Buiten is het 20 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.998 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Ruim 6 jaar geleden werd Enschede getroffen door de vuurwerkramp. Toen werd besloten dat alle veiligheidsrisico’s in de woon- of werkomgeving van heel Nederland moesten worden vastgelegd om zo de burgers over die mogelijke gevaren te informeren.

Risicokaart Helmond

Op deze risicokaart kunnen de burgers via deze website zien welke veiligheidsrisico’s er bij hen in de buurt zijn. Risico’s die bijvoorbeeld ontstaan bij een groot verkeersongeluk, door bedrijven die gevaarlijke stoffen opslaan, produceren, verwerken of transporten, bij een brand in natuurgebieden of in hoge of grote gebouwen. Of wat te denken bij paniek in grote menigten of verstoring van de openbare orde bij evenementen?

1 Provincie moet natuurlijk de laatste provincie zijn waarvan de risico’s op die site komen. Die provincie is Noord-Brabant. Naar de huidige planning is Helmond, en de rest van het Brabantse land, aan het eind van deze maand aan de beurt.
En ondertussen? Ondertussen kunnen we hier alvast de veiligheidsrisico’s in Helmond benoemen. Over een aantal weken kunnen we dan mooi nagaan wie zich op dit gebied een expert mag noemen. En wie weet werden er toch nog risico’s vergeten….

10 reacties:

Volgens mij zijn er geen gevaarlijke plekken in Helmond. Of een flat als de Ameideflat of de Callenburgh zou moeten omvallen. Daar zou ik dan niet graag in de buurt staan. Er in aanwezig zijn natuurlijk ook niet.

Beantwoorden

Ik verwacht ook weinig vliegtuigen door de muren/het dak van het Helmonds Handelshuis…

Beantwoorden

Ik maak me wel eens bezorgd over die lange goederentreinen die dwars door onze woonwijken komen. Dan vraag ik me af wat er in die containers zit? Is dat allemaal onschuldig spul??

Beantwoorden

Zo af en toe een chloortrein (en mogelijk nog andere spullen) komt er wel door Helmond. Hoewel het vervoer van gevaarlijke stoffen door woonwijken ook aan banden gelegd zou worden.

Wat me wel opvalt is het grote aantal vliegtuigen dat voortaan boven mijn (en ook van vele anderen) huis laag overvliegt. Tot een paar jaar terug had ik daar helemaal geen last van, maar het wordt steeds erger zo lijkt het. Als je bij schiphol of in Meerhoven woont, dan ben je daar wel van op de hoogte, maar wij hoeven toch eigenlijk niet te verwachten dat een vliegtuig zowat in de achtertuin land.

Volgens mij zijn er veel meer risico’s dan wij allemaal kunnen bedenken. Alleen zien we die niet altijd. Zolang er niets gebeurt is het trouwens ook nog niet erg.

Beantwoorden

Morgen komt de Brabantse Risicokaart online.
Hopelijk zijn er in Helmond inderdaad zo weinig veiligheidsrisico’s als hierboven benoemd werden.

Beantwoorden

Ik bekeek net die risicokaart van Brabant. We wonen dus in een veilige stad, alleen bij de Vlisco, het spoor en bij Remat Chemie b.v. op het industrieterrein moeten we opletten. Dat is te doen lijkt me. In een gemeente als Laarbeek zijn er al meer risico's.
Hoewel er op de kaart wel nadrukkelijk staat dat aan die kaart geen rechten kunnen worden ontleend. Wat zou dat betekenen?

Beantwoorden

Volgens de begroting 2007 van de gemeente zijn er zo’n 47 gevaarlijke bedrijven in Helmond.

Beantwoorden

@Ad
Dan kan of de gemeente of die organisatie achter die risicokaart niet tellen. Een nog veel groter gevaar lijkt mij dat. Welke bedrijven zijn dat dan volgens de gemeente?

Beantwoorden

@Ad:
Dan hoop ik dat er bij die begroting ook onder staat dat er geen rechten aan kunnen worden ontleend.
Serieuzer: de gemeente zal wel een andere definitie bij de begroting gebruiken dan ze bij die risicokaart gebruiken. Wel raar eigenlijk.

Beantwoorden

Laag overvliegende vliegtuigen is een groot risico maar zolang er niemand klaagt worden het er alleen maar meer dus even allemaal massaal gaan klagen bij eindhoven airport
niet geschoten is altijd mis even de tijd noteren wanneer je er last van hebt als we dit met ze allen doen heeft het nut anders niet….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *