Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.396 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
29reacties

Om langdurig en moeilijk bemiddelbare werklozen uit Helmond-West en -Noord aan werk of een zinvolle dagbesteding te helpen zijn nu voor die wijken reïntegratie-projecten opgezet. Het zijn uitvloeisels van het succesvolle ‘Helmond Actief’ dat sinds eind 2001 in de binnenstad loopt.

Uitgangspunt is mensen die al lang thuis zitten en voor wie heel moeilijk een baan gevonden kan worden, op weg te helpen. Werklozen die tot de doelgroep behoren kunnen door de sociale dienst naar ‘Helmond Actief’ gestuurd worden. Voor hen geldt dat ze gekort kunnen worden op hun uitkering als ze helemaal niet willen meewerken aan het reïntegratietraject.

Dit zijn fragmenten uit ‘Reïntegratie ‘moeilijke’ werklozen’ in het ED van vandaag. Daar de mogelijkheid om het artikel helemaal te lezen.Hier de mogelijkheid om je mening te geven.

29 reacties:

De meesten zijn gewoon te lui om te werken.Terecht dat ze gekort worden. Het kost ons (de braaf werkende burgers) alleen maar geld, zodat zij de hele dag rondhangen, tv kijken en zuipen. Kijk maar naar het programma Probleemwijken. Het is de hoogste tijd dat er iets gebeurt. Is ook niet meer op te brengen door de maatschappij. Als ze niet meewerken mogen ze van mij de uitkering geheel stopzetten.

Beantwoorden

zei Koninklijke Hoogheid (KH)….
pfff om heel eerlijk te zijn … tuurlijk vind ik dat een ieder aan het werk moet maar als ze het verschil tussen werk en uitkering zo laag houden dan denk ik dat er zoals het altijd al geweest is de mensen zeggen voor die 20 euro per week sta ik niet op ….
en je moet dit niet zo zien dat een uitkering zo hoog is … maar dan meer het feit dat een werkloon zo laag is … plus dat iemand die een uitkering heeft bijna overal invalt … kijk huursubsidie … kwijtschelding oz belasting… subsidie voor school en ga zo nog maar verder … dus wat zou jij doen????

p.s. lees dit niet als zijnde dat ik het allemaal goedkeur hoor maar ben realistisch en tel eens uit wat ze eigenlijk aan inkomsten hebben als je alles er eens bijtelt wat ze aan subsidie krijgen dan kunnen vele werkers dat niet verdiend krijgen ….

Beantwoorden

KH: je hebt gelijk.Alle kwijtscheldingen bijv,de gemeentelijke kasten.Huursubsidie vallen dan weg: de zgn armoedeval,maar het gaat niet helemaal op.De overheid die dat probleem tussen werkenden en niet-werkenden ook ziet,heeft daar een soort valnet voor ingesteld,blijft dat het verschil tussen de uitkering en werk te klein is wat beloning betreft.Als je een baan wordt aangeboden,dien je er een flink stuk op vooruit te gaan.

Beantwoorden

In plaats van valnet dient te staan vangnet.

Beantwoorden

veel werkelozen die niet reageren hier nu 🙂
of bang dat ze gereintegreerd worden door bloggers hahahahahaha

Beantwoorden

@Angie:
Ik snap je niet helemaal hoor.
@de sociale dienst:
Waarom geldt dit alleen voor werkelozen uit Helmond-West en Helmond-Noord?
Er zijn ook werkelozen in bijvoorbeeld Brandevoort of Brouwhuis.

Beantwoorden

het gaat er gewoon om iemand die gezond is moet gaan werken voor zijn geld en ook al valt hij/zij dan buiten bepaalde regelingen jammer,we moeten allemaal ons steentje bij dragen aan een economie en die regeling zal er echt wel zijn voor andere wijken in helmond want anders zou het wel heel krom zijn.

Beantwoorden

Jongens en meisjes.
De bakker staat ‘s ochtends vroeg op, om broodjes te bakken, voor de mensen.
De slager op zijn beurt, maakt lekkere stukjes vlees zodat wij ‘s avonds lekkere stukjes vlees kunnen eten, alsmede de jus die daaruit gewonnen wordt.
De tuinman werkt op noeste wijze in de tuin, teneinde deze een weeldig aanzien te verschaffen.
En de smid slaat vrolijk fluitend op het hete ijzer in zijn gezellige smidse, waar een foto van zijn vrouw en kinderen hem de nodige werklust verschaffen.
Zo dragen zij allen hun steentje bij aan onze maatschappij.

Maar, jongens en meisjes, d’r zijn ook mensen, die de hele dag maar een beetje in hun bed blijven liggen stinken! En het liefste de kantjes ervan aflopen. Behalve natuurlijk, als er ergens een feestje gehouden wordt hè, met gratis drank. Want dan rennen zij plotseling om het hardst, om zo snel mogelijk van het geld van de werkman te kunnen profiteren.
Deze mensen hebben een slap en leugenachtig karakter. Vaak ook zijn zij niet gespeend van een zeer negatieve uitstraling, alsmede een ongewassen uiterlijk. Over het geheel genomen, maken zij dus een muffe en onhygiënische indruk. Deze mensen noemen wij de werkloze.
En ze hebben gewoon een uitkering! Die volgens hun door ons, de oppassende burger, dan maar even opgehoest dient te worden. En, jongens en meisjes, onze regering is het blijkbaar met de werkloze eens, en juicht het van harte toe dat wij de werkloze bij het minste of geringste gepiep het geld met koffers tegelijk toewerpen. Bovendien laten de hoge heren in Den Haag ook nog eens, uit allerlei verre vieze landen, gekleurde en raarpratende werklozen ons land binnenkomen.
Deze werklozen gaan bij aankomst gewoon liggen op bed liggen wachten, totdat wij ze als makke lammetjes ons geld komen brengen. Deze werklozen noemen wij de buitenlanders. Oftewel drugsgebruikers.
En zij getroosten zich geen enkele moeite om kennis te nemen van onze rijke cultuur. Bij het horen van namen als Ad Visser en Loeki Knol kijken ze je laf en ongeïnteresseerd in de ogen.
Jullie zullen wel begrijpen jongens en meisjes, dat voor de werkman de maat nu toch bijna vol is. De werkman wil van zijn rust genieten, in plaats van de hele nacht naar het gejammer van een doodbloedend schaap te moeten luisteren.

Maar, gelukkig, zijn er ook nog andere mensen. Mensen, zoals Wimpie Bosboom, die zich niet bang laten maken maar zeggen waar het op staat. Als wij samen onder leiding van deze inspirerende figuur, de moed hebben om de handen ineen te slaan en schoon schip te maken, dan zal de werkman en zijn nijvere huisvrouw binnenkort weer een veilig blokje om kunnen maken zonder de hete knoflookadem in de nek te voelen.
Zo, dit wilde ik even kwijt.

Beantwoorden

Wat gemakkelijk van jullie om zo maar je oordeel te vellen over mensen waar jullie niets van afweten.
Meer heb ik eigenlijk niet te zeggen behalve dat het intelligentiepeil hier blijkbaar niet erg hoog is…. 🙁

Beantwoorden

@Ad
Wie zijn precies ‘jullie’, welke personen?
Dat maakt reageren op jouw reactie makkelijker en eenduidiger.

Beantwoorden

@Ad
Ken jij Hans Teeuwen…..

Beantwoorden

Hans Teeuwen: Het beeld dat jij schetst van een werkeloze, klopt van geen kanten. Misschien dat van alle werkelozen in Helmond er een paar aan het profiel dat jij schetst voldoen. Ik ken ook een heleboel werklozen die nuttige arbeid verrichten door middel van vrijwilligerswerk, niet op hun/haar bed blijven liggen,maar vroeg aan de slag gaan om geheel belangeloos zich in te zetten voor de maatschappij,waar jij en ik en alle anderen deel van uit maken. Overigens ken ik ook buitenlanders die net als wij de handen uit de mouwen steken,ook al zijn zij werkeloos (Geen zwartwerk!).

Beantwoorden

tuurlijk zijn er mensen die een uitzonderingspositie moeten krijgen ,bijstandsmoeders, alleenstaande moeders, nederlands of niet dat maakt niet uit maar er zijn er genoeg die om die vrijstellingen niet gaan werken en dat is bullshit en mensen die vrijwillerswerk doen zouden ze een soort van beschermde status kunnen geven , alleen krijg je dan het probleem doen ze het voor de gemeenschap of toch voor hun eigen (niet zelf verdiende) portemonee

Beantwoorden

Zit ik net hier te lezen, is er net op tv een stukje van die Hans Teeuwen op. Echt waar op 3!!! Volgens mij is dat hierboven gewoon een stukje van hem dat iemand er hier neer zette Wel erg grof, maar ook wel een beetje lachen soms toen ik het overnieuw las. Maar sommige namen ken ik niet. Zelf ook een tijd ww gehad, nou, ik schaamde me er best wel voor hoor Mag je best weten

Beantwoorden

Je gaat mij toch niet wijs maken dat er mensen zijn in Helmond die Hans Teeuwen niet kennen. Hans is top! Erg goed. Klopt gewoon wat hij zegt. Wel ‘n beetje ongenuanceerd. Het wordt tijd dat we met z’n allen het probleem aanpakken. WW moet ‘n vangnet zijn, niet een hangmat!!

Beantwoorden

@Rob
Leuk trouwens dat Hans Teewen je web log leest en reageert! Je bent blijkbaar goed bezig, samen met je team.

Beantwoorden

@KH (29 juni 2005 om 22:42):
Dank voor dat compliment. Zo lazen we dat bericht in eerste instantie ook ja 😕
Hopelijk kan ie ook een toepasselijk praatje maken met ‘t log ‘Grappen over Helmond’.

Beantwoorden

ff positief (ookal heb ik vakantie) .. Beroepsmatig: Er bestaan Europeesche Subsidies voor om langdurig werklozen terug in het arbeidsritme te krijgen.. echt niet allemaal sneu of zielig, gewoon af en toe de wind tegen ;- ) De echte diehards noemen we het ‘granieten’ bestand.. 😉

Beantwoorden

Er zijn genoeg mensen die willen werken, maar die door bijv hun leeftijd of handicap niet overal worden aangenomen en dus op die manier gedwongen thuis zitten. Voor hen ben ik blij dat er zoiets bestaat als een uitkering en armoedeval (of zo iets)
Voor diegene die al hun hele leven ‘ steun trekken’ terwijl er met hen niks mis is, vind ik het doodzonde van de centen. Ga dan werken, blijf bij je moeder wonen en spaar al je geld. Dan kun je op je 40ste gaan rentenieren! 😉 ben je niemand tot last, hoogstens je moeder… 😛

Beantwoorden

@Sjaan
Blij met de armoedeval. Ik kan me niet voorstellen dat je blij kunt zijn met zoiets als een armoedeval. Doordat je gaat werken en iets meer gaat verdienen, moet je gedwongen afzien van een aantal tegemoetkomingen waardoor je er netto op achteruit gaat.
Echt, ik kan me niet voorstellen dat je hiermee blij kunt zijn.
Maar waarschijnlijk zal je het zo niet bedoelen.

Beantwoorden

@Ad ik ken een voorbeeld van iemand die braaf is gaan werken via een Melkertbaan maar daar financieel wel o achteruit is gegaan. Netto-inkomen is met een paar tig-euro gestegen boven het minimum maar subsidies op onroerend goed, huur etc. zijn allemaal zoveel verminderd dat degene qua financieen eigenlijk op zou moetn houden met werken. Het is gewoon belachelijk !!
Persoon werkt op dit moment gewoon door maar wel met een raar gevoel !

Beantwoorden

@ Angelique
Dit is een reden waarom de VVD van de “subsidie’s” af wil en de SP juist het minimumloon omhoog wil brengen, om er maar 2 te noemen.

Stoppen is er tegenwoordig niet meer bij, zonder dat je een maatregel/boete krijgt. Zelfs het werk weigeren kan niet meer.

Beantwoorden

@:Ad Ja maar beide maatregelen zijn toch niet logisch !
VVD : subsidie’s zijn hard nodig om iedereen, ook mensen in bijstand, normaal te kunnen laten leven
SP : Verhogen minimumloon gaat tegen het idee van reguleren van het inkomen in geheel Europa.(wij zitten aan de hoge kant en zullen daarom gedurende een paar jaar de klappen daarvoor krijgen)

Mijn oplossing; Mensen meer belonen voor het werk wat ze willen verrichten via een Melkertbaan.

Beantwoorden

@Angelique,
De achterliggende gedachte bij de VVD is dat als men geen subsidie krijgt men niet in een armoedeval kan komen. Alles wat je met werken extra krijgt, hoeft de wegvallende subsidie niet te compenseren. Dat mensen het dan moeilijker krijgen, vooral in de bijstand, dat is bijzaak men, zo is de gedachte, gaat dan ook sneller op zoek naar werk.

Wat de SP betreft. Door het ophogen van het minimumloon trek je alles wat er aan gekoppelt is automatisch ook omhoog.

Volgens mij zit NL helemaal niet zo hoog met de lonen ten opzichte van andere west-europese landen. Of begrijp ik je verkeert?

Overigens ben ik er ook voor dat ze mensen gewoon dienen te betalen voor verrichtte arbeid en niet via allerlei slinks methodes proberen om aan zo goedkoop mogelijke krachten te komen.

Beantwoorden

FF niet op de spelfouten hierboven letten. Werd nogal van het typen afgehouden. 8)

Beantwoorden

@Ad, Nederland zit in vergelijking met heel Europa (niet alleen west-europees) bij mijn weten aan de hoge kant daarom zijn alle lonen (niet alleen minimum) vrij stil blijven staan afgelopen 2 jaren.

Beantwoorden

het is belachelijk wat hans teeuwen zegt (domme na-aper, hij doet zich gewoon voor als hans teeuwen) ik vind het echt belachelijk wat hij zegt. zo zijn werklozen echt niet hoor :@:@:@:@:@:@

Beantwoorden

Wat zijn jullie een stel domme geiten !

Beantwoorden

@de goed gelovigen
Natuurlijk is het Hans Teeuwen die reageert. Hij heeft ook niets beters te doen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *