Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.465 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

9reacties

De in Helmond actieve huurdersorganisaties hebben besloten samen te gaan werken om de belangen van de huurders beter te gaan behartigen. De samenwerking betreft met name de beschikbaarheid, betaalbaarheid, bereikbaarheid, kwaliteit en de duurzaamheid van sociale huurwoningen in onze stad. Dinsdag ondertekenden de onderstaande 6 de intentieovereenkomst voor deze samenwerking:
      • Huurders Belangen Vereniging Woonpartners,
      •  Huurdersvereniging woCom Helmond,
      • Huurdersbelangenvereniging Compaen,
      • Huurdersbelangenvereniging Volksbelang,
      • Stichting Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf,
      • Stichting Huurders Belangen Organisatie De Peel.
Bij besluiten van de woningcorporaties hebben zij instemmingrecht, adviesrecht en informatierecht. Deze huurdersorganisaties zullen voortaan in het belang van de Helmondse huurders in bepaalde situaties als 1 blok voor alle huurders spreken. Dit alles onder de naam Samenwerkende Huurdersorganisaties Helmond (SHH). Na de nodige bijeenkomsten is dit een belangrijke stap voor de huurders in Helmond, zo laat Berry Smits namens de 6 afsluitend weten. “De huurdersorganisaties opereren nu bij belangrijke onderwerpen niet langer versnipperd.”

9 reacties:

Ik hoop echt dat het gaat werken.

Beantwoorden
Stefan van den Heuvel

eerst zien dan geloven

Beantwoorden

Helemaal gelijk Piet, eigen belang staat toch voorop.

Beantwoorden

De huurdersorganisaties zijn een oubollig gezelschap dat voornamelijk bezig is
met de belangen van de verhuurders. Als je een verschil van mening hebt met je verhuurder moet je voor advies niet zijn bij de huurdersorganisaties.

Beantwoorden

Ze zoeken bij deze organisaties overal bestuursleden.
Vanaf de zijlijn is t makkelijk negatieve input te leveren op deze vrijwillige huurders. Zorg voor verandering, meld je aan.

Beantwoorden

@Amber op zondag 20 november 2022 om 17:23:

Krijgen er schijnbaar een nogal redelijke vergoeding voor.

Beantwoorden

@Janssen
Vrijwilligersvergoeding? Daar word je echt niet rijk van. Of dat in verhouding staat tot de werkzaamheden die je in je eigen vrije tijd besteed ? Je moet je vrijwillig maar voor anderen in willen zetten. Makkelijker is om er hier over te klagen. Zoals ik zei, je kunt je aanmelden. En als je dat denkt, voor je eigen belang zorgen of rijk worden.

Beantwoorden

@Berry Smits: Mooi dat jij je nog zo intensief blijft inzetten voor de Helmondse huurders! ❤️

Beantwoorden

Iedereen kan lid worden van een huurdersraad, ik zou zeggen kom eens naar een vergadering van jouw huurdersraad dan weet je wat deze mensen allemaal doen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *