uitsluitend op ‘de regenboog’. Het is nog onduidelijk hoe de gemeente uiteindelijk zal beslissen.

Beantwoorden

@de weblog van Helmond op donderdag 23 juni 2022 om 08:14:

Oh dus felle kleuren aan eigen pand mag niet? Want dat staat in de welstandnota.
Maar ik zie in de nota niks over felle gekleurde (meestal, vaak ook helder wit) verlichting?
Maar 6 felle lampen aan de voor en achtergevel van een koopwoning in Helmond mag wel?
Ik snap er niks meer van!!!!
Want zoals @gemeentehelmond zelf zegt; er staat niks in het bouwbesluit.
Maar als er al 10 koopwoningen rondom zijn woning al maanden klagen over de felheid van zijn verlichting, en jullie zeggen doodleuk; er staat niks op papier, dus dan mag het.
Onze straat is net een attractie, sommige willen vanwege deze kwestie hun huis verkopen, maar krijgen hun huis niet verkocht of bieden ver onder de vraagprijs!!!!
Ik denk dat als het dus toegestaan is en andere woningen dit ook gaan doen, dat we dan idd de naam regenboogstad waard zijn.
Ik wil @erikdevries wel een keer s’avonds als het donker is uitnodigen om een kijkje te komen nemen bij ons in de wijk.

Beantwoorden

@Roland op donderdag 23 juni 2022 om 09:45:

Voor wat het waard is: de weblog heeft Eric en Diënne benaderd over die regenboog. Dat was eigenlijk naar aanleiding van dit bericht op Facebook omdat we benieuwd waren naar hun verhaal daarover. Die foto’s zagen we een week of wat nadat het geplaatst was. Na eerste mislukte poging telefonisch contact te leggen, bleef het bij ons een weekje liggen. Toen we maandag belden en contact kregen, bleek er wat loos en zijn we achter het typemachine gaan zitten.

Beantwoorden

Allemachtig wat een gejank allemaal.
Ellie, ik ken de situatie niet, maar lichtvervuiling is ook aantasting van goede smaak. Je hebt zeker een punt.
De regenboog is superduidelijk en klontjeklaar. Ieder mens weet toch waar de welstand zo’n beetje over gaat.. Gekke kleuren bv.
En het gaat er niet om hoeveel handtekeningen je ophaalt. Al zal er maar 1 persoon aanstoot nemen, of een klacht indienen, dan gaat dat voor.
Dit gedram en jank hoort heel erg bij linkse woke en cancel cultuur.. Steeds maar weer “ja maar”… En alles groter maken dan ‘t is.
Aangenaam verrast dat bv Roland wel objectief blijft.

Beantwoorden

@Andre op donderdag 23 juni 2022 om 13:45:

Grappig dat jij en ik het roerend eens zijn dat getoetst zou moeten worden aan de bedoeling van de wet, en niet aan de voorbeelden die toevallig wel of niet in de tekst staan, en dat jij en ik vervolgens tegengestelde conclusies trekken wat dat dan in dit specifieke geval betekent.

Mij lijkt superduidelijk en klontjeklaar dat deze professioneel aangebrachte schildering niets met gekke kleuren te maken heeft en alles met de acceptatie en sociale cohesie, dus welstand, waar het regenboog-symbool voor staat.

Ik zou wel eens willen weten wat de motivatie van de omwonenden is geweest om te klagen over een beetje fleur in de wijk. Hoezo wordt hun welstand hiermee aangetast, voelen ze zich er ongemakkelijk bij dat hun straat nu “anders” is?

Als ik zelf in de straat zou wonen zou ik overwegen een regenboogvlag op te hangen om Eric en Diënne te steunen.

Beantwoorden

Grappig dat veel opmerkingen hier zijn: de gemeente moet niet zeiken.

Zouden ze er ook zo over denken als hun buurman ineens zijn huis volledig beschilderd met paars of in de kleuren van Feyenoord of Ajax??
En wat doet het met de waarde van je pand als je ernaast zit?

Als iedereen maar zijn huis zomaar gaat beschilderen zou het een bende worden want over smaak van niet te twisten.
Wie beslist dan welke kleur wel en welke schildering of kunstwerk niet.

Daarom dus, even een vergunning aanvragen.

Beantwoorden

Hou die kleuren gewoon lekker achter de voordeur. Maar nee, al het LHBTIQ gebeuren moet aan iedereen opgedrongen worden. Ik heb niks tegen mensen die anders zijn, maar kap eens met constant aandacht zoeken als je juist als normaal behandelt wilt worden.

Beantwoorden

Update 2:
Item over het regenbooghuis bij Hart van Nederland
Eric en Diënne Flohr waren vandaag om kwart over 5 te zien in de uitzending van Hart van Nederland bij SBS6. Om half 11 is dat normaal gesproken ook te zien in de late editie van het programma.
Gisteren legde SBS6 contact met het echtpaar en vandaag kwam de commerciële zender het item opnemen. 5 Kwartier opnames voor 120 seconden zendtijd. Maar het stel dat er sinds eind 2020 woont, vond het meer dan de moeite waard en zijn tevreden over het eindresultaat. Eric (62 jaar) vond dat goed werd weergeven wat ze met hun actie bedoelen. Zijn vrouw vond de reacties van de geïnterviewde mensen hartverwarmend. “Het geeft maar weer eens weer dat de mens van nature goed is.” Hoewel Hart van Nederland het had over een ruzie, ervaart het tweetal dat niet als zodanig. “We zijn niet kwaad op de gemeente of de wethouder maar vinden wel dat de welstandscommissie de regels naar de geest moet uitleggen en niet naar de letter. Hun uitleg is behoorlijk zwart/wit en die kleuren passen niet bij onze regenboog”, aldus Diënne (59 jaar) gevat. “De voorzitter van de winkeliersvereniging van het Combicentrum deelt ons standpunt en zal bij de gemeente zijn beklag doen.”
Wethouder Erik de Vries gaat maandagmiddag met het echtpaar in gesprek. Dan zullen ze hem de petitie nog niet overhandigen. “We willen hem uitleggen hoe we erover denken en hopen dat hij afstapt van het adagium ‘regels zijn regels’.” Eric en Diënne hopen dat ze maandag toch nog toestemming krijgen zodat de regenboog mag blijven. Als dat niet het geval is gaan ze verder met hun actie en hopen de wethouder eventueel een andere keer de petitie aan te bieden.

Beantwoorden

Helemaal eens met Jeroen.

Zolang het ver weg is prima…

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 23 juni 2022 om 20:51:

Ik krijg er gewoon goede zin van na een warm en zwaar dagje. Wat geweldig hoe die stoere mannen reageren. ❤ 🌈 ❤

Beantwoorden

@Jeroen op donderdag 23 juni 2022 om 15:39:

Het gaat hier om bedrijfspanden in een saaie winkelstraat, het is geen woonwijk.

Wees blij met wat kleur!

Het zullen wel de grijze saaie duiven zijn met hun regels.

Beantwoorden

Nogmaals 🙏🏻 voor de grote 🌈steun! Wij hebben deze echt alleen erop geschilderd voor waar de 🌈 voor staat! En omdat iedereen er vrolijk van wordt! Helmond Regenboog stad🌈✊🏼🌈

Beantwoorden
Diënne en Eric Flohr

Zag het net op hartman NL. Wat een belachelijke reactie vd gemeente Helmond. Dat noemt zich dan een regenboogstad.
Ik duim voor jullie dat deze mooie regenboog kleuren op jullie gevel mag blijven🌈

Beantwoorden

Ik. al dertig jaar geleden in het transwereldje begonnen i d v v man naar vrouw, wil graag een bijdrage leveren in het uitdragen van jullie doel. VEEL ervaring over de moeilijkheden die het met zich meebrengt, de operaties, begeleiding en gespreken die je kunt delen met een persoon met kennis en ervaring lijkt me voor jullie een schot in de roos.

Beantwoorden

Stefanny van dijk. V. 1960 in proces geweest vanaf 1990 woonachtig/ geboren n Helmond.
Dus 1 van de eerste lichting.

Beantwoorden

Gaat de Loop nu voortaan ook al op de activistische toer? Lijkt het EINDHOVENS dagblad wel die ook al hun mening opdringen. Bahbah.

Beantwoorden

@Kevin1 op vrijdag 24 juni 2022 om 10:30:

Gemeente Helmond heeft enkele jaren geleden 50.000 euro subsidie ontvangen voor ‘Helmond, Regenboogstad’ en zich dus hieraan verbonden, anders hadden ze het geld niet aan moeten nemen. Dit is een uiting met een boodschap erachter. Dus niet zomaar een ‘wilde schildering’. Hier moet het college iets van vinden, niet de Welstandscommissie. Daarnaast mag Helmond best wat kleurrijker worden, o.a. het Vlisco hoofdkantoor ziet er ook geweldig uit, kom op allemaal wat toleranter dan komt het wel goed!

Beantwoorden

@stefanny van dijk op donderdag 23 juni 2022 om 23:18:

Hoi Stefanny!

Lijkt me inderdaad heel fijn om af te spreken met je.
Wees welkom! Mail mij anders even met de tijden dat je kunt!
[email protected]
Tot snel!

X Diënne

Beantwoorden

Helmond regenboog stad ? geeft je nu toch wel te denken, flinke overheids subsidie binnen harken, dan wordt er een brug geschilderd met de regenboog kleuren.. we hebben een regenboogbrug?? Dat is toch de symboliek voor wanneer je geliefde huisdier is overleden, hoe bedenk je het moet je m.i.z. toch wel een bloedhekel hebben aan de groep LHBT+ . Blijkbaar hebben we in onze stad ook nog paar aangepaste verkeerslichten, maar een muurschildering op een pand die de LHBT groep ondersteuning geeft mag dan weer niet.. en dat noemen ze dan welstand.. Nee de welstand daalt gigantisch met de formatie die voor de belangen van alle inwoners moet opkomen, sommige wijken verpauperen, neem het kliko beleid bewoners worden gekort in vaste jaarlijkse lasten als ze Max 6 de grijze bak buiten zetten, jaar later weer het oude tarief wel 20 keer p.j. minder de kliko aan de straat. Helmond wordt steeds minder mijn stad.. dus hoogste tijd om te gaan verhuizen

Beantwoorden

@Hannie als uw levensgeluk afhangt van andermans gevel, de visie van een welstandscommissie of een klikofactuur zult u nergens uw thuis vinden.

Beantwoorden

Update 3:
De regenboog mag er langer opblijven na het gesprek met de wethouder
Vanmiddag hadden Eric en Diënne Flohr-Kamphuis het gesprek met wethouder Erik de Vries over hun regenbooghuis. “Het was een constructief gesprek”, zo liet het echtpaar aan de weblog weten. De wethouder dacht actief mee in het bedenken van een oplossing. “Het zit hem in de felle kleuren, die zijn niet toegestaan. Dat zou weliswaar nog gedoogd kunnen worden, ware het niet dat er enkele mensen over geklaagd hebben”, aldus Diënne. Daarbij hoorden de 2 vanmiddag dat ook het aangebrachte logo van de vuurtoren in regenboogkleuren op de raam aan de Mierloseweg niet mag blijven. Ook vanwege de felle kleuren.
“Zoals het er nu naar uitziet moeten we ons wat de voorgevel betreft waarschijnlijk tevreden stellen met een regenboog in een ander (mogelijk kleiner) formaat.” De deadline van 15 juli is echter van de baan. Voorlopig mogen de regenboogkleuren in de huidige toestand blijven en wordt er op die datum geen dwangsom opgelegd. Dit blijft zo totdat de gemeente beoordeeld heeft of de privéwoning de bestemming bedrijfspand kan krijgen. Dan zou er op dit gebied namelijk meer mogelijk zijn. Dit wordt nu verder uitgezocht.
Na enig nadenken en ingewonnen advies na het gesprek met de wethouder voelen Eric en Diënne echter niets voor die oplossing. “Het is voor ons fiscaal niet aantrekkelijk. De waarde van bedrijfspanden stijgt ieder jaar en daar zouden wij als ondernemer dan behoorlijk wat extra belasting voor moeten betalen. Als beginnend ondernemer kunnen we dat niet betalen. Daarbij is er bij een omzetting naar bedrijfspand opnieuw bezwaar mogelijk en dan herhaalt het probleem zich waarschijnlijk weer: de mensen die klaagden over de regenboog zullen dit dan namelijk weer doen.” Er komt een vervolgafspraak met de gemeente. De datum daarvan is nog niet bekend.
Zoals gemeld in update 2 besteedde Hart van Nederland donderdag ook aandacht aan de kwestie. Opgeteld trok de vroege en late editie van dat SBS6-programma’s (inclusief de nachtelijke herhalingen) 1.073.000 televisiekijkers. Tel daar nog eens de 6 duizend views op onze social media bij op 😉, dan kom je dus uit op 1,1 miljoen kijkers.

Beantwoorden

Respect echt super goed deze actie

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 27 juni 2022 om 18:15:

Wat zullen die klagers trots op zichzelf zijn. Bahbah.
Mooi dat er naar een oplossing wordt gezocht! 🌈

Beantwoorden

@Roland op dinsdag 21 juni 2022 om 06:28:

Krijg je er jeuk van of zo ?

Beantwoorden

Regenboog in pastelkleuren dan?

Beantwoorden

Misschien is dit een mooie aanleiding voor overleg van de politiek met de welstandscommissie of een regenboog in Regenboogstad Helmond werkelijk als “in ernstige mate in strijd met de redelijke eisen van welstand” moet worden beoordeeld, en eventueel de tekst van de gemeentelijke welstandsnota aan te passen.

Er staat nu “Vaak heeft dit betrekking op: [..] toepassing van felle of contrasterende kleuren”. Deze formulering biedt al ruimte om felle of contrasterende kleuren niet automatisch als “in ernstige mate in strijd met de redelijke eisen van welstand” te beoordelen. (Vergelijk: “Overlast wordt vaak veroorzaakt door jonge mannen”. Hieruit volgt niet dat elke jonge man overlast veroorzaakt.) Het is dus maar een kleine stap om een zinnetje toe te voegen dat in elk geval de regenboog niet “in strijd met de redelijke eisen van welstand” is.

Los van alles: waarom is er een welstandscommissie nodig als die nooit eens een eigen afweging maakt? “Het mag niet omdat het nu eenmaal niet mag” vind ik geen deugdelijke onderbouwing van het advies om deze schildering te verbieden.

Beantwoorden

Ik durf het niet meer op het euforisch reagerende Facebook te zeggen, want dan krijg ik weer iedereen over me heen merkte ik bij een andere post. De strijd is nog niet voorbij natuurlijk. Maar de zomer komt eraan, iedereen op het stadshuis gaat op vakantie dus de komende maanden blijft de regenboog zitten waar het zit.
Maar daarna? Regels zijn er om te handhaven anders gaan er rare toestanden toestanden ontstaan. Waarom dan niet met lichtgroene appeltjes beschilderen las ik al. Hoe ga je dat verbieden als je een dergelijk precedent schept? Verzin iets vanwege een kunst- of regenboogstad-uitingsregeling, probeer een constructie als de Vlisco blijkbaar wel legaal deed of betaal die extra belasting want reclame mag iets kosten.
Hopelijk komen de Ericken eruit. De 545 handtekeningen op de petitie zeggen natuurlijk ook veel. Want ik vind dat het als het volgens de regeltjes kan, moet blijven trouwens.

Beantwoorden

Nu zijn de kleuren nog fel maar door weersinvloeden zon regen enz. Worden de kleuren ook vager en dua minder fel.

Beantwoorden

@A.p. op dinsdag 28 juni 2022 om 22:08:

Dat is wel een goede inderdaad, kijk maar naar de Veestraatbrug. De kleuren daar zijn vaag en flets geworden. Natuurlijk ook doordat er voetgangers en fietsers overheen lopen, maar zeker ook door de zon, regen en sneeuw. Hoe die erbij ligt vind ik juist een schande, niet die heel strak geschilderde muur op de Mierloseweg. Is trouwens echt een publiekstrekker. 🙂 Ik kwam er van de week langs met de fiets en stopte even. Stonden zeker drie mensen te kijken en over te babbelen. Net voordat ik aanfietste stopte een echtpaar en ging ook even kijken.

Beantwoorden

👍🏻👍🏻🌈

Beantwoorden

Update 4:
“We hebben niets meer van de wethouder vernomen”
Wethouder Erik de Vries heeft na zijn bezoek 2 weken geleden (zie update 3) geen contact meer opgenomen met Eric en Diënne Flohr-Kamphuis. Eric van het regenbooghuis vindt dit maar vreemd. “We krijgen alleen maar positieve reacties en de mensen worden er vrolijk van.” Zijn vrouw Diënne voegt er aan toe dat ze bang is dat de gemeente het op de lange baan schuift zodat de affaire uit het zicht raakt en de publieke belangstelling afneemt. “Helmond is een regenbooggemeente vanaf 2012. Het is bedoeld om de acceptatie en de veiligheid van de LHBT-gemeenschap te bevorderen. Exact waar Qide Coaching van Eric en Diënne voor staan.”
Hun petitie Het regenbooghuis moet blijven is inmiddels 571 keer getekend. Het echtpaar heeft Martijn Rieter van Helder Helmond uitgenodigd voor een gesprek. Hij heeft ze beloofd om te komen kijken.
Naar aanleiding van enkele reacties hierboven, vroegen we de woordvoerster van de gemeente hoe het nu eigenlijk zat met de subsidie die Helmond als Regenboogstad krijgt. Zij antwoordde dat het Rijk, net als aan alle andere Regenbooggemeenten, onze stad sinds 2012 jaarlijks een bedrag van 20.000 euro geeft. Voorlopig(?) is 2022 het laatste jaar van die regenboogsubsidie. Het is op dit moment nog onduidelijk of het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met die subsidie doorgaat.
Dat bedrag van opgeteld 220.000 euro van de gemeente is voor activiteiten om de acceptatie en veiligheid van de doelgroep LHBTIQ+ inwoners te bevorderen. Via deze brief (pdf) kregen de gemeenteraadsleden vorig jaar januari de resultaten van het Helmondse regenboogbeleid in de voorgaande 2 jaar en een doorkijkje naar de periode tot en met 2022. Aan de linkerkant een in de brief van B&W genoemde voorbeeldposter van de bewustwordingscampagne voor jongeren zoals genoemd.

Beantwoorden

Gewoon eraf, misselijke woke cultuur tegenwoordig. Denken alles maar te kunnen maken en kunnen.

Beantwoorden

“Alleen maar positieve reacties…..” dan ben je wel selectief. Vermoedelijk heeft een wethouder wel dringendere zaken te doen dan aandachtsgerichte ondernemers te woord staan.

Beantwoorden

De tijd dringt. Overschilderen uiterlijk op 15 juli a.s. is nu aan de orde. Of misschien wachten op een betaalverzoek van de gemeente. Vervolgens afrekenen en alsnog overschilderen.

Beantwoorden

@Roland op zaterdag 9 juli 2022 om 11:06:

En het is net ook nog net voor de zomervakantie, altijd een drukke tijd voor wethouders om de laatste dingetjes te regelen. Maar Erik de Vries komt er bij jullie heus wel op terug als hij dat beloofde. Ik hoop dat hij het goedkeurt.

Beantwoorden

Ze kunnen de binnenkant alle kleuren van de regenboog kleuren.

Maar op straat hoeven ze die onzin niet te verkopen.
We weten allemaal wat het symboliseert en normaliseert.

Bahbah.

Beantwoorden

@Thijs op zaterdag 9 juli 2022 om 13:54:

Onzin? Jouw eigen reactie laat zien dat lhbti’ers nog lang niet door iedereen worden geaccepteerd.

Heb je de raadsinformatiebrief gelezen waar De weblog van Helmond op zaterdag 9 juli 2022 om 09:19 naar verwijst, en heb je enig idee waarom onder het kopje Onderwijs een punt “Verbinding leggen met het suïcidepreventieproject STORM” staat vermeld?

Mensen kiezen er niet voor om “anders” te zijn. Acceptatie of juist onbegrip vanuit de omgeving maakt een groot verschil voor het zelfvertrouwen en levensgeluk.

Beantwoorden

promoten en accepteren zijn 2 verschillende dingen.

Beantwoorden

@Thijs op zaterdag 9 juli 2022 om 16:08:

Je bent “anders” of je bent het niet, daar valt niets aan te promoten. Net zoals je er niet van kunt “genezen”. Het gaat hier dus puur om acceptatie.

En die acceptatie heeft pas betekenis als daar uiting aan wordt gegeven. Wie “anders” is, ziet nauwelijks gelijken om zich heen. Dat geeft een eenzaam gevoel. Dan is het een opsteker om af en toe dat bekende symbool te zien dat staat voor “Je staat niet alleen, ook jij hoort erbij”.

Maar misschien hebben mensen die niet “anders” zijn meer waardering voor de boodschap als Eric en Diënne in rustige kleuren en sierlijke letters de slotwoorden van het lied “Anders dan anderen” van André van Duin op hun gevel laten schilderen.

Beantwoorden

In Nederland worden lhbt’ers door het gros van de bevolking met een Nederlandse achtergrond echt wel geaccepteerd.
Bij de medelanders is dit echter aanzienlijk minder omdat in diens achtergrond het “anders zijn ” beschouwd wordt als een ziekte…
Daarbij komt nog eens het feit dat we in Nederland de laatste jaren nogal eens doorslaan in positieve discriminatie. Het duidelijkste voorbeeld ervan is de totaal niet aan de werkelijkheid spiegelende werkelijkheid op tv.
Hoezo….het aantal tv persoonlijkheden die onderdeel uitmaken van de lhbt gemeenschap is vele malen groter dan de werkelijke omvang van die groep in het dagelijkse leven. Het totaal overdreven über-nichterige gedrag van bv. Meiland, Joling en Boszhard draagt ook niet bij aan acceptatie van de gemiddelde lhbt’er…
In reclames is de verhouding blank – getint ook al tijden géén afspiegeling meer van het werkelijke straatbeeld, ook deze vorm van positieve discriminatie raakt kant nog wal.
Die regenboogkleuren zijn fleurig, maar zonder vergunning mag dit nu eenmaal niet, dus verwijderen anders kan iedereen ergens wel een betekenis aan vastplakken…

Beantwoorden

@Toon op zaterdag 9 juli 2022 om 13:17:

En wat willen de ondernemers horen, -elke suggestie van de wethouder wordt terzijde geschoven, de bedenktijd door uitstel van verdere handhaving te verlenen is welkom- maar verder?
Uitsluitend de woorden van de wethouder dat de gemeente Helmond akkoord gaat met de aangebrachte gevelschildering zijn welkom

Als dat bericht niet komt kunnen de ondernemers gewoon afwachten. Misschien onderneemt de gemeente verder geen actie.

Beantwoorden

De regenboog op onze gevel is geen reclameboodschap noch om aandacht te trekken. Het is de boodschap: íedereen hoort erbij! In vrijheid jezelf durven en kunnen zijn is ons motto. Ik heb persoonlijk nog niemand gehoord die het NIET mooi vindt! Ik hoor mensen langskomen, kinderen blij worden en wijzen; en steunbetuigingen, heel veel. Qide coaching dat wij in september starten (qide.nl) heeft ook de regenboogkleuren die uit haar logo/vuurtoren stralen. Wij zijn op een positieve wijze in gesprek met de wethouder en luisteren. Ook de wethouder zoekt naar de meest passende oplossing en werkwijze. Zoals daar hopelijk kan zijn: een vergunning. Immers Hubo in de straat heeft de contrasterende kleuren geel-zwart; dierenartsen ook een reclamebord. Voorts wéét ik uit eigen ervaring dat helaas, helaas, helaas, mensen uit de LHBTIQ+-kleur vaak niet dúrven of kúnnen zijn wie ze zijn. En dat wil ik steunen met Qide. Ouders, docenten, omgeving, familie, vrienden, kennissen: alles opdat er begrip komt: in vrijheid!
Ikzelf ben integer en de regenboog in onze regenbooggemeente is een cadeautje..

Beantwoorden
Diënne Flohr-Kamphuis

Dank Dienne voor je toelichting.

Maar waarom dan steeds aandacht zoeken en steeds de verbinding leggen met uw eigen onderneming? U stelt op een positieve wijze in overleg te zijn met de wethouder. Waarom dan aandacht zoeken met de opmerking dat u al 2 weken niets meer gehoord hebt?

Beantwoorden

Laat toch. Het wordt een discussie die zij niet willen voeren met de gemeente. Het standpunt van de gemeente is duidelijk. Op correcte wijze verwoord door de wethouder. De uitkomst is voorspelbaar.
Daar helpt de georchestreerde petitie niet meer bij.
Advies blijft hetzelfde gericht aan de ondernemers. Geen actie ondernemen, wachten op een eventuele actie van de gemeente.

Beantwoorden

Er wordt gesproken over een standpunt maar lieve mensen er is nog geen standpunt vanuit de gemeente! En de wethouder heeft deze dus ook niet verwoord! Hij heeft enkel uitgesproken zijn best te gaan doen voor de regenboog.

Beantwoorden
Diënne Flohr-Kamphuis

Update 5:
Wethouder en het echtpaar bereiken akkoord over het regenbooghuis
“Er is een compromis gesloten. Het gedeelte van de regenboog aan de linkerkant van het huis met de woorden erop, mag blijven zoals het nu is. Hetzelfde geldt voor het aansluitend deel boven het linker raam. De rest van de regenboog wordt met de kleur antraciet overgeschilderd en dat moet vóór 1 november gebeuren. Die kosten komen voor onze rekening.” Dat liet Diënne Flohr-Kamphuis vanmiddag aan de weblog weten. Zie de door de weblog bewerkte foto met een impressie van de aanblik nadat het pand deels is overgeschilderd.
Vanochtend om 11 uur had wethouder Erik de Vries een tweede gesprek met haar en haar man over hun regenbooghuis op de Mierloseweg. Het was een constructief gesprek volgens Diënne. Wethouder De Vries was niet bereikbaar voor een reactie. Over het aanbrengen van het logo van Qide Coaching op een ruit vindt nog nader overleg plaats met een ambtenaar van de gemeente.

Beantwoorden

“Maar de gemeente vindt dat maar niks. Per brief liet zij weten dat die schildering moet verdwijnen omdat er anders een boete van 2500 euro volgt.”
Was nou meteen in gesprek gegaan ipv meteen een brief sturen. Had een hele hoop commotie gescheeld.

Beantwoorden

@Jurgen Wilms op maandag 15 augustus 2022 om 17:52:

Precies, ben het helemaal met je eens.
Proficiat Eric en Dienne, al jullie inspanning hebben garen op de klos gebracht: eind goed, al goed.

Beantwoorden

Zo werkt het nu eenmaal niet.
Als jij als bedrijf of burger iets wilt, dan dien je je te vergewissen van eventuele vergunning aanvraag of voorwaarden.
Terrecht ook dat de kosten door de brokken Akers betaald worden.

Beantwoorden

Prima gratis reclame lijkt me.

Beantwoorden

Mooi dat er een gulden middenweg is gevonden, bijzonder dat dat zo snel is gelukt, en bemoedigend dat het zwart-wit-standpunt dat felle kleuren niet mogen is verlaten. Het mag dus wel degelijk, binnen redelijke eisen van welstand. Ik ben benieuwd hoe dit doorwerkt in toekomstige adviezen van de welstandscommissie.

Beantwoorden

Wat een burocraten de gemeente. Eindelijk een vrolijke kleur, mag het niet.

Tja, zijn de regels. En die moeten gehandhaafd worden.

Nou, dan moeten ze hier in Brandevoort eens komen handhaven. Wat wij allemaal niet mochten wordt nu doodleuk gedaan. Zoals rolluiken aan de buitenkant.

Beantwoorden

Ik vind het veel mooier dan al dat grijze. Het fleurt de buurt wat op. Al dat gezeik van regeltjes!!!!

Beantwoorden

@Eric en Diënne
Ik las ook het bericht in het ED vandaag, een mooie en goede 🏳️‍🌈-strijd hebben jullie gevoerd! Fijn dat jullie tevreden zijn met het bereikte compromise.

Beantwoorden

@Monique Lammers op dinsdag 16 augustus 2022 om 15:35:

Je kunt die regeltjes nu wel allemaal gezeik noemen maar als ze er niet zijn dan kun je van alles verwachten. Deze beschildering is vrolijk en netjes maar wat als mensen maar iets engs of raars op hun muren gaan schilderen omdat zij dit leuk vinden, of hun gevel allemaal voorzien van een andere kleur die ze zelf leuk vinden? daar zou ik niet altijd blij mee zijn. Net zoals met die vreselijke graffiti muren. Ook vaak geen. Ook dat mag niet.

Beantwoorden

@Liesje42 op donderdag 18 augustus 2022 om 12:19:

Precies daarom is er de welstandscommissie, om per geval te bekijken of sprake is van “ernstige strijdigheid met redelijke eisen van welstand”. Dit vage criterium laat zich nu eenmaal niet in zwart-wit-regeltjes vangen.

Er staat nergens dat felle kleuren niet mogen, de welstandscommissie stelt alleen dat de huidige schildering strijdig is met redelijke eisen van welstand. Voor de toekomstige variant geldt dit bezwaar niet. Ik neem althans aan dat De Vries met de welstandscommissie heeft overlegd alvorens dit compromis aan Eric en Diënne voor te leggen.

Beantwoorden

Regenboogvlag is gewoon storend.
Vergelijk elke andere landenvlag, stoort ook.
Dit compromis is aardig, maar de klagers die denken dat ‘t allemaal gezeur is, willen ‘tniet begrijpen.
Als het inderdaad zo is dat men in brandevoort nu wel van die lelijke rolluiken toestaat is dat ergerlijk.
Dadelijk lelijke schuttingen, gekke luifels.

Beantwoorden

Update 6:
Eind goed, al goed
Over verreweg het grootste deel van de regenboog op de Mierloseweg is vandaag grijze verf geschilderd. Dat diende immers voor 1 november te gebeuren, zie update 5 hierboven. Van die schilderwerkzaamheden vanochtend stuurde Diënne Flohr-Kamphuis ons de onderstaande foto. Van het eindresultaat maakte Harrie Fotografie zojuist de 2 foto’s daaronder.
Wethouder Erik de Vries: “Ik ben tevreden dat we tot een compromis zijn gekomen. De familie Flohr heeft zo toch een uiting op hun gevel en voor de gemeente is het op deze manier acceptabel.” Daarmee lijkt er dus, na precies 4 maanden, een eind te zijn gekomen aan de veel besproken regenboogperikelen aldaar.

Beantwoorden

Even iets geheel anders, je huis ineens zwart of donkergrijs of wit schilderen dat mag wel zo maar? Ik zie steeds meer huizen die een andere kleur krijgen…

Beantwoorden

Nodeju, daar is niet niet veul van overgebleven! Zund!!!
Maar het glas is half vol (zullen we maar denken): heel Helmond weet nu wel wie ze zijn! Of niet???

Beantwoorden

Wat maakt het allemaal uit regenboog is toch mooi om te zien

Beantwoorden
Jessica Vogels van de Roer

Poehpoeh, wat veel reacties met veel mooie maar ook lelijke woorden.

@Erik en @Eric:
Fijn dat jullie eruit zijn gekomen. 🌈

Beantwoorden

Te belachelijk voor woorden!!!

Beantwoorden

De vlisco fabriek vinden jullie dat mooi
Is her zelfde

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *