Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 85.040 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

afval rommel vervuiling HelmondWie ergert zich niet aan rommel en afval op onze straten? Volgens een recent wetenschappelijk onderzoek van 2 Nederlandse sociologen leidt rommel op straat zelfs tot toenemende discriminatie. Met die uitkomst in je achterhoofd leest het overzicht van wat de Helmondse stadswachten aflopen donderdag, vrijdag en maandag tijdens hun rondes aantroffen, toch net even anders …
Een selectie:
Gisteren constateerde de stadswacht dat jongeren ter hoogte van het internetcafé in de Heistraat heel veel afval laten liggen en zelfs glas op straat gooien. Op het Stephanusplein bleken 4 vuilniszakken met hennepafval tegen een boom te staan en langs de flat op de Frans van Bommelstraat werd bij de glascontainer afval gedumpt. In de Hemelrijksestraat trof de stadswacht grof huisvuil en tuinafval aan en op de Rivierensingel, beginnend bij de bocht vanaf de Deurneseweg en richting Dierdonk, op de Rijpelbaan, lag afval.
In het wijkpark in Brouwhuis lag vrijdag in de vijver een dood konijn, een schilpad en hout. Een dag eerder werd daar bij de op zaterdag 2 april onthulde kunststoelen veel rommel aangetroffen. Op en langs de Weidebeemd waren afvalstortingen gedaan. Aan de achterzijde van het Twentehof bij het fietspad was een paar kuub graszoden gestort en op het Lindbergplein lag een fietswrak. In de Karel Raymakerstraat stond een aantal plastic zakken met zand en ander grof huisvuil en in het Merwedeplantsoen was nog al wat grof afval gedumpt.
Voor de duidelijkheid: bovenstaande is slechts een selectie van wat onze stadswachten aantroffen en vanzelfsprekend kwamen zij niet in elke straat waar rommel lag.

4 reacties:

Ik denk dat het verschillende oorzaken heeft dat er zoveel afval ligt, omliggende gemeenten die het diftarsysteem hanteren voor afval, het moeten betalen bij de milieustraat, terwijl het ook al geld kost om er naar toe te rijden met een aanhanger.
En een aantal figuren die gewoon er graag een bende van maken ( asociaal gedrag ).

Begin eens als proef met de milieustraat gratis te maken ( zoals in Eindhoven), en kijk of er minder afval gedumpt wordt…

als er ergens afvalzakken liggen met huisvuil zijn die ongetwijfeld van de diftar gemeenten, verhaal de kosten bij deze gemeenten, de mensen daar produceren zogenaamd minder afval, snap ik als ik zie wat er zoal aan vuilniszakken ligt langs de wegen…

Beantwoorden

Goed dat de stadswacht die rommel bijhoudt.

Beantwoorden

Ik ben ook van mening dat veel afval dat in Helmond rondslingerd van “afval-toeristen” afkomstig is die het in onze gemeente dumpen.

Het feit dat er betaald moet worden voor de milieustraat is inderdaad schandalig. Dit is in zoveel gemeenten gratis. Maar niet in Helmond want hier moeten allerhande geldverslindende prestigeprojecten gefinancierd worden door de burgers.

Beantwoorden

Laat de school Dr.Knippenbergcollege wat meer aandacht aan de rommel op straat doen.
b.v. schoolwacht rondom de school zoals op veel andere scholen

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *